Republika Turska

Post Reply
omar little

#11401 Re: Republika Turska

Post by omar little »

Banksy wrote:
omar little wrote:
ovo valjda samo corav ne vidi i plitak ne zna.
Na starom forumu, gdje bi lady to razbucala ... Na ovom danas, deset godina kasnije, nisam sigurna.
lady bi razbucala ove kvaziislamologe, kvaziznalce religije i historije i tumace kojecega, ja nju zbog toga neki dan prizivah. ovo tvoje je osnovno politicko znanje i rasudjivanje. doduse, dobro si, ljudi koji su politicki pismeni i misle svojom glavom se ne bacaju nicice pred sultanom u vlastitoj drzavi. mah...
Kikibombona

#11402 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

saja_dj wrote:
Kikibombona wrote:
Turska nije ravnomjerno razvijena. Ogroman je kontrast izmedju zapada i istoka. Zapad kao da je Evropa - istok kao Afrika. Nedavno je bio dokumentarac na Al Dzaziri. Na istoku ima sela koja izgledaju kao da je vrijeme stalo prije 2 000 godina. U Dijarbakiru 50% mladih nezaposleno. U unutrasnjosti situacija isto nije sjajna.

Zapad je napredan, tu nema spora.
Nase simpatizere Turske ne interesuje nista drugo osim Istanbula i jos par all-inclusive destinacija.

To ti je ona varijanta velikih bh patriota od carsije do marijin-dvora.
Izgleda da je tako. Turska je za njih egejsko-mediteranska obala i Ankara! :D

Kurdski jugoistok kao da je Afrika. Turski dijelovi drzave poput Sivasa, Erzuruma slicno tome.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... e_2011.svg

Razvoj centralnog dijela i istoka ce biti najveci izazov za Tursku u buducnosti.
Last edited by Kikibombona on 21/07/2016 16:35, edited 1 time in total.
sunceKOtepsija

#11403 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Quaresma wrote:http://balkans.aljazeera.net/vijesti/vi ... -za-gulena

Visokorangirani oficir špijunirao za Gulena
ovaj jos nije priznao, al ce uskoro :D
Image
commendatore

#11404 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

It_is_a_Leclerc wrote:Kako zaljubljenici u brkatog Padišaha gledaju na normalizaciju odnosa bogomodabrane Turske i mrskog nam Izraela, te blagoslovljene Turske i Rusije koja u kontinuitetu kidiše na ovu našu krhotinu od države ?

Nije li to malo kontradiktorno svim tim tvrdnjama o Erdoganu kao čuvaru ummeta, defacto halifi, koji jeca po dženazama, cmače male Palestince, brani svijet nesvrstanih od omraženih Amerikanaca ?
problem je tvoj sto ti razmisljas lokalno sinko a ne radis nista :mrgreen: - a brko (poceo) globalno a radi (lolkalno) :mrgreen:

mi smo njemu isprdak i sada košto smo bili i 100 godina prije Ataturku - coek nas tušno za ćup zlata - ..... :lol:

da ne bi neko pomislio da svrsavam na Erdoana, Turke, SAD - ja sam cojek neutralista (ne znam kako se to strucno kaze :mrgreen: ) ne volim zauzeti nijednu stranu - ali volim dobre poteze..... 8)

nas jebena seoska lola ala Dodik i pijacarska izdajnicka varalica koja jedva sastavim prostoprosirenu recenicu Izetbegovic pravi moronoidima a razmisljali bi globalno i prdili o globalizmu unedogled :mrgreen: :run:
Last edited by commendatore on 21/07/2016 16:46, edited 1 time in total.
commendatore

#11405 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

Buttscratcha wrote:Bakir izjavio da je po prvi puta ponosan na muslimane bošnjake.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
sta kazu je l se puno trudio dok je smisljao tako vaznu misao :lol:
sunceKOtepsija

#11407 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

commendatore wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kako zaljubljenici u brkatog Padišaha gledaju na normalizaciju odnosa bogomodabrane Turske i mrskog nam Izraela, te blagoslovljene Turske i Rusije koja u kontinuitetu kidiše na ovu našu krhotinu od države ?

