SDA-All about

Post Reply
jon_jovi

#11376 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Narod je jedna bezlična masa na kojoj se kotrljaju točkovi napretka. Narod nikada i nije bio sam sebi vodilja. Nikada napredak i civilizacija nisu zavisili od mase. Nikada nikakav društveni prevrat nije došao od mase nego sam po sebi sazrijevanjem društvenih uvijeta ali svagda i uvijek na čelu promijena stajao je pojedinac. Pojedinac vuče naprijed a masa snosi teret. Masa sama sebe ne artikulira, masa samu sebe ne predvodi, masa nema pojma ni o ćemu. Pojedinac vodi masu i određuje smjer kretanja. Upravo zato nas je pogodilo ono što nas je najgore moglo pogoditi a to je demokracija. Demokracija je izrodila rat pa je potom izrodila anarhiju a posljedice i od jedne i od druge pojave su danas jasno vidljive.
Sam Čerčil je rekao da je demokracija najgori mogući vid društvenog uređenja i da se primjenjuje samo tamo gdje se drugi oblici vladanja ne mogu primjeniti a ja bih dodao: tamo gdje je i Bog digo ruke.
Jebo ti tu državu gdje balkanski hajvani biraju. Ona mora biti ovakva i gotovo.
Opetja033

#11377 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

jon_jovi wrote:Narod je jedna bezlična masa na kojoj se kotrljaju točkovi napretka. Narod nikada i nije bio sam sebi vodilja. Nikada napredak i civilizacija nisu zavisili od mase. Nikada nikakav društveni prevrat nije došao od mase nego sam po sebi sazrijevanjem društvenih uvijeta ali svagda i uvijek na čelu promijena stajao je pojedinac. Pojedinac vuče naprijed a masa snosi teret. Masa sama sebe ne artikulira, masa samu sebe ne predvodi, masa nema pojma ni o ćemu. Pojedinac vodi masu i određuje smjer kretanja. Upravo zato nas je pogodilo ono što nas je najgore moglo pogoditi a to je demokracija. Demokracija je izrodila rat pa je potom izrodila anarhiju a posljedice i od jedne i od druge pojave su danas jasno vidljive.
Sam Čerčil je rekao da je demokracija najgori mogući vid društvenog uređenja i da se primjenjuje samo tamo gdje se drugi oblici vladanja ne mogu primjeniti a ja bih dodao: tamo gdje je i Bog digo ruke.
Kakva laz. Churchill je rekao slijedece: "Democracy is the worst form of government, except for all those other forms that have been tried from time to time."

Inace naravno da ovoj preostaloj sacici komunista neodgovara demokratski sistem jer znaju da na vlast ne mogu doci voljom naroda. Da ih narod ne zeli i da su jednom za sva vremena zavrsili na smecu historije. Zbog toga i ovoliko kukanje za diktaturom, neki dan lik hladno rece da treba pohapsiti i strijeljati sve osnivace i clanove SDA. Jer drugacije ne mogu prismrditi vlasti. Frustracije.

Zao mi je boljsevici, ali naucite da zivite u demokratskom drustvu i prilagodite se tome da ce te zauvijek biti na marginama drustva. Demokratija je tu da ostane. Ako vam se ne svidja - pravac raj poput Sj. Koreje. Tu se jos uvijek k'o nesto pitate.

Narod je svoje rekao. Vama povratka nema. A uvijek ste naravno dobrodosli da pokrenete kakvu revoluciju. :lol:
Challenger__

#11378 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

Ona mora biti ovakva i gotovo.
Ne mora.

Ne idealizujem ja naš svijet, isto tako ne mislim da je gori od drugih. Samo kažem da postoje različite staze, staze erozije i staze oporavka. Kada se pojave ljudi koji će razumnim i jednostavnim riječima predložiti pravac drugačiji od ovog, običan i jednostavan svijet će to shvatiti i prihvatiti.

