FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Richard Wagner

#11401 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

GoodTaste wrote:Drugi penal u utakmici Barcelona (Uefalona) vs. Milan je ... :lol: :lol: :lol: :lol:
Da se sviraju onakvi penali onda bi po svakoj utakmici bilo upola onoliko penala koliko ima kornera. Npr. 10 kornera trebalo bi biti 5 penala. Nema tog kornera i utakmice da neko nekog za dres ne povuce i ne udari ga po jajima i ne ustine :lol:
Sudija je trebao samo da upozori igrace na igru, eventualno da zute kartone, i ponovi izvodjenje kornera ... :thumbup:
dođi vamo da ti čiko nešto da
pakica_

#11402 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

ja sam mislila da samo zene mogu ovoliko mljet, al' sto vi mozete naprdjivat.. ŠOU i pol!
odmorite malo, ljudi dragi :D
Richard Wagner

#11403 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

pakica_ wrote:ja sam mislila da samo zene mogu ovoliko mljet, al' sto vi mozete naprdjivat.. ŠOU i pol!
oridjidji i jeste žena!
sumirprimus

#11404 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Richard Wagner wrote:
pakica_ wrote:ja sam mislila da samo zene mogu ovoliko mljet, al' sto vi mozete naprdjivat.. ŠOU i pol!
oridjidji i jeste žena!
da j nemoj zezat,kako zensko frajer je ba... nema sanse daj zensko...
Richard Wagner

#11405 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

lik mi slao gole slike!
pakica_

#11406 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

Richard Wagner wrote:
oridjidji i jeste žena!
trolololol
Richard Wagner

#11407 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

šalim se, dobar je oridjidji :mrgreen:
GoodTaste

#11408 Re: FC Barcelona

Post by GoodTaste »

Richard Wagner wrote:
GoodTaste wrote:Drugi penal u utakmici Barcelona (Uefalona) vs. Milan je ... :lol: :lol: :lol: :lol:
Da se sviraju onakvi penali onda bi po svakoj utakmici bilo upola onoliko penala koliko ima kornera. Npr. 10 kornera trebalo bi biti 5 penala. Nema tog kornera i utakmice da neko nekog za dres ne povuce i ne udari ga po jajima i ne ustine :lol:
Sudija je trebao samo da upozori igrace na igru, eventualno da zute kartone, i ponovi izvodjenje kornera ... :thumbup:
dođi vamo da ti čiko nešto da
bonu ?
ciko, dal' si pokusao da ispadnes interesantan svojim komentarom ? :lol:
Bolje suti ako nemas sta pametno da kazes :thumbup:
sumirprimus

#11409 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

gudtejst,nema te utakmice a da se ne igra po odredjenim pravlima... :D koja su btw za sve ista... :D
Richard Wagner

#11410 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

pa šuti i ti, pričaš prežvakanije :thumbup:
GoodTaste

#11411 Re: FC Barcelona

Post by GoodTaste »

Izvini sto nisam procitao 457 str. prije nego sam iznio misljenje :lol:

@sumirprimus
Pa da ... za sve bi trebala da budu pravila ista al' izgleda da nisu ...

Al' da se ovi ne bi lozili i da ne bi pricao "prezvakanije" (cuj prezvakanije :lol: ) dosta price o "pravedno" dosudjenom drugom penalu :D
Richard Wagner

#11412 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

to što si novi ne znači da imaš povlastice, hajmo sad pročitaj lektiru, svih 457 strana :mrgreen: renesansa je nastupila sa dolaskom skenderije, pestopetice, ascarija, sumirprimusa, a lsd, plavi, ja i neki drugi smo tu duže vremena :mrgreen:
sumirprimus

#11413 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Richard Wagner wrote:to što si novi ne znači da imaš povlastice, hajmo sad pročitaj lektiru, svih 457 strana :mrgreen: renesansa je nastupila sa dolaskom skenderije, pestopetice, ascarija, sumirprimusa, a lsd, plavi, ja i neki drugi smo tu duže vremena :mrgreen:
jes da me nisu restartovali par put ... :D
hahahaha,jenom slucajno a jenom zasluzeno :D :D :D
Richard Wagner

#11414 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

i mene su, vole nešto restartovati :mrgreen:
GoodTaste

#11415 Re: FC Barcelona

Post by GoodTaste »

Moze Him se :lol:
Ne bi ni da mi placate citao nebuloze, ja sam ipak iz protivnickog tabora ... mada pokusavam biti objektivan :D
sumirprimus

#11416 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

GoodTaste wrote:Moze Him se :lol:
Ne bi ni da mi placate citao nebuloze, ja sam ipak iz protivnickog tabora ... mada pokusavam biti objektivan :D
velis borac banjaluka??? :mrgreen:
erik2

#11417 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Image
sumirprimus

#11418 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

erik2 wrote:Image
:lol: :lol:
pa ovo ima neku svoju priću iz proslosti???
:skoljka: :mrgreen:
neplaćeni raćuni? :run:
erik2

#11419 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

sumirprimus wrote:
erik2 wrote:Image
pa ovo ima neku svoju priću iz proslosti???
:skoljka: :mrgreen:

neplaćeni raćuni? :run:
Biće svega :D
pakica_

#11420 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

joj, dragi dani, sta si cek'o s tim usima tol'ko :D kako je sad LJep kako ih je sashio :oops:
Zmijuga loma

