Pa evo drugarica joj je otisla pa jedva ceka da se vrati.I to dijete malo mimo standarda.Bas ono u fulu, ucenik generacije,student top,sve i sta god radi za 10.Za moj ukus malo i previseSydnor wrote:Onda navijaj da ostane ovdje jer ako ode godinu-dvije vani i to u grad poput Beča, ne vrati se ona tebi više nikad. Tj ne tebi, tebe voli otac si joj, ali ovoj državi sigurno ne.HAVANA wrote: Nista ti nisi skonto.Moja cerka je 2 godina,tu,u sarajevu...A ovo su njeni planovi i ispitavanja terena za dalje, u cemu ja ne zelim da je kocim.Ja samo navijam, da ostane ovde.Nek ide godinu,dvije...dosta joj.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- HAVANA
#11376 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
Otto24
#11377 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U Velikoj Britaniji 70-ih godina 95% pljacki je uradjeno sa Ford Transitom.HAVANA wrote:Svakakvih roditelja ima al za helikopter jos nisam cuo.
U Bosni i Hercegovini 95% djece odraste uz helikopter roditelje.
Samosazaljenje je najjadnija emocija, gora od ravnodusnosti, prevelike ljubavi, mrznje.HAVANA wrote:Jadan roditelj kojem dijete zeli pobjeci od njega ,sto dalje.I to bas od njega.Ni od sistema,ni od drzave,nego bas od njega.
Uskoro ces biti najusamljeniji covjek u Sarajevu.
Kao tvoji *kraljevi alkohola.
Ne odgovaraj prebrzo.
* Tri idola tvoje mladosti
- uglavnomja
#11378 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA wrote: Da.Kazna,utuzenje,izvrsenje.Da vidis kako se nauci.Kad mu i sporet i regal odnese.Mi smo govna,nije ova divna zemlja nista kriva.Sve je ovo ovako zbog nas.Nije ni svabo,englez...divan,bili su i gori.Naucilo ih,kaznilo,usmjerilo ..Ovde bi svi sve na gotovo,smaraci i kukaci.Daj sadake,guzovace...Svi bi prava a niko obaveze.
-
moonca
#11379 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
"Helikopter mame/ punice --- sve one znaju, u kontroli su i to su ubjedjene da najbolje rade.HAVANA wrote:
Svakakvih roditelja ima al za helikopter jos nisam cuo.Roditelj je roditelj.U pravom smislu te rijeci isti je bilo gdje na svijetu.Treba godina nabiti u guzicu da covjek to shvati.Meni prvom je trebalo.I presretan sam sto su zivi a ja shvatio.I tu,pored mene.Jadan roditelj kojem dijete zeli pobjeci od njega ,sto dalje.I to bas od njega.Ni od sistema,ni od drzave,nego bas od njega.Usro je i sefa i stanicu.
Imam prijateljicu, izmedu ostalih - tkz'helikopter' imati i odgojiti dijete sve superotno od onoga kako su nju odgajali--- i odgojila je, tj upropastila zivot svoje dvoje djece.
Nista bez nje u zivotu ne mogu da odluce -- svaka mala prepreka -poziv na phone - sta cu i kako cu mama...
- 512MB
#11380 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa zasto uopste "navijas" da ostane tu? Ne zelis da kocis a pravis joj podsvjesno pritisak da se mora vratit pod tvoje skute.HAVANA wrote:Nista ti nisi skonto.512MB wrote:Pa kolko vidim tvoja cerka isto bjezi van, ili to sta studira nema bas nigdje u BiH il HR? Ja bih se zapitao da mozda nije do mene...HAVANA wrote:Jadan roditelj kojem dijete zeli pobjeci od njega ,sto dalje.Moja cerka je 2 godina,tu,u sarajevu...A ovo su njeni planovi i ispitavanja terena za dalje, u cemu ja ne zelim da je kocim.Ja samo navijam, da ostane ovde.Nek ide godinu,dvije...dosta joj.
