Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Throttle

#11376 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Hu iz Mevludin, ne upratih
ExNihilo

#11377 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Throttle wrote:Hu iz Mevludin, ne upratih

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11378 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

notsure wrote:
Freamon Lester wrote:Zna li neko koliki je ukupni iznos kreditnog zaduzenja grada?
http://www.mft.gov.ba/bos/images/storie ... ONACNO.pdf
Po informaciji o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31.12.2015 Ministarstva finansija i trezora BiH, zenički kredit za GGM je najskuplja lokalna investicija u BiH, od 45 miliona KM, nakon koje slijede bijeljinska bolnica (26 miliona), mostarski (22 miliona) i banjalučki vodovod (19 miliona KM). Svi ostali krediti su za finansiranje regionalnih projekata, dok su krediti za lokalne projekte znatno manji od zeničke gradske magistrale.

http://www.cpi.ba/wp-content/uploads/20 ... uprave.pdf
Operativni rezultat (pokrivenost tekućih rashoda tekućim prihodima) za Zenicu je u periodu za koji je rađena analiza (2011-2013) bio među najgorim u BiH, sa trendom pogoršanja. Neto operativni rezultat je deficit povećao sa 752.000 KM u 2011. na 4,5 miliona KM u 2013. godini. Veći deficit su imali samo Mostar (10 miliona) i Ilidža (5 miliona).

Servisiranje duga ne prelazi 10% budžeta, ali limit za zaduživanje u FBiH nije samo godišnja rata za otplatu kredita, nego i 30% izdatih garancija. Ta dva iznosa zajedno ne smiju preći 10% tekućih prihoda iz prethodne godine, što znači da je Zenica prezadužen grad i da se ne može više zaduživati.
Ovo su samo zaduženja koja su prošla kroz budžet, o dugovima JP (grijanje, arena, vodovod, zenicatrans...) se teško može i naći informacija. Recimo, Arenu je trebao praviti Džananović, a SDA mu prvo poklonila zemljište, pa onda na njegovoj zemlji napravila arenu parama koje je grad neplanirano dobio uvođenjem PDV-a.
Znaci Arena je napravljena kesovinom?

Posto me jedan mladi SDA jastreb uvjeravao da je kredit za nju otplacen jos 2012.
ExNihilo

#11379 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Freamon Lester

#11380 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

ExNihilo wrote:Kahriman strikes again.

http://www.zenicablog.com/vodovod-kahri ... 50-000-km/
Poslovna tajna iznos bonusa. Zivjela SDA i njihov kriminal. Poslovna tajna iznos bonusa u firmi koja je javno preduzece i nema konkurencije. :lol:

Ovaj tupavi narod ako opet izabere SDA na izborima treba prestati zaliti...
kakavdanakneiskustvu

#11381 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Freamon Lester wrote:

Poslovna tajna iznos bonusa. Zivjela SDA i njihov kriminal. Poslovna tajna iznos bonusa u firmi koja je javno preduzece i nema konkurencije. :lol:

zar ocekujes drukciji ishod izbora?
Freamon Lester

#11382 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Freamon Lester wrote:

zar ocekujes drukciji ishod izbora?
Kao sto rekoh tupavi narod. Ostaje jedino nada iz rezultata proslih opstih izbora kada je SDA u Zenici porazena od SBB-a koji u Zenici nema bazu.

Uz malo pritiska na pricu o nepotizmu, kreditima i lopovlucima u javnim preduzecima tupavi narod bi mozda kaznio zelenu komunisticku partiju.
Mustang1

#11383 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Jimmy McNulty wrote:Ko je ono od vas skladistar/magaciner?

Traze u Zeneli radnika, jutros sam bio na razgovoru za posao pa reko da kazem da sam stekao utisak da traze nekog ko zna posao pa posto msm da jos nije kasno nek se javi.
Ako prezivim prvi mjesec i ostane mi ista od plate jer se mora i hrana i prijevoz placati bit ce piva :D Zvali me jutros i odmah ostavili, poslao mail tog dana kada si ti ovo napisao
Eborg

#11384 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Neka je sa srecom! :thumbup:
kamen spoticanja

#11385 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Mustang1 wrote:
Jimmy McNulty wrote:Ko je ono od vas skladistar/magaciner?

