Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#11376 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ne znam jesu li svi Japanci krokodili, ali znam da su neki Vosingtonci Etiopljani, ili Eritrejci. Svaki put kad odem tamo, ganjam neki njihov restoran. mmmmm :zzzz: Natrpas onog Berbere zacina, fino onu palacinku u rukicu i njam njam njam. mmmmm
Sega to mi prva asocijacija na izlaske tamo. :-)
Jack Be Nimble

#11377 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

Trampove glasace koje ja znam su jako divni i pametni ljudi :D Mrzili Trampa u predizbornoj kampanji, mrzili ga ka su mu dali glas, a i sada ga mrze. Ali, dao im Gursica i to je zbog cega su morali pojesti govno. Barem to sami priznaju. Znam jos trojicu ali su oni vise glasali za iz revolta jer su veliki Bernisti.

A sa druge strane nije bitno za koga glasas ako ne zivis u ljubicastoj drzavi. Samo sam 2008 glasao za Obamu. 2004, 12, i 16 birao socijalisticko komunisticku partiju. Reko haj da ih malo poguram i dadnem im nade. Sto se tice opcinski izbora te opcije otvoreno razgledam, vidim ko sta sere i cije mi se govno najvise dopada.
jeza u ledja

#11378 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Jack Be Nimble wrote:Trampove glasace koje ja znam su jako divni i pametni ljudi :D Mrzili Trampa u predizbornoj kampanji, mrzili ga ka su mu dali glas, a i sada ga mrze. Ali, dao im Gursica i to je zbog cega su morali pojesti govno. Barem to sami priznaju. Znam jos trojicu ali su oni vise glasali za iz revolta jer su veliki Bernisti.

A sa druge strane nije bitno za koga glasas ako ne zivis u ljubicastoj drzavi. Samo sam 2008 glasao za Obamu. 2004, 12, i 16 birao socijalisticko komunisticku partiju. Reko haj da ih malo poguram i dadnem im nade. Sto se tice opcinski izbora te opcije otvoreno razgledam, vidim ko sta sere i cije mi se govno najvise dopada.
Ima i toga. Vjerovatno se odmah moze odokativno izbaciti 50% svih glasaca u zemlji jer njihov glas ne znaci nista. Mislim sto se tice predsjednika.
jeza u ledja

#11379 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Sta ako Berni ode u pemziju, stas onda?
jeza u ledja

#11380 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kakav ba Cali, pricamo o Americi.
Jack Be Nimble

#11381 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

Meni je Obama pomogao. Na pocetku sam koristio njegovo zdravstveno, smanjio mi kamate za skolu, omogucio nam direkt put ka Kubi a ne ko zadnji seljaci da idemo preko Kanade :D, ako nista barem ga se danas moramo sjetiti za net netruality, olaksao mojim starcima sto se tice Medicara pa dobili bolju ponudu i jos ima tu stvari vise na globalnom nivou sto je uspio.
GandalfSivi

#11382 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

pasha078 wrote:
Pijes radni dan sram te i stid bilo! Ccccc
Kod mene ti je komunizam mrtvi, odem na posao ponekad, a i tada se zalim. Ni DC ni ja ni vidimo razliku izmedju tih dana...
GandalfSivi

#11383 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote:Ne znam jesu li svi Japanci krokodili, ali znam da su neki Vosingtonci Etiopljani, ili Eritrejci. Svaki put kad odem tamo, ganjam neki njihov restoran. mmmmm :zzzz: Natrpas onog Berbere zacina, fino onu palacinku u rukicu i njam njam njam. mmmmm
Sega to mi prva asocijacija na izlaske tamo. :-)
Odes u Lalibelu i ubijes se, sto hranom, sto Etiopljankama...
Jack Be Nimble

