Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
nekome

#11376 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by nekome »

No Mind wrote: 02/02/2024 22:26
MUNAFIK wrote: 02/02/2024 21:52
No Mind wrote: 02/02/2024 20:33

S gospodom gospodski, s ciganima ciganski. Kancer se lijeci kemoterapijom. Kad kancer napusti tijelo, vratit cemo se zdravom zivotu.
Moglo bi biti i da SDA krene sa osvetom ako dobiju vlast...

Zato iskusni politicari ne bave se hapsenjima politickih protivnika jer znaju da se za koju godinu sve moze okrenuti.
Ja to vidim kao ekzistencijalno pitanje koje visi nad glavama obicnih ljudi vec 30 godina i kao nesto vise od puke politicke borbe i osobno osjecam da je sad doslo vrijeme i da je zadnja šansa da se pobjedi zlo i nase drustvo preobrazi u nesto zdravije, socijalnije i humanije. A trebamo samo pogledati u proslost i kako je pobjedjen nacizam i fasizam, nije lijepim rjecima sigurno, nego nemilosrdnom borbom bez ikakvog pardona. A ovi su daleko vece kukavice i intersedzije i kad ih se dobro osne po glavi raspast ce se kao kula od karata.
oh sweet summer child
pinkman

#11377 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by pinkman »

geoxx wrote: 02/02/2024 23:54 Kakve osvete i pokretanje procesa. Pa ne bira i smjenjuje tuzioce i sudije parlament ili vlada, pa ce ovi po povratku na vlast nesto pokrenuti. Eto i Fadila optuzili dok je bio vlast.
Heh, kao da ne zivis ili nisi zivio u BIH pa ne znas da politicke stranke imaju veliki uticaj na pravosudje.

Jedino je stvar sto ima puno struja pa niko ne kontrolise sve. A formalno i Parlament donosi zakone, a u realnosti sjedne par ljudi, dogovore se i ostali dignu ruke. :D
dječak sa šibicama

#11378 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dječak sa šibicama »

Nisu oni trazili nista i nikakvu odgovarajucu firmu za kupnju respiratora, nego je Fikro sa svojom firmom zgodan, blizak Stranci, i nasli se negdje na kafi dogovorili posao.

Tako se to radi svaki dan, nego je ovo palo, doslo do suda. Ovakvih dilova je masa, broja nema, nego u mafijaskoj drzavi sve prodje ispod radara. Ovo je igrom slucaja razotkriveno, novinarka otkrila pricu, Amerikancima zgodno doslo da pristisnu Stranku, i to je to.

Nikome nije ni bilo u interesu da se pomogne oboljelima, u startu je greska sto postoje ljudi koji ne razumiju sustinu poslovanja u ovom pokusaju od drzave, sustinu namjere. Namjera je bila ojaditi drzavu za nove milione. Ovdje su milijarde pokradene od rata na ovamo, ovih 10 milioncica je sica.
MUNAFIK

#11379 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by MUNAFIK »

No Mind wrote: 02/02/2024 20:33

S gospodom gospodski, s ciganima ciganski. Kancer se lijeci kemoterapijom. Kad kancer napusti tijelo, vratit cemo se zdravom zivotu.

Zato iskusni politicari ne bave se hapsenjima politickih protivnika jer znaju da se za koju godinu sve moze okrenuti.
Ja to vidim kao ekzistencijalno pitanje koje visi nad glavama obicnih ljudi vec 30 godina i kao nesto vise od puke politicke borbe i osobno osjecam da je sad doslo vrijeme i da je zadnja šansa da se pobjedi zlo i nase drustvo preobrazi u nesto zdravije, socijalnije i humanije. A trebamo samo pogledati u proslost i kako je pobjedjen nacizam i fasizam, nije lijepim rjecima sigurno, nego nemilosrdnom borbom bez ikakvog pardona. A ovi su daleko vece kukavice i intersedzije i kad ih se dobro osne po glavi raspast ce se kao kula od karata.
Naivno razmisljanje.

To o cemu ti pricas desava se u revolucijama, a kod nas revolucije ni evolucije nece biti zadugo.

Moras biti svjestan da hrvati i srbi NIKAD ali NIKAD nece hapsiti svoje i mi se ne mlzemo porediti sa tim jednonacionalnom drustvima.

U ovom nasem ambijentu hapsiti politicare je apsolutno rizicno i jednoatavno ne moze se provesti. Mogu stranci uletiti i nesto intervenisati ali i to je kratkog daha.

