Irak

Post Reply
dječak sa šibicama

#11401 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dječak sa šibicama »

Sta znam, puno se nalozio na ove Pashmerge, jos cu pomisliti da ima punu sobu postera.

Na monitoru mu je garant zastava Kurdistana.

A i rat gleda nekako povrsno, haman ko oni strucnjaci sto osvajaju Romaniju i Jahorinu sa dva ojacana bataljona.
Kikibombona

#11402 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Rampage wrote:
dječak sa šibicama wrote:Iskreno se nadam da Kiki ima 20-ak godina. Ne vise.
Nadaš se ili vjeruješ:)?

Neće valjati po njega ako nema bar tridesetak godina, opsesije iz mladosti mogu biti ogroman teret u nekim kasnijim razdobljima života... :D
Ma samo uzivam da ribam nos vama islamistima, simpatizerima sunitskog i siitskog ekstremizma, kao i ovim krcanskim fanaticima poput Djecaka i Animalsa koji u svemu ovome uzivaju samo zato sto ginu muslimani.

Nego, daj ti koju pateticnu o jadnim Palestincima i mrskim cifutima... Bijedno i jadno!

Negoooo... :D :D

Bivsi susjed jezidi Kurda, zarobljen od strane YPG

Uhapsena i zena borac... :D
Čitalac

#11403 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Čitalac »

Kikibombona wrote: Ne postoji vise cestovna veza izmedju Mosula i Sirije. Ne znam da li je moguce kretati se kroz pustinju... Ako je moguce, ni ta opcija uskoro nece biti moguca, kada zauzmu Al-Baj i ostala uporista u provinciji Nineva.
Ako je verovati AP-u, presecanje puta između Mosula i Sirije će "znatno usporiti ISIL" i prisiliti ga da koristi sporedne puteve kroz pustinju u dužini od 400 kilometara.
Kikibombona

#11404 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Čitalac wrote:
Kikibombona wrote: Ne postoji vise cestovna veza izmedju Mosula i Sirije. Ne znam da li je moguce kretati se kroz pustinju... Ako je moguce, ni ta opcija uskoro nece biti moguca, kada zauzmu Al-Baj i ostala uporista u provinciji Nineva.
Ako je verovati AP-u, presecanje puta između Mosula i Sirije će "znatno usporiti ISIL" i prisiliti ga da koristi sporedne puteve kroz pustinju u dužini od 400 kilometara.
Upravo tako. Samo ce im i kretanje kroz pustinju biti otezano nakon sto Pesmerge zauzmu Al-Baaj i siru regiju, kao sto je planirano...

General Pesmergi je rekao da je ispunjeno 75% plana za sada. Druga faza operacije je pocela.
Rampage

#11405 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Kikibombona wrote:
Rampage wrote:
Nadaš se ili vjeruješ:)?

Neće valjati po njega ako nema bar tridesetak godina, opsesije iz mladosti mogu biti ogroman teret u nekim kasnijim razdobljima života... :D
Ma samo uzivam da ribam nos vama islamistima, simpatizerima sunitskog i siitskog ekstremizma, kao i ovim krcanskim fanaticima poput Djecaka i Animalsa koji u svemu ovome uzivaju samo zato sto ginu muslimani.

Nego, daj ti koju pateticnu o jadnim Palestincima i mrskim cifutima... Bijedno i jadno!
E jbga sada, ti se našao zbog šale uvrijeđen:)

Ali, ako ćemo tjerati mak na konac, teško da se bilo ko ovdje može mjeriti s tobom po idealiziranju neke etnije na tim prostorima, tako da TVOJE optužbe nemaju ama baš nikakvog smisla:)

A tek TVOJA patetika o jadnim Kurdima i mrskim Arapima, tu si bez premca:)

Živio i oprosti, još jednom, ako si se našao uvrijeđen zbog mog posta o tvojim godinama :thumbup:
RepublikanskaGarda

#11406 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by RepublikanskaGarda »

Situacija na jugu Allepa, još malo i SAA/šiitske milicije izbijaju na autocestu prema Idlebu, 20 km do šiitskih enklava

Image
Kikibombona

#11407 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Rampage wrote:

Ali, ako ćemo tjerati mak na konac, teško da se bilo ko ovdje može mjeriti s tobom po idealiziranju neke etnije na tim prostorima, tako da TVOJE optužbe nemaju ama baš nikakvog smisla:)

Živio i oprosti, još jednom, ako si se našao uvrijeđen zbog mog posta o tvojim godinama :thumbup:
Ma kakvi uvrijedjen, budi Bog s tobom...

Kako cu biti uvrijedjen kada i ti dijelis isti hobi!?? :D :lol: Jedina razlika je u tome sto ti podrzavas notornog zlocinca i bolesnika, Basara Asada, koji je pobio vise muslimana nego Zidovi od kada postoje. Tu je Saxxx potpuno u pravu, kada vam trlja nos. :D Al si zato pun ljigave patetike kada pises o Izraelu. I ne samo ti, da se razumijemo, to je karakteristika vecine predanih muslimana. Nista licno, samo navodim nepobitnu cinjenicu. Dakle, nemate vi nikakav moralni kredibilitet, vecina vas islamista i ovih par krscanskih fanatika, koji pune baterije na bliskoisticnoj muci.