- 512MB
#11381 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jesi ti taj poznanik?HAVANA wrote:Cuj komsiluk512MB wrote:Cista sebicnost, a jos i sta ce rec komsiluk... najgore je za djecu kad im se sebicni roditelji natakare na kosti, pa ih jos terorisu..uglavnomja wrote:jedan moj poznanik fasov'o secer kad mu je dijete reklo da ce u inostranstvo na postiplomski
super porodica, vole se, razumiju ... nista on nije rekao, mozak kaze ok, ali nedje iznutra ga izjeloJebe mi se sta ce reci komsiluk.Mene su svakako vazda smatrali malo mimosvijeta.
Gdje pise da uopste mora zavrsiti fakultet? Sebi ga zavrsava,ne meni.Ja joj mogu pomoci u nekim odlukama i svemu sto treba a ta sta ce i kako ce je njena.Neka poslaze prioritete,ja sam ih sebi poslozio.
- TDK-90
#11382 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja, sam opet platio kaznu sto sam bacio smece (flase, ,konzerve, papir) u ispravan kontejner , ali u susjednoj opstini. Nesto kao zivis u C.Vili a smece iz usput ubacio na DobrinjiMarlboroGold wrote: Ma samo udarati po džepu pa nek kuka kome hoće. Svaki naredni prestup još veća kazna. Ako ne plati, utuženje i izvršenje. Nek mu otkinu radijator i uzmu namještaj. Kad gura svoj inat institucije bi trebale još više. Samo tako se može nešto i uraditi. Ako država po tom pitanju ne pokaže zube prema takvima onda jebeš takvu državu.
Sjećam se da sam dobio kaznu u Njemačkoj zbog pogrešnog odlaganja smeća... prve 2 sedmice dok sam se još navikavao. Još jednom mi se desilo kasnije kad sam greškom pogrešno odložio, pa je i kazna bila veća za oko 50 eura. Neko bi i dalje glumio majmuna, ali zato bi se i fino naplaćao.
Ali , u pravu su , najbolja disciplina je preko novcanika
- HAVANA
#11383 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jebo mater vama pojedinim ko droga neka dodje da izazivate nekoga da dobije ban.Nista prica,neko vase iskustvo,misljenje...Jok,sakrio se iza tastature i ujedaj.Mislim da to vise o vama samim govori al eto ujedaj ako ti je lakse.Nema razloga da budem usamljen,ja imam porodicu Sretnu.Otisla djeca ili ne ,to nece pokvariti nas odnos.Otto24 wrote:U Velikoj Britaniji 70-ih godina 95% pljacki je uradjeno sa Ford Transitom.HAVANA wrote:Svakakvih roditelja ima al za helikopter jos nisam cuo.
U Bosni i Hercegovini 95% djece odraste uz helikopter roditelje.
Samosazaljenje je najjadnija emocija, gora od ravnodusnosti, prevelike ljubavi, mrznje.HAVANA wrote:Jadan roditelj kojem dijete zeli pobjeci od njega ,sto dalje.I to bas od njega.Ni od sistema,ni od drzave,nego bas od njega.
Uskoro ces biti najusamljeniji covjek u Sarajevu.
Kao tvoji *kraljevi alkohola.
Ne odgovaraj prebrzo.
* Tri idola tvoje mladosti
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#11384 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Loze te bolan i ne bio. Pokazao si meko tkivo i sad su navalili ko hijene.
- HAVANA
#11385 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma znam bolan.Moze mater svoju lozit
Covjek kojem smeta davorin popovic,kemal monteno,mirza delibasic...nije dobre glave.Nemas ti tu sta objasnjavati,mozes ga samo ismijavati.Da i milan mladenovic mi je bio car,i na njega sam se lozio...Eto da jos materijala ima sitna dusa.I ja i sviro,i pio,i gudriro se...Umorio se vise od seksa,droge i alkohola.I bas mi dobro bilo.
I opet imam i porodicu sretnu,i para,i papire da odem,dodjem,sta mi je ceif,zdrav,,ne ujedam narod okolo da mi bude ko lakse...Nek ujeda ako mu je lakse.Al mrka kapa. 
- amidzazeher
#11386 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
_BataZiv_0809 wrote:Loze te bolan i ne bio. Pokazao si meko tkivo i sad su navalili ko hijene.