#11384 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

pasha078 wrote:
Jack Be Nimble wrote:Meni je Obama pomogao. Na pocetku sam koristio njegovo zdravstveno, smanjio mi kamate za skolu, omogucio nam direkt put ka Kubi a ne ko zadnji seljaci da idemo preko Kanade :D, ako nista barem ga se danas moramo sjetiti za net netruality, olaksao mojim starcima sto se tice Medicara pa dobili bolju ponudu i jos ima tu stvari vise na globalnom nivou sto je uspio.
Pa sto nisi glasao 2012 :-)
Nije bilo potrebe. Vise sam mogao pomoci Barsi 2012 sa svojom igrom nego sto bi glasao za Obamu ili Ramnija. Da sam na Floridi glasao bi za njega, te noci je vaznije bilo hocemo li dobiti legalnu travu, sto smo dobili :gunjastajl:
jeza u ledja

#11385 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Tapas u Americi su fora za hipsterske restorane, tj. small-plates restorane. Ne da sam neki pobornik krkanluka, ali $15 za nesto to je u sustini predjelo, no thanks. :oops:

Talijanska kuhinja. Olive Garden ili Pizza Hut? :D
Salim se.

Za mene, italijanska i meksicka kuhinja (iako su fenomenalne) su u Americi glavni izvor "egzoticnog kulinarskog sunda". Ah da, i kineska kuhinja. Ja mislim 95% tih restorana su autenticno italijanski, meksicki ili kineski, kao sto je neki dajner njemacka ili engleska hrana.
Druga je stvar sto su to jela koja je najlakse napravit kod kuce. Ne volim ici u restoran da platim pet puta vise za nesto sto mogu kuci napravit. :oops:
Probaj malo nesto egzoticnije. :)

Lalibela, kazes? Moracu posjetit sljedeci put. :) evo proguglo sam vec :D
Last edited by jeza u ledja on 15/12/2017 06:20, edited 1 time in total.
Jack Be Nimble

#11386 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

Etiopljani imaju dobru kuhinju, samo mi smeta onaj njihov kiseli hljeb.

Stari mi je dobivao od doktora, a ja koristio a i on je na kraju probao i svidjelo mu se. Uglavnom najbolja trava sto sam ikada probao, jer je njemu trebalo da misice olaksa. Koji trip. Hodam, a koda lebdim nad zemljom. Pimplam loptu, vidim da mi noga to radi, brojim koliko sam puta udario loptu, ali nemam ama bas nikakvog osjecaja da ja to radim.
jeza u ledja

#11387 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Il skijas, vozis spust, ono snjeg pada, ludilo....da bi skonto da stojis umjestu na ravnom. Hahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:

:roll:

Da, indzira, ili kako se vec zove, nekad zna bit kiselija. Ja pravio kuci, od neceg sto se zove teff brasno, pa dodas malo obicnog i ostavis da se ukiseli :D . Al najbolja je fora njihov onaj tartar (mljeveno sirovo meso), jos kad si u nekoj rupi. Uf. :oops: Inace najbolje mjesto za takve stvari je NYC, hands down (mislim ethnic food, ne etiopija). Toliko dobre hrane za par dolara. :-) Pogotovo tamo Queens, Jamaica Heights...njam. U ovim hipsterskim mjestima bi to bilo ono vau, $15 za par zalogaja, sad pa sad.

Ah da, i kafa etiopljanska.... :run:

Bjezi ba ogladnih odo spavat

Ps: Kad skontas prije 20 godina nisi mogo u Cemerici normalnog hljeba kupit, a kamo li neka egzoticna hrana. Kupis onaj papirnati hljeb, procesirani sir u onim snitama, parizer i hajmo. Jos Badvajzer kakav i svi sretni. Onaj Community coffee ili Folgers, paradajz od sto kila. :roll: Vidi sto smo napredovali! Jedna stvar koju nikad nismo opisivali je kulinarna revolucija koja se desila zadnjih 20 godina ovdje. Jos kad dodas revoluciju u proizvodnji i ponudi piva. :run: Uf. Gad bles kapitalizm. :D
Last edited by jeza u ledja on 15/12/2017 06:29, edited 1 time in total.
Jack Be Nimble

#11388 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

U zadnje tri godine meni je glavna hrana dim sum i taco truck :D. Jaran i ja kontamo kako bi burek & cevap truck bio dobar biznis. Bila je jedna zena u Portlandu koja je imala svoj pita truck i uvijek biored pred njenim prozorom.
jeza u ledja