Do tada ćemo trpiti vladavinu psihopata o kojima često piše kolega Antimobb.
ultima_palabra

#11379 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Opetja033 wrote:
jon_jovi wrote:Narod je jedna bezlična masa na kojoj se kotrljaju točkovi napretka. Narod nikada i nije bio sam sebi vodilja. Nikada napredak i civilizacija nisu zavisili od mase. Nikada nikakav društveni prevrat nije došao od mase nego sam po sebi sazrijevanjem društvenih uvijeta ali svagda i uvijek na čelu promijena stajao je pojedinac. Pojedinac vuče naprijed a masa snosi teret. Masa sama sebe ne artikulira, masa samu sebe ne predvodi, masa nema pojma ni o ćemu. Pojedinac vodi masu i određuje smjer kretanja. Upravo zato nas je pogodilo ono što nas je najgore moglo pogoditi a to je demokracija. Demokracija je izrodila rat pa je potom izrodila anarhiju a posljedice i od jedne i od druge pojave su danas jasno vidljive.
Kakva laz. Churchill je rekao slijedece: "Democracy is the worst form of government, except for all those other forms that have been tried from time to time."

Inace naravno da ovoj preostaloj sacici komunista neodgovara demokratski sistem jer znaju da na vlast ne mogu doci voljom naroda. Da ih narod ne zeli i da su jednom za sva vremena zavrsili na smecu historije. Zbog toga i ovoliko kukanje za diktaturom, neki dan lik hladno rece da treba pohapsiti i strijeljati sve osnivace i clanove SDA. Jer drugacije ne mogu prismrditi vlasti. Frustracije.

Zao mi je boljsevici, ali naucite da zivite u demokratskom drustvu i prilagodite se tome da ce te zauvijek biti na marginama drustva. Demokratija je tu da ostane. Ako vam se ne svidja - pravac raj poput Sj. Koreje. Tu se jos uvijek k'o nesto pitate.

Narod je svoje rekao. Vama povratka nema. A uvijek ste naravno dobrodosli da pokrenete kakvu revoluciju. :lol:
Pa najviše bivših komunista je u SDA... odatle su valjda i naslijedili svoju politiku upravljanja javnim resursima :mrgreen:
Opetja033

#11380 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

ultima_palabra wrote:
Opetja033 wrote:

Pa najviše bivših komunista je u SDA... odatle su valjda i naslijedili svoju politiku upravljanja javnim resursima :mrgreen:
Gotovo pa da se u potpunosti mogu sloziti sa tvojom recenicom. Ne mislim da ih je najvise u SDA, ali ogroman broj ih je presao tamo. A za resurse i ekonomiju - u potpunosti si u pravu.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#11381 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Upravo zbog likova iz SDA čije psiho-devijantno devastirajuće ponašanje intenzivno amaterski proučavam već godinama, došao sam do ovakvih za mene zaista vrijednih saznanja o psihopatiji. :D
Nadam se da su i svim drugim normalnim ljudima ova saznanja korisna. Drugo, da nisu površni, što je jedna odlika ljudi koje proučavam, shvatili bi da večina ljudi na ovom forum nema nikakve veze sa boljševizmom već se trude promovirati EU vrijednosti i socijalne norme koje odgovaraju večini BiH građana, za razliku od vladajuće elite kojoj odgovara održavanje ovog bliskoistočnog ''SDA Begovata'' u kojem je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije poput Ali-Bega Budnje, pravi Džehenem za 98% BiH populacije. Stoga, nastavite dalje pisati i podržavati SDA Koruptokraciju i samo pojačajte naš styling to može izdržati, ako Bog da.
Last edited by antimobbing on 25/09/2013 10:51, edited 4 times in total.
Opetja033