Traze u Zeneli radnika, jutros sam bio na razgovoru za posao pa reko da kazem da sam stekao utisak da traze nekog ko zna posao pa posto msm da jos nije kasno nek se javi.
Ako prezivim prvi mjesec i ostane mi ista od plate jer se mora i hrana i prijevoz placati bit ce piva :D Zvali me jutros i odmah ostavili, poslao mail tog dana kada si ti ovo napisao
Sretno.pajdo
Norm

#11386 Re: Zeničani

Post by Norm »

notsure wrote:
Freamon Lester wrote:Zna li neko koliki je ukupni iznos kreditnog zaduzenja grada?
Po informaciji o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31.12.2015 Ministarstva finansija i trezora BiH, zenički kredit za GGM je najskuplja lokalna investicija u BiH, od 45 miliona KM, nakon koje slijede bijeljinska bolnica (26 miliona), mostarski (22 miliona) i banjalučki vodovod (19 miliona KM). Svi ostali krediti su za finansiranje regionalnih projekata, dok su krediti za lokalne projekte znatno manji od zeničke gradske magistrale.

Operativni rezultat (pokrivenost tekućih rashoda tekućim prihodima) za Zenicu je u periodu za koji je rađena analiza (2011-2013) bio među najgorim u BiH, sa trendom pogoršanja. Neto operativni rezultat je deficit povećao sa 752.000 KM u 2011. na 4,5 miliona KM u 2013. godini. Veći deficit su imali samo Mostar (10 miliona) i Ilidža (5 miliona).

Servisiranje duga ne prelazi 10% budžeta, ali limit za zaduživanje u FBiH nije samo godišnja rata za otplatu kredita, nego i 30% izdatih garancija. Ta dva iznosa zajedno ne smiju preći 10% tekućih prihoda iz prethodne godine, što znači da je Zenica prezadužen grad i da se ne može više zaduživati.
Ovo su samo zaduženja koja su prošla kroz budžet, o dugovima JP (grijanje, arena, vodovod, zenicatrans...) se teško može i naći informacija. Recimo, Arenu je trebao praviti Džananović, a SDA mu prvo poklonila zemljište, pa onda na njegovoj zemlji napravila arenu parama koje je grad neplanirano dobio uvođenjem PDV-a.
...ali ni to nije sve, iz opcinskog budjeta se Dzananovicu placa godisnja renta za onaj dio koji se koristi kao parking (mislim da je milion i nesto)...ali ni to nije sve, Dzananovic ima jahtu koja na sebi ima samo 80.000 KM dodatne opreme...ali ni to nije sve, od svih tih halal nasih para napravio i uvakufio dzamiju...ali ni to nije sve...covjek je sposoban, a mi smo ovce...
kakavdanakneiskustvu

#11387 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

tako nam i treba
Mustang1

#11388 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Eborg wrote:Neka je sa srecom! :thumbup:
kamen spoticanja wrote: Sretno.pajdo
Hvala obojici.
Freamon Lester

#11389 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Norm wrote:
notsure wrote:

...ali ni to nije sve, iz opcinskog budjeta se Dzananovicu placa godisnja renta za onaj dio koji se koristi kao parking (mislim da je milion i nesto)...ali ni to nije sve, Dzananovic ima jahtu koja na sebi ima samo 80.000 KM dodatne opreme...ali ni to nije sve, od svih tih halal nasih para napravio i uvakufio dzamiju...ali ni to nije sve...covjek je sposoban, a mi smo ovce...
Nesto mi puno zvuci taj milion...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#11390 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Mustang1 wrote: Ako prezivim prvi mjesec i ostane mi ista od plate jer se mora i hrana i prijevoz placati bit ce piva :D Zvali me jutros i odmah ostavili, poslao mail tog dana kada si ti ovo napisao
Aaaa super pajdo, drago mi je da sam i ja nekom u životu valj'o makar sekunde. :D
Ne znam gdje živiš u gradu, ali od željezničke stanice do gore ti treba skroz malo pješke ako ideš prugom, eto da znaš. Možda nekih 10 min u vrh glave :D Još jednom, fakat mi je drago. Nadam se da će biti sve ok.
belfy

#11391 Re: Zeničani

Post by belfy »

