Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Fudo387

#11401 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Dobro, hajde, mozda je on jeo nesta da mu je leglo...sta.
Bezveze vam je capri.
Ni ono sto dolara nije neki bas bauk, mozda se levat nedje uvalio, ima toga. Bonusi, procenti, provizije, nabere se.
GandalfSivi

#11402 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Sta fali ba, ja sam po satu efektivnog rada placen sigurno preko pet glava neto, jedino me jebe sto skoro nikada efektivno ne radim, nego se od dosade sa vama ganjam po forumu...
Fudo387

#11403 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Istina, ja jos nisam probao verziju italijanskog hljeba da mi je nesta...generalno, ne volim nista zabarsko, sve na isti fazon.
Fettuccine ovo, alfredo ono...obicni makaron, sam’ nasminkan.
Janje, rostilj, hladna piva, i tu nedje zavrsavaju moji gurmanski prohtijevi.
GandalfSivi

#11404 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Fudo387 wrote:Istina, ja jos nisam probao verziju italijanskog hljeba da mi je nesta...generalno, ne volim nista zabarsko, sve na isti fazon.
Djevojka mi je hem Talijanka, hem vegeterijanac... Ali sta cu kad je volim :)
Fudo387

#11405 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

pasha078 wrote:
Fudo387 wrote:Dobro, hajde, mozda je on jeo nesta da mu je leglo...sta.
Bezveze vam je capri.
Ni ono sto dolara nije neki bas bauk, mozda se levat nedje uvalio, ima toga. Bonusi, procenti, provizije, nabere se.
Odi advokatu, reci da se razvodis i treba ti pomoc. Pitaj ga koliko naplacuje te usluge na sat,

Odi na google stavi da hoces da "contract" kao inzinjer, vidi kolike su satnice,

Pogledaj racune od doktora koliko uzimaju sat.

E onda ces vidjet da 100 na sat nije u stvari puno, cak konzervativno.
Haj ne seri da si advokat?
De ti svom zemljaku Fudi ostavi biznis karticu na pp, zlu ne trebalo. :D
Fudo387

#11406 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

GandalfSivi wrote:
Fudo387 wrote:Istina, ja jos nisam probao verziju italijanskog hljeba da mi je nesta...generalno, ne volim nista zabarsko, sve na isti fazon.
Jarane, ako hoces dobro da havljas, ganjaj crnkinju.
Soul food je tito.
:D
GandalfSivi

#11407 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Fudo387 wrote:
GandalfSivi wrote:
Jarane, ako hoces dobro da havljas, ganjaj crnkinju.
Soul food je tito.
:D
Jok ba, bolje ja kuham od sviju njih. Bio ozenjen sa Amerikankom, ni blizu mi nije bila. Onda Vijetnamka, ta se trudila, ali ima jos da uci. Talijanka ima stila, ali na mesu pada...
jeza u ledja

#11408 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

pasha078 wrote: Sto se tice kruha, ovisi gdje ga jedes i gdje ga kupis. Isto sto se tice paste, imas standardne koje mozes pravit doma, a mozes se potruditi prohodati okolo i naci neke unikatne recepte koje sigurno ne mozes uraditi sam.
Kruh qurcu ne valja ako odes u neke turisticke restorane po Firenci i sl mjestima sa velikim prometom, ne zato sto je los "sam po sebi" vec zato sto stoji duzi, valjda hoce da zarade na svakom komadicu pa dobijes tvrd i ustajao. Ali isto kao sa pastom: ako se malo potrudis i odes u manja mjesta, koja nisu turisticka (poput tih koje sam naveo) naci ces kruh da bi ga jeo samog.
Mislio sam da si se potrudio i da o tome pises. Uostalom da talijanski kruh qurcu ne valja, zbog cega bi, uz francuski, bio tako rasprostranjen??? pa u bilo kojoj pekari cak i u DC francuski i talijanski kruh su na vrhu liste. Jel zato sto qurcu ne valja??? Bilo gdje da putujes imaces mjesta gdje sustvarilose, i gdje su stvari izvrsne, moras malo da se potrudis.
Mjesta koja si spomenuo su turisticke odrednice u Toskani. U Toskani je poznat toskanski hljeb, u koji se ne stavlja sol. To im je glupa tradicija i oni su na to navikli, ali nikome taj hljeb ne valja, i to ce ti svi tamo reci. Znaci nije u pitanju "italijanski hljeb" vec hljeb iz te regije. Isto kao tapase koje spominjes, imas u odredjenim gradovima odredjene "specijalitete", tipa svinjske usi i slicno. Oni su na to navikli, ali sustinski znaju da to niko od posjetilaca ne voli. Vise da probas da znas da si probo. E toskanski hljeb....da znas sta znaci kad ne stavis sol u isti...znao bi koliko hljeb moze biti bljutav. Nista staro, bajato i tvrdo, vec svjez hljeb, jer tamo je i na zeljeznickoj stanici svjez hljeb. Ali ti ne kontas u cemu je fazon, jer ocigledno nisi tamo ni bio.