Zato trojka ako je pameetna u tu avanturu nece ulaziti. Znam ja da svjetina navija i da ljudi zele krvi i cirkusa ali sutra su izbori i sta cemo kada npr SDA i DF dobiju vlast e onda ide cesljanje svake odluke i dokumenta koji je potpisao Forto ili Niksic ili Konakovic, svake javne nabavke i uvijek se moze naci nesto sto ima osnov sumnje i na osnovu toga tuzilac te hapsi, sudija odredi jednomjesecni pritvor i eto ti si gotov... A svjetina ce i tad zelit krv itd...
eltroxin

#11380 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by eltroxin »

MUNAFIK wrote: 03/02/2024 00:51

Naivno razmisljanje.

To o cemu ti pricas desava se u revolucijama, a kod nas revolucije ni evolucije nece biti zadugo.

Moras biti svjestan da hrvati i srbi NIKAD ali NIKAD nece hapsiti svoje i mi se ne mlzemo porediti sa tim jednonacionalnom drustvima.

U ovom nasem ambijentu hapsiti politicare je apsolutno rizicno i jednoatavno ne moze se provesti. Mogu stranci uletiti i nesto intervenisati ali i to je kratkog daha.

Zato trojka ako je pameetna u tu avanturu nece ulaziti. Znam ja da svjetina navija i da ljudi zele krvi i cirkusa ali sutra su izbori i sta cemo kada npr SDA i DF dobiju vlast e onda ide cesljanje svake odluke i dokumenta koji je potpisao Forto ili Niksic ili Konakovic, svake javne nabavke i uvijek se moze naci nesto sto ima osnov sumnje i na osnovu toga tuzilac te hapsi, sudija odredi jednomjesecni pritvor i eto ti si gotov... A svjetina ce i tad zelit krv itd...
Auuu, lik u februaru napise najgluplji post godine. :lol:
Sta kaze, da ih ne hapse jer bi ovi mogli kasnije njih? Pa neka hapse ako su bilo sta nelegalno uradili.
I treba se procesljati svaki dokument i odluka. Nema svetik krava. Drzava se gradi zakonima, postivanjem i primjenom istog.
HelaS

#11381 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by HelaS »

dječak sa šibicama wrote: 03/02/2024 00:48 Nisu oni trazili nista i nikakvu odgovarajucu firmu za kupnju respiratora, nego je Fikro sa svojom firmom zgodan, blizak Stranci, i nasli se negdje na kafi dogovorili posao.

Tako se to radi svaki dan, nego je ovo palo, doslo do suda. Ovakvih dilova je masa, broja nema, nego u mafijaskoj drzavi sve prodje ispod radara. Ovo je igrom slucaja razotkriveno, novinarka otkrila pricu, Amerikancima zgodno doslo da pristisnu Stranku, i to je to.

Nikome nije ni bilo u interesu da se pomogne oboljelima, u startu je greska sto postoje ljudi koji ne razumiju sustinu poslovanja u ovom pokusaju od drzave, sustinu namjere. Namjera je bila ojaditi drzavu za nove milione. Ovdje su milijarde pokradene od rata na ovamo, ovih 10 milioncica je sica.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
No Mind

#11382 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by No Mind »

MUNAFIK wrote: 03/02/2024 00:51
Naivno razmisljanje.

Kao prvo, ova trojica su zavrsena prica i iako mi je zao sto nisu dobili po minimum cenera po kriminalnoj njušci, velika je stvar za pravnu drzavu da prvi put neko zasluzeno ide u prdekanu za kriminal na tom nivou.

Kao drugo, ako je Srbima i Hrvatima dobro sa njihovim lopinama, nek im bude. Ali doce i oni na red kad pravna drzava stane na noge i ocisti se.

Onda primjer Sebije, kad ti neko kaze da ti je diploma upitna, onda dignes krevet, zaviris u komodu, vitrinu ili ormar izvadis iskopiras ovjeris i 'jebes mu mater. Ona to ne moze, znaci nema diplome... Pored toga sto joj je i specijalizacija upitna jer joj je dupe bilo u Istanbulu. Znaci slucaj jasan kao dan, i s pravom sve ponisteno od strane UNSA. I onda zelena bagra preko pipaka u incestuoznom leglu pozaposljavanih rodjaka zvanom opcinski sud u Sarajevu to sabotiraju. I sad to treba samo prihvatiti i ne uzvratiti na sve nacine....
Ali evo.sad citam da im ipak to nije proslo, nisam to ni znao.
https://avaz.ba/vijesti/bih/870951/zvan ... -novine-ks

A sad se suska o prosirenju afere respiratori i novoj optužnici, ja se iskreno nadam da ce Sebija biti optuzena. Kad se toj sarlatanki dohaka, ode i Kakir a snjim naravno i SDA. A ko im je kriv kad nisu imali snage da smijene Kakira i distanciraju se od Elene. I itekako treba "ulaziti u tu avanturu" to je prirodan nastavak istog procesa i sve u okvirima pravne drzave.

