dođi vamo da ti čiko nešto daGoodTaste wrote:Drugi penal u utakmici Barcelona (Uefalona) vs. Milan je ...![]()
![]()
![]()
![]()
Da se sviraju onakvi penali onda bi po svakoj utakmici bilo upola onoliko penala koliko ima kornera. Npr. 10 kornera trebalo bi biti 5 penala. Nema tog kornera i utakmice da neko nekog za dres ne povuce i ne udari ga po jajima i ne ustine![]()
Sudija je trebao samo da upozori igrace na igru, eventualno da zute kartone, i ponovi izvodjenje kornera ...
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Richard Wagner
#11401 Re: FC Barcelona
-
pakica_
#11402 Re: FC Barcelona
ja sam mislila da samo zene mogu ovoliko mljet, al' sto vi mozete naprdjivat.. ŠOU i pol!
odmorite malo, ljudi dragi
- Richard Wagner
#11403 Re: FC Barcelona
oridjidji i jeste žena!pakica_ wrote:ja sam mislila da samo zene mogu ovoliko mljet, al' sto vi mozete naprdjivat.. ŠOU i pol!
-
sumirprimus
#11404 Re: FC Barcelona
da j nemoj zezat,kako zensko frajer je ba... nema sanse daj zensko...Richard Wagner wrote:oridjidji i jeste žena!pakica_ wrote:ja sam mislila da samo zene mogu ovoliko mljet, al' sto vi mozete naprdjivat.. ŠOU i pol!
- Richard Wagner
#11405 Re: FC Barcelona
lik mi slao gole slike!
-
pakica_
#11406 Re: FC Barcelona
trololololRichard Wagner wrote:oridjidji i jeste žena!pakica_ wrote:ja sam mislila da samo zene mogu ovoliko mljet, al' sto vi mozete naprdjivat.. ŠOU i pol!
- Richard Wagner
#11407 Re: FC Barcelona
šalim se, dobar je oridjidji 
-
GoodTaste
#11408 Re: FC Barcelona
bonu ?Richard Wagner wrote:dođi vamo da ti čiko nešto daGoodTaste wrote:Drugi penal u utakmici Barcelona (Uefalona) vs. Milan je ...![]()
![]()
![]()
![]()
Da se sviraju onakvi penali onda bi po svakoj utakmici bilo upola onoliko penala koliko ima kornera. Npr. 10 kornera trebalo bi biti 5 penala. Nema tog kornera i utakmice da neko nekog za dres ne povuce i ne udari ga po jajima i ne ustine![]()
Sudija je trebao samo da upozori igrace na igru, eventualno da zute kartone, i ponovi izvodjenje kornera ...
ciko, dal' si pokusao da ispadnes interesantan svojim komentarom ?
Bolje suti ako nemas sta pametno da kazes
-
sumirprimus
#11409 Re: FC Barcelona
gudtejst,nema te utakmice a da se ne igra po odredjenim pravlima...
koja su btw za sve ista... 
- Richard Wagner
#11410 Re: FC Barcelona
pa šuti i ti, pričaš prežvakanije 
-
GoodTaste
#11411 Re: FC Barcelona
Izvini sto nisam procitao 457 str. prije nego sam iznio misljenje
@sumirprimus
Pa da ... za sve bi trebala da budu pravila ista al' izgleda da nisu ...
Al' da se ovi ne bi lozili i da ne bi pricao "prezvakanije" (cuj prezvakanije
) dosta price o "pravedno" dosudjenom drugom penalu 
Izvini sto nisam procitao 457 str. prije nego sam iznio misljenje
@sumirprimus
Pa da ... za sve bi trebala da budu pravila ista al' izgleda da nisu ...
Al' da se ovi ne bi lozili i da ne bi pricao "prezvakanije" (cuj prezvakanije
- Richard Wagner
#11412 Re: FC Barcelona
to što si novi ne znači da imaš povlastice, hajmo sad pročitaj lektiru, svih 457 strana
renesansa je nastupila sa dolaskom skenderije, pestopetice, ascarija, sumirprimusa, a lsd, plavi, ja i neki drugi smo tu duže vremena 
-
sumirprimus
#11413 Re: FC Barcelona
jes da me nisu restartovali par put ...Richard Wagner wrote:to što si novi ne znači da imaš povlastice, hajmo sad pročitaj lektiru, svih 457 stranarenesansa je nastupila sa dolaskom skenderije, pestopetice, ascarija, sumirprimusa, a lsd, plavi, ja i neki drugi smo tu duže vremena
hahahaha,jenom slucajno a jenom zasluzeno
- Richard Wagner
#11414 Re: FC Barcelona
i mene su, vole nešto restartovati 
-
GoodTaste
#11415 Re: FC Barcelona
Moze Him se
Ne bi ni da mi placate citao nebuloze, ja sam ipak iz protivnickog tabora ... mada pokusavam biti objektivan
Ne bi ni da mi placate citao nebuloze, ja sam ipak iz protivnickog tabora ... mada pokusavam biti objektivan
-
sumirprimus
#11416 Re: FC Barcelona
velis borac banjaluka???GoodTaste wrote:Moze Him se![]()
-
sumirprimus
#11418 Re: FC Barcelona
erik2 wrote:
pa ovo ima neku svoju priću iz proslosti???
neplaćeni raćuni?
- erik2
#11419 Re: FC Barcelona
Biće svegasumirprimus wrote:erik2 wrote:![]()
![]()
pa ovo ima neku svoju priću iz proslosti???
