Nemam, nisam ga nikad u zivotu koristila. Sve kontam da je to bespotrebno, i da je samo prazna prica da pravi cuda sa trepavicama.*mima* wrote:ma daaaaaj.......zar nemas uvijac...............brzo kupuj........jos ako su veeeeeeelike kao moje....
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- swirl
#11401 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- cLo
#11402 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Bolje da ovdje nisam ni ulazila!
Ja definitivno nisam ni Ž od žene. Sad sam malo prelistala postove i za 99% ovih proizvoda, stid me reć, al' nikad čula
. Puder ne koristim nikad, a maskara mi odgovara jedino kada je na pola osušena. Kada je nova sva se zamrljam, i onda počnu oći da mi suze, a to me nanervira toliko da 10-ak minuta ne prestajem psovati
. Samo malo sjene i sjaj za usne i ja završila svoje.
-
*mima*
#11403 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
swirl wrote:Nemam, nisam ga nikad u zivotu koristila. Sve kontam da je to bespotrebno, i da je samo prazna prica da pravi cuda sa trepavicama.*mima* wrote:ma daaaaaj.......zar nemas uvijac...............brzo kupuj........jos ako su veeeeeeelike kao moje....
ne pravi cuda....ali ih malo uvije
- Michun
#11404 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ako ti nije hica, naruci onaj sa elf-a. Oooodlican je.swirl wrote:Nemam, nisam ga nikad u zivotu koristila. Sve kontam da je to bespotrebno, i da je samo prazna prica da pravi cuda sa trepavicama.*mima* wrote:ma daaaaaj.......zar nemas uvijac...............brzo kupuj........jos ako su veeeeeeelike kao moje....
Gje se cupaju obrve koncem
- bez_ideje
#11405 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kakve su alverde maskare?
dobila jednu,pa ne znam da je zadrzim ili proslijedim
dobila jednu,pa ne znam da je zadrzim ili proslijedim
- swirl
#11406 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja mislim da takvog cupanja obrva nema u Sarajevu, ja radila vani, turkinja mi radila. A ako nemas nikog da ti cupa obrve u Sarajevu, imam ja super jednu zensku (radi pincetom), ako hoces mogu ti poslati broj na pp.Michun wrote:ako ti nije hica, naruci onaj sa elf-a. Oooodlican je.swirl wrote:Nemam, nisam ga nikad u zivotu koristila. Sve kontam da je to bespotrebno, i da je samo prazna prica da pravi cuda sa trepavicama.*mima* wrote:ma daaaaaj.......zar nemas uvijac...............brzo kupuj........jos ako su veeeeeeelike kao moje....
Gje se cupaju obrve koncem
- Michun
#11407 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
bila ja u turskoj sad al nemadoh vremena da ugovorim.swirl wrote: A ako nemas nikog da ti cupa obrve u Sarajevu, imam ja super jednu zensku (radi pincetom), ako hoces mogu ti poslati broj na pp.
posalji, nek se nadje.
nemam ja sta puno ocupat...cekam jos da narastu neki dijelovi. nema nista i odjednom dlaka osvane
- swirl
#11408 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ma ova moja u Sarajevu je the best of best. I kad dodjes sa nikakvim obrvama, strpljiva je, i napravi ti oblik kakav zelis, cak ako treba i iz nekoliko puta. Inace sam prakticna osoba, i volim da mi je sve blizu kuce, ali kod ove maksuz idem na Kovace, nije mi nikad mrsko.Michun wrote:bila ja u turskoj sad al nemadoh vremena da ugovorim.swirl wrote: A ako nemas nikog da ti cupa obrve u Sarajevu, imam ja super jednu zensku (radi pincetom), ako hoces mogu ti poslati broj na pp.
posalji, nek se nadje.
nemam ja sta puno ocupat...cekam jos da narastu neki dijelovi. nema nista i odjednom dlaka osvane
A ovo cupanje sa koncem je fantasticno. Ako ikad budes imala priliku da uradis, obavezno to probaj. Boli, ali fol je u tome sto te ne boli kao sa pincetom kad ti dlaku po dlaku cupa, sa koncem ode vise dlaka u isto vrijeme.