Isto jedan bitan temelj svemu ovome i borbi protiv zelenog kancera je postavljen kad je zasluzeno najebao Osmica (koji takodjer nema diplomu) jer je SDA kancer koristio i vrsljao preko obavjestajnog aparata protiv politickih protivnika i nadgledao i uticao na pravosudje.

U svemu tome, u opsegu, koordinisanju i strateskoj dimenziji ovog procesa ciscenja i lijecenja naseg duboko oboljelog drustva i postavljanja na zdrave noge se vidi pečat daleko sbosobnijih planera od same trojke... I ovo je tek pocetak "avanture", i ici ce se dublje jer je jednostavno neophodno a svi vidimo da na red dolaze i druga dva etnokraka azdahe.

Kompliment kolegi sajberu87 koji je ove procese izgleda davno i naslutio!
No Mind

#11383 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by No Mind »

nekome wrote: 03/02/2024 00:31
oh sweet summer child
Poznata mi je fraza ali kad sam se rodio bio je snijeg od metar i malo je falilo da se rodim u autu, no summer child here i am afraid :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11384 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote: 03/02/2024 00:48 Nisu oni trazili nista i nikakvu odgovarajucu firmu za kupnju respiratora, nego je Fikro sa svojom firmom zgodan, blizak Stranci, i nasli se negdje na kafi dogovorili posao.

Ja koliko imam info iz poslovnih i pravosudnih krugova, trazili su, ali niko od ozbiljnih igraca na trzistu medicinske opreme nije htio sa budalama ulazit u posao.

E onda se Naser Oric sjetio da imaju jednog momka, drcnog zeljnog dokazivanja i dovoljno glupog da pristane. Nazvao je Asima i dalje je istorija.

Pa sjeti se kad je afera krenula kako je Oric Fikretu poslao mafijasku prijetnju:

"Savjetovao sam mu ocinski da ne bude lazni svjedok"
HelaS

#11385 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by HelaS »

Zašto su predmetni respiratori uskladišteni? Zašto se ne podijele službama po BiH kome trebaju i tamo gdje se mogu koristiti. Zdravlje ljudi je prioritet
giannibelif

#11386 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by giannibelif »

Glup i nezajažljivo gladan.
svi u napad

#11387 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by svi u napad »

Apsidejzi odlicna analiza :thumbup: :izet: Nadam se dopunama kad procitas svih 416 stranica presude. Cudim se samo da se ti tako obrazovan covjek cudis da novinari nisu procitali presudu. Vidi se da zivis vani i da si zaboravio kako funkcionise Balkan. Ti kao i ja jos vjerujes u ljude i mislis da ce neko postovati zakon i moral. Pa od ovog nista ne bi ni bilo da stranci nisu pritisli. Vidio si i sam da oslobodise Asima i Zukica bez problema i jos ce ljudi dobiti lovu jer su "lazno" optuzeni. Srecom da Ameri znaju sve o svakom i imaju to dokumentovano pa onda dodje vrijeme da zavrcu ruke pojedincima. Niko nikad od Srba ne bi nesto radio protiv RS-a i Dodika da dajdza Sam ne pritisne (jel Kajganic nesto radio ranije protiv Dode iako ga je bar 130 puta mogao poslati u zatvor). Mi na zalost moramo moliti boga da stranci nastave sa cesljanjem jer samo uz njihovu pomoc mozemo napraviti drzavu. Ovi nasi sadasnji politicari bez obzira na stranku odakle dolaze su tako uvezani da mi nikad ne bi prodisali i postali drzava da oni nesto urade po tom pitanju. Ruka ruku mije i svi su zavrsili istu lopovsku skolu. Pa pogledaj samo Fortu. Rekao bi covjek taj se ne zna vode napiti i ne bi mrava zgazio. No taj "sitni" lopov koji krade dnevnice promjeni zakon uz pomoc drugih bandita i dadne Covicevom zetu koji spiska 300 000 km drzavnih/poreskih para u kafani u Hercegovini da bude dozivotni direktor. E sad naivni (tu sam i ja) vjeruju da neko nesto cita i da ce odgovarati.
"Mali" lopov ne bi bio osudjen da je bio registrovan za djelatnost (kao pravnik odmah sam rekao da zato treba biti osudjen). Slijedeci tvoju logiku (koja je 100% ispravna ali ne i u Bosni) dragi moj Covica i pored nestanka papira mozes osuditi kao i svu bagru koja mu je pomogla za skretanje toka rijeke prema njegovj vili. No i pored toga sto je to igrarija za sud tj. jedan od najlaksih predmeta nikad se nece pokrenuti postupak za ovo protiv njega.
Mogao bih ja kao i svako od nas jos navesti 100 primjera krsenja zakona od nasih politicara no to je samo ekstra sikiracija za mene penzionera. Tebi zaista jos jednom hvala za divan komentar i napisi jos jedan kad sve procitas.
PS: pa novinari Klix-a ne procitaju pola stranice koju su napisali (bude me sramota umjesto njih koliko su nepismeni) a da citaju presudu od 416 stranica.
dječak sa šibicama

