Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
155_mm
#11376 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
po novaku i njegovim istomisljenicima portali stav i saff su najposjeceniji u BiH. kakav klix kakvi bakraci.

- Streptokok
#11377 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
a vehabije su prototip bošnjaka, i k tomu su svi crnci, kako ante to fino opisa.155_mm wrote:po novaku i njegovim istomisljenicima portali stav i saff su najposjeceniji u BiH. kakav klix kakvi bakraci.
![]()
-
Novak20
#11378 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Streptokok wrote:nisam siguran da sam dobro shvatio, dakle izvukao si nekakav članak nekakvog vehabije i konstatovao da smo svi mi isti i da bi tako izgledala građanska država?Novak20 wrote:Ta građanska prava svako od nas vidi u svakodnevnoj praksi. Pogotovo onaj ko je u nekoj sredini manjina.155_mm wrote:gradjanska BiH je bazirana na gradjanskim pravima. i ona su vec odavno definisana. a da li ce gradjani vjerovati u darvina ili ne je potpuno nebitno.
Nebitno je ko će u šta vjerovati ali je bitno da moje građansko dijete neko putem građanskog udžbenika hoće da uči vjerskom tumačenju teorije evolucije. Ima vjeronauka pa nek uči svako svoje.
Nisam znao da je Stav vehabijski. A nisam ni konstatovao da smo svi isti. Kad su onomad uveli vjeronauku za djecu od dvije godine u općinsko miješano obdanište zapitao sam se da li je ovo građanska država i shvatio da jeste. Barem formalno.
- arzuhal
#11379 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Samo građanske uđžbenike furamo, samo građanske iliti urbane! Urbano, urbano! 
-
DonieBrasco
#11380 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja sam uvjeren da ce HDZ sad kad im ne prođe ovaj njihov izborni zakon zajedno sa trecim kanalom pa na kraju krajeva i entitetom, uz pomoc SNSD-a koji na sve strane puca da ucine sve da se izbori 2018. ne odrze. A također ce ih Bakir hinjski podrzati u tome jer SDA dise zadnje rezerve zraka.
Nadam se da im drugi to nece dozvoliti ali ja sam ubjeđen da ce ova trojka uciniti sve da se izbori 2018. ne odrze jer im je to kraj.
Zivjela
Nadam se da im drugi to nece dozvoliti ali ja sam ubjeđen da ce ova trojka uciniti sve da se izbori 2018. ne odrze jer im je to kraj.
Zivjela
- Alfons Kauders
#11381 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jok. Lako se usaglasiti oko zakona koji i SDA i HDZ vjecno garantuje feude.
SDA bi zacas pristala, ali ipak bi radije da se umijesaju stranci, da ne bude da je do njih.
Isto i za HDZ, koji racuna na zapadna ledja, a ako izostane podrska, opet ispada da je pokusao sve sto je mogao i da su krivi Angela i Erdogan. Win-win.
Ali Srbima ne godi i samo ce bezveze trpiti posljedice. Do Srbije je hoce li i dalje gurati Dodika i kuhati po Bosni ili biti fino EU celjade.
Hrvatska racuna na Dodika, ali bez Beograda su mu vezane ruke.
SDA bi zacas pristala, ali ipak bi radije da se umijesaju stranci, da ne bude da je do njih.
Isto i za HDZ, koji racuna na zapadna ledja, a ako izostane podrska, opet ispada da je pokusao sve sto je mogao i da su krivi Angela i Erdogan. Win-win.
Ali Srbima ne godi i samo ce bezveze trpiti posljedice. Do Srbije je hoce li i dalje gurati Dodika i kuhati po Bosni ili biti fino EU celjade.
-
sportman1
#11382 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
zasto je dom naroda prihvatio promjenu izbornog zakona i sada se ceka septembar i zastupnicki dom?
zasto im odma nisu odrezali na bosanskom da NE MORE???
cemu odugovlacenje ako se nece prihvatiti?
ili mozda hoce!
zasto im odma nisu odrezali na bosanskom da NE MORE???
cemu odugovlacenje ako se nece prihvatiti?
ili mozda hoce!