Nije li to malo kontradiktorno svim tim tvrdnjama o Erdoganu kao čuvaru ummeta, defacto halifi, koji jeca po dženazama, cmače male Palestince, brani svijet nesvrstanih od omraženih Amerikanaca ?
problem je tvoj sto ti razmisljas lokalno sinko a ne radis nista :mrgreen: - a brko (poceo) globalno a radi (lolkalno) :mrgreen:

mi smo njemu isprdak i sada košto smo bili i 100 godina prije Ataturku - coek nas tušno za ćup zlata - ..... :lol:
:lol: ataturk roden 1881. a Turci-edit osmanlije :D nas prodali 1878. you do the math my good man :lol: Attaturk nije bio ni u planu, da si ti ziv i zdrav :D
jazzer

#11408 Re: Republika Turska

Post by jazzer »

Buttscratcha wrote:Bakir izjavio da je po prvi puta ponosan na muslimane bošnjake.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
I muslimani bosnjaci bi to voljeli reci za njega, ali avaj...
Banksy

#11409 Re: Republika Turska

Post by Banksy »

omar little wrote:
Banksy wrote:
omar little wrote:
ovo valjda samo corav ne vidi i plitak ne zna.
Na starom forumu, gdje bi lady to razbucala ... Na ovom danas, deset godina kasnije, nisam sigurna.
lady bi razbucala ove kvaziislamologe, kvaziznalce religije i historije i tumace kojecega, ja nju zbog toga neki dan prizivah. ovo tvoje je osnovno politicko znanje i rasudjivanje. doduse, dobro si, ljudi koji su politicki pismeni i misle svojom glavom se ne bacaju nicice pred sultanom u vlastitoj drzavi. mah...
Nema lady više šta da traži ovdje. Ko je pratio ovaj forum zadnjih desetak godina, ko je bio tu i imao strpljenja, jasno je mogao vidjeti, i na dnevnoj bazi pratiti, sporu, ali sigurnu distorziju, iskrivljenje političkog i društvenog života Bosne, gledati svojim očima kako se misleći ljudi melju, kako podliježu, kako ih se uklanja, kako ih se za siću kupuje, kako mijenjaju stavove i kako im se zatvaraju usta, sve dok na kraju sve nije podleglo, ili promijenilo ploču ili umorno zašutjelo. Oni koje smo prije deset godina brutalno ismijavali danas vode glavnu riječ, ono čemu smo se grohotom smijali, danas je mejnstrim, ono s čim smo se izrugivali danas je naša svakodnevnica... Samo što dalje odavde.
handžar88

#11410 Re: Republika Turska

Post by handžar88 »

sunceKOtepsija wrote:
commendatore wrote: problem je tvoj sto ti razmisljas lokalno sinko a ne radis nista :mrgreen: - a brko (poceo) globalno a radi (lolkalno) :mrgreen:

:lol: ataturk roden 1881. a Turci-edit osmanlije :D nas prodali 1878. you do the math my good man :lol: Attaturk nije bio ni u planu, da si ti ziv i zdrav :D
Tako to radfe klix komentatori, negdje cuo da su nas turci prodali za cup zlata i dosao da prozbori koju pametnu iako nema pojma o cemu prica.. i takvih je ovdje 90%, procitaju negdje nesto i uzimaju kao gotovo znanje nesto o cemu pojma nemaju.
Bosanac sa dna kace

#11411 Re: Republika Turska

Post by Bosanac sa dna kace »

Matzan wrote:Image

Image

:mrgreen:
Nijesam nesto ekspeditivan sa slikama, mislim da ce him u buduce biti vako:

Image
Bosanac sa dna kace

#11412 Re: Republika Turska

Post by Bosanac sa dna kace »

sunceKOtepsija wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
sunceKOtepsija wrote:95 prof. istanbulskog univerziteta suspendovano zbog veza s pokusajem drzavnog udara
Imaju li gdje imena??? :roll: :roll: :roll:
nisam vidio, bice negdje
http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/07/ ... lastirildi
http://haber.sol.org.tr/toplum/istanbul ... ldi-162751
Ima li imena za ove sa İstanbul Üniversitesi???
Nidje nisam iskop'o...
Kaligula I

#11413 Re: Republika Turska

Post by Kaligula I »

madner wrote:Sto se tice vojske i ubi zapali itd, da su bili spremni za taj potez, bilo bi puno vise mrtvih.

