Aha. Baš kao što se 2006 glasalo za bilo koju Stranku za BiH, pa se 2010 glasalo za bilo kakav SDP.drugi profil wrote:Ako bih mogao samo malo da se osvrnem na kritiku.
Naime, ova stranka je zaista vrlo nedefinisana. Niti se zna sta hoce, ni s kim ce, ni protiv koga ce...
Medjutim, alternativa je SD A i P. Dobro umrezene i utvrdjene stranke koje vladaju znamo vec kako i gdje je sposobnost i postenje manje pozeljna vrlina.
Od toga treba krenuti.
Dakle radije glasati i za bilo koju od stranaka sa opozicione strane nego ostaviti ovu neman na vlasti. ZA bilo koju!
Ova stranka treba da dobije glasova dovoljno da se uzdrma leglo u tuzilastvu, sudstvu, JP... i pri tom mi nije bitno sa kim ce se slizati da osvoji vlast samo da to ne budu one dvije pomenute. Svjestan sam, a ne znam kako niste i svi vi, da sa SDA i SDP NEMA MRDANJA SA MJESTA. OStajemo u blatu, kalu, smogu i smradu, dok se oni bogate, dizu poreze, zatvarju radna mjesta u realnom sektoru, ne isplacuju socijalne kategorije, ne placaju fakture privatnim kompanijama....
Dakle ko god da dodje NE MOZE NIKAKO biti gore. Jer je i dalje propadanje bolje od ovog statusa quo od kojeg se necemo nikad odmaci.
Moramo ili krenuti naprijed ili propasti do dna da se uhavizamo i shvatimo koji smo onako svi zajedno idioti, dabil idijoti.
Zato mazohisticki za DF, pa nek se ljubi i sa Fahrom, more jedan mandat... drugi nece dobiti. Uostalom Fahro je definitvno uhvacen za jaja i ima da radi sto mu se kaze, kao i Zeljko.
Bilo kakvi samo da se "ovi" maknu. Politika koja daje sjajne rezultate.
Koliko sam shvatio "ovi" uključuje sve koji su do tog trenutka bili u vlasti.
Do 2006 su "ovi" bili SAD i HDZ, pa su nakon toga "ovi" postali i SBiH, koji su prije toga bili "bilo koji", onda im se pridružio SDP.
Na taj način izbori u BiH predstavljaju proces u kojem "bilo kojima" dajemo tapiju da se, u roku od 4 godine pretvore u "ove".
Pa ćemo da tražimo nove "bilo koje" da smjene "ove", koji se kote k'o piramidalna šema.
A "oni", to jest mi, sve mlađi i mlađi.
Nepodnošljiva lakoća rahat patnje.