- ljevoruki
#11383 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nema te pite, jarane.Alfons Kauders wrote: Ali Srbima ne godi i samo ce bezveze trpiti posljedice. Do Srbije je hoce li i dalje gurati Dodika i kuhati po Bosni ili biti fino EU celjade.
Fino, EU i srbija ne mogu u istu recenicu.
- GeeTnT
#11384 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Srbija nazalost ne moze u istu recenicu sa bilo kojom normalnom zemljom. Ljudi bjeze na sve strane jer mnogo je tragicnih dogadjaja prouzrokovanim zavodjenjem reda od strane lokalnih kriminalaca....a vlada ih podrzava. Dodik je sprijecen u zadnjem momentu da "dovede" te idiote u BL u dane sjecanja na Srebrenicu...ljevoruki wrote:Nema te pite, jarane.Alfons Kauders wrote: Ali Srbima ne godi i samo ce bezveze trpiti posljedice. Do Srbije je hoce li i dalje gurati Dodika i kuhati po Bosni ili biti fino EU celjade.
Fino, EU i srbija ne mogu u istu recenicu.
Last edited by GeeTnT on 28/07/2017 19:45, edited 1 time in total.
-
Mirza007
#11385 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Opet HZHB-ovska podvala. Nigdje u Ustavu niti u Izbornom zakonu se ne kaze da svaki narod bira svoga predstavnika u Predsjednistvo ili u Dom naroda. Gradjani biraju.Novak20 wrote:Interesantan video prikaz i jedna od ideja kako pomiriti stavove oko izbora za Predsjedništvo BiH.
Osim toga, nigdje ne spomenu kako cete sprijeciti da vam Srbi ne biraju predstavnike u Vijecu naroda PC. Hajte se vi prvo tamo s Miletom dogovorite kako cete taj problem rijesiti (trebalo bi biti cas posla obzirom da se izvanredno razumijete) pa onda dodjite ovamo.
- Sanjarko
#11386 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovog zelenog, plavog i narandzastog pola mozete izbacit jer je pusto. Hamam tu ima vise divljaci nego ljudi. Tako oni sovinisti itd. crtaju karte, vid teritorija kolko kontrolisemo i gdje smo vecina, i koji je nas, pod nasom kontrolom itd., a pola tog teritorija pusto. Haman tu da umres jos malo nece imat ko da te ukopa i ne znam kako da ih nazovem, ne mogu ludzaci, ja sam lud ali nisam vakav, hoce jos tudzeg teritorija, bijede itd. da poklapaju, otimaju itd.
Smijesno i zalosno u isto vrijeme.
- Alfons Kauders
#11387 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U Bosni trenutno nema ni tri miliona ljudi na 50,000 kvadratnih kilometara, sto znaci da smo najnenaseljenija zemlja u regiji.Vizionar 1985 wrote:Ovog zelenog, plavog i narandzastog pola mozete izbacit jer je pusto. Hamam tu ima vise divljaci nego ljudi. Tako oni sovinisti itd. crtaju karte, vid teritorija kolko kontrolisemo i gdje smo vecina, i koji je nas, pod nasom kontrolom itd., a pola tog teritorija pusto. Haman tu da umres jos malo nece imat ko da te ukopa i ne znam kako da ih nazovem, ne mogu ludzaci, ja sam lud ali nisam vakav, hoce jos tudzeg teritorija, bijede itd. da poklapaju, otimaju itd.![]()
Ali to nije problem da se "poklapa" trecina Bosne, na kojoj bi valjda zivjelo cetvrt miliona Hrvata. Baska RS u kojoj za koju godinu nece biti ni 750,000 ljudi na 25,000 kilometara. HB bi imala gustocu naseljenosti kao Svedska, a RS malo bolju, kao Norveska: Hrvati 20, a Srbi 30 dusa na kvadratni kilometar.
Po mogucnosti, da 1.5 miliona Bosnjaka finansira i jedne i druge, jer jebiga... Nema ko drugi
-
sportman1
#11388 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
jeste malo stanovnika ali treba uzeti u obzir da je BIH planinska zemlja i gustina naseljenosti je zato manja.