Vako smo gledali zbunjene vojnike koji cuvaju svoju opremu dok ih jednog po jednog privode.
Nisam vidio ni jedan unisten tenk, tako da tesko da su ih zaustavili.
...zbunio ih narod koji se stavio na stranu Erdogana, a ne na stranu vojske kao u Egiptu...kao drugo, a kao prvo vjerovatno se iza kulisa odvijala partija šaha između sekularista i islamista u samoj vojsci...znači tu noć su obavještajne službe vodile glavnu riječ, a Erdogan je imao veliku sreću da su bile na njegovoj poliiitčkoj liniji...inače, dnas bi mi ispisivali dijametralno suprotne postove, svi redom...
Last edited by Kaligula I on 21/07/2016 21:49, edited 1 time in total.
commendatore

#11414 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

sunceKOtepsija wrote:
commendatore wrote:

1914 je koliko se ja sjecam nestala Osmanska imperija definitivno sine moj.... :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#11415 Re: Republika Turska

Post by skupljac_zeljeza »

Banksy wrote: Ko je pratio ovaj forum zadnjih desetak godina, ko je bio tu i imao strpljenja, jasno je mogao vidjeti, i na dnevnoj bazi pratiti, sporu, ali sigurnu distorziju, iskrivljenje političkog i društvenog života Bosne...
Tu sam ja jednu deceniju i kusur, i tada je bio SDP-ov forum i kako je ta partija gubila na značaju i stvarala razočarenje, tako se simpatizeri rasuše....
Lincoln-Burrows

#11416 Re: Republika Turska

Post by Lincoln-Burrows »

Sada će privremeno suspendirati konvenciju o ljudskim pravima kažu turski zvaničnici.

A kao konvencija je na snazi kada je stanje redovno a kad nekog hoćeš da
biješ i zatvaraš bez posljedica onda je samo suspendiraš.
Ci-Nick

#11417 Re: Republika Turska

Post by Ci-Nick »

madner wrote:Sto se tice vojske i ubi zapali itd, da su bili spremni za taj potez, bilo bi puno vise mrtvih.

Vako smo gledali zbunjene vojnike koji cuvaju svoju opremu dok ih jednog po jednog privode.
Nisam vidio ni jedan unisten tenk, tako da tesko da su ih zaustavili.
Sinoć prilog na njemačkom ZDF-u o dešavanjima.
Jedni se hvale kako su skakali na tenkove i kažu sreća pa je narod izišao na ulice inače bi se porokali vojska i policija.
Ljudi nigdje ne rekoše ni jednu lošu za vojnike. Na kraju krajeva naouružanih vojnika je poginulo duplo više nego civila.
Vođa neke opozicione stranke reče da su ovaj optuženi general (komadant ) i Erdoan bili veliki prijatelji i da taj mnogo zna o Erdoanu pa ga zato uklanja.
SkyLimit

#11418 Re: Republika Turska

Post by SkyLimit »

Turski Ambasador Erginay za FACETV: Očekujem da vlasti Bosne i Hercegovine poduzmu akciju protiv BOSNA SEMA škola
http://facetv.ba/novost/11688/ekskluziv ... sema-skola

Komentar na ovo od strane publiciste, novinara i intelektualca Fatmira Alispahića:
PAŽNJA - OPASNOST

Turski građanski rat među Bošnjacima

Zahtjev turskog ambasadora da mi ovdje progonimo nekakve ljude i zatvaramo nekakve škole - na osnovu sumnje, bez sudskog procesa i dokazane krivice, te podrška koju ova politika linča ima od bošnjačkog vazalskog establišmenta, ne samo da je udarac na pravni sistem i demokratsku kulturu, već je ozbiljna prijetnja za jedinstvo i sigurnost bošnjačkog naroda!!!
Turski ambasador besramno traži da se turski rat vodi na teritoriji Bosne i Hercegovine, baš onako kako su američki teroristi poručivali: Ko nije s nama taj je protiv nas.
Turskom ambasadoru treba poručiti: Bosna i Bošnjaci su uz turski narod, u dovama i u mislima, podržavamo i Erdoana kao trenutno najbolje rješenje za Tursku, ali to ne znači da imate ikakvo pravo nas smatrati svojim vazalima i podanicima, nama naređivati šta ćemo i kako raditi. Ako je u Turskoj moguće ljude progoniti i osuđivati na osnovu sumnje, to u Bosni nije moguće, ovo je pravna država - u kojoj je svako nevin dok mu se krivica ne dokaže.