#11389 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ma dobro znam ba tapas moze bit super. Samo kaem cesto puta furka bezze samo dignu cijenu. Ako si bio u Spaniji znas da tamo tapas ide haman pa djabe, ako narucis da pijes. Ovdje od toga napravili jbt fine dining. :-) (isto vazi sa sushi)

A italijanska...sve mogu kuci napravit - bolje, osim pice naravno za koju treba pec. Jedino da odem u neki restoran gdje mi sluze neki specijalitet za koji nismo culi, tipa magareca juha koju sam jeo u Italiji. :D ali to je vise radi fazona no dobro.
Ili, ili, da mi naprave hand made pasta. Ee to postujem, jer znam koliko je treba kroz onu masinicu puta provuc.

Jedna stvar koje mi nismo svjesni, odnosno mnogi Ameri nisu, mi ovdje imamo toliki izbor i toliki kvalitet danas (ako se potrudis naci) da je to dostiglo kvalitet i autenticnost zemalja odakle dolazi. Licno sam se uvjerio u to vise puta (tj. razocarao ocekivajuci nesto vise)

Mogu o hrani do sutra...

odo spavat
pasha078 wrote: To tamo na east nisi imao mi na west vazda dobro jeli i pili :-)
jest, portland - kulinarska metropola u odnosu na njujork. :D
Last edited by jeza u ledja on 15/12/2017 06:43, edited 1 time in total.
Jack Be Nimble

#11390 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

pasha078 wrote:
Jack Be Nimble wrote:U zadnje tri godine meni je glavna hrana dim sum i taco truck :D. Jaran i ja kontamo kako bi burek & cevap truck bio dobar biznis. Bila je jedna zena u Portlandu koja je imala svoj pita truck i uvijek biored pred njenim prozorom.
Ziba’s pitas :-)
Da Ziba :D

Uvijek je bilo dobre kafe, hrane, pive samo sto nismo trazili, to jest znali naci.
GandalfSivi

#11391 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Prvo, tapas je raja, prebacuje se sa spanske kuhinje na sve ostale (cak i balknasku, vidjeti pod Ambar DC). Svega pomalo probas, a ne prejedes se...

Drugo (neplanirano), kruzi mi helikopter iznad kuce po peti put, trese se kuca. Ako me je ko prijavio, razvalit cu vam taj internet.

Trece, raje iz Washington statea, a i iz drugih mjesta ukljucujuci NYC, jos uvijek dolaze kod nas da probaju dobru vutru.

Zadnje, Obama je u startu bio okay sa ukidanjem net neutralityja, pa se poslije predomislio pod pritiskom javnosti.

Iza zadnjeg, helikopter ne mrda jos, cudno, cak i za nas...
sheilak

#11392 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sheilak »