![]()
![]()
neplaćeni raćuni?
-
pakica_
#11420 Re: FC Barcelona
joj, dragi dani, sta si cek'o s tim usima tol'ko
kako je sad LJep kako ih je sashio 
- Zmijuga loma
#11421 Re: FC Barcelona
Nasankan je itekako.oridjidji wrote: Ono nije penal, a Nesta nije branič od juče da je u onoj situaciji nasankan.
Pa pogledaj kod izvođenja kornera položaj sudije i položaj Puyola u trenutku kad je ušao u putanju Neste. Sudija iz one pozicije nije mogao biti ni 20% siguran šta je Puyol uradio jer je bio zaklonjen. Nesta frontalno njemu u lice vuče Busquetsa sa dvije ruke. Ne treba ni govoriti da Puyol ni u jednom trenutku nije povukao Nestu već mu dijelom ušao tijelom u putanju (što se takođe ne svira uvijek), za razliku od Neste koji od početka drži Busquetsa za dres.oridjidji wrote:Prije nego je i oborio Busketsa udvojio ga je Pujol, šta je sudija uradio? Nije prekinuo njihovo naguravanje, već je pustio guranje nastavi i svirao penal,
Pa što ga je idiot uopšte držao i dao povoda ovom za penal? Zbog ovoga citiranog što si napisao ti i govorim da je Nesta nasankan ko zadnji levat.oridjidji wrote: iako nije bilo šansi da Buskets uopšte skoći za tom loptom ni da je bio pušten od strane Neste.
Povlačenja u šesnaestercu su česta i uglavnom su dovoljno diskretna tako da sudija ne može biti siguran u procjeni. Ovo što je Nesta uradio je toliko očito da je prosto nevjerovatno da igrač sa 36 godina i takvim iskustvom može onakvu glupost napraviti, posebno kad za njom nije bilo potrebe.
I da rezimiram svoj stav o penalu. Penal jeste vrlo diskutabilan kad se pogleda snimak (da li lopta u igri, faul Puyola) ali iz pozicije na kojoj je sudija stajao ono je bilo očigledno i za to je najveći krivac Nesta. Možda mu je Messi pomutio razum onim solažama, ali je nevjerovatno da od svih na terenu baš on onakvu glupost napravi.
Iskreno veze nemam o čemu ti ovdje pričaš. Nemam apsolutno blage veze o konkretno kakvim vezanim faulima pričaš. Nije valjda da je sudija svirao par faula na sredini za Barcu koji su psihički sjebali Milan?oridjidji wrote:Igraš li ti ikada lopte na nekome turniru,pa ti sudija onako hladno svira par vezanih faulova koji nisu bili n f od faula, atmosferu na utakmicu lošim suđenjem dovede do usijanja, a igrače da naprave takve gluposti da neko poslje par minuta zaplati kartonom što je uklizo protivničkom igraču namjerno u noge da ga slomi ili sudiji jebo mater od do u lice. Džaba ti da si i Ronaldinho u najboljim danima, kad te ispizde, teško ti se poslje vratiti psihički u meč. Pogotovo kad ti se sviraju dva penala.
Kad smo kod faula, pada mi na pamet Ambrosinijevo povlačenje Fabregasa sa dvije ruke s leđa na 40 metara od gola 2 puta u rasponu od 10 minuta da spriječi tranzicioni napad Barcelone, gdje sudija pušta prednost i zaboravlja dati žuti za ono za šta se po pravilu daje žuti. Garant su ovi barcelonini psihički pali kad im se tako opstruira igra.
Ko uopšte tvrdi da je Barca superiorne realizacije? Ti fakat ne čitaš šta se piše. Džaba ti ponavljati.oridjidji wrote:Kad je Barsa superiorne realizacije što im hladno nisu zabili 3-4 gola iz igre, a ne dva penala u ovih 180 minuta igre.
Kad se diskutuje o određenoj situaciji i sudijskoj odluci referentna tačka su pravila fudbalske igre, ne slučajevi iz najlošije lige u europi. A pravila su jasna, povlačenje za dres u šesnaestercu je faul, penal i žujo.oridjidji wrote:Otiđi vikendom do Grbavice ili Koševa na pomočni, možeš i do Bojnika, pa vidi kako se momci udaraju i pogledaj suđenje, vidječeš da za daleko gora naguravanja u kaznenom se nesviraju penali i ne daju kartoni, a to je dno liga, a ovo je ipak LP.
Nema neke svrhe dalje raspravljati kad ti je svaki post svojevrstan monolog.
- skenderija04
#11422 Re: FC Barcelona
Razveo se pa mora. Smanjio usi,smanjio trcanje.pakica_ wrote:joj, dragi dani, sta si cek'o s tim usima tol'kokako je sad LJep kako ih je sashio
-
sumirprimus
#11423 Re: FC Barcelona
nije ba udebljo se pa doslo sve na svoje,vako sam i ja isto..dobro proso bez operacijeskenderija04 wrote:Razveo se pa mora. Smanjio usi,smanjio trcanje.pakica_ wrote:joj, dragi dani, sta si cek'o s tim usima tol'kokako je sad LJep kako ih je sashio
- ascari
#11424 Re: FC Barcelona
@Zmijuga loma - kakvu si gresku napravio!
Brace yourself, kilometarski komentar is coming.
-
pakica_
#11425 Re: FC Barcelona
ascari wrote:@Zmijuga loma - kakvu si gresku napravio!
plavi nam se uLJenio, pa nas pusta da trolamo