Napisano: 21.07.2016.
sunceKOtepsija

#11419 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Bosanac sa dna kace wrote:
sunceKOtepsija wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: Imaju li gdje imena??? :roll: :roll: :roll:
nisam vidio, bice negdje
http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/07/ ... lastirildi
http://haber.sol.org.tr/toplum/istanbul ... ldi-162751
Ima li imena za ove sa İstanbul Üniversitesi???
Nidje nisam iskop'o...
nisam vidio, samo brojka, bilo je jutros na sabahu il sozcuu cini mi se za jos jedan dva univerziteta iz istanbula suspenzije dok traje istraga, isto tako samo brojke
sunceKOtepsija

#11420 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

commendatore wrote:
sunceKOtepsija wrote:
commendatore wrote: problem je tvoj sto ti razmisljas lokalno sinko a ne radis nista :mrgreen: - a brko (poceo) globalno a radi (lolkalno) :mrgreen:

1914 je koliko se ja sjecam nestala Osmanska imperija definitivno sine moj.... :mrgreen:
ni ta god ti nije tacna al opet mi nije jasno kakve veze ima s 1878. :D
Kaligula I

#11421 Re: Republika Turska

Post by Kaligula I »

Kaligula I wrote:...kažu vijesti da je oko 50 000. ljudi sto zatvorio, što suspendirao...neka je fifti fifti, al', ipak, treba prihvatit 25000. zatvorenika....bit će tu dosta grotesknih slika, a najgrotesknija će biti suđenje sudijama...oni koji su do jučer djelili pravdu od danas će na prevaspitanje...zbog čega?...zbog ličnih uvjerenja...sekularne civilizacijske vrijednosti će ih koštat posla, karijere ili glave...još se jednom pokazalo da je najbolje biti poltron, yebi ti njega :D...što je sigurno, sigurno... :run:
...eh evo za Erdu izlaza, ako nema upraženjenih kapaciteta u svojoj zemlji ima na milom i dragom mu Zapadu... :D ...doduše ako malo ne o'ladi...

http://www.klix.ba/magazin/holandija-zb ... /160721016
Cherry-Cherry

#11422 Re: RYa epublika Turska

Post by Cherry-Cherry »

Šta se ovo dešava sa Fatmirom? Ispast će na kraju salonac i đikan. :mrgreen:
Ovo je prvi put da neki veliki Bošnjak priča protiv majke Turske. :mrgreen:
Satelit_

#11423 Re: Republika Turska

Post by Satelit_ »

Otvorena podrska bosnjacke politicke vlasti diktatoru u Turskoj i sutnja, odnosno implicitna solidarnost prema Erdiganu koju pokazuje ckelokupna bosnjacka javnost, je slika strahovitog moralnog dna ovog drustva. Uzas.
asurbanipal

#11424 Re: RYa epublika Turska

Post by asurbanipal »

Cherry-Cherry wrote:Šta se ovo dešava sa Fatmirom? Ispast će na kraju salonac i đikan. :mrgreen:
Ovo je prvi put da neki veliki Bošnjak priča protiv majke Turske. :mrgreen:

Fatmir je srpsko-masonsko-cionističko-alienski igrač...
Kaligula I

#11425 Re: Republika Turska

Post by Kaligula I »

SkyLimit wrote:Turski Ambasador Erginay za FACETV: Očekujem da vlasti Bosne i Hercegovine poduzmu akciju protiv BOSNA SEMA škola
http://facetv.ba/novost/11688/ekskluziv ... sema-skola

Komentar na ovo od strane publiciste, novinara i intelektualca Fatmira Alispahića:
PAŽNJA - OPASNOST

Turski građanski rat među Bošnjacima

Zahtjev turskog ambasadora da mi ovdje progonimo nekakve ljude i zatvaramo nekakve škole - na osnovu sumnje, bez sudskog procesa i dokazane krivice, te podrška koju ova politika linča ima od bošnjačkog vazalskog establišmenta, ne samo da je udarac na pravni sistem i demokratsku kulturu, već je ozbiljna prijetnja za jedinstvo i sigurnost bošnjačkog naroda!!!
Turski ambasador besramno traži da se turski rat vodi na teritoriji Bosne i Hercegovine, baš onako kako su američki teroristi poručivali: Ko nije s nama taj je protiv nas.
Turskom ambasadoru treba poručiti: Bosna i Bošnjaci su uz turski narod, u dovama i u mislima, podržavamo i Erdoana kao trenutno najbolje rješenje za Tursku, ali to ne znači da imate ikakvo pravo nas smatrati svojim vazalima i podanicima, nama naređivati šta ćemo i kako raditi. Ako je u Turskoj moguće ljude progoniti i osuđivati na osnovu sumnje, to u Bosni nije moguće, ovo je pravna država - u kojoj je svako nevin dok mu se krivica ne dokaže.

Napisano: 21.07.2016.
...to ne dokazuje, usuđujem se reći, natpolovična većina Bošnjaka koji se milom trpaju u turske vazale...na kraju krajeva nema ništa loše u tome, treba znati i to, bolje biti i dobar sluga nego loš gospodar... :mrgreen:
Post Reply