pasha078 wrote: Dakle, malo prouci stvari pa onda pisi.. Oh btw, 100 na sat bilo ko ko ima profitabilno zanimanje kao advokat, inzinjer, ljekar, nakon odredjenog broja godina moze doseci. Googlaj, cak je ta cifra konzervativna, uopstenisam pretjerao. Mozda sam pogrijesio ako sam i tebe tu svrstao.

Uostalom to nije bitno, sad otpiri u tri lagana koraka.... Da ne kazem sta ostrije :D
Sta ces mi reci ostrije?

Za 100 na sat, ti si rekao "sumnjam da iko iz Amerike ko pise ovdje zaradjuje manje od 100 na sat". Znaci ne ti, ja, vec svi. To je $200 godisnje za 9-5 posao. Advokat, ljekar i neko u financijama mozda, no takvih ovdje nema puno, ako ijedan. Inzenjera i programera ima koliko hoces i cifra od 200k godisnje, ...za tako nesto bi morao imati bar 20 godina iskustva, a i tad bi bio jedan od rijetkih, s tim sto bi radio ko konj i ne bi sigurno provodio vrijeme na forumu, bare ne u mladjim godinama. 200k godisnje, to je top 5% najbogatijih u Americi. To su milioneri, da ne kazem multimilioneri.
Normalno, to si ti pricao nekom lijevom iz Bosne ko je isto tako lupao pa napisao nesto tipa podrugljivo "zaradjujete minimalac od $20 na sat". Minimalac $20 na sat, godisnja plata $200k+, pa dokle vise ta lafina?
jeza u ledja

#11409 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote:Sta fali ba, ja sam po satu efektivnog rada placen sigurno preko pet glava neto, jedino me jebe sto skoro nikada efektivno ne radim, nego se od dosade sa vama ganjam po forumu...
:lol:
jeza u ledja

#11410 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

pasha078 wrote:
navodim kao primjer, da 100 na sat u ovoj zemlji nije ekstravagantna cifra ako imas odgovarajuce zanimanje i iskustvo.

Plus zaboravih dodat sales. sales beru na komisijama da boli glava.....
Kakav contract, kakav sales, ovo si ti rekao:
pasha078 wrote: Sumnjam da iko od nas koji se javlja iz US zaradi manje od 100 na sat.....
Znaci ja, ti, Fudo i Gandalf, sve advokati i ljekari. :lol:

Inzinjer ili programer ne zaradjuje toliko ni u snu. Govorim o 9-5 job, a koliko znam vecina inzinjera pogotovo iz Bosne radi takve poslove.

Lupas gluposti i bacas lafinu. Jednostavno. I dosta te vise.
GandalfSivi

#11411 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Menadzeri, menadzeri :)
GandalfSivi

#11412 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Jebete mi chi obojica svega mi... Petak je, opustite se...
Fudo387

#11413 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

GandalfSivi wrote:Menadzeri, menadzeri :)
PhD, molicu lijepo. :oops:
GandalfSivi

#11414 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Fudo387 wrote:
GandalfSivi wrote:Menadzeri, menadzeri :)
PhD, molicu lijepo. :oops:
Picka streberska :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11415 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

Stani, ti zarađuješ 25k dolara mjesečno, a pišeš s nama po Klixu? :sad: :mrgreen:
jeza u ledja

#11416 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

pasha078 wrote: Kreativan si, mozes skontat.

