UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#11376 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

perfect_guy wrote: ako ih u QF namjerno ne spoje
Namjerno ih neće spojiti. :oops:

Aguero večeras postade najbolji strijelac u historiji Cityja.
AmiĐa_Idriz

#11377 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Tomahawk11 wrote:
Better Man wrote:Ovo je sezona Engleskih klubova, koji ponovo preuzimaju dominaciju u LP.
Chelsea je baš sinoć izdominirao :mrgreen:

Svaka čast Tottenhamu, odigrali su odlični utakmicu, koliko god Real bio u knock-downu.
City zasad izgleda najbolje od Engleza, United....vidjećemo.
Naljutiće mi se ovi Liverpoolovci, dobro, grupa izgleda ok zasad, ali budimo realni....
...da svjesni smo i mi da cemo morati jednu remizirati do finala, zivot je kurva znam.
MyTao wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:LaLiga > EPL
Stvari se vracaju u 2000te :)

Liverpool osvaja? :D
A ko bi drugi
Rob_Atl

#11378 Re: UEFA Champions League

Post by Rob_Atl »

Boli Ronalda on samo sad broji golove da ga Messi ne stigne, 111 , Messi 97 :D
MOSALJOZE

#11379 Re: UEFA Champions League

Post by MOSALJOZE »

United,Totenhem,Liverpul su sporedni klubovi u ovom takmičenju.City je puno ozbiljniji,i očekujem minimalno polufinale.Od Čelskija očekujem da nekog namuči,ali ništa više od toga..

Eh našta Engleska spade pih kakve je samo kupleraje London imao..
Tomahawk11
Globalni moderator

#11380 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Ovu grupnu fazu obilježiše male ekipe, prije svega Qarabag i Apoel, izbaciše iz grupne faze redovne učesnike knock-out faze, Atletico i Dortmund.
SmokingMan

#11381 Re: UEFA Champions League

Post by SmokingMan »

City-PSG na prvi pogled,ali mislim da bi na kraju mogla biti sasvim druga priča.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11382 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Neće ni jedna od tih ekipa u finale.
Možda dogodine, ove jok.
Charuga
Globalni moderator

#11383 Re: UEFA Champions League

Post by Charuga »

Ako Barsa, Real, Juve, Bayern, Čelzi ... budu u formi u kojoj su sada, obje ekipe imaju dobre šanse za finale.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11384 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Ako. Ali maraton, ne utrka na 100 metara.
Pronaći će ovi giganti formu.
Charuga
Globalni moderator

#11385 Re: UEFA Champions League

Post by Charuga »

Sve znam, zato sam i napisao ako. Sumnjam da mogu svo vrijeme igrati loše ... ;-)

Mada, i PSG i City imaju dobru igru, dobre igrače, a City i iskusnog trenera na klupi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11386 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Imao je PSG i prošle godine, pa odoše potput.
Doduše, ove godine su dobro pojačani.
Guardiola je nakrcao City igračima po svom ukusu.
To je već nešto drugo.
Muhamed Đakmić

#11387 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

City i PSG su stepenicu iznad svih i najveći su favoriti po meni. City pogotovo.

Ekipa mora progutati više gorkih pilula da bi na kraju osvojila Ligu prvaka, a oni su stvarno imali razočarenja. Nije naravno posve uporedivo, ali Real Madrid je u periodu od 2009. godine kad je Ronaldo došao u klub pa do 2014. kad je osvojio prvu Ligu prvaka u ovom nizu imao samo jedan trofej Primere i nekoliko smiješnih ispadanja u Ligi prvaka. Pa su se dozvali i osvojili tri titule. I PSG i City imaju solidne, odnosno vrhunske trenere, a naučili su definitivno i gubiti.

Barcelona mislim da nema više čime iznenaditi, jer njihova svaka titula Lige prvaka bila je bazirana na nekom novitetu. 2009. godine je to bio trio Messi-Henry-Eto'o, 2011. godine Villa kao vođa ofanzive, 2015. godine Messi-Suarez-Neymar. Sad nemaju ništa ni blizu toga, Valverde se kocka sa identitetom i stilom fudbala koji gaje. Ovo je ekipa u nastajanju tek, trebat će im vremena.

Bayern je također neuvjerljiv, iako ima dosta potencijala u mlađim igračima, ali tek ih Jupp počinje koristiti. Juventus ima jako širok sastav na svim pozicijama ali zbog dekadentnog fudbala onog kloca Allegrija neće osvojiti. Chelsea je neozbiljno i spominjati jer se njima sprema još jedna trenerska smjena, samo je pitanje vremena. Oni u dvije utakmice ne mogu nikog ozbiljnog izbaciti.

Tottenham je dobra i potcijenjena ekipa i definitivno može dobaciti daleko, jer ovo je tim koji je na okupu već 2-3 godine i koji ima kontinuitet dobrih rezultata u Engleskoj i održavanja pozicije u vrhu. To nije uspjelo ni Unitedu ni Chelseaju, da konstantno kroz ligu izbore Ligu prvaka.

I normalno, ne treba Mourinhov bunker potcijeniti, može biti problematičan svima.

