Sirija vol. 2
- nixon69
#113726 Re: Sirija vol. 2
Pa ok ima nesto i u onoj slici.
Gadafi je zbog slicnih stvari na**bao.
Kod njega je isto bilo.Ali to se izgleda ne svidja kapitalistima sa zapada.
Moras od njih kupovati i pozajmljivati,ili neces imati nista. I da imaju kontrolu nad tobom.
Gadafi je zbog slicnih stvari na**bao.
Kod njega je isto bilo.Ali to se izgleda ne svidja kapitalistima sa zapada.
Moras od njih kupovati i pozajmljivati,ili neces imati nista. I da imaju kontrolu nad tobom.
- Čitalac
#113727 Re: Sirija vol. 2
Interesantna studija o 137 lica koja su u Francuskoj osuđena zbog terorizma. Procena je da žene čine trećinu onih koji su iz Francuske krenuli put Sirije, prosek godina osuđenika je 24, a gotovo polovina njih nema ni diplomu srednje škole.
Životne okolnosti pojedinih osuđenika su tek posebna priča. Mahom potiču iz rasturenih porodica, a njihovo poznavanje vere je na "veoma niskom nivou". Jedan od osuđenika je povratak iz Sirije proslavio na sledeći način:The official income of these individuals was consequently low, with an average of around 1,000 euros per month. Only one jihadist had very high income, which he got from selling drugs.
U jednom slučaju, žena je bila ta koja je svog supruga praktično naterala da ode u Siriju. Nesretnik se na kraju predomislio u Turskoj, ali je ipak završio u zatvoru dok njegovoj ženi nije suđeno.First thing he did upon returning to France “was to crack open a bottle of vodka and smoke some hash".
https://www.ifri.org/sites/default/file ... m_2018.pdfFor example, in a judgment from December 2016, it is clear that the religious wife of one of the defendants was instrumental in his departure for the Middle East. The woman - who had stayed in France herself - initially assured the investigators of the humanitarian motives for her partner’s trip before admitting his jihadist intentions. She went as far as to say she was proud to have succeeded in convincing him to go. Arriving in Turkey, her husband had hesitated about going further. She then tried to discourage him from returning, saying that renouncing participation in jihad would be “a serious sin.” The husband, who finally turned back before reaching Syria, was sentenced to three years in prison, half of which was suspended. The wife was not prosecuted.
- Janjicar
#113729 Re: Sirija vol. 2
Ima njih koji nisu guzili kako je poceo rat u Siriji. Odužio se rat a i njihova nejebica se primijeti na forumu.
-
karakters
#113730 Re: Sirija vol. 2
Neki guze.
Neki gledaju kako drugi guze.
Neki gledaju kako drugi ne guze.

- Janjicar
#113731 Re: Sirija vol. 2
Nemoj moderatore u ovo mijesatkarakters wrote:Neki guze.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#113732 Re: Sirija vol. 2
Upravo sam gledao na HTV-u emisiju o Siriji. Niti jedan jedini od četiri gosta ne uzima zdravo za gotovo teze o "hemijskom napadu u Dumi", niti aferi Skripalj. Baš naprotiv, svi do jednog sve te teze nazivaju navodnim, nereijetko ih ismijavajući.
Samo dio Klix-forum univerzuma fantazira, živeći u svom nekom isfantaziranom, nepostojećem svijetu u kome se Assad i Rusi razbajcuju hemijom.
Tuga, koliko je zaostalost rasprostranjena.
Tuga.
Samo dio Klix-forum univerzuma fantazira, živeći u svom nekom isfantaziranom, nepostojećem svijetu u kome se Assad i Rusi razbajcuju hemijom.
Tuga.
Last edited by Challenger_ on 16/04/2018 23:33, edited 1 time in total.
- bogoljub
#113733 Re: Sirija vol. 2
UGLEDNI AMERIČKI PROFESOR JAVNO ZAMOLIO TRAMPA: ‘Bježite iz Sirije, napravili smo katastrofu, a nema načina da izbacimo Rusiju i Iran’
MSNBC>
https://www.facebook.com/62241217455586 ... 170371090/
MSNBC>
https://www.facebook.com/62241217455586 ... 170371090/
- Challenger_
#113734 Re: Sirija vol. 2
Pazi ti te arogancije, molim te. Odbrana neba jedne suverene zemlje je "crvena linija" za susjednu zemlju. Kakva cinična drskost, nemam riječi.Supplying #Syria with the S-300 system will be considered as crossing the red line!