Norm wrote:
notsure wrote:

ti i jesi ovca, jer vjerujes svemu sto cujes i procitas.
kamen spoticanja

#11392 Re: Zeničani

"Meni nije do muzike i provoda. Hoću da radim, kao vjerujem i vi. A oni mogu dovoditi muzičare i plesati jer su na budžetima, porodice su im situirane, pa i deseto koljeno. Biće vremena za zabavu ja vam to obećavam. I još nešto, ja ni svoju ni vašu sreću neću gradditi na onima koji više nisu među živima. SDA svaki skup počinje učenjem fatiha rahmetli Aliji Izetbegoviću i Husejinu Smajloviću, što nije dobro. Rahmetli Alija me je prije 24 godine pozvao da dođem u Zenicu, zvao me je kasnije i u Sarajevo, davao mi da izaberem poziciju ali nisam htio iz Zenice. Meni je Husejin bio najbolji prijatelj od svih ovih sada koji su u SDA. Oni su ga ostavili kada su saznali da je teško bolestan i ubrzali su njegovu smrt. Rahmetli i Aliji i Husejinu sam klanjao dženazu i proučim fatihu kad god je za to prilika i molim Allaha da im podari dženet što se nadam da je uslišio. Na dženazi rahmetli Husejina nisam vidio ni Izetbegovića, ni mnoge iz vrha stranke, a Huso im je toliko valjao svima, kao i nama u Zenici. Mi svoju sreću trebamo graditi na živima, na našoj djeci, omladini koja je stručna i koje ima ali ne može da dobije priliku zbog ovih koji su podobni. Zato im poručujem neka ostave na miru i Aliju i Husejina, velike ljude na kojima ni ovi iz zeničke SDA ni bilo ko drugi ne treba tražiti svoje političke poene kod naroda“, poručio je Fuad Kasumović, nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice.

:D
fudo pukno
BlackCaviar

#11393 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

Pomoc :D

Ima li ko broj ZS? Radi li uopste nedjeljom?
Norm

#11394 Re: Zeničani

Post by Norm »

belfy wrote:
Norm wrote:...ali ni to nije sve, iz opcinskog budjeta se Dzananovicu placa godisnja renta za onaj dio koji se koristi kao parking (mislim da je milion i nesto)...ali ni to nije sve, Dzananovic ima jahtu koja na sebi ima samo 80.000 KM dodatne opreme...ali ni to nije sve, od svih tih halal nasih para napravio i uvakufio dzamiju...ali ni to nije sve...covjek je sposoban, a mi smo ovce...
ti i jesi ovca, jer vjerujes svemu sto cujes i procitas.
...jesam, ovca sam jer sam bio patriota i ostao u svome gradu i zemlji, jesam ovca sam jer nisam se prodao kao ti, jesam ovca sam jer nisam pristao na primitivizam i uhljebljenje od strane tvojih SDA-ovaca, jesam ovca sam jer ih kritikujem a ne branim kao ti, jesam ovca sam jer pokusavam ljudima otvoriti oci i dati informacije, koje sam btw licno cuo od doticnog na jednom sjelu kada se licno i personalno hvalio, jesam ovca sam jer ljudi ocitio vise vjeruju lazima masinerije kojoj pripadas nego svojim ocima i jesam OVCA sam jer se spustam na tvoj nivo i odgovaram ti...Cobane, objasni nam i povedi nas...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11395 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:"Meni nije do muzike i provoda. Hoću da radim, kao vjerujem i vi. A oni mogu dovoditi muzičare i plesati jer su na budžetima, porodice su im situirane, pa i deseto koljeno. Biće vremena za zabavu ja vam to obećavam. I još nešto, ja ni svoju ni vašu sreću neću gradditi na onima koji više nisu među živima. SDA svaki skup počinje učenjem fatiha rahmetli Aliji Izetbegoviću i Husejinu Smajloviću, što nije dobro. Rahmetli Alija me je prije 24 godine pozvao da dođem u Zenicu, zvao me je kasnije i u Sarajevo, davao mi da izaberem poziciju ali nisam htio iz Zenice. Meni je Husejin bio najbolji prijatelj od svih ovih sada koji su u SDA. Oni su ga ostavili kada su saznali da je teško bolestan i ubrzali su njegovu smrt. Rahmetli i Aliji i Husejinu sam klanjao dženazu i proučim fatihu kad god je za to prilika i molim Allaha da im podari dženet što se nadam da je uslišio. Na dženazi rahmetli Husejina nisam vidio ni Izetbegovića, ni mnoge iz vrha stranke, a Huso im je toliko valjao svima, kao i nama u Zenici. Mi svoju sreću trebamo graditi na živima, na našoj djeci, omladini koja je stručna i koje ima ali ne može da dobije priliku zbog ovih koji su podobni. Zato im poručujem neka ostave na miru i Aliju i Husejina, velike ljude na kojima ni ovi iz zeničke SDA ni bilo ko drugi ne treba tražiti svoje političke poene kod naroda“, poručio je Fuad Kasumović, nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice.