#11382 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

antimobbing wrote:Upravo zbog likova čije psiho-devijantno devastirajuće ponašanje intenzivno amaterski proučavam već godinama, došao sam do ovakvih za mene zaista vrijednih saznanja o psihopatiji. Nadam se da su i svim drugim normalnim ljudima ova saznanja korisna. Drugo, da nisu površni, što je jedna odlika ljudi koje proučavam, shvatio bi da večina ljudi na ovom forum nema nikakve veze sa boljševizmom već se trude promovirati EU vrijednosti i socijalne norme koje odgovaraju večini BiH građana, za razliku od vladajuće elite kojoj odgovara održavanje ovog bliskoistočnog ''SDA Begovata'' u kojem je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije poput Ali-Bega Budnje, pravi Džehenem za 98% BiH populacije. Stoga, nastavi dalje pisati i samo malo pojačaj - naš styling to može izdržati. :D
Da ne provodis vrijeme u piskaranju nebuloza, primjetio bi da se osoba kojoj sam se obratio pisa na demokratiju i demokratske vrijednosti. I direktno pise protiv demokratije. S toga i moj komentar upucen - upravo toj osobi. Osobi koja nema veze sa vrijednostima EU i demokratije. @Challenger se isto tako otvoreno pisa na demokratska drustva i podrzava diktature. Toliko o europskim vrijednostima. Ne provaljuj se.
Procitaj, shvati pa odgovori.

P.S. A ti si zadnja osoba koja ima pravo govoriti o psiho-devijantnom ponasanju. Pricati o tome a ovamo iskoristavata ime brutalno ubijenog momka kao sto je Vedran Puljic u svrhe predizborne kampanje je gnusno.
Last edited by Opetja033 on 25/09/2013 10:51, edited 3 times in total.
VjecitiStudent

#11383 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Opetja033 wrote:

Da, izvanredna demokratija u kojoj je Velibor Ostojic svojevremeno zahvaljujući glasovima SDA bio izabran za predsjednika komisije za ljudska prava i pored zločinačke biografije.
Opetja033

#11384 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

VjecitiStudent wrote:
Opetja033 wrote:

Da, izvanredna demokratija u kojoj je Velibor Ostojic svojevremeno zahvaljujući glasovima SDA bio izabran za predsjednika komisije za ljudska prava i pored zločinačke biografije.
Postoji neki drugi nacin vladavine koju bi nam ti preporucio ako demokratija ne valja?
VjecitiStudent

#11385 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Opetja033 wrote:
VjecitiStudent wrote: Da, izvanredna demokratija u kojoj je Velibor Ostojic svojevremeno zahvaljujući glasovima SDA bio izabran za predsjednika komisije za ljudska prava i pored zločinačke biografije.
Postoji neki drugi nacin vladavine koju bi nam ti preporucio ako demokratija ne valja?
Postoji. Npr. demokratija u kojoj sudije Ustavnog suda nisu kadrovi političkih partija.
Opetja033

#11386 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

VjecitiStudent wrote:
Opetja033 wrote:
VjecitiStudent wrote: Da, izvanredna demokratija u kojoj je Velibor Ostojic svojevremeno zahvaljujući glasovima SDA bio izabran za predsjednika komisije za ljudska prava i pored zločinačke biografije.
Postoji. Npr. demokratija u kojoj sudije Ustavnog suda nisu kadrovi političkih partija.
Ne pravi se pametan i dovitljiv. Ovdje govorimo o demokratiji vs svi ostali sistemi. I jedno i drugo su vec vidjena rijesenja unutar demokratskog sistema. Iako se slazem sa tobom, ni ovaj nas sistem nije unikatan. Pogledaj SAD.
jon_jovi

#11387 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Šta je demokracija? Demokracija je diktatura reakcionarnih snaga. Sve što vuće u nazadak ujedinilo se pod pseudonim - demokracija. Diktatura šačice tajkuna, skorojevića, mafije.
Neko će reči: Vidi bolan kako u Americi i Švedskoj. Nije bolan tako.
A ja kažem: Mi nismo Amerika, mi smo Mexiko, mi smo djeco draga Nikaragua, i naš geografski položaj ništa ne znači u svezi našeg društvenog stanja. Balkanska pripizdina. I meni ovdje Balkanerosi drže bukvicu o demokraciji. Pa kako vas nije stid?
Pa jel vi vidite posljedice ovog poretka u zadnje dvije decenije. Genocid, terorizam, milioni izbjeglica, pljačka, nepravda, 650.000 nezaposlenih, penzioneri željni hljeba.
Kako imate obraza da se natucate na nos sa svojom demokracijom? Kako imate obraza vi da držite nekome bukvicu?
Da, istina, narod je dao vama legitimitet i legalitet a vi ste narodu zauzvrat dali kurac. To što vas je narod izabrao vi ste uzeli kao lajt motiv da ga zaprdite narodu i da sve kapacitete prigrabite sebi a to ne može više ni u Venezueli.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#11388 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