Odavno su mi ljigavi tvoji komentari na temi Izrael, pa sam iskoristio priliku da ti to kazem. I to ti kazem ne bi li sagledao situaciju, preispitao sebe, pa mozda i korigovao svoje stavove i obrazac ponasanja. Dakle, najbolja namjera. Budi pozdravljen i svako dobro.
dječak sa šibicama

#11408 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dječak sa šibicama »

Navodno je i Tall Hadiya u rukama SAA/Hezbollaha.

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.99 ... ell-Hadiya

ako je ovo sve istina, onda je raja iz Idliba u zescoj gabuli, ili negdje u pozadini prave rezervnu liniju
sumirprimus

#11409 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

pravda za kikija!
Rampage

#11410 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Kikibombona wrote:
Rampage wrote:

Ma kakvi uvrijedjen, budi Bog s tobom...

Kako cu biti uvrijedjen kada i ti dijelis isti hobi!?? :D :lol: Jedina razlika je u tome sto ti podrzavas notornog zlocinca i bolesnika, Basara Asada, koji je pobio vise muslimana nego Zidovi od kada postoje. Tu je Saxxx potpuno u pravu, kada vam trlja nos. :D Al si zato pun ljigave patetike kada pises o Izraelu. I ne samo ti, da se razumijemo, to je karakteristika vecine predanih muslimana. Nista licno, samo navodim nepobitnu cinjenicu. Dakle, nemate vi nikakav moralni kredibilitet, vecina vas islamista i ovih par krscanskih fanatika, koji pune baterije na bliskoisticnoj muci.

Odavno su mi ljigavi tvoji komentari na temi Izrael, pa sam iskoristio priliku da ti to kazem. I to ti kazem ne bi li sagledao situaciju, preispitao sebe, pa mozda i korigovao svoje stavove i obrazac ponasanja. Dakle, najbolja namjera. Budi pozdravljen i svako dobro.
Zašto se nisi javio na temi o Izraelu pa mi pomogao da korigujem moje ljigave stavove i objasnio mi u čemu to ja griješim? Moja je greška što mrzim cionističku politiku koja je na direktan i indirektan način najodgovornija za sve ovo što se dešava širom arapskog svijeta i što neću da kažem, kao ti i Saxx - "Svaka čast Izraelu pa je pobio manje muslimana od Asada"?

Što se tiče ostatka tvog posta, majstor si u provlačenju uvreda na veoma suptilan, vješt i lukav način, kapa do poda na tome:)
Kikibombona

#11411 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Pesmerga, PKK i YPG :D

Image

General Peshmerga commander, Qasim Sasho & his units prepare a 100*60m flag to be raised in Shingal

Happening now: Yezidi Kurdish Peshmerga unit prepare to raise the Kurdistan flag on the grand silo in Shingal.

Image

Image

Coalition jets are flying low near the grand silo in Shingal, to salute the Kurdistan flag and the Peshmerga.

Islamisti na aparatima :lol: :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#11412 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

ja nista ne vidim...
sarajevoxxxx

#11413 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Režimske snage uz podršku ruske avijacije zauzele brdo Al Ajs, Berneh, i Banis u južnoj okolini Haleba.
Klavikula

#11414 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Klavikula »

madner wrote:Rekoh, kada je pocelo, trebat ce mjesec da se vidi rezultat.

Kiki jos uvijek slavi razbijanje nekoliko puta slabijeg protivnika, vidi se da zna mnogo o odnosu snaga. :D
istina, al pobjeda je pobjeda. ko je ISIL-u kriv sto nisu mogli dovuci tu 5000 ljudi.
sumirprimus

#11415 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

sarajevoxxxx wrote:Režimske snage uz podršku ruske avijacije zauzele brdo Al Ajs, Berneh, i Banis u južnoj okolini Haleba.
kratko i jasno,bez stilskog ukrasavanja,pjesnickih sloboda i besportebnog kukumakanja...
insomnia78

#11416 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Reci him @kiki, sve go sektas
Kikibombona

#11417 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Rampage wrote:...
Samo hocu reci da je degutantno prozivati Izrael a podrzavati Asada. Degutantno je podrzavati Rusiju a prozivati Ameriku.

Zbog toga su meni Kurdi dragi, zato sto su izdani od licemjernih i ljigavih muslimana. Boli muslimane lijevo jaje zato sto Kurde tlace braca Turci, Arapi i Perzijanci. Veca je muka pravdoljubivom muslimanu kada cionisti ubiju jednog Palestinaca (muslimana) nego kada tursko-arapsko-perzijska braca pobiju 10 000 Kurda (muslimana).