fudo pukno
Vala dobro je i rekao. Najdin ne zna zapoceti pricu bez Huse.
kamen spoticanja

#11396 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote:"Meni nije do muzike i provoda. Hoću da radim, kao vjerujem i vi. A oni mogu dovoditi muzičare i plesati jer su na budžetima, porodice su im situirane, pa i deseto koljeno. Biće vremena za zabavu ja vam to obećavam. I još nešto, ja ni svoju ni vašu sreću neću gradditi na onima koji više nisu među živima. SDA svaki skup počinje učenjem fatiha rahmetli Aliji Izetbegoviću i Husejinu Smajloviću, što nije dobro. Rahmetli Alija me je prije 24 godine pozvao da dođem u Zenicu, zvao me je kasnije i u Sarajevo, davao mi da izaberem poziciju ali nisam htio iz Zenice. Meni je Husejin bio najbolji prijatelj od svih ovih sada koji su u SDA. Oni su ga ostavili kada su saznali da je teško bolestan i ubrzali su njegovu smrt. Rahmetli i Aliji i Husejinu sam klanjao dženazu i proučim fatihu kad god je za to prilika i molim Allaha da im podari dženet što se nadam da je uslišio. Na dženazi rahmetli Husejina nisam vidio ni Izetbegovića, ni mnoge iz vrha stranke, a Huso im je toliko valjao svima, kao i nama u Zenici. Mi svoju sreću trebamo graditi na živima, na našoj djeci, omladini koja je stručna i koje ima ali ne može da dobije priliku zbog ovih koji su podobni. Zato im poručujem neka ostave na miru i Aliju i Husejina, velike ljude na kojima ni ovi iz zeničke SDA ni bilo ko drugi ne treba tražiti svoje političke poene kod naroda“, poručio je Fuad Kasumović, nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice.

fudo pukno
Vala dobro je i rekao. Najdin ne zna zapoceti pricu bez Huse.
Statisticki cesce fudo pominje rahmetliju od nemilske vedete :wink:
Casual's

#11397 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Fudo 100% upravu. Puna im usta Huse, a ni na dzenazu mu nisu mogli otic.
kamen spoticanja

#11398 Re: Zeničani

Casual's wrote:Fudo 100% upravu. Puna im usta Huse, a ni na dzenazu mu nisu mogli otic.
Ko mu nije bio na dzenazi?
Casual's

#11399 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kamen spoticanja wrote:
Casual's wrote:Fudo 100% upravu. Puna im usta Huse, a ni na dzenazu mu nisu mogli otic.
Ko mu nije bio na dzenazi?
Veliki dio vrha. Odnosno, ovi sa kojima je bio u "sukobu", a sada su tu "glavne baje".
commendatore

#11400 Re: Zeničani

Post by commendatore »

Casual's wrote:Večeras sam bio svjedok jedne od glupljih situacija u životu.
Uglavnom, gospoda je dovela na ispitivanje i mjerenje alkohola u krvi frajera koji je vozio veliki kombi, a jedva stoji na nogama. Ništa čudno?!
Nakon toga, gospoda pušta vozaća da sa istim kombijem ide kući (pijan k'o letva)..a šta se zatim dešava? Pijani ne ide dalje od policije 200 metara i pravi udes..i to ne bilo kakav udes !
Dakle, gospodin kombista (pijani) je vozio do Akse, nakon čega odjednom ide u rikverc i udara automobil koji se odmakeo 50 metara od njega vozeći unazad (istovremeno mu blicao, trubio...), a sve to gledaju dva prašinara (muški i ženski) i mlataraju rukama da stane (a čovjek pijan..po četvrti put).
Elem, desilo se to, ovi mu prišli i kažu da se skloni sa strane. Ovaj stade kod onih debilskih kafića, i ne izlazi iz kombija. Prašinari malo popričali sa ovim udarenim i odoše negdje. Dakle, tu su ostali samo kombista i udareni. Čekaju policiju 10-15 minuta, kad kombista..noga! Pobježe..ovi zivkaju, pišu, traže da ga neko zaustavi...kad se stiša sve, osta ovaj sam na mjestu udesa i čeka policiju...Policija dolazi nakon jebenih 35 minuta, dakle tačno 35 minuta im je trebalo.
E nabijem i šuta i komesare i sve ove koji istima daju priznanja
pa se onda "gospoda" zeniĆka rOja sa ovog pedefa nalakti meni na ledja jer pakašoliciju prozivam :mrgreen: a nema gorih zgubidana u drzavi
Post Reply