- Alfons Kauders
#11389 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tim gore, jer nam treba vise resursa za infrastrukturu kako bi osigurali konkurentnost i dugorocno sacuvali narod i privredu od propadanja ili odlaska.sportman1 wrote:jeste malo stanovnika ali treba uzeti u obzir da je BIH planinska zemlja i gustina naseljenosti je zato manja.
Naravno, to prosjecnom glasacu ne pada na pamet - da nekako valja platiti sve sto ovi zamisle.
- mO k3
#11390 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
oni bi htjeli da im mi bosnjaci financiramo treci entitet i ujedno kanal sa hrvatskim jezikomAlfons Kauders wrote:U Bosni trenutno nema ni tri miliona ljudi na 50,000 kvadratnih kilometara, sto znaci da smo najnenaseljenija zemlja u regiji.Vizionar 1985 wrote:Ovog zelenog, plavog i narandzastog pola mozete izbacit jer je pusto. Hamam tu ima vise divljaci nego ljudi. Tako oni sovinisti itd. crtaju karte, vid teritorija kolko kontrolisemo i gdje smo vecina, i koji je nas, pod nasom kontrolom itd., a pola tog teritorija pusto. Haman tu da umres jos malo nece imat ko da te ukopa i ne znam kako da ih nazovem, ne mogu ludzaci, ja sam lud ali nisam vakav, hoce jos tudzeg teritorija, bijede itd. da poklapaju, otimaju itd.![]()
![]()
Ali to nije problem da se "poklapa" trecina Bosne, na kojoj bi valjda zivjelo cetvrt miliona Hrvata. Baska RS u kojoj za koju godinu nece biti ni 750,000 ljudi na 25,000 kilometara. HB bi imala gustocu naseljenosti kao Svedska, a RS malo bolju, kao Norveska: Hrvati 20, a Srbi 30 dusa na kvadratni kilometar.
Po mogucnosti, da 1.5 miliona Bosnjaka finansira i jedne i druge, jer jebiga... Nema ko drugi
Osim toga kazem ponovo da hrvati iz hercegovine mahom dolaze u njemacku rade po starackim domovima itd pa se pitam koliko ce jos trajati dok im broj padne na 100.000
-
Bazinga1234
#11391 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ko bi htio da im finaciramo 3. entitet i kanal?mO k3 wrote:oni bi htjeli da im mi bosnjaci financiramo treci entitet i ujedno kanal sa hrvatskim jezikomAlfons Kauders wrote:U Bosni trenutno nema ni tri miliona ljudi na 50,000 kvadratnih kilometara, sto znaci da smo najnenaseljenija zemlja u regiji.Vizionar 1985 wrote:Ovog zelenog, plavog i narandzastog pola mozete izbacit jer je pusto. Hamam tu ima vise divljaci nego ljudi. Tako oni sovinisti itd. crtaju karte, vid teritorija kolko kontrolisemo i gdje smo vecina, i koji je nas, pod nasom kontrolom itd., a pola tog teritorija pusto. Haman tu da umres jos malo nece imat ko da te ukopa i ne znam kako da ih nazovem, ne mogu ludzaci, ja sam lud ali nisam vakav, hoce jos tudzeg teritorija, bijede itd. da poklapaju, otimaju itd.![]()
![]()
Osim toga kazem ponovo da hrvati iz hercegovine mahom dolaze u njemacku rade po starackim domovima itd pa se pitam koliko ce jos trajati dok im broj padne na 100.000
Zašto lažes, nigdje niko to nije rekao.