Tvoj problem je, slicno i na ovoj temi, je sto ti volis/ne volis, sta i ko tebi pase/ne pase e tako mora biti svima i ko god se ne slaze on je donji i nema pojma itd. Suvise si arogantan, a sada pomalo primjecujem i zavidan.

Prvo za kruh. Iskreno, ne znam da li stavljaju so, ali ja nisam primjetio da je bljutav, cak je jako ukusan kao sto ti napisah. Glavna primjedba kruhu u turistickim mjestima nije neslanost vec da je ustajao.
A vidim da i nisi bio: mjesta koja sam naveo nisu turisticka, bar za talijanske standarde. Tu ces naci restorane koji su uvece cak u sezoni polu prazni.
Za paste nemas pojma, navikao si americku talijansku koja je nebo i zemlja koji ne znaju da mrdnu dalje od 4 standardne paste koje svako zna i pravi.
Sto se tice love, evo reci cu ja sam u svojoj karijeri pravio 100, trenutno ne. To ne izadje bas 200k jer kada si na "ugovoru" neces imati zdravstveno, pa si moras kupiti, sto umanjuje godisnju cifru. Plus, obicno ti praznici nisu placeni i nemas godisnji. A naravno putovaces negdje pa ces uzimati neplaceno mjesec dana.
Takodjer, vec od stanice 100 a za vise svakako, nece te ni na ugovor uzimati na W2 vec corp to corp a tada moras placat svoje payroll taxes sto ce umanjiti cirfu. Naravno, jos uvijek extra dobra lova ali nije 200k o kojima ti pises.
I konacno raditi kao "contract" je tobogan i imas manju zastitu.

Covjece, ako ne znas, nemoj svoje neiskustvo generalizirati.

I sta kazes, nisam nikad bio u Italiji :-) Kolega, bio sam vise puta u Italiji nego sto si ti drko na slicicu Hillary......
Generaliziram? Pa ti si napisao da sumnjas da iko ovdje ko dolazi zaradjuje ispod $100 na sat smijesni covjece. :lol:

Ti si u karijeri napravio po $100? Vau. Pa ja sam $2500 za jebeni projekat koji sam radio dva sata, jer je lik levat i ne zna kako je bilo lagano. Big deal. Pa ne zaradjujem tako na sat inace. Kad kazes "sumnjam da iko zaradjuje manje od $100 na sat", zna se na sta se misli, misli se na standardan posao, ali ti si htio ispat lafac pred nekim djetetom iz Bosne.
Za Italiju si se dovoljno isprovaljivao, nemoj vise tartufa ti. :lol:

Lafina kroz lafinu, dijasporski kompleks. :wink: Napuhao si se ko balon, ne vidis koliko si providan.
jeza u ledja

#11417 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

pasha078 wrote: U vukojebini gdje si ti mozda ne zaradjuje, u Cali ili Seattle moze. Opisao sam iznad kako.

A ti ces me ko banovat? Hajde probaj :-)
Kakvo banovanje? Sta lupetas bolan?

Opisao ti nisi nista osim dubine rupetine u koju si se uvukao svojom pricom.
jeza u ledja

#11418 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

pasha078 wrote:
Velkoski wrote:Stani, ti zarađuješ 25k dolara mjesečno, a pišeš s nama po Klixu? :sad: :mrgreen:
Ma jok, 130/sat je cifra koju ce firma platiti temp agency, ovo sam svojim ocima vidio. Temp agency pokupi sebi 40 ili 50% ovisi kako se nagodis sa njima.

govorim samo da je moguce izvuci 100 na sat i da ta cifra nije suluda. Ovisi koje ti je zanimanje i koliko iskustva imas. Nece ti to niko dati ako si juce ispilio iz skole.
pasha078 wrote: Sumnjam da iko od nas koji se javlja iz US zaradi manje od 100 na sat.....
:wink:
Tito_i_Partija

#11419 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Tito_i_Partija »

100 dolara na sat ispade minimalac jbt. :lol:

Wow, koje lupetanje u pm. :pisnuo:
Fudo387

#11420 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Ja sam guzio Pamelu Anderson.
Ono, kad vec seremo...
Fudo387

#11421 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Time out.

