Sirija

Locked
Challenger__

#11376 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Pošto kupio, po toliko i prodao: "Israeli mossad sniper arrested in Syria" :?

Co0l

#11377 Re: Sirija

Post by Co0l »

:D
Challenger__

#11378 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ovom je, kao, nešto šega...??
Co0l

#11379 Re: Sirija

Post by Co0l »

:lol: :lol: :lol: :lol:
zigs7

#11380 Re: Sirija

Post by zigs7 »

ispravan_put wrote:
BHCluster wrote:
Znaci opet ovozemaljski konsenzusu o Bozim zakonima?
Naveo sam konsenzus, da ne bi bilo da ja pričam o propisima, jer ja nisam alim. Ako te baš toliko zanima i ako sumnjaš u ovo što sam rekao, imaš Ibn Kesirov tefsir Kur'ana gdje ti je objašnjeno značenje ajeta koji se tiču ove tematike.

@ basar

Jesu li alevije muslimani? Odgovori mi sa DA ili NE.
Aleviti nisu muslimani i svi koji su stali na starnu alevita nisu muslimani.Ja svaki dan imam priliku pricati sa njima jer radimo Zajedno na poslu i jasna su mi njihova ubjedjenja
ispravan_put

#11381 Re: Sirija

Post by ispravan_put »

Ibn Hadžer kaže : ‘’Al-Khatibi kaže : ‘’Nedžd u pravcu istoka, za ljude koji žive u Medinii bio bio pustinje Iraka i njezine regije [baadiya al-Iraaq wa Nawaaheehaa] jer je ovo istočno za ljude Medine. A osnovno značenje Nedžda je uzvišeno-uzdignuto od zemlje u suprotnosti od el-Gavr što je spušteno. Tihamah (obalni prostor sjevero-zapade i južne obale Arapskog poluostrva) je cjela EL-Gavr a mekka je Tihamah’’

Ibn Hadžer dalje nastavlja i tvrdi da se slaže za El-Khatibovim mišljenjem da je Nedžd spomenut u hadisu u pravcu iraka, i da se pod Nedždom misli na uzvišeni dio zemljišta, a ne neko posebno mjesto.

Al-Mubarak podržava ove riječi u svom komentaru na Et-Tirimzijev Sunnen (10/314 br. 4212)

Uopšteno se govori da će fitna biti sa istoka (što je potvrđeno - Kerbela- razilaženje i podjele u islamsku ummetu). To što ću ja osporiti i kritikovati razmišljanja onoga Samija Džeke ili Rešida Hafizoviča, koji nisu učenjaci i alimi, nije toliki problem, ali evo osporavajte mišljenje Ibn Hadžera i bacajte potvoru. Na kraju, na Sudnjem danu ćemo znati ko je bio upravu insha'Allah. Toliko od mene.
zigs7

#11382 Re: Sirija

Post by zigs7 »

racionalista wrote:Što se tiče Bosne i "naših" lokalnih vehabija meni se čini da je tu preko 90% likova sa problematičnom prošlošću. Ne bi da ulazim u razloge zbog kojih je to tako.
Musliman nije ko se ne povrati
zigs7

#11383 Re: Sirija

Post by zigs7 »

Klavikula wrote:@dzada
ja recimo alavite smatram muslimanima, a ako se nevaram u Siriji se trenutno brani Sirija, ne religie.
Jasno je ovdje sve
crnoplavo

#11384 Re: Sirija

Post by crnoplavo »

kanibali i geografija - na Vi :lol:
Klavikula

#11385 Re: Sirija

Post by Klavikula »

rezime dana
1. SAA oslobodila veci dio Qusayra
2. SAA oslobodila grad Halfaya u provinciji Hama
3. SAA napreduje u okolici Damaska
4. SAA napreduje oko Dare
Challenger__

#11386 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:rezime dana
:thumbup:

5. zabilježen napredak i u provinciji Alepo.
occupylove

#11387 Re: Sirija

Post by occupylove »

po vijestima iz Evrope ( pogotovo V. Britanije i Francuske ) visoki policijski i sigurnosni zvanicnici su zabrinuti sta ce se desiti sa bar nekoliko hiljada fanatika njihovih drzavljana koji se bore sa kanibalima protiv Sirije vrati ( oni prezivjeli ) u svoje matice ?
posto ih Sirijska armija lupa gdje stigne
vec se angaziraju pojacane mjere sigurnosti kada nastane bjezanija extremista iz Sirije
ironija zar ne ?
stvorili su monstruma koji im je izmakao kontroli
da li BiH sigurnosne sluzbe uopste uzimaju u obzir ovu opasnost kada se kanibali vrate nazad okrvavljenih ruku i totalno poludjeli i zeljni krvi ?
posto ocigledno ima i BiH gradjana tamo ?
jer ovo nije borba za Asada vec za Siriju
znamo sta je cilj , kao i Irak i Libija ; unistenje drzave i njen rascijep i totalna pljacka
ali Sirija se drzi i njen narod
dakle ? u inace nestabilnoj situaciji u BiH , sta ce se desiti ako se ti copori extremista vrate u BiH ( a sa obzirom na korupciju i poroznost granica ) sta ako dovedu i svoje "drugare" kanibale zajedno sa sobom u BiH , posto ih Francuske i ostale Evropske drzave vec prate i spremne su da ih eliminisu cim im dodju na nisan
a sta sa BiH ?
jeli iko razmislja o tome i sta se preduzima na tome planu ?
astala_vistala

#11388 Re: Sirija

Post by astala_vistala »

sta je slijedece za osloboditi ?
Challenger__

#11389 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

astala_vistala wrote:sta je slijedece za osloboditi ?
Alepo (okupirani dio).

Alepo, Alepo, Alepo!!!
Klavikula

#11390 Re: Sirija

Post by Klavikula »

6. oslobodjen grad Tal Salmoh u provinciji Idlib

zestoka ofanziva Armije na svim frontovima :thumbup:
Challenger__

#11391 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:6. oslobodjen grad Tal Salmoh u provinciji Idlib
Kako Zis dere sa mapama... :-D

astala_vistala

#11392 Re: Sirija

Post by astala_vistala »

Challenger__ wrote:
Alepo (okupirani dio).

Alepo, Alepo, Alepo!!!
Upravo gledam na google earth grad je ogroman ovo ako se oslobodi rat se vec lagano moze privoditi kraju..
aldinjo

#11393 Re: Sirija

Post by aldinjo »

Kako su se šije na ovom forumu ujedinile u pljuvanju muslimana koji vode džihad,smiješno i jadno.Koliko god se borili protiv ispravnog vjerovanja neće vam to pomoći.Nekoliko njih i dan i noć vise na ovoj temi. :roll:
Challenger__

#11394 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

astala_vistala wrote:
Challenger__ wrote:
Alepo (okupirani dio).

Alepo, Alepo, Alepo!!!
Upravo gledam na google earth grad je ogroman ovo ako se oslobodi rat se vec lagano moze privoditi kraju..
- Naravno, prethodno ima još puno posla u smislu hermetičkog zatvaranja granica, te sjeverno od Idliba, uz uslov da ne izmisle povod za vanjsku intervenciju jeli...

- Što se tiče Alepa, narod je sit vahabitske bande, oni vape za potpunim oslobođenjem:

Klavikula

#11395 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:
Klavikula wrote:6. oslobodjen grad Tal Salmoh u provinciji Idlib
Kako Zis dere sa mapama... :-D

;-)

nego, kad smo kod zatvaranja granica:
1. iracko-sirijska granica zatvorena prije nekoliko mjeseci uz pomoc iracke armije
2. jordansko-sirijska granica nedavno zatvorena izlaskom SAA na granicu
3. zauzimanjem Qusayra u potpunosti je zatvorena libansko-sirijska granica

mislim da su ovo glavni preduvjeti za ciscenje juga i centra drzave i prebacivanje glavnine snaga na sjever.
vrbas1979

#11396 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

Klavikula wrote:rezime dana
Ovakve stvari slusamo već 2 godine, i s jedne i s druge strane, a nikakvih pomaka. Koliko se god napeli da dokazete suprotno.

"Ali samo što nisu, napreduju, oslobađaju, napreduju, oslobađaju, oderaše.... FSA oslobodila šaht na granici sa Turskom u mjestu Birkln regiji Tirkil... SAA oslobodila septičku jamu na jugu Sirije u kvartu Kvrzl u gradu Brzil..."