- Alfons Kauders
#11392 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jebiga, zao mi je, ali nekako nije odrzivo da svi ocekuju da odu vani, a da u domovini ostanu isti poreski prihodi.mO k3 wrote:oni bi htjeli da im mi bosnjaci financiramo treci entitet i ujedno kanal sa hrvatskim jezikomAlfons Kauders wrote:
U Bosni trenutno nema ni tri miliona ljudi na 50,000 kvadratnih kilometara, sto znaci da smo najnenaseljenija zemlja u regiji.![]()
U Hercegovini su vec pukli HNK i K10, biljeze pad prihoda umjesto rasta. Sljedeci je ZHK, ali i on je oslonjen na ova dva kantona, kao i na poljoprivredu u kojoj ima grdnih problema u cijeloj zemlji. Onda slijede PK, USK i BPK. U ZHK ce se primjetiti vec krajem godine, a narocito naredne godine, pa bi 2018/19 i on mogao u minus kao HNK i K10. Problem ce postati bolno ocit i u USK vec krajem godine (vec ove godine ce vjerovatno imati negativan rast), a ubrzo nakon toga PK i BPK takodjer idu u minus (njih iznad vode drze transferi s federalnog nivoa, i vec danas bi bili u kurcu da nije toga).
Kao sto rekoh, nema vise rahat patnje, samo je patnja ostala.
- mO k3
#11393 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
gdje je tu laz , pa ko ce financirati ??Bazinga1234 wrote:
Ko bi htio da im finaciramo 3. entitet i kanal?
- Alfons Kauders
#11394 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa ko ce ga finansirati? Djed Mraz?Bazinga1234 wrote: Ko bi htio da im finaciramo 3. entitet i kanal?
Ko ce finansirati kantone u minusu? Anto iz Berlina ili Alija iz Gracanice?
- mO k3
#11395 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
oni koji puno nama/bosnjacima budzetAlfons Kauders wrote:Pa ko ce ga finansirati? Djed Mraz?Bazinga1234 wrote: Ko bi htio da im finaciramo 3. entitet i kanal?
Zašto lažes, nigdje niko to nije rekao.![]()
- Alfons Kauders
#11396 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tako je. Zato ja zagovaram potpuni fiskalni federalizam, da se i RS i "europski" kantoni finansiraju od sopstvenih prihoda, bez one cetvrt milijarde koju im kroz podjelu PDV-a svake godine poklone mrske balije.mO k3 wrote:oni koji puno nama/bosnjacima budzetAlfons Kauders wrote:Pa ko ce ga finansirati? Djed Mraz?Bazinga1234 wrote: Ko bi htio da im finaciramo 3. entitet i kanal?
Ko ce finansirati kantone u minusu? Anto iz Berlina ili Alija iz Gracanice?da nea njih ne bi imali sta jesti
Krenuli rusiti Ustav i prekrajati drzavu, a da im je svake godine da se ogrebu 250-280 miliona od onih kojim bi rusili drzavu.
- mO k3
#11397 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
@alfonso dze ti je jaran
-
Bazinga1234
#11398 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Uglavnom čitam kako oni sami sebe imaju namjeru financirat. E sad, mogu li, to ne znam.Alfons Kauders wrote:Pa ko ce ga finansirati? Djed Mraz?Bazinga1234 wrote: Ko bi htio da im finaciramo 3. entitet i kanal?
- mO k3
#11399 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa kako de mi objasniBazinga1234 wrote:Uglavnom čitam kako oni sami sebe imaju namjeru financirat. E sad, mogu li, to ne znam.Alfons Kauders wrote:Pa ko ce ga finansirati? Djed Mraz?Bazinga1234 wrote: Ko bi htio da im finaciramo 3. entitet i kanal?
-
Bazinga1234
#11400 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa ko ce ga finansirati? Djed Mraz?
Ko ce finansirati kantone u minusu? Anto iz Berlina ili Alija iz Gracanice?[/quote]
Uglavnom čitam kako oni sami sebe imaju namjeru financirat. E sad, mogu li, to ne znam.[/quote]
Pa kako de mi objasni
[/quote]
Rekoh već, tako oni kažu.
Obrati se njima
Ko ce finansirati kantone u minusu? Anto iz Berlina ili Alija iz Gracanice?[/quote]
Uglavnom čitam kako oni sami sebe imaju namjeru financirat. E sad, mogu li, to ne znam.[/quote]
Pa kako de mi objasni
Rekoh već, tako oni kažu.
Obrati se njima