SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
swirl

#11401 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

*mima* wrote:ma daaaaaj.......zar nemas uvijac.......... :D .....brzo kupuj........jos ako su veeeeeeelike kao moje.... :D
Nemam, nisam ga nikad u zivotu koristila. Sve kontam da je to bespotrebno, i da je samo prazna prica da pravi cuda sa trepavicama.
cLo

#11402 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by cLo »

Bolje da ovdje nisam ni ulazila! :? Ja definitivno nisam ni Ž od žene. Sad sam malo prelistala postove i za 99% ovih proizvoda, stid me reć, al' nikad čula :cry:. Puder ne koristim nikad, a maskara mi odgovara jedino kada je na pola osušena. Kada je nova sva se zamrljam, i onda počnu oći da mi suze, a to me nanervira toliko da 10-ak minuta ne prestajem psovati :D. Samo malo sjene i sjaj za usne i ja završila svoje.
*mima*

#11403 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

swirl wrote:
*mima* wrote:ma daaaaaj.......zar nemas uvijac.......... :D .....brzo kupuj........jos ako su veeeeeeelike kao moje.... :D
Nemam, nisam ga nikad u zivotu koristila. Sve kontam da je to bespotrebno, i da je samo prazna prica da pravi cuda sa trepavicama.

ne pravi cuda....ali ih malo uvije
Michun

#11404 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

swirl wrote:
ako ti nije hica, naruci onaj sa elf-a. Oooodlican je.
Gje se cupaju obrve koncem :)
bez_ideje

#11405 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Kakve su alverde maskare?
dobila jednu,pa ne znam da je zadrzim ili proslijedim
swirl

#11406 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Michun wrote:
swirl wrote:
ako ti nije hica, naruci onaj sa elf-a. Oooodlican je.
Gje se cupaju obrve koncem :)
Ja mislim da takvog cupanja obrva nema u Sarajevu, ja radila vani, turkinja mi radila. A ako nemas nikog da ti cupa obrve u Sarajevu, imam ja super jednu zensku (radi pincetom), ako hoces mogu ti poslati broj na pp.
Michun

#11407 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

swirl wrote: A ako nemas nikog da ti cupa obrve u Sarajevu, imam ja super jednu zensku (radi pincetom), ako hoces mogu ti poslati broj na pp.
bila ja u turskoj sad al nemadoh vremena da ugovorim.
posalji, nek se nadje.
nemam ja sta puno ocupat...cekam jos da narastu neki dijelovi. nema nista i odjednom dlaka osvane :D
swirl

#11408 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Michun wrote:
swirl wrote: A ako nemas nikog da ti cupa obrve u Sarajevu, imam ja super jednu zensku (radi pincetom), ako hoces mogu ti poslati broj na pp.
posalji, nek se nadje.
nemam ja sta puno ocupat...cekam jos da narastu neki dijelovi. nema nista i odjednom dlaka osvane :D
Ma ova moja u Sarajevu je the best of best. I kad dodjes sa nikakvim obrvama, strpljiva je, i napravi ti oblik kakav zelis, cak ako treba i iz nekoliko puta. Inace sam prakticna osoba, i volim da mi je sve blizu kuce, ali kod ove maksuz idem na Kovace, nije mi nikad mrsko.

A ovo cupanje sa koncem je fantasticno. Ako ikad budes imala priliku da uradis, obavezno to probaj. Boli, ali fol je u tome sto te ne boli kao sa pincetom kad ti dlaku po dlaku cupa, sa koncem ode vise dlaka u isto vrijeme.
MersY

#11409 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Ima li ikakvo sredstvo da ubrza ili poboljša rast obrva...na nekim mjestima imam baš šupljine i ne rastu mi tu nikako obrve
Deep red

#11410 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

^Oboji ih sjenom za obrve :D Mozda da probas da ih mažeš ricinusovim uljem.
nia3

#11411 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nia3 »

swirl wrote:
Michun wrote:
posalji, nek se nadje.
Ma ova moja u Sarajevu je the best of best. I kad dodjes sa nikakvim obrvama, strpljiva je, i napravi ti oblik kakav zelis, cak ako treba i iz nekoliko puta. Inace sam prakticna osoba, i volim da mi je sve blizu kuce, ali kod ove maksuz idem na Kovace, nije mi nikad mrsko.

A ovo cupanje sa koncem je fantasticno. Ako ikad budes imala priliku da uradis, obavezno to probaj. Boli, ali fol je u tome sto te ne boli kao sa pincetom kad ti dlaku po dlaku cupa, sa koncem ode vise dlaka u isto vrijeme.
I meni broj ako može :sax:
MersY

#11412 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Ma bojim ja njih redovno :D ali bih neko malo trajnije rješenje...a čula sam za to ricinusovo ulje, moraću probati
Michun

#11413 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

MersY wrote:Ima li ikakvo sredstvo da ubrza ili poboljša rast obrva...na nekim mjestima imam baš šupljine i ne rastu mi tu nikako obrve
I nema bas...mazi ricinusovim. I nije bas neka pomoc ali bolje ista.
I kod mene ima mejsta na kojima nedostaje i onda cupanje dok ne izrastu i nema smisla.
Da znas da ce se dlacice na nekim mjestima pojaviti nakon godinu. Sega pravo.
jedan_dobar_dan

#11414 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by jedan_dobar_dan »

u cemu je fazon cupanja obrva koncem? jel se lakse dobije oblik ili ide brze ?
kako se to izvodi ?
male_okice