jeza u ledja wrote:
Da zakljucim. MOJE JE MISLJENJE DA SU SVI REDOM GLASACI TRUMPA BAGRA. NE ZANIMAJU ME VISE UOPSTE I NIKAD IM TO NECU OPROSTITI. TO JE SAMO MOJE MISLJENJE, I NISTA DRUGO. Ti imas pravo na svoje misljenje, Fudo na svoje, itd. I oni ne trebaju odgovarati meni, vec milionima drugih koji ce zbog njihovog sranja propatiti, direktno i indirektno.
KAKO CE DEMOKRATI POBIJEDITI TRUMPA 2020-E JA SASVIM DRUGA PRICA I ZA NJU JE PRERANO DANAS. (Ne znam zasto se ti za to sekiras kad si ti glasac Zelenih?) Vrijeme se mijenja, politicke struje se mijenjaju, situacija se mijenja, ratovi, ekonomija, kurci palci. Ljudi umiru, penzionisu se, bivaju zatvarani itd. Malo se smiri i uzivaj u carima trenutnog predsjednika, dok vrijeme ne dodje za neke druge stvari.
slazem se. nema isprike za trumpove glasace. kao ni onda one koji su podrzavali hitlera. puno je slicnosti sadasnje usa sa njemackom 30tih. ja razumijem da su neki glasali iz revolta i protiv HRC, ali opet ponavljam, niko nije retardiran da nije mogao shvatiti sta je trump, ko je i sta sa sobom donosi. ako neko moze preci preko primjerice kkk ili bijelih supremacista, bannona (a i ljudi poput omarose i onog jezivog mila yiannopoulisa ili manijaka pencea i opcenito polusvijeta kojim se okruzio trump) plana zdravstvenog osiguranja, naznaka kriscanskog fundamentalizma, trumpovog ociglednog nedostatka moralnih skrupula, laganja, egoizma, da bi ga neko izvukao iz te teske situacije, onda je ta osoba ili glupa/neobrazovana ili se na nekom nivou slaze s tim. nema drugog objasnjenja. a oba ne govore u prilog njima. imam rodbinu koja zaista ne voli HRC, pa su glasali za jill stein, sto isto nisam mogla razumjeti. ako vidis sta je alternativa hilary, pa de onda odmakni se malo od svojih tih nekih principa. i to ljevicarsko kur*enje ne kontam, pogotovo u toj situaciji.

a pasha kaze, meni je drugi trumpov mandat skroz ok, a i placat cu manje poreze-koji egoizam. ne znam je li trumpov mandat ok ljudima u svijetu ako izazove nuklearni rat, sto je on vrlo u stanju, nije ok njegova veza sa rusima i desnicarima u europi, nije ok palestincima, meksikancina, imigrantima, etc. glasaci velesila trebaju shvatiti da snose odredjenu odgovornost i na svjetskoj razini.
ali ja se iskreno nadam da ce usa biti iskljucena kao velesila iz svjetskih desavanja, barem dok se ne dozovu.

dakle, treba opcija na uvodnoj anketi „razumijem zasto su glasali, ali su svejedno supci“.
uglavnomja

#11393 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by uglavnomja »

103 trumpove neistine :-) :izet:
jeza u ledja

#11394 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

pasha078 wrote: Npr jeo sam verziju pesto gdje je naravno pesto baza ali dodalo pistacija i jos nekih sastojaka koje nisam identifikovao. To jelo jeo u restoranu u San Quirico d’Orcia i nigdje vise na planeti. Ili u La Castellana u Montefioralle jeo pastu sa sosom od oraha i softali je ko da jedem pastu od baklave! Nigdje to nisam nasao! A onda u paste sa svjezim tartufama!
Jelde sto im je dobar hljeb tamo? :razz:
Challenger__

#11396 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Trump voli pohvale - osobno nazvao Putina da mu zahvali na lijepim riječima o njegovom vođenju američke ekonomije
WASHINGTON — Russian President Vladimir Putin had some kind words for President Trump's handling of the U.S. economy on Thursday — so Trump called Putin to personally thank him.

The two sides sent out only bare-bones summaries of the afternoon phone call, but the White House version of the call noted that Trump "thanked President Putin for acknowledging America’s strong economic performance" earlier in the day.

In his annual freewheeling press conference Thursday, Putin remarked on the booming U.S. stock market — a regular Trump talking point — and said it was a sign that investors "trust in what President Trump has been doing in this field."
:arrow: LINK
:arrow: LINK
jeza u ledja

#11397 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

pasha078 wrote:
jeza u ledja wrote:
pasha078 wrote: Npr jeo sam verziju pesto gdje je naravno pesto baza ali dodalo pistacija i jos nekih sastojaka koje nisam identifikovao. To jelo jeo u restoranu u San Quirico d’Orcia i nigdje vise na planeti. Ili u La Castellana u Montefioralle jeo pastu sa sosom od oraha i softali je ko da jedem pastu od baklave! Nigdje to nisam nasao! A onda u paste sa svjezim tartufama!
Jelde sto im je dobar hljeb tamo? :razz:
Yup! Mozes ga samog jesti!
:|

To je bilo trik pitanje. Nisam mislio da ce uspjeti. :-? :-)