...
Last edited by Chmoljo on 25/09/2013 11:17, edited 1 time in total.
Reason: upozorenje pred ban
VjecitiStudent

#11389 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Opetja033 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Opetja033 wrote: Postoji neki drugi nacin vladavine koju bi nam ti preporucio ako demokratija ne valja?
Ne pravi se pametan i dovitljiv. Ovdje govorimo o demokratiji vs svi ostali sistemi. I jedno i drugo su vec vidjena rijesenja unutar demokratskog sistema. Iako se slazem sa tobom, ni ovaj nas sistem nije unikatan. Pogledaj SAD.
Koji crni ostali sistemi na tlu Evrope u 21. stoljecu.
Ne vidim da se ovdje iko zalaže da se instalira nekakav Lukašenko. Da, ima nostalgije za Titovim vremenom, no imali smo i onda svi sreće pa nas je zapao diktator za kojim ogromna većina naroda širom ex-Yu i dalje žali.
Ništa slično se više ne može ponoviti iz milion razloga, tako da je cijela priča o dilemama između demokratije i nečega drugog potpuno izlišna.

Ali zato priča o kvalitetu demokratije itekako ima smisla. I tu je SDA DEBELO zaslužna što je stanje ovako jadno.
Opetja033

#11390 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

jon_jovi wrote:Šta je demokracija? Demokracija je diktatura reakcionarnih snaga. Sve što vuće u nazadak ujedinilo se pod pseudonim - demokracija. Diktatura šačice tajkuna, skorojevića, mafije.
A ja kažem: Mi nismo Amerika, mi smo Mexiko, mi smo djeco draga Nikaragua, i naš geografski položaj ništa ne znači u svezi našeg društvenog stanja. Balkanska pripizdina. I meni ovdje Balkanerosi drže bukvicu o demokraciji. Pa kako vas nije stid?
Pa jel vi vidite posljedice ovog poretka u zadnje dvije decenije. Genocid, terorizam, milioni izbjeglica, pljačka, nepravda, 650.000 nezaposlenih, penzioneri željni hljeba.
Kako imate obraza da se natucate na nos sa svojom demokracijom? Kako imate obraza vi da držite nekome bukvicu?
Da, istina, narod je dao vama legitimitet i legalitet a vi ste narodu zauzvrat dali kurac. To što vas je narod izabrao vi ste uzeli kao lajt motiv da ga zaprdite narodu i da sve kapacitete prigrabite sebi a to ne može više ni u Venezueli.
Bujrum iduci izbori pa glasaj za onoga za koga zelis. Demokratija. Da nije demokratije sada bi ti neko vec na vrata kucao jer tipkas protiv aktuelne vlasti.
Navikni se, potrajace vjeruj mi.
jon_jovi