#11415 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by male_okice »

jedan_dobar_dan wrote:u cemu je fazon cupanja obrva koncem? jel se lakse dobije oblik ili ide brze ?
kako se to izvodi ?

ja sam to gledala na tv-u i izgledalo je :shock: kazu da ne boli pa sad posto nisam sama probala ne mogu reci, ali evo vidi na ovom video kako to otprilike ide: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SK6Y12Ip ... re=related[/youtube]
rinna0304

#11416 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

cupanje obrva koncem je bilo na Ilidzi u onom melani centru oko 7 km .. nez imal jos uvijek tj. radil jos frizerski u tom centru :) sto se tice ovog cupanja obrva nije tesko :D samo uzmete malo konca uvrnete i vrtite po obrvama .. ne boli puno :D mene vise pinceta boli :D

Prije mjesec dana sam zeznula jednu obrvu da se i preeevise razlikuje od druge :( i jos uvijek nisu se popunile praznine .. dakle jedna obrva deblja i ok oblik druge fali pola .. jel zna neko sta da radim jel ovo moze ikako narasti :( siskama ne mogu da pokrijem lijevu obrvu koju sam zeznula tako da ona bas dolazi do izrazaja xD
Last edited by rinna0304 on 07/03/2012 08:35, edited 1 time in total.
mare48

#11417 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mare48 »

enisa wrote:u cm-u je i 50% snizenje na pupinu kozmetiku, ja tu volim :)
enisa, znaš li do kad je sniženje?
mare48

#11418 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mare48 »

_lazyOne_ wrote:Zna li neko (bilo ko :( ), dali postoji neki kurs sminkanja u BiH?
baš dobro pitanje! i dobra ideja za one koji znaju šminkati, nek nam pokažu :-)
male_okice

#11419 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by male_okice »

rinna0304 wrote:cupanje obrva koncem je bilo na Ilidzi u onom melani centru oko 7 km .. nez imal jos uvijek tj. radil jos frizerski u tom centru :) sto se tice ovog cupanja obrva nije tesko :D samo uzmete malo konca uvrnete i vrtite po obrvama .. ne boli puno :D mene vise pinceta boli :D

Prije mjesec dana sam zeznula jednu obrvu da se i preeevise razlikuje od druge :( i jos uvijek nisu se popunile praznine .. dakle jedna obrva deblja i ok oblik druge fali pola .. jel zna neko sta da radim jel ovo moze ikako narasti :( siskama ne mogu da pokrijem lijevu obrvu koju sam zeznula tako da ona bas dolazi do izrazaja xD

vidjela sam od essence u dm-u nekao kao sjenilo ali samo za obrve, nije skupo par markica, ili da kreonom malo "iscrtas" dok ne naraste...meni brzo rastu obrve ako nesto zeznem vec za 7 dana se ne primjeti nista...btw kad smo vec kod obrva hajd neka mi neko preporuci neko dobro pinceto. Ja imam neke ovnak iz cm-a ali su tupi bukvalno se cupam i nikako one sitne dlacice da pohvatam pa ako neko ima preporuku hvala puno
rinna0304

#11420 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

male_okice wrote:
rinna0304 wrote:cupanje obrva koncem je bilo na Ilidzi u onom melani centru oko 7 km .. nez imal jos uvijek tj. radil jos frizerski u tom centru :) sto se tice ovog cupanja obrva nije tesko :D samo uzmete malo konca uvrnete i vrtite po obrvama .. ne boli puno :D mene vise pinceta boli :D

vidjela sam od essence u dm-u nekao kao sjenilo ali samo za obrve, nije skupo par markica, ili da kreonom malo "iscrtas" dok ne naraste...meni brzo rastu obrve ako nesto zeznem vec za 7 dana se ne primjeti nista...btw kad smo vec kod obrva hajd neka mi neko preporuci neko dobro pinceto. Ja imam neke ovnak iz cm-a ali su tupi bukvalno se cupam i nikako one sitne dlacice da pohvatam pa ako neko ima preporuku hvala puno
ma bojim ja njih al opet ne mogu ih nikako izjednaciti sjenama ... tako da sam kontala da nadjem nacin da bas izrastu i da odem u neki bolji salon da mi oni isprave lijevu obrvu
Michun

#11421 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

sve arapke imaju obrve ko istetovirane...kontam ja, nije zar da sve bas tetoviraju. al jok!
Evo sta koriste...kupih i ja. Kana iliti kna u olovci :D
Image
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#11422 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anoush »

male_okice wrote:btw kad smo vec kod obrva hajd neka mi neko preporuci neko dobro pinceto. Ja imam neke ovnak iz cm-a ali su tupi bukvalno se cupam i nikako one sitne dlacice da pohvatam pa ako neko ima preporuku hvala puno
ja ti mogu preporučiti pincetu iz Avonovog kataloga, ako te zanimaju detalji PP-ni me, a ako nećeš to, gledaj da ti pinceta bude matirana i skošena, i da ne bude lagana k'o perce.
nera18

#11423 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Michun wrote:sve arapke imaju obrve ko istetovirane...kontam ja, nije zar da sve bas tetoviraju. al jok!
Evo sta koriste...kupih i ja. Kana iliti kna u olovci :D
Image
a nama? :D
*mima*

#11424 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

a nama :cry:
Deep red

#11425 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

Michune, ima li toga kod nas, gdje si uzela? Kako izgleda kad se nanese, jel previse napadno?
Post Reply