Htio sam napisati ranije nesto tipa "i can recognize bs when i see it"...al sam ti dao benefit of a doubt. Vise puta. Nije ovo prva stvar koju si napisao a da mi je ono, raise an eyebrow - sto bi rekli, ali ovaj put...dosta vise. Od "niko na ovom forumu ne zaradjuje manje od $100 na sat" :shock: (to je plata od 200k godisnje za 9-5 job, wtf!?), do price o dionicama, do generalno osjecaja kao da zelis da se takmicis u svemu o cemu se prica, pa makar i gdje su ljepse planine, gdje je bolja trava, gdje su bolji restorani, sve bolje kod tebe :| . Cuj "mi na Zapadu smo uvijek jeli dobro". :| Generalno, "ja najvise volim italijansku kuhinju" je za mene snoba usklicnik da taj neko nema bas razvijen palate, ali eto i to sam preskocio, ko sam ja da sudim. I ovo za djaba tapas samo u Granadi sam preskocio, kontam, zadnjih put sam bio dole u 90-im, sta ja znam...
Al kad mi pocnes pricati o restoranima po pitoresknim gradicima Toskane, e reko dosta vise. :-)

Ako si bio u Toskani i ako si imao neko iole autenticno kulinarsko iskustvo prvo sto bi znao je da toskanski hljeb kurcu ne valja. Ne znam zasto, ali u njega ne stavljaju sol. Gdje god da odes, trazis hljeb, teta te tamo upozori u stilu "znate li sta je toskanski hljeb?", i to. Da si bio, znao bi to. Mislio sam da ces reci nesto tipa "ne znam, nisam jeo tamo hljeb", ili "jeo sam ga sa prsutom", bla bla ali ti bas ko prstom u govno. Cuj "mozes ga samog jesti". :lol: :lol: :pisnula: I kazem i da nisi probao, naravno da nije to tamo jedini hljeb, ali jeste tradicionalan i jeste prva opcija, prva asocijacija je, Toskana - hljeb - upalio bi kliker jebemu jer su po tom (ne)cuveni. Ako nista skontao bi moj fazon. Naravno, u Americi niko nikad nije cuo za neki tamo glupi hljeb koji kurcu ne valja, a i zasto bi? Ali da si tamo imao neko kulinarsko iskustvo, znao bi. :wink:
Znam da ce sad biti izvlakusa, ovako i onako, mozda grijesim, ali jednom, pa dva put, pa tri put, pa deset puta....ne mogu ba vise lafine. Ne mogu balkansko-dijasporsko-americke suplje. Ono, razvio sam nos za to, pogotovo ovdje na forumu.
Nego haj ti polako svojim putem. Meni vise neces lafinat.

PS: Mislio sam ti poslat mozda ovo na PM, a ne ovako javno, ali ti nikad ne propustis priliku da me prozoves, kao u postu iznad. Stoga... :oops:
GandalfSivi

#11398 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Kakva agresive sabahile 8-)
Fudo387

#11399 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Oho, evo ga, triler.
Puce ljevicarska koalicija zbog struce hljeba.
:D
jeza u ledja

#11400 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote:Kakva agresive sabahile 8-)

Vidi kako sam ga supacki navuko tacno nezdrav ovaj forum za mene. :roll: Dusa mi bila da mu spustim. Sta cu kad je jace od mene.
Imam problem s agresivnim nastupom, priznajem. Ali da je zasluzio, zasluzio je. :oops:
Fudo387 wrote:Oho, evo ga, triler.
Puce ljevicarska koalicija zbog struce hljeba.
:D
:lol: :lol: :lol:

Isto ono vic, kaze "raspravljaju se dva liberala oko americke politike, kad ono pocese psovke letit, kad ono sta - posvadjali se oko toskanske struce hljeba" :pisnuo: :pisnuo:

tacno ono za vica o tim tvojim oh my goshevima :lol: :roll:

on meni ne valja toskanski hljeb!
tartufom ga fuade, tartufom! :lol:

:skoljka:
Post Reply