#11391 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Opetja033 wrote:
jon_jovi wrote:Šta je demokracija? Demokracija je diktatura reakcionarnih snaga. Sve što vuće u nazadak ujedinilo se pod pseudonim - demokracija. Diktatura šačice tajkuna, skorojevića, mafije.
Bujrum iduci izbori pa glasaj za onoga za koga zelis. Demokratija. Da nije demokratije sada bi ti neko vec na vrata kucao jer tipkas protiv aktuelne vlasti.
Navikni se, potrajace vjeruj mi.
Latinskoamerička demokracija. Slažem se.
Naravna stvar da će potrajati. Opet će taj i takav narod izači na izbore i izabrati te i takve kakvi su na vlasti već 20. godina. Ja o tome i govorim. Sva je ta masa ogolila i obosila i propala je i moralno koliko i materijalno ali i dalje tjera po starom. Tačno je to da će vrhuška ostati na vlasti a tačno je i to da je narod spreman da je zadovoljava i oralno, i analno i jebu vas i u glave i u guzice i u šupke i u usta kako kod im se ćefne i kako god im se ćefne. Jednostavno vi ne postojite kao subjekt bilo čega. Vi i vaša pamet ravna je nuli.
Shahab

#11392 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Koliko je nemjerljiva društvena šteta koju čini SDA, teško je opisati bilo kakvim tekstom. Uzmimo za primjer posljedice koje će na naše društvo imati dvadeset godina izgradnje vehabijske infrastrukture u BiH, čija izgradnja, ne da nije ometana, nego je imala aktivnu podršku SDA, odnosno interesne skupine okupljene oko Bakira Izetbegovića, sve u skladu sa zavjereničkim planom "reislamizacije" koji je suštinska agenda SDA-ove matične organizacije panislamske Muslimanske Braće. Šta će se desiti kada se iz Sirije vrate stotine domaćih vehabija, koje tamo dvije godine kolju, siluju i pljačkaju? Postoji li bilo kakva reakcija Bakira Izetbegovića na ovu pojavu, postoji li bilo kakva strategija sistemske borbe sa terorističkim čelijama koje danas regrutuju dobrovoljce za Siriju, a sutra mogu u Sarajevu prirediti neku verziju Nairobija. kako opstati u evropskom okruženju sa takvim sumanutim i perfidnim pojedincima kakva je zavjerenička skupina oko Bakira Izetbegovića. Strašno!
Last edited by Shahab on 25/09/2013 13:00, edited 1 time in total.
antimobbing

#11393 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Normalan i slobodnomisleći čovjek u ovom njihovom privatnom SDA Feudu može samo prolupati ili pomiriti se sa činjenicom da smo se odbranili od vanjskih neprijatelja u ratu, a izgubili rat od ''naših'' unutarnjih neprijatelja i kolektivno napustiti ovu zemlju. Upitajmo se svi, šta će nam vrijediti sva ona Bošnjačka patnja, borbe i žrtve, kada nam nakon 2015 godine MMF i strane Banke sve oduzmu što imamo i kada ostanemo bez naših prirodnih resursa? U vlastitoj zemlji ćemo postati građani drugog reda, koji će raditi kod Stranaca i naših Tajkuna poput Ali-Bega Budnje za paket hrane, a već tako radimo jer sve što zaradimo trošimo samo da isplatimo dugove i kupimo hranu. Psihopate i bezdušni Tajkuni multi-milioneri su skoro svi već kupili vile i stanove u Turskoj i uopće ih nije briga za državu BiH i Bošnjački narod. Njima je samo bitno kako zaštiti 'svoj' to jeste naš kapital koji su (i)legalno otuđili od nas BiH građana. Sve što znaju raditi jeste da patološki lažu svoj narod i prave kolateralne financijske štete na sve strane. Sinoć sam razgovarao sa čovjekom koji radi prirode svoga posla putuje širom planete i ne živi u BiH već dolazi u ovu zemlju sa vremena na vrijeme. On mi kaže: ''Evo, godinama dolazim u BiH i uvijek isto, ništa se ne mijenja. Imam osjećaj da su lideri ove zemlje toliko involvirani u kriminal i okupirani sami sa sobom i vlastitim problemima da uopće nisu sposobni bilo šta napraviti u ovoj zemlji. BiH ima izuzetne prirodne potencijale i resurse. Nije normalno da ne razvija i da sve godinama stoji u mjestu bez ikakvog napretka''.
Shahab