Hvala na pažnji, ne znam fakat koji me đavo natjera da pišem ovoliki post :D
Charuga
Globalni moderator

#11388 Re: UEFA Champions League

Post by Charuga »

To je ono što i ja mislim, samo si ti lijepo objasnio ... :thumbup: ;-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#11389 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Eh, sve stoji, samo....
Evo, recimo drugi je sport u pitanju, ali je poenta ista.
Košarka, NBA je u pitanju. Počela sezona, favoriti gube ko blesavi. Tankiranje, povrede, nešto treće? nebitno.
Ja nekako mislim da će stvari doći na svoje onda kad to bude najpotrebnije.
Mislim i da Guardiolina ekipa za LP treba još jednu sezonu. Sjajno to izgleda, al je slagalica tek na početku ove sezone kompletirana.
PSG...ne znam, vidjećemo ih u knock out.
Muhamed Đakmić

#11390 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

Tomahawk11 wrote:Eh, sve stoji, samo....
Evo, recimo drugi je sport u pitanju, ali je poenta ista.
Košarka, NBA je u pitanju. Počela sezona, favoriti gube ko blesavi. Tankiranje, povrede, nešto treće? nebitno.
Ja nekako mislim da će stvari doći na svoje onda kad to bude najpotrebnije.
Mislim i da Guardiolina ekipa za LP treba još jednu sezonu. Sjajno to izgleda, al je slagalica tek na početku ove sezone kompletirana.
PSG...ne znam, vidjećemo ih u knock out.
Ali je l' misliš da je iko od ovih drugih ekipa drastično kvalitetniji od PSG-a ili Cityja? Na stranu sad forma. Po mom mišljenju nije niko, jedini je Real tu uz njih, a rekao bih i da Juventus ima stvarno širok kadar, ali ne može ništa sa Allegrijem.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11391 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote: Ali je l' misliš da je iko od ovih drugih ekipa drastično kvalitetniji od PSG-a ili Cityja? Na stranu sad forma. Po mom mišljenju nije niko, jedini je Real tu uz njih, a rekao bih i da Juventus ima stvarno širok kadar, ali ne može ništa sa Allegrijem.
City, realno, po imenima i igri pojedinačnih igrača, ima najjaču ekipu. I ima širinu, ono najbitnije.
PSG naprijed ima beton ekipu, ali ostatak tima nije baš na tom nivou.
Problem ostalih potencijalnih favorita je što su im glavni igrači predugo u ekipama i onda je to bude pročitana knjiga, nedostatak motiva ili svježe krvi u ekipi.
Muhamed Đakmić

#11392 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

Pa dobro, kad sve to uzmeš u obzir, dođeš do tog da su ove dvije ekipe favoriti :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#11393 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote:Pa dobro, kad sve to uzmeš u obzir, dođeš do tog da su ove dvije ekipe favoriti :D
Slažem se, po trenutnoj formi su favoriti.
A evo imamo i ekipe koje su se nalazile u završnicama dosta često, pogotovo Atletico, a eto i Dormund, koje vjerovatno ne prolaze ni grupnu fazu.
Vrijeme je za neke nove timove.
Real, Bayern, Juventus.....nek rade ono što su drugi timovi radili godinama....tražili način povratka. Tražili ekipu.
Naravno, to ne znači da su oni ove sezone izvan kruga favorita, Real je svoje najbolje utakmice ove sezone igrao u LP, protiv Juventusa niko neće biti favorit u knock out, isto tako Barse....ali ćemo vjerovatno gledati najneizvjesniju knock out fazu u posljednih 5 godina.
Romanija

#11394 Re: UEFA Champions League

Post by Romanija »

Ja mislim da od Engleskih timova, najvece sanse za puta ka finalu imaju ManCity, ManUnited, Tottenham, mi(Chelsea), i na kraju Liverpool. Guardiola polako ali sigurno od ManCity-a pravi monstrum ekipu i velika je vjerovatnoca da ce daleko dogurati. Otici u Napoli, i nakon pocetnih 20 minuta svesti trenutno najblji evropski tim po formi na grupu malodusnih trkaca nije mala stvar. ManUnited-a sam stavio na drugo mjesto samo zbog Murinja, volili ili ne njegov stil fudbala (ja ga prezirem, i nisam mogao docekati da ga se kutarisemo zauvjek), on uvjek postize rezultate. Spurs-i su izvanredan i tvrd tim, ali nemaju dubinu, i voljeli oni da priznaju ili ne, ovise o HK-u, koji im ne samo golovima, nego i svojim prisustvom daje snagu. Nama je Roma pokazala gdje nam je trenutno mjesto u CL; dito Liverpol, bez ozbiljnih novcanih ulaganja mala je sansa da ce Jurgen replicirati igru i rezultate Dortmunda iz sampionskih dana.
Bosanski_kralj

#11395 Re: UEFA Champions League

Post by Bosanski_kralj »

Guardiola će ko sa Bayernom ispušiti u završinici. Ovako je i Bayern igrao dobro ko i Siti pa šta na kraju bude. Jedna ekipa sa dobrim kontrama i oni su donji.
Mišo_Kovač

#11396 Re: UEFA Champions League

Post by Mišo_Kovač »

Jupp će ovo sve pošamarat na proljeće 8)
bersK

#11397 Re: UEFA Champions League

Post by bersK »

Doći će do toga da će se neka od ovih dobrih ovogodišnjih ekipa sresti s Barsom tamo u polufinalu, četvrtfinalu i onda... redoslijed događaja znate.
manijak1

#11398 Re: UEFA Champions League

Post by manijak1 »

BlueBlood wrote:Kad zaustavi Atletico u Madridu i bude na odjavnoj špici utakmice Lige prvaka dijete šljake Grbavice škole fudbala :thumbup:

Image

Image
Golman s najviše odbrana u dosadašnjoj fazi Lige prvaka ukupno 25.
Better Man

#11399 Re: UEFA Champions League

Post by Better Man »

Prerano je City i PSG proglašavati favoritima. 2005. godine Liverpool u zadnji tren prošao grupnu fazu i na kraju osvojili LP. Polako sa prognozama.
BlueBlood

#11400 Re: UEFA Champions League

Post by BlueBlood »

NOVO PRIZNANJE ZA VRHUNSKE PARTIJE: Ibrahim Šehić u timu kola Lige prvaka

Image
Post Reply