Najgore je sto i njima bude dosadno kad covjek dobije ban, a njih niko ne sankcionise za ovakve uvrede!
- uglavnomja
#11387 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jesi ti taj poznanik?512MB wrote:Cuj komsilukHAVANA wrote:Cista sebicnost, a jos i sta ce rec komsiluk... najgore je za djecu kad im se sebicni roditelji natakare na kosti, pa ih jos terorisu..512MB wrote:
super porodica, vole se, razumiju ... nista on nije rekao, mozak kaze ok, ali nedje iznutra ga izjeloJebe mi se sta ce reci komsiluk.Mene su svakako vazda smatrali malo mimosvijeta.
Gdje pise da uopste mora zavrsiti fakultet? Sebi ga zavrsava,ne meni.Ja joj mogu pomoci u nekim odlukama i svemu sto treba a ta sta ce i kako ce je njena.Neka poslaze prioritete,ja sam ih sebi poslozio.
nije, ovo dijete je zavrsilo postdiplomski i vratilo se kuci
napustilo pristojan studentski posao tamo sa perspetkiivom za stalni, sto ukljucuje i sredjivanje radne dozvole
a otislo iz sarajeva sa vrhunskog posla i naslo jos bolji
nije bio bec
- 512MB
#11388 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisam stvarno mislio da je Havana tvoj poznanikuglavnomja wrote: nije, ovo dijete je zavrsilo postdiplomski i vratilo se kuci
napustilo pristojan studentski posao tamo sa perspetkiivom za stalni, sto ukljucuje i sredjivanje radne dozvole
a otislo iz sarajeva sa vrhunskog posla i naslo jos bolji
nije bio bec
- 512MB
#11389 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jeboga ti, uvazi ponekad i drugo misljenje, a ne odma ko uvrijedjena mlada (jos se ubace ovi kokuzi pa te kofol brane)HAVANA wrote:Ma znam bolan.Moze mater svoju lozitCovjek kojem smeta davorin popovic,kemal monteno,mirza delibasic...nije dobre glave.Nemas ti tu sta objasnjavati,mozes ga samo ismijavati.Da i milan mladenovic mi je bio car,i na njega sam se lozio...Eto da jos materijala ima sitna dusa.I ja i sviro,i pio,i gudriro se...Umorio se vise od seksa,droge i alkohola.I bas mi dobro bilo.
I opet imam i porodicu sretnu,i para,i papire da odem,dodjem,sta mi je ceif,zdrav,,ne ujedam narod okolo da mi bude ko lakse...Nek ujeda ako mu je lakse.Al mrka kapa.
- amidzazeher
#11390 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jest taman ce uvazavati misljenja kojekakvih forumskih strucnjaka kojima vjerovatno i otac moze biti!512MB wrote:Jeboga ti, uvazi ponekad i drugo misljenje, a ne odma ko uvrijedjena mlada (jos se ubace ovi kokuzi pa te kofol brane)HAVANA wrote:Ma znam bolan.Moze mater svoju lozitCovjek kojem smeta davorin popovic,kemal monteno,mirza delibasic...nije dobre glave.Nemas ti tu sta objasnjavati,mozes ga samo ismijavati.Da i milan mladenovic mi je bio car,i na njega sam se lozio...Eto da jos materijala ima sitna dusa.I ja i sviro,i pio,i gudriro se...Umorio se vise od seksa,droge i alkohola.I bas mi dobro bilo.