#11421 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

oridjidji wrote: Ono nije penal, a Nesta nije branič od juče da je u onoj situaciji nasankan.
Nasankan je itekako.
oridjidji wrote:Prije nego je i oborio Busketsa udvojio ga je Pujol, šta je sudija uradio? Nije prekinuo njihovo naguravanje, već je pustio guranje nastavi i svirao penal,
Pa pogledaj kod izvođenja kornera položaj sudije i položaj Puyola u trenutku kad je ušao u putanju Neste. Sudija iz one pozicije nije mogao biti ni 20% siguran šta je Puyol uradio jer je bio zaklonjen. Nesta frontalno njemu u lice vuče Busquetsa sa dvije ruke. Ne treba ni govoriti da Puyol ni u jednom trenutku nije povukao Nestu već mu dijelom ušao tijelom u putanju (što se takođe ne svira uvijek), za razliku od Neste koji od početka drži Busquetsa za dres.
oridjidji wrote: iako nije bilo šansi da Buskets uopšte skoći za tom loptom ni da je bio pušten od strane Neste.
Pa što ga je idiot uopšte držao i dao povoda ovom za penal? Zbog ovoga citiranog što si napisao ti i govorim da je Nesta nasankan ko zadnji levat.

Povlačenja u šesnaestercu su česta i uglavnom su dovoljno diskretna tako da sudija ne može biti siguran u procjeni. Ovo što je Nesta uradio je toliko očito da je prosto nevjerovatno da igrač sa 36 godina i takvim iskustvom može onakvu glupost napraviti, posebno kad za njom nije bilo potrebe.

I da rezimiram svoj stav o penalu. Penal jeste vrlo diskutabilan kad se pogleda snimak (da li lopta u igri, faul Puyola) ali iz pozicije na kojoj je sudija stajao ono je bilo očigledno i za to je najveći krivac Nesta. Možda mu je Messi pomutio razum onim solažama, ali je nevjerovatno da od svih na terenu baš on onakvu glupost napravi.
oridjidji wrote:Igraš li ti ikada lopte na nekome turniru,pa ti sudija onako hladno svira par vezanih faulova koji nisu bili n f od faula, atmosferu na utakmicu lošim suđenjem dovede do usijanja, a igrače da naprave takve gluposti da neko poslje par minuta zaplati kartonom što je uklizo protivničkom igraču namjerno u noge da ga slomi ili sudiji jebo mater od do u lice. Džaba ti da si i Ronaldinho u najboljim danima, kad te ispizde, teško ti se poslje vratiti psihički u meč. Pogotovo kad ti se sviraju dva penala.
Iskreno veze nemam o čemu ti ovdje pričaš. Nemam apsolutno blage veze o konkretno kakvim vezanim faulima pričaš. Nije valjda da je sudija svirao par faula na sredini za Barcu koji su psihički sjebali Milan? :lol:

Kad smo kod faula, pada mi na pamet Ambrosinijevo povlačenje Fabregasa sa dvije ruke s leđa na 40 metara od gola 2 puta u rasponu od 10 minuta da spriječi tranzicioni napad Barcelone, gdje sudija pušta prednost i zaboravlja dati žuti za ono za šta se po pravilu daje žuti. Garant su ovi barcelonini psihički pali kad im se tako opstruira igra. :lol: Frajer čitavu utakmicu sistematski faulira i nekim čudom završi bez kartona. Kako li su to psihiloški igrači Barce prebrodili. :lol: Jesi li kad igrao na turniru kad te čovjek konstantno opstruira faulima a sudija nikako da ga upozori? :lol:
oridjidji wrote:Kad je Barsa superiorne realizacije što im hladno nisu zabili 3-4 gola iz igre, a ne dva penala u ovih 180 minuta igre.
Ko uopšte tvrdi da je Barca superiorne realizacije? Ti fakat ne čitaš šta se piše. Džaba ti ponavljati.
oridjidji wrote:Otiđi vikendom do Grbavice ili Koševa na pomočni, možeš i do Bojnika, pa vidi kako se momci udaraju i pogledaj suđenje, vidječeš da za daleko gora naguravanja u kaznenom se nesviraju penali i ne daju kartoni, a to je dno liga, a ovo je ipak LP.
Kad se diskutuje o određenoj situaciji i sudijskoj odluci referentna tačka su pravila fudbalske igre, ne slučajevi iz najlošije lige u europi. A pravila su jasna, povlačenje za dres u šesnaestercu je faul, penal i žujo.

Nema neke svrhe dalje raspravljati kad ti je svaki post svojevrstan monolog.
skenderija04

#11422 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

pakica_ wrote:joj, dragi dani, sta si cek'o s tim usima tol'ko :D kako je sad LJep kako ih je sashio :oops:
Razveo se pa mora. Smanjio usi,smanjio trcanje.
sumirprimus

#11423 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

skenderija04 wrote:
pakica_ wrote:joj, dragi dani, sta si cek'o s tim usima tol'ko :D kako je sad LJep kako ih je sashio :oops:
Razveo se pa mora. Smanjio usi,smanjio trcanje.
nije ba udebljo se pa doslo sve na svoje,vako sam i ja isto..dobro proso bez operacije :lol: :D
ascari

#11424 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

@Zmijuga loma - kakvu si gresku napravio!
Brace yourself, kilometarski komentar is coming.
pakica_

#11425 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

ascari wrote:@Zmijuga loma - kakvu si gresku napravio!
Brace yourself, kilometarski komentar is coming.
plavi nam se uLJenio, pa nas pusta da trolamo :D
Post Reply