Rubio izdajnice. :D
jeza u ledja

#11422 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ti si napisao generalizaciju koja je apsolutno besmislena. Pise crno na bijelo.

"Prosjek"? Kakav ba prosjek?? Pa sa pola od toga godisnje ti spadas u 15% najbogatijih u Americi. Cuj prosjek. :lol: Ne govorimo o tome jel iznad prosjeka vec u nebesima s kojih ne silazis.

Jel primjecujes dijete drago da ja ne pisem koliko zaradjujem, da ne pisem ja u kakvim fensi restoranima klopam, da ne pisem ja koliko sam hiljada puta putovao i zasto? Ja ne pisem koliko trosim, kakva auta vozam, kako baratam financijama. Ne opisujem sta imam, sta radim. Sad ti izvoli - zakljuci da je to tako zato jer sam perac ulica. :oops: Mogu ti samo rec da zaradjujem manje od $200k :D. A na forumu mozes sve, mozes lagano smislit da si doktor, da vozis pet lexusa, da visis po ljetovalistima ili sta vec pa lafinat raji dok se boje ne rastope. I kad lafinas, ocekuj da ce te neko jednom prozvati. Ta prica "to mozda zato sto si se ti tu pronasao" ne pali. ;) Standardni odbrambeni mehanizam prosjecnog lafinasa.

Inace ne mozes mene zvati matorim samo zato sto se ti jos nisi dovoljno pure najeo. :wink:
jeza u ledja

#11423 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

pasha078 wrote:
jeza u ledja wrote:Ti si napisao generalizaciju koja je apsolutno besmislena. Pise crno na bijelo.

"Prosjek"? Kakav ba prosjek?? Pa sa pola od toga godisnje ti spadas u 15% najbogatijih u Americi. Cuj prosjek. :lol: Ne govorimo o tome jel iznad prosjeka vec u nebesima s kojih ne silazis.

Jel primjecujes dijete drago da ja ne pisem koliko zaradjujem, da ne pisem ja u kakvim fensi restoranima klopam, da ne pisem ja koliko sam hiljada puta putovao i zasto? Ja ne pisem koliko trosim, kakva auta vozam, kako baratam financijama. Ne opisujem sta imam, sta radim. Sad ti izvoli - zakljuci da je to tako zato jer sam perac ulica. :oops: Mogu ti samo rec da zaradjujem manje od $200k :D. A na forumu mozes sve, mozes lagano smislit da si doktor, da vozis pet lexusa, da visis po ljetovalistima ili sta vec pa lafinat raji dok se boje ne rastope. I kad lafinas, ocekuj da ce te neko jednom prozvati. Ta prica "to mozda zato sto si se ti tu pronasao" ne pali. ;) Standardni odbrambeni mehanizam prosjecnog lafinasa.

Inace ne mozes mene zvati matorim samo zato sto se ti jos nisi dovoljno pure najeo. :wink:
U sta si ti sprcio godine matora budalo......

Ne znam gdje se svrstavam po bogatstvu jer se u to racuna i sva imovina itd.... ali znam po godisnjem primanju, interesovalo me prije par godina, cini mi se 2014, bio sam medju 5%.

Totalni prihod 184,000. naravno onda je drzava uzela svoj dio, meni na ruke puno manje. Zadnje dvije godine sam manje, iz privatnih razloga (bolest u porodici).

Eto pa sad crkni :D
Hajd sad lagano na hladjenje, pa tamo broj pare. :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11424 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

kupi si xanax, imaš para :oops: :mrgreen:
sinuhe

#11425 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Nije Trump nikad mislio ovako. Ne ovako. :-?
Post Reply