#11394 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Yiğit Bulut, Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan's top adviser, stated in a column for the Star daily on Wednesday that he thinks Turkey could be successful in leading the “new world models” emerging in the Middle East, Central Asia and even in Africa, and thus the country should immediately get rid of the “European Union scenarios” that are part of the 150-year-long “nonexistent roadmap” that the West has drawn for Turkey.
In his column, titled “Could Turkey be among the leaders?” Bulut stated that “the West, or the imperial order” drew a roadmap for Turks during both the Ottoman and republican eras to work things out for its own benefit. Bulut explained his views giving examples of Turkey's relations with Germany from the era marking the fall of the Ottomans to the current day.
According to Bulut Turkey is the center and leader of a circle that includes the Middle East, Central Asia and Africa. He stated that Turkey's leadership had emerged “naturally” after 2006 by departing from the “artificial period of 1850 to 2006.”
“Today, everything is under the control and will of the Turkish state, not the imperial powers. Within the scope of this ‘natural leadership' in the region, I personally think, Turkey will be successful in leading the new models emerging in the Middle East, Central Asia and Africa and that Turkey should immediately get rid of the European Union scenarios. We're still dealing with those who have wasted our time with nonexistent roadmaps for the last 150 years. If there is a civilization project underway, it will emerge from the richness of our roots and history, not from the EU, which has gone into a process of dissolution,” Bulut said.
Bulut recently stated on a TV program that there are only “two-and-a-half leaders” in the world and Erdoğan is one of them. “The world has a leadership problem. Today there are two-and-a-half leaders in the world. One is Recep Tayyip Erdoğan, the second is [Russian President Vladimir] Putin and the other half is [US President Barack] Obama,” Bulut said, adding that lobbyists in the US had reduced Obama to a “half-leader.”
Turska svoju spoljnu politiku temelji na širenju svoga uticaja u Sjevernoj Africi i Balkanu, oslanjajući se na mrežu panislamističke Muslimanske Braće. U našem slučaju sve karte su bacili na SDA i Bakira Izetbegovića. Danas je javna tajna da je Bakir Izetbegović u vazalnom odnosu prema Erdoganu, i da koristi svaku priliku kako bi javno demonstrirao svoju vazalnost. zauzvrat Erdogan mu pruža gfinansijsku pomoć, daje novac za SDA predizbornu kampanju, otvara kreditne linije kojima upravlja SDA banka BBI, pruža im diplomatsku podršku koristeći činjenicu da je Turska možda i najvažniji američki saveznik danas. To su sve legitimne pozicije prijateljske Turske. Sa druge strane trebamo imati na umu šta je to realnost pozicije bošnjačkog naroda, odnosno potencijalne opasnosti da izgubimo i ovo malo što imamo, zbog avanturizma i strateškog slijepila SDA i Bakira Izetbegovića. U Turskoj je danas na sceni prava medijska kanonada protiv Njemačke i Angele Merkel. AKP i Erdogan smatraju Njemačku odgovornom za pokušaj destabilizacije njegove vlasti, putem organiziranja masovnih demonstracija tokom ljeta. U tome ima istine, ali to ne treba miješati sa našim interesima. Njegov najbliži saradnik Yigit Bulut objavio je tekst u kojem predlaže odustajanje od integracija sa EU i pravljenje zaokreta prema Rusiji, odnosno evroazijskom savezu, gdje bi se formirao turkoislamski savez, na temeljima zajedničkog naslijeđa osmanlijske civilizacije. Turska zapravo traži izlaz iz zamke energetske ovisnosti. Turska ima izuzetnu geostratešku poziciju gdje svi energetski koridori koji idu sa Istoka prema zapadu, moraju preći preko njene teritorije, ali je i sama veliki uvoznik ruskog gasa. Sa druge strane Njemačka je nesporna evropska sila koja ima pretenzije na Balkanu i sigurno neće dozvoliti širenje turskog niti bilo čijeg interesa.
Paranoid