- MersY
#11409 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ima li ikakvo sredstvo da ubrza ili poboljša rast obrva...na nekim mjestima imam baš šupljine i ne rastu mi tu nikako obrve
- Deep red
#11410 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
^Oboji ih sjenom za obrve
Mozda da probas da ih mažeš ricinusovim uljem.
-
nia3
#11411 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I meni broj ako možeswirl wrote:Ma ova moja u Sarajevu je the best of best. I kad dodjes sa nikakvim obrvama, strpljiva je, i napravi ti oblik kakav zelis, cak ako treba i iz nekoliko puta. Inace sam prakticna osoba, i volim da mi je sve blizu kuce, ali kod ove maksuz idem na Kovace, nije mi nikad mrsko.Michun wrote:bila ja u turskoj sad al nemadoh vremena da ugovorim.swirl wrote: A ako nemas nikog da ti cupa obrve u Sarajevu, imam ja super jednu zensku (radi pincetom), ako hoces mogu ti poslati broj na pp.
posalji, nek se nadje.
A ovo cupanje sa koncem je fantasticno. Ako ikad budes imala priliku da uradis, obavezno to probaj. Boli, ali fol je u tome sto te ne boli kao sa pincetom kad ti dlaku po dlaku cupa, sa koncem ode vise dlaka u isto vrijeme.
- MersY
#11412 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ma bojim ja njih redovno
ali bih neko malo trajnije rješenje...a čula sam za to ricinusovo ulje, moraću probati
- Michun
#11413 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I nema bas...mazi ricinusovim. I nije bas neka pomoc ali bolje ista.MersY wrote:Ima li ikakvo sredstvo da ubrza ili poboljša rast obrva...na nekim mjestima imam baš šupljine i ne rastu mi tu nikako obrve
I kod mene ima mejsta na kojima nedostaje i onda cupanje dok ne izrastu i nema smisla.
Da znas da ce se dlacice na nekim mjestima pojaviti nakon godinu. Sega pravo.
- jedan_dobar_dan
#11414 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
u cemu je fazon cupanja obrva koncem? jel se lakse dobije oblik ili ide brze ?
kako se to izvodi ?
kako se to izvodi ?
- male_okice
#11415 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jedan_dobar_dan wrote:u cemu je fazon cupanja obrva koncem? jel se lakse dobije oblik ili ide brze ?
kako se to izvodi ?
ja sam to gledala na tv-u i izgledalo je
- rinna0304
#11416 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
cupanje obrva koncem je bilo na Ilidzi u onom melani centru oko 7 km .. nez imal jos uvijek tj. radil jos frizerski u tom centru
sto se tice ovog cupanja obrva nije tesko
samo uzmete malo konca uvrnete i vrtite po obrvama .. ne boli puno
mene vise pinceta boli
Prije mjesec dana sam zeznula jednu obrvu da se i preeevise razlikuje od druge
i jos uvijek nisu se popunile praznine .. dakle jedna obrva deblja i ok oblik druge fali pola .. jel zna neko sta da radim jel ovo moze ikako narasti
siskama ne mogu da pokrijem lijevu obrvu koju sam zeznula tako da ona bas dolazi do izrazaja xD
Prije mjesec dana sam zeznula jednu obrvu da se i preeevise razlikuje od druge
Last edited by rinna0304 on 07/03/2012 08:35, edited 1 time in total.
-
mare48
#11417 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
enisa, znaš li do kad je sniženje?enisa wrote:u cm-u je i 50% snizenje na pupinu kozmetiku, ja tu volim
-
mare48
#11418 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
baš dobro pitanje! i dobra ideja za one koji znaju šminkati, nek nam pokažu_lazyOne_ wrote:Zna li neko (bilo ko), dali postoji neki kurs sminkanja u BiH?