#11388 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

_BataZiv_0809 wrote: 03/02/2024 08:28

Ja koliko imam info iz poslovnih i pravosudnih krugova, trazili su, ali niko od ozbiljnih igraca na trzistu medicinske opreme nije htio sa budalama ulazit u posao.

E onda se Naser Oric sjetio da imaju jednog momka, drcnog zeljnog dokazivanja i dovoljno glupog da pristane. Nazvao je Asima i dalje je istorija.

Pa sjeti se kad je afera krenula kako je Oric Fikretu poslao mafijasku prijetnju:

Pa dobro to su tehnikalije, u sustini trazili saradnika u kriminalu.

Cim je Oric tu upetljan, cudi me da u respiratorima nisu sakrili heroin. Ili mozda jesu.
HelaS

#11389 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by HelaS »

svi u napad wrote: 03/02/2024 10:40
"Mali" lopov ne bi bio osudjen da je bio registrovan za djelatnost (kao pravnik odmah sam rekao da zato treba biti osudjen).
Pravniče, ako ja - osoba odgovorna za zastupanje u firmi, podnesem zahtjev, evo konkretno - Agenciji za lijekove BiH, zahtjev za uvoz i distribuciju medicinske opreme, i ako mi Agencija izda dozvolu, odnosno - ako me upiše u Registar firmi koje imaju pravo na promet na veliko medicinskih sredstava, unatoč činjenici da moja firma nije registrirana za takav promet po osnovu djelatnosti iz Standardne klasifikacije djelatnosti BiH, po kojem članu KZ FBiH bi me ti osudio, mene - podnosioca zahtjeva?
dječak sa šibicama

#11390 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

HelaS wrote: 03/02/2024 09:47 Zašto su predmetni respiratori uskladišteni? Zašto se ne podijele službama po BiH kome trebaju i tamo gdje se mogu koristiti. Zdravlje ljudi je prioritet
Moj laicki zakljucak, ako ih upotrijebe za ono za sta su namijenjeni, direktno ce priznati da su ih koristili za ono za sta nisu namijenjeni.

A to bi bilo direktno priznanje krivice. Ili ja previse dajem na znacaju logici.
svi u napad

#11391 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by svi u napad »

Dragi Hela po isto onom kojem ga je sud osudio. Lopove ne treba braniti ni da ti je rod rodjeni a Fikro je lopov bez obzira sta ti mislio o njemu. To sto je neko u toku procesa fingirao lazne zahtjeve za registraciju nije proslo kod suda dragi branioce. E sad sto je Apsidejzi pisao u svom komentaru trebalo je pokrenuti postupke i protiv ovih koji su u "zurbi" donosili koje kakve odluke a da ne govorimo o "sredjivanju" papira u toku postupka. No sve to za tebe nije bitno. Bitno je da je lakovjerni napuhani lopovcic poletio za lakom zaradom jer je mislio da je SDA zastita neunistiva. Valjda mu je sad jasno da je on oduvijek bio mali igrac i da je popusio tj. dobio najvecu kaznu od svih. Ako mu to jos nije jasno objasni mu ti to i jos mu objasni da ga slusanje direktive da nista ne govori i ne ukljucuje druge aktere u proces nista nije pomoglo. Posto si mu jaran pomozi mu i objasni mu neke stavri. Sto prije shvati bit ce mu bolje vjeruj mi. Pozdrav i pomozi mu ako si mu jaran a pomoci ces bez obzira na surovost ako mu pricas istinu a ne ulagivanje.
HelaS