Daj spusti se malo djecace
- HAVANA
#11391 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pametne ljude i sa konkretnim informacijama i pricama uvijek slusam.Da nisam,ne bi mi vako fino ni bilo.Ako ti onaj njegov post smatras nekakvim misljenjem, onda je do tebe,nije do mene.Ima jako puno ljudi na forumu od kojih se moze svasta nauciti i dobiti informacija.Sa kojim sam dosta stvari zavrsio.I drugih sa kojim nisam ali znam sigurno da bi znali i mogli pomoci.Da mi oni nesto kazu i zamjere,zapitao bih se dobro o napisanom.Rado dajem pomoc i informaciju ali je rado i trazim.Ko pita ne skita.I cuj kokuzi,otkud ti znas da su kokuzi i sta ima veze ako su kokuzi? To neka vazna stavka kod pisanja na forumu i u zivotu? Selekcija,sta li?512MB wrote:Jeboga ti, uvazi ponekad i drugo misljenje, a ne odma ko uvrijedjena mlada (jos se ubace ovi kokuzi pa te kofol brane)HAVANA wrote:Ma znam bolan.Moze mater svoju lozitCovjek kojem smeta davorin popovic,kemal monteno,mirza delibasic...nije dobre glave.Nemas ti tu sta objasnjavati,mozes ga samo ismijavati.Da i milan mladenovic mi je bio car,i na njega sam se lozio...Eto da jos materijala ima sitna dusa.I ja i sviro,i pio,i gudriro se...Umorio se vise od seksa,droge i alkohola.I bas mi dobro bilo.
- 512MB
#11392 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa dobro tip ne voli Kemu i Davorina, njegov izbor. A i ti znas da cesto prerjerujes sa tom gitarom i gudrom sta ti ja znam. Al ne vidim sad da te je nesto vrijedjao...HAVANA wrote:Pametne ljude i sa konkretnim informacijama i pricama uvijek slusam.Da nisam,ne bi mi vako fino ni bilo.Ako ti onaj njegov post smatras nekakvim misljenjem, onda je do tebe,nije do mene.Ima jako puno ljudi na forumu od kojih se moze svasta nauciti i dobiti informacija.Sa kojim sam dosta stvari zavrsio.I drugih sa kojim nisam ali znam sigurno da bi znali i mogli pomoci.Da mi oni nesto kazu i zamjere,zapitao bih se dobro o napisanom.Rado dajem pomoc i informaciju ali je rado i trazim.Ko pita ne skita.I cuj kokuzi,otkud ti znas da su kokuzi i sta ima veze ako su kokuzi? To neka vazna stavka kod pisanja na forumu i u zivotu? Selekcija,sta li?
A sto se tice kokuza, pa Batin svaki post se sastoji od par rijeci i vecinom spustanje neko svima odreda osim svojim haverima, a da amidza nije Ajnstajn vidi i malo dijete. No imas pravo forum je dostupan svima...
- HAVANA
#11393 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
E jes lijepo u ovoj bosni.Ovo nidje nema.Jesam vam reko to?
Sjedis ispred zgrade u kaficu od jarana,pijes kapucino,svako malo vozdra sta ima,naidje zena ronda nesta jesi hljeb kupio,jebe se tebi...Cekas jarana da naidje po tebe motorom da izvadis svoj iz garaze,gotova zima...pa po cerku mladju da se vozate.Usput staroj odnijeti nake kapi za zeludac,malo prozujati po gradu...Dzenet.Evo me sacu ko melburn... 
- 512MB
#11394 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
E to bas nema nigdje 
- HAVANA
#11395 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa nema.
Ja probo i vidio da nema.Samo ovde mi to potaman.Meni tako.Ko se nasao u onom sto ga cini sretnim,dobro mu i jest...Svakom njegov izbor,meni neke sitnice mnogo znace.Sto sam stariji,sve vise...
-
Sydnor
#11396 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa ne znam je li baš jedna drugarica mjerodavna tj njen primjer, ali eto. Vidjet ćemo.HAVANA wrote:Pa evo drugarica joj je otisla pa jedva ceka da se vrati.I to dijete malo mimo standarda.Bas ono u fulu, ucenik generacije,student top,sve i sta god radi za 10.Za moj ukus malo i previseSydnor wrote:Onda navijaj da ostane ovdje jer ako ode godinu-dvije vani i to u grad poput Beča, ne vrati se ona tebi više nikad. Tj ne tebi, tebe voli otac si joj, ali ovoj državi sigurno ne.HAVANA wrote: Nista ti nisi skonto.Moja cerka je 2 godina,tu,u sarajevu...A ovo su njeni planovi i ispitavanja terena za dalje, u cemu ja ne zelim da je kocim.Ja samo navijam, da ostane ovde.Nek ide godinu,dvije...dosta joj.