- male_okice
#11419 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
rinna0304 wrote:cupanje obrva koncem je bilo na Ilidzi u onom melani centru oko 7 km .. nez imal jos uvijek tj. radil jos frizerski u tom centrusto se tice ovog cupanja obrva nije tesko
mene vise pinceta boli
![]()
Prije mjesec dana sam zeznula jednu obrvu da se i preeevise razlikuje od drugei jos uvijek nisu se popunile praznine .. dakle jedna obrva deblja i ok oblik druge fali pola .. jel zna neko sta da radim jel ovo moze ikako narasti
siskama ne mogu da pokrijem lijevu obrvu koju sam zeznula tako da ona bas dolazi do izrazaja xD
vidjela sam od essence u dm-u nekao kao sjenilo ali samo za obrve, nije skupo par markica, ili da kreonom malo "iscrtas" dok ne naraste...meni brzo rastu obrve ako nesto zeznem vec za 7 dana se ne primjeti nista...btw kad smo vec kod obrva hajd neka mi neko preporuci neko dobro pinceto. Ja imam neke ovnak iz cm-a ali su tupi bukvalno se cupam i nikako one sitne dlacice da pohvatam pa ako neko ima preporuku hvala puno
- rinna0304
#11420 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma bojim ja njih al opet ne mogu ih nikako izjednaciti sjenama ... tako da sam kontala da nadjem nacin da bas izrastu i da odem u neki bolji salon da mi oni isprave lijevu obrvumale_okice wrote:rinna0304 wrote:cupanje obrva koncem je bilo na Ilidzi u onom melani centru oko 7 km .. nez imal jos uvijek tj. radil jos frizerski u tom centrusto se tice ovog cupanja obrva nije tesko
mene vise pinceta boli
![]()
Prije mjesec dana sam zeznula jednu obrvu da se i preeevise razlikuje od drugei jos uvijek nisu se popunile praznine .. dakle jedna obrva deblja i ok oblik druge fali pola .. jel zna neko sta da radim jel ovo moze ikako narasti
vidjela sam od essence u dm-u nekao kao sjenilo ali samo za obrve, nije skupo par markica, ili da kreonom malo "iscrtas" dok ne naraste...meni brzo rastu obrve ako nesto zeznem vec za 7 dana se ne primjeti nista...btw kad smo vec kod obrva hajd neka mi neko preporuci neko dobro pinceto. Ja imam neke ovnak iz cm-a ali su tupi bukvalno se cupam i nikako one sitne dlacice da pohvatam pa ako neko ima preporuku hvala puno
- Michun
#11421 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
sve arapke imaju obrve ko istetovirane...kontam ja, nije zar da sve bas tetoviraju. al jok!
Evo sta koriste...kupih i ja. Kana iliti kna u olovci

Evo sta koriste...kupih i ja. Kana iliti kna u olovci

- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#11422 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja ti mogu preporučiti pincetu iz Avonovog kataloga, ako te zanimaju detalji PP-ni me, a ako nećeš to, gledaj da ti pinceta bude matirana i skošena, i da ne bude lagana k'o perce.male_okice wrote:btw kad smo vec kod obrva hajd neka mi neko preporuci neko dobro pinceto. Ja imam neke ovnak iz cm-a ali su tupi bukvalno se cupam i nikako one sitne dlacice da pohvatam pa ako neko ima preporuku hvala puno
-
nera18
#11423 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
a nama?Michun wrote:sve arapke imaju obrve ko istetovirane...kontam ja, nije zar da sve bas tetoviraju. al jok!
Evo sta koriste...kupih i ja. Kana iliti kna u olovci![]()
- Deep red
#11425 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Michune, ima li toga kod nas, gdje si uzela? Kako izgleda kad se nanese, jel previse napadno?