#11392 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by HelaS »

svi u napad wrote: 03/02/2024 11:07 Dragi Hela po isto onom kojem ga je sud osudio. Lopove ne treba braniti ni da ti je rod rodjeni a Fikro je lopov bez obzira sta ti mislio o njemu. To sto je neko u toku procesa fingirao lazne zahtjeve za registraciju nije proslo kod suda dragi branioce. E sad sto je Apsidejzi pisao u svom komentaru trebalo je pokrenuti postupke i protiv ovih koji su u "zurbi" donosili koje kakve odluke a da ne govorimo o "sredjivanju" papira u toku postupka. No sve to za tebe nije bitno. Bitno je da je lakovjerni napuhani lopovcic poletio za lakom zaradom jer je mislio da je SDA zastita neunistiva. Valjda mu je sad jasno da je on oduvijek bio mali igrac i da je popusio tj. dobio najvecu kaznu od svih. Ako mu to jos nije jasno objasni mu ti to i jos mu objasni da ga slusanje direktive da nista ne govori i ne ukljucuje druge aktere u proces nista nije pomoglo. Posto si mu jaran pomozi mu i objasni mu neke stavri. Sto prije shvati bit ce mu bolje vjeruj mi. Pozdrav i pomozi mu ako si mu jaran a pomoci ces bez obzira na surovost ako mu pricas istinu a ne ulagivanje.
Najprije - poprilično si bezobrazan i drzak. Drugo, ti pojma nemaš, barem ako si pravnik. Treće, s tobom ne vrijedi ulaziti u raspravu, djeluješ kao iz čopora željan krvi i lomače. To su osobine primitivne svjetine. :(
dječak sa šibicama

#11393 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Mene sad zanima, jel treci ortak Sebijica ili Naser Oric.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11394 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote: 03/02/2024 11:18 Mene sad zanima, jel treci ortak Sebijica ili Naser Oric.
Sebija je vodja.
Oric jedan od izvrsilaca.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11395 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by pici »

Orić je tude da im zapuši usta da ne cinkaju vodje uz neznatnu proviziju. Na zalost glavni protagonisti ce biti van domasaja zakona, upravo sutnjom trojca. Da su ih rebnuli po petnest godina, propjevali bi. Ovako za tri godine su na slobodi uz bogovski zatvorski tretman, samo jedino nece moci nosati Armanijeva odjela.
Malinar je nasjeo ko zadnja gluperda. Pohlepa u Bosnjaka prvaka je čudo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11396 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by pici »

_BataZiv_0809 wrote: 03/02/2024 11:24
dječak sa šibicama wrote: 03/02/2024 11:18 Mene sad zanima, jel treci ortak Sebijica ili Naser Oric.
Sebija je vodja.
Oric jedan od izvrsilaca.
Mislim da se sebiji sprema igranka oko falsificiranja diploma i stavljanja pacijenata na neodgovarajuce respiratore. To bi bila donekle postena pravna satisfakcija. Vidjet cemo.

O tome ce odluciti rodbine umrlih i Anesteziolozi koji ako imaju savjest bi trebali propjevati. Mada sutnja znaci da su i oni to aminovali, dal zbog prijetnji ili zbog straha i od njihove krivnje, ne znam.
hepekcina

#11397 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by hepekcina »

@apsidejzi i @svi u napad :thumbup:

svaka vam čast...odavno nije bilo ovako kvalitetnih postova na bilo kojoj od tema
suspect_zero

#11398 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by suspect_zero »

_BataZiv_0809 wrote: 03/02/2024 08:28

Zanimljivo da Orića više niko ne spominje, kao da nije bio dio te priče.....a sudjelovao u tim prepiskama.
Šta misliš kakva je njegova uloga u svemu tome?
Kada sam onda iznosila neko svoje viđenje njegovog utjecaja, opomenuše me da ne talasam puno kada je riječ o njemu :oops:
Edin H.

#11399 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Edin H. »

U startu pogrešno postavljeno.
S obzirom da se radilo o pandemiji i o spašavanju ljudskih života ministarstvo zdravlja je moralo direktno nabaviti respiratore na neprofitnoj osnovi, bez ikakvih posrednika i tendera. Stručnjake valjda imaju da znaju šta je trebalo kupiti. Platiti se jeste moralo platiti više, jer je takva bila situacija na tržištu.
dječak sa šibicama

#11400 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Oric je do smrti kupio imunitet od bilo kakvog krivicnog gonjenja, zna se kojom izjavom.
Locked