Ma nema ti to pravila,puno je prica i ljudi,razlicitih.Mala zeli kuci,misli da zna,moze...Ko smo mi da joj govorimo sta ce raditi.A i takvi ovo citaju.Sretno vam djeco,gdje god
Svugdje ima svakakvih ljudi, jarana mi poslala firma u Dizeldorf na teren, oni oduševljeni sve savršeno, samo jedan od njih 11 kmeči i plače za Bosnom, poslije 3 dana pokupio se, platio kartu i u Maglaj da radi 12 sati dnevno u Natronu za 700 maraka
Ljudi tamo 700 maraka zarade za 3 dana, dnevnica im 125 eura. Mislim...
Kako god, sretno i tebi i kćerci, samo nemoj joj mozak neofirno puniti time da je najbolje u Sarajevu, da joj je najbolje uz vas, pusti je nek sama odluči.
- MarlboroGold
#11397 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Djecu svakako treba pustiti da žive svoj život, pa i da padnu i da udare guzicom od pod ako je tako suđeno.
I to je škola koliko god da roditelji ne žele da im se to dogodi. Iskustvo više i ideš dalje.
Nisam u životu sreo narod poput balkanaca da je toliko vezan za vlastitu djecu i da ih često u tome guše i ne daju da guraju dalje sami kroz život. Jbt kod nas ljudi prave spratove kuća kako bi tu djeca živjela sa vlastitim ženama i djecom... hajd ako se nema, ali nekad i forsiraju i ljute se što hoće svoju kuću ili stan i kad mogu priuštiti.
I to je škola koliko god da roditelji ne žele da im se to dogodi. Iskustvo više i ideš dalje.
Nisam u životu sreo narod poput balkanaca da je toliko vezan za vlastitu djecu i da ih često u tome guše i ne daju da guraju dalje sami kroz život. Jbt kod nas ljudi prave spratove kuća kako bi tu djeca živjela sa vlastitim ženama i djecom... hajd ako se nema, ali nekad i forsiraju i ljute se što hoće svoju kuću ili stan i kad mogu priuštiti.
- amidzazeher
#11398 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Procitao me forumski strucnjak512MB wrote:
A sto se tice kokuza, pa Batin svaki post se sastoji od par rijeci i vecinom spustanje neko svima odreda osim svojim haverima, a da amidza nije Ajnstajn vidi i malo dijete. No imas pravo forum je dostupan svima...
- Rockefeller
-
Suzie Q
#11400 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja sam prije nekih 15ak godina dobila posao u Njemackoj, jedna firma, gazda bio dobar s mojim tetkom pa je i mene poznavao, a namjeravali se siriti na nase trziste pa su mi ponudili da se uhodavam i obucavam dok to dođe. Sve dogovorila i u isto vrijeme dobijem posao u drzavnoj službi kod nas. Zahvalila se covjeku i odustala od posla, prihvatila bh drzavnu sluzbu. I evo me tolike godine nakon toga ipak u De i sve iz pocetka. Nije mi jednom naumpalo gdje bi bila da sam to tada prihvatila.HAVANA wrote:Pa evo drugarica joj je otisla pa jedva ceka da se vrati.I to dijete malo mimo standarda.Bas ono u fulu, ucenik generacije,student top,sve i sta god radi za 10.Za moj ukus malo i previseSydnor wrote:Onda navijaj da ostane ovdje jer ako ode godinu-dvije vani i to u grad poput Beča, ne vrati se ona tebi više nikad. Tj ne tebi, tebe voli otac si joj, ali ovoj državi sigurno ne.HAVANA wrote: Nista ti nisi skonto.Moja cerka je 2 godina,tu,u sarajevu...A ovo su njeni planovi i ispitavanja terena za dalje, u cemu ja ne zelim da je kocim.Ja samo navijam, da ostane ovde.Nek ide godinu,dvije...dosta joj.
Ma nema ti to pravila,puno je prica i ljudi,razlicitih.Mala zeli kuci,misli da zna,moze...Ko smo mi da joj govorimo sta ce raditi.A i takvi ovo citaju.Sretno vam djeco,gdje god