#11395 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

Shahab wrote:Turska zapravo traži izlaz iz zamke energetske ovisnosti. Turska ima izuzetnu geostratešku poziciju gdje svi energetski koridori koji idu sa Istoka prema zapadu, moraju preći preko njene teritorije, ali je i sama veliki uvoznik ruskog gasa. Sa druge strane Njemačka je nesporna evropska sila koja ima pretenzije na Balkanu i sigurno neće dozvoliti širenje turskog niti bilo čijeg interesa.
- Turska kompanija "Kurum internacional" postala je vlasnik četiri hidroelektrane u Albaniji za cijenu od 109,5 miliona eura. Riječ je o elektranama Bistrica 1, Bistrica 2, Ulza i Škopet, koje imaju ukupnu instalisanu snagu od 80 MW i ukupnu prosječnu godišnju proizvodnju od 400-450 miliona kWh električne energije..

Posle prodaje četiri albanske hidroelektrane turskoj kompaniji Kurum internešenel, grčki listovi su preplavljeni tekstovima o zabrinutosti Grčke da će ostati u mraku, zbog činjenice da je trafo stanica kod HE Bistrica 1 direktno povezana sa Grčkom. Grčki mediji su prepuni kritika zbog prelaska u ruke Turcima značajnih geostrateških i geopolitičkih objekata u Severnom Epiru, kako Grci nazivaju jug Albanije, posebno za HE Bistrica jer se preko nje distribuira struja iz Albanije do Grčke i snabdeva se veliki deo Grčke.

Ne znam, Shabo...ali ja mislim da bi EU trebala biti više zabrinutija što se tiče rata za energetski potencijal...
guruman

#11396 Re: SDA-All about

Post by guruman »

Ispade da smo mi samo neki refleks tuđih politika zapada i istoka,a da je naša politika važna kolko i kad cuko maše repom.
A u tome i jeste fora.Mi nemamo dobru građu-konstrukciju da bi mogli voditi politiku ,ustvari istina je da mi i nemamo svoje politike.Minder efendije su uvjek pravili odluke sjedeći na svojim punim seharama i sefovima.Ta se politika tu i okotila.
Prodaje se uokolo kao naša,mada uopće ne odražava stavove večine.Prosto mešetarenje se naziva biznisom ,u skoro svim djelatnostima.Pa zaboga mogu se čuti izjave u parlamentima "da je u pitanju pijaca" vezano za one koji dižu ruku kao u ime nas,jer smo ih mi izabrali.Čak i u nauci i kulturi.Kritike čak i dobronamjerne se kvalificiraju kao antidemokratske,boljševičke ,mada je i svakom laiku jasno da ono što je nekad bilo neće se nikada povratiti niti ,posebno uređenja društva koja su istrošena i prošla.Totalno nepoznavanje evolucije i varanje javnosti.A ovo nametnuto "demokratsko" je oćito propalo bodreći samo sebe,tj.nazire mu se kraj.Uspjelo je da zauzme prvo mjesto neopozivo,jer se samo i takmičilo.Ova "demokratija" je drpila sve što je bilo na raspolaganju i sada nam zavlači ruku u đep,ko đeparoš u tramvaju.Nema više rakije "guzovaće",treba nešto raditi , e al ne ide .Rad je stvorio čovjeka ,a gdje naći takvoga.Ova i ovakva "demokratija" ga je ponizila,ismijala,odbacila.Takav čovjek istesan radom praktično sada i ne postoji.Rezultate vidimo svaki dan,a posljedice će se vući generacijama.
antimobbing

#11397 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Naš narod je neobrazovan i primitivan, a takav narod nikad historiji nije bio slobodan već samo u rob/vazal drugom poput neobrazovanih afričkih crnaca koji su bili robovi bijelcima.

Uskoro će bliskoistočni vazal Bake-Beg prodati Bošnjačku Fukaru bliskoistočnim robovlasnicima i sve resurse ove zemlje kao da je to njegova privatna prćija, a izgleda da ovo i jeste njegov privatni SDA Feud.

Naravno, SDA eliti haram multi-milionera ovo itekako odgovara jer će na taj način legalizirati svoj nelegalno stečeni haram kapital. Činjenica je da 2% Koruptokracije SDA elite ne odgovara Njemačka i EU jer nisu ludi da završe kao Sanader.

