Rezonovali kao odrasli a bili smo samo djeca.
Slike starog Sarajeva
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#11376 Re: Slike starog Sarajeva
Svaka raja je imala svog bekana. Kada smo planirali ljepljenje karata za ulaz u Kinoteku, naš dragi bekan je (potvrdio mi jaran iz tog vremena) rekao da rizikujemo da će nas "provaliti", da trebamo "tucati". Onda ga je S. opalio po ušima i rekao mu ljutito, "konju jedan, nije to Dubrovnik, tu dolazi malo ljudi. Ne možeš istucat za jednog a kamo li za nas deset".
-
zikamu
#11377 Re: Slike starog Sarajeva
Kino Lokomotiva kod "Vase Miskina" radilo do otvorenja "Arene" 1965. 
-
dimnjacar
#11378 Re: Slike starog Sarajeva
I mi smo "kuc(k)ali" lovu za užinu, kino, coca-colu ispred granapa.....kad smo bili djeca, a kasnije ispred BB-a i sl. za ulaz, za pivu, za cigare....Banksy wrote:Zar nismo kucali lovu? Sve sam zaboravila....Challenger_ wrote:
Nema teorije. Tucati, 1/1.
Sjećam se ja ovog "auto - kina" na Stupu, na parkingu Energoinvesta ispod nadvožnjaka. Ovo je bila neka sredina osamdestih, i neki Pilot - projekat
- Challenger_
#11379 Re: Slike starog Sarajeva
Izvini ti, a i ostali ako sam naporan. Neki dan mi Muhin izraz ("tucati") toliko zavibrira da sam nakon nekoliko godina okrenuo jarana sa kojim sam se kao dijete najviše družio i pitao ga kako smo tada pričali. On mi kategorički tvrdi da smo za sve drugo "kuckali" a za kino "tucali".dimnjacar wrote:I mi smo "kuc(k)ali" lovu za užinu, kino, coca-colu ispred granapa.....kad smo bili djeca, a kasnije ispred BB-a i sl. za ulaz, za pivu, za cigare....kad smo malo narasli.
Ja sam još takvog uvjerenja. Ne vjerujem da Muha, ovaj moj pa i ja koji sam zavibrirao na taj izraz griješimo iako i to nije isključeno.
- muha_sa
#11380 Re: Slike starog Sarajeva
100% tucali pred kinima 
- Banksy
#11381 Re: Slike starog Sarajeva
Moguće, ja sam uvijek imala za kinoChallenger_ wrote:Kucalo se za sve drugo a za kino se tucalo. Provjereno.Banksy wrote:Zar nismo kucali lovu? Sve sam zaboravila....
Šta ovo ruše poštu???
Pogledajte idejno rješenje novog trga u centru Sarajeva
http://www.klix.ba/clanak/190214077
- Challenger_
#11382 Re: Slike starog Sarajeva
Jašta.muha_sa wrote:100% tucali pred kinima
Da te pitam nešto. Da li je 80-ih u bivšoj Miloša Obilića, s desne strane ulice a prije skretanja prema Hodžićevom "Mondu" postojala kafana "Kanarinac" u kojoj je bio fliper?
Ako jeste, sjećaš li se do kada je kafana postojala, do kada su držali fliper?
-
RJ57
#11383 Re: Slike starog Sarajeva
auto kino na stupu?? e fakat nikad čuo, ko ni za ovo tucanje za kino, kod nas se tu i tamo skuckalo za kino!muha_sa wrote:bitanga_sa_otesa wrote:jeste to zaboravili auto kino na stupu?![]()
i komadic kina kumrovec
![]()
dobra bašta u Kumrovcu![]()
tog auto kina se ne sjecamu moj vakat se na Stup vozom išlo
a slika kumrovca je genijalna,hepok se tek pravi ... prva klasa
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#11384 Re: Slike starog Sarajeva
da,na parkingu,u ljetnim mjesecima,isao ja par putaRJ57 wrote:
auto kino na stupu??
- duga puska
#11385 Re: Slike starog Sarajeva
Kumrovec moje domicilno kino i najjaca asocijacija moj prvi erotski film u kinu: Ljubav na vrtešciChallenger_ wrote:Kumrovec "zguza" ili s drugog kraja, ulaz je na kontra strani. Za to kino na Stupu nisam čuo, a fakat se ne sjećam da je njihov program bio u novinama.bitanga_sa_otesa wrote:jeste to zaboravili auto kino na stupu?![]()
i komadic kina kumrovec
- duga puska
#11386 Re: Slike starog Sarajeva
A prvo jako stjecanje na kino, premijera Rata zvijezda sa amidzom, mislim u Dubrovniku. Sjecam se euforije ko danas
- Porodice Foht
#11387 Re: Slike starog Sarajeva
Zar nije erotika dominirala u Prvom maju?duga puska wrote:Kumrovec moje domicilno kino i najjaca asocijacija moj prvi erotski film u kinu: Ljubav na vrtešciChallenger_ wrote:Kumrovec "zguza" ili s drugog kraja, ulaz je na kontra strani. Za to kino na Stupu nisam čuo, a fakat se ne sjećam da je njihov program bio u novinama.bitanga_sa_otesa wrote:jeste to zaboravili auto kino na stupu?![]()
i komadic kina kumrovec
-
RJ57
#11388 Re: Slike starog Sarajeva
to nisam znao tj ne sjećam setempuser wrote:U Radniku su se u ratu pustali predratni filmovi sa nekom primitivnom tehnikom, a da li se neko sjeca napretka nekad 1994. godine kad je Kino 1. maj preimenovano u Kino Bosna i kad je pocelo prikazivati aktuelne filmove? Tu sam gledao Pelican Brief.
