Sa pojedinačnim protestima bilo koje populacije ili grupe građana (radnici u obrazovanju, invalidi, penzioneri, ova ili ona firma), vlast će lako izaći na kraj. Ispričaće im par lijepih pričica, a ako bude potrebno rastjeraće ih i policija.Istina boli wrote:Nisam bila par dana na temi pa samo kratki osvrt iliti zakljucak. Ne analizirajuci sve to oko foruma, ko je unutra pismen, ko je nepismen, ko je ciji i ostalo namece se zakljucak. Penzionerima - dobro, studentima - dobro. raznim: GRAS-ovima, KLAS-ovima, Vranica-ma i da ne nabrajam ocigledno je dobro. Zaboravih Jerkove - poljoprivrednike izgleda su dobili poticaje. Znaci ako se desi da bilo ko od njih u neka doba skonta da prava mora traziti na ulici, barem ja cu iz nekog obliznjeg ugostiteljskog objekta pomisliti Ma ko vas ...
Jad i cemer sve skupa, ne od politicara, nego od mojih "nazalost" sugradjana i sunarodnjaka. Samo da kazem bila sam prisutna povremeno i na ulici i na forumima kada je to dozvoljavalo "radno vrijeme".
Da je jedan dan izašlo barem 50.000 ljudi (a najmanje tri - četiri puta toliko bi trebalo da je nezadovoljnih), pljuštale bi ostavke i ne bi bilo potrebe da se prave sukobi sa policijom, a još manje da se pale zgrade (što i sam osudjujem).
Ovako, kao što reče @istina boli, izgleda da je svima lijepo.
Enjoy life!