Nasuprot njima, 98% Bošnjačke Fukare u dugovima nikako ne odgovara bliskoistočni način života u kojem nema socijalne pravde niti Zakona. Klasne razlike će biti još veće, a jedini Zakon će biti ono što kažu SDA Begovi i Age poput Ali-Beg Budnje, kao što sada imamo na sceni u ovom jadnom i patetičnom SDA GETO-u.
Last edited by antimobbing on 25/09/2013 15:14, edited 1 time in total.
Liga Rojalista

#11398 Re: SDA-All about

Post by Liga Rojalista »

antimobbing wrote:Naš narod je neobrazovan i primitivan, a takav narod nikad historiji nije bio slobodan već samo u rob/vazal drugom poput neobrazovanih afričkih crnaca koji su bili robovi bijelcima.

Uskoro će bliskoistočni vazal Bake-Beg prodati Bošnjačku Fukaru bliskoistočnim robovlasnicima i sve resurse ove zemlje kao da je to njegova privatna prćija, a izgleda da ovo i jeste njegov privatni SDA Feud.

Naravno, SDA eliti haram multi-milionera ovo itekako odgovara jer će na taj način legalizirati svoj nelegalno stečeni haram kapital. Činjenica je da 2% Koruptokracije SDA elite ne odgovara Njemačka i EU jer nisu ludi da završe kao Sanader.

Nasuprot njima, 98% Bošnjačke Fukare u dugovima nikako ne odgovara bliskoistočni način života u kojem nema socijalne pravde niti Zakona. Klasne razlike će biti još veće, a jedini Zakon će biti ono što kažu SDA Begovi i Age poput Ali-Beg Budnje, kao što sada imamo na ovoj jadnoj i patetičnoj BiH sceni.
Ti se ono izjašnjavaš ko Bosanac?Što se brineš onda za kako ti kažeš "bošnjačku fukaru"?
antimobbing

#11399 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Liga Rojalista wrote: Ti se ono izjašnjavaš ko Bosanac?Što se brineš onda za kako ti kažeš "bošnjačku fukaru"?
Ko se izjašnjava kao Bosanac? Pročitaj pažljivo šta sam napisao. Napisao sam da Bošnjački kvazi-intelektualci nikada nisu sjeli zajednički za stol i napravili detaljnu analizu, koji naziv je najkorisniji za naš narod. Naravno da ću se izjasniti kao Bošnjak da ne bi kao narod bili u manjini, jer taj naziv nam je svima nametnuo neki polupismeni SDA komunista koji se stidi svoje vjere i porijekla. Bitno je biti Bošnjak ali važnije od toga je biti slobodan čovjek u vlastitoj zemlji. Uskoro ćemo sa vazalom Bake-Begom na čelu biti Bošnjaci-vazali i građani drugog reda u vlastitoj zemlji. Također, uopće se ne brinem za Bošnjačku Fukaru ili kako je pogrdno Begovi i Age zovu ''Svjetina'' jer ništa bolje nisu ni zaslužili ljubeći skute Bake-Bega i Ali-Bega Budnje.
Last edited by antimobbing on 25/09/2013 15:23, edited 2 times in total.
Shahab

#11400 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

antimobbing wrote:Naš narod je neobrazovan i primitivan, a takav narod nikad historiji nije bio slobodan već samo u rob/vazal drugom poput neobrazovanih afričkih crnaca koji su bili robovi bijelcima.

Nasuprot njima, 98% Bošnjačke Fukare u dugovima nikako ne odgovara bliskoistočni način života u kojem nema socijalne pravde niti Zakona. Klasne razlike će biti još veće, a jedini Zakon će biti ono što kažu SDA Begovi i Age poput Ali-Beg Budnje, kao što sada imamo na sceni u ovom jadnom i patetičnom SDA GETO-u.
Sve si rekao. :thumbup:
Post Reply