Pogledam, recimo, HTV Dnevnik i vidim da li se šta dešava i shvatim šta je na terenu, a vi većinom po nekakvim youtube, facebook, twiterskim i drugim zajednicama ovdje prenosite poluinformacije i dezinformacije. :run:
occupylove

#11397 Re: Sirija

Post by occupylove »

Ruski medzed je ocigledno zapiso svoju interesnu zonu :D , kao nikada prije od doba hladnoga rata demonstracija sile ;
12 ratnih brodova u Mediteranu a pojacanje je stiglo i od Pacificke flote do luke na Kipru ; Limasol
u poredjenju sa nadmocnom NATO-USA mornaricom ne izgledaju snazni ali u sadejstvu sa S-300 i Yakhont krstarecih raketa iz Sirije ?
uz lovce ?
mogu se dobro zastiti od svake provokacije i odbiti koordinirano i veliki nalet NATO -USA aviona na Siriju
usput Ruski kontraobavjestajci su uhvatili CIA agenta a sluzbenika USA ambasade u Moskvi ( sa perikom :lol: ) i sa gomilom love u keshu i elektronskom opremom kada je pokusao vrbovati Ruskoga duznosnika kontra-teroristicke sluzbe , protjeran je danas iz Rusije totalno osramocen ( lovu su naravno zadrzali :D )
dakle igra slonova i medzeda se nastavlja dok Kineski zmaj radi svoje i mudro suti ali i pazljivo prati Siriju i rasciscava nesporazume sa Indijom i pravi si zaledjinu za skoro rasciscavanje i bitke giganata
a narod gine

http://www.informationclearinghouse.inf ... e35000.htm
zigs7

#11398 Re: Sirija

Post by zigs7 »

ha ha ha,po nekima igra je vec gotova ova SAA(rusija iran Irak liban itd)vec dobila rat.Eh pitam se ja sta bi bilo da nije tovarisa rusa i njegove tehnike u rukama basar al govnata.Rokaj udri avionima raketama tenkovima i svim ostalim dok braca samo puske i pokoji tenk,ali opet oni imaju sto kjafiri nikad nece imati.Ima tu jos igre ovo su samo poceci.
8
Klavikula

#11399 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Qusayr
Image

Red Arrow: - Entry points to Al-Qaseir City by the Syrian Army.
Syrian Arab Flags: - Concentration points and Army control
Blue Flag: - The proliferation of Armed Terrorist positions.
Blue Arrows: - The movements of Armed Terrorists.
Red circle: - Areas of clashes
Green Line: The line of contact between the Syrian Arab Army and Armed Terrorists
DzeBra

#11400 Re: Sirija

Post by DzeBra »

ispravan_put wrote:http://islamonline24h.blogspot.com/2013 ... ge-za.html

Neka ne otvara onaj koji je slabog srca, jer ima dosta snimaka i slika uznemiravajućeg sadržaja. FTV, klix, forumaši i ostali, jel vas stid koga podržavate? Ovo što vidite na ovom linku nisu napravili ozloglašeni "teroristi", već Assadova banda.
Sto se tice SAA, nedavno neko rece da i danas 70% njenog sastava cine suniti. I medju visokorangiranim oficirima ima dosta sunita. Je li stvarno mislite da su ti arapi toliko nesretni da sami kolju svoju djecu i rade protiv svog naroda ovakve grozote kakve vidimo na linku iznad? Reći ćeš da su to uradile refidije,šije, alevije, Hizbollah itd itd. , da su pobili sunitsku nejač?
Ako je tako zbog cega onda ovi suniti masovno ne napuste SAA? Ko su onih stotine hiljada, pa cak i miliona ljudi, koji su se znali okupiti na skupovima podrske sirijskoj vladi sa Basharom na čelu? Jesu li ti svi ljudi šije i refidije?

Prvi na koje ja sumnjam da su ovo počinili su saveznici FSA, izraelske tajne sluzbe i specijalne jedinice ili Blackwater-ovici, koji već mjesecima šervane po Siriji na teritorijama koja su bila pod kontrolom FSA.
Razlog: Stimulans vehabijama iz cijelog svijeta za masovne mobilizacije i rat a u cilju rušenja sadašnje sirijske vlasti i instaliranja nekog za njih povoljnog režima poput onoga u Saudiji, Kataru, Egiptu itd.

Ne pokušavam pravdati zločine niti braniti bilo koga, dalego od toga. Samo razmišljam logički i ovaj rat posmatram kroz prizmu dogadjanja iz proteklih 12 godina rata protiv islama.
Locked