Evo i ovaj genocid nad jadnim jezidi Kurdima, jedan od najgorih i najmonstruoznijih u historiji covjecanstva, prosao je uz blagu reakciju islamskog svijeta. A ti jezidi Kurdi su najebali vise za par dana nego Palestinci od kada postoje.

I cemu onda pozivanje na moral i pravdu?

Ili si za pravdu uvijek i u svakom slucaju ili nisi nikako.

Ako je pravda usmjerena samo prema grupama za koje si vezan, onda nisi pravedan i bilo bi posteno prema drugima da se postavis na drugi nacin. Bilo bi posteno u djelovanju NE POZIVATI se na pravdu, moral, ljudska prava, konvencije, p... materine... Cionisti naprave sranje, pocine zlocin nad nevinim Palestincima... Kao rekciju djelovati na sljedeci nacin... Majku im, osvetit ce se njima muslimani, oko za oko zub za zub. Dakle, bez pozivanja na moral, pravdu i sl. Jer, ako nemas isti stav za svaki od slicnih slucajeva, onda takvo djelovanje nema veze sa moralom i pravdom... vec sam prefrganoscu, licemjerjem, i drugim nimalo lijepim osobinama...
Em2r

#11418 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

insomnia78 wrote:Reci him @kiki, sve go sektas
Jel' ko spomene cioniste ti si tu odma da poklopis. Sve ono sto kiki rece njemu o ljigavosti moglo bi se i na tebe primjeniti. Cak i jevreji sirom svijeta osudjuju zlocine cionistickog rezima ali ti i opetja branite li branite.
sumirprimus

#11419 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

mescini i za te jezide ima nekih repova a propos pesmerđi ne?
nesto su se zalili da im ovi nisu pomogli...???
sumirprimus

#11420 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Em2r wrote:
Jel' ko spomene cioniste ti si tu odma da poklopis. Sve ono sto kiki rece njemu o ljigavosti moglo bi se i na tebe primjeniti. Cak i jevreji sirom svijeta osudjuju zlocine cionistickog rezima ali ti i opetja branite li branite.
sto za tebe naravno ne vazi :D
Kikibombona

#11421 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Ja se sa tobom ne slazem u mnogo cemu... Rekao sam ti da si zajedljiv, da si provokator i sl. To i sada mislim i mislit cu dok sam ovdje. :mrgreen:

Medjutim, ti za sve imas jednak stav i to cijenim. Za tebe su PKK i Hamas isto. I to je posteno. Medjutim, kod nasih dragih islamista, PKK su teroristi a Hamas pravednici... :mrgreen: :mrgreen:

E to je ta ljigavstina koja mene malo pecne, pa im onda moram natrljati nos... :mrgreen:

I da kazem jos...

I za mene su PKK i Hamas ISTO! :D
Em2r

#11422 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

sumirprimus wrote:
Em2r wrote:
sto za tebe naravno ne vazi :D
Kasim Brigic dosadan si.
Em2r

#11423 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

Kikibombona wrote:
Ja se sa tobom ne slazem u mnogo cemu... Rekao sam ti da si zajedljiv, da si provokator i sl. To i sada mislim i mislit cu dok sam ovdje. :mrgreen:

Medjutim, ti za sve imas jednak stav i to cijenim. Za tebe su PKK i Hamas isto. I to je posteno. Medjutim, kod nasih dragih islamista, PKK su teroristi a Hamas pravednici... :mrgreen: :mrgreen:

E to je ta ljigavstina koja mene malo pecne, pa im onda moram natrljati nos... :mrgreen:

I da kazem jos...

I za mene su PKK i Hamas ISTO! :D
Sta ti mislis da li je za autohtone kurde PKK teroristicka organizacija ili vise kao odobravani pokret otpora ?
insomnia78

#11424 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Nista @kiki nije pogresno rek'o
Ja ga volim podjebavati zato sto se tako lako pali oko Kurda i pretjeruje sa njima ali je, generalno sve u pravu

Plus, pun mi vala kurac vise i proturanja proiranske poltike kao neceg normalnog i pozeljnog
Ismijavaju se zaljevske monarhije (i treba) ali kad se spomene Iran e to je onda drugo
A ideoloski izmedju njih nema nikakve razlike i jedni i drugi imaju duboko zakopane prste u nevolju naroda BI
sumirprimus

#11425 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:Nista @kiki nije pogresno rek'o
Ja ga volim podjebavati zato sto se tako lako pali oko Kurda i pretjeruje sa njima ali je, generalno sve u pravu

Plus, pun mi vala kurac vise i proturanja proiranske poltike kao neceg normalnog i pozeljnog
Ismijavaju se zaljevske monarhije (i treba) ali kad se spomene Iran e to je onda drugo
A ideoloski izmedju njih nema nikakve razlike i jedni i drugi imaju duboko zakopane prste u nevolju naroda BI
ih kad ti je nabacio haj fajv :D
Post Reply