ja sam u ratu samo jednom bio u kinu, na obali gledao basic instinct, mislim da je to bilo negdje krajem ‘93-će
Last edited by RJ57 on 14/02/2019 17:58, edited 1 time in total.
-
tempuser
#11389 Re: Slike starog Sarajeva
Bilo je to na nekoj "humanitaroj" osnovi, kao WB nesto pomagao ili tako nesto...RJ57 wrote:to nisam znaotempuser wrote:U Radniku su se u ratu pustali predratni filmovi sa nekom primitivnom tehnikom, a da li se neko sjeca napretka nekad 1994. godine kad je Kino 1. maj preimenovano u Kino Bosna i kad je pocelo prikazivati aktuelne filmove? Tu sam gledao Pelican Brief.
ja sam u ratu samo jednom bio u kinu, na obali gledao basic instinct, mislim da je to bilo negdje krajem ‘93-će
-
tempuser
#11391 Re: Slike starog Sarajeva
Nema ni VI. proleterske u pravcu Ilidze, a na mjestu nekadasnjeg Hepoka su dolazili cirkusi i luna parkovi!RJ57 wrote:
a slika kumrovca je genijalna,hepok se tek pravi ... prva klasa
-
high_volume
#11392 Re: Slike starog Sarajeva
Rekao bih - skuckaliBanksy wrote:Zar nismo kucali lovu? Sve sam zaboravila....Challenger_ wrote:
Nema teorije. Tucati, 1/1.
- Filter
#11393 Re: Slike starog Sarajeva
odlicna slikathekupus wrote:Kakva prelijepa slika sa facebook stranice Sarajevo forever !!
Vancašev zavod Svetog Augustina desno (Muzička akademija)
Ovo u donjem dijelu su one "nove" zgrade u Josipa Štadlera, zar ne? Još malo prema lijevo je sad higijena
a higijena je bila i prije rata, sad ima jos jedna, malo ispod ove stare
- thekupus
#11394 Re: Slike starog Sarajeva
Ova stara higijena je zatvorena, priča se da je Dino Merlin kupio zgradu i da pravi hotel. Onda se otvorila ta mala hemijska čistionica kod ulaza broj 10, a prije sedmicu dana se pomjerila još 10ak metara prema broju 8, umjesto 24/7 piljare koja je bila tu.Filter wrote:
odlicna slikacesto se sjetim tih kuca i onog prolaza iza markala.
- Filter
#11395 Re: Slike starog Sarajeva
dino merlin, fino... jos malo, pa vise gostiju nego stanovnika. moja mahala se doslovno prepolovila, pola kuca praznothekupus wrote:Ova stara higijena je zatvorena, priča se da je Dino Merlin kupio zgradu i da pravi hotel. Onda se otvorila ta mala hemijska čistionica kod ulaza broj 10, a prije sedmicu dana se pomjerila još 10ak metara prema broju 8, umjesto 24/7 piljare koja je bila tu.Filter wrote:
odlicna slikacesto se sjetim tih kuca i onog prolaza iza markala.
izvinte ljudstvo na ot
- muha_sa
#11396 Re: Slike starog Sarajeva
Bila kafana "Kanarinac" u Patkama--ulica PatkeChallenger_ wrote:Jašta.muha_sa wrote:100% tucali pred kinima
Da te pitam nešto. Da li je 80-ih u bivšoj Miloša Obilića, s desne strane ulice a prije skretanja prema Hodžićevom "Mondu" postojala kafana "Kanarinac" u kojoj je bio fliper?
Ako jeste, sjećaš li se do kada je kafana postojala, do kada su držali fliper?
kod Muharemove pekare
ne znam do kad je radila i da li radi danas
- duga puska
#11397 Re: Slike starog Sarajeva

i komadic kina kumrovec
[/quote]Kumrovec "zguza" ili s drugog kraja, ulaz je na kontra strani. Za to kino na Stupu nisam čuo, a fakat se ne sjećam da je njihov program bio u novinama.[/quote]
Kumrovec moje domicilno kino i najjaca asocijacija moj prvi erotski film u kinu: Ljubav na vrtešci
Zar nije erotika dominirala u Prvom maju?[/quote]
mozda je Prvi maj dominirao sa erotikom, ali saga o Emanueli se npr prikazivala u raznim kinima.obicno su termini bili kasni.ja u sutjesci cini mi se emanuelu gledao.iskreno, ta dva erotska sam samo i gledao u kinu, nije to to kad omladinac ne moze produziti mastu volji
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#11399 Re: Slike starog Sarajeva
joj kolko sam trazio tu sliku