-
sarajevoxxxx
#113735 Re: Sirija vol. 2
Crne pa i zastrašujuće prognoze Salaha Mensura o povratku Isila za koje smatra da je situacija gora nego što je očekivao. Smatra da cijeli region Bliskog istoka klizi prema radikalizaciji velikih razmjera.
ساذج احمق من ظن انكماش #الدواعش هو دحر لهم
اكرر.. كل مقومات بقائهم وتمددهم موجودة
ليس فقط في #العراق و #الشام
لا لا لا
بل وفي #الاردن و #مصر و #مزارع_الخليج و #المغرب العربي
نحن مقبلون ع تصعيدات خطيرة قد تفنينا
ثبتو احزمة الامان
الامور بلشت تخرج عن نطاق السيطرة.. نحن نتجه نحو نفق مظلم..
لعلمكم... ماكو يوم يمر بالعراق.. بلا عمليات موجعه... الشام نفس الشيء... يا ويلي.. نش عارف شلون انصحكم... رويدا رويدا عم ارفع يدي
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2084043106
ساذج احمق من ظن انكماش #الدواعش هو دحر لهم
اكرر.. كل مقومات بقائهم وتمددهم موجودة
ليس فقط في #العراق و #الشام
لا لا لا
بل وفي #الاردن و #مصر و #مزارع_الخليج و #المغرب العربي
نحن مقبلون ع تصعيدات خطيرة قد تفنينا
ثبتو احزمة الامان
الامور بلشت تخرج عن نطاق السيطرة.. نحن نتجه نحو نفق مظلم..
لعلمكم... ماكو يوم يمر بالعراق.. بلا عمليات موجعه... الشام نفس الشيء... يا ويلي.. نش عارف شلون انصحكم... رويدا رويدا عم ارفع يدي
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2084043106
- Challenger_
#113736 Re: Sirija vol. 2
Tekbirrrr!
- Challenger_
#113737 Re: Sirija vol. 2
Hajde, ne drami, života ti.
Frka je u tome što se raspada Mossad-CIA akida, pa žele da je ožive dok nije kasno.
Kasno je sad, kasno za sve....
Frka je u tome što se raspada Mossad-CIA akida, pa žele da je ožive dok nije kasno.
-
sarajevoxxxx
#113738 Re: Sirija vol. 2
Kakav tekbirChallenger_ wrote:Tekbirrrr!
- Challenger_
#113739 Re: Sirija vol. 2
Scroll up.
-
sarajevoxxxx
#113740 Re: Sirija vol. 2
Po običaju griješiš i to debelo, mislim da je čovjek dobrim dijelom u pravu. Ovo o čemu on govori nema nikakve veze sa obavještajnim agencijama.Challenger_ wrote:Hajde, ne drami, života ti.
Last edited by sarajevoxxxx on 17/04/2018 00:08, edited 1 time in total.
- Kaligrafija
#113741 Re: Sirija vol. 2
Gdje nestadose Donijevci i go Doni, go...!?!

- Challenger_
#113742 Re: Sirija vol. 2
Gdje griješim? Moja predviđanja se ostvaruju jedno za drugim, dok ti padaš u predviđanjima, REDOVNO.sarajevoxxxx wrote:Po običaju griješiš i to debelo, mislim da je čovjek dobrim dijelom u pravu. Ovo o čemu on govori nema nikakve veze sa obavještajnim agencijama.
Prvo. Tvoji favoriti, VEHABIJSKI ESKTREMISTI, od Afganistana preko Čečenije do Sirije su sa lanca američkih, britanskih i izraelskih službi. To se vrlo dobro zna. Drugo, lažni halifat je predviđen kao Zio-USA giga-dron kojim se trebala uništiti Sirija, Hezbollah, Iran, te destabilizovati Rusija i Kina.
PROPALO.
Treće, "akida" tvojih favorita je usklađivana sa potrebama izraelske, britanske i američkih službi. Ona nije selefizam već obavještajni surogat koga je sirijska drama razobličila pred čitavim svijetom.
To oni (USA, GB i izraelske službe) vrlo dobro znaju i žele da OPRAVDANU FRUSTRACIJU MUSLIMANA kanališu u pravcu svojih interesa, ciljajući šiite, Balkan i Evropu, centralnu Aziju, Kinu i Rusiju.
Od toga nema ništa.
Jer, većina muslimana ih je prozrela, a oni koje ciljaju su moćni kao beton.
Ne nadaj se ničemu.
Last edited by Challenger_ on 17/04/2018 00:33, edited 1 time in total.
- Challenger_
#113743 Re: Sirija vol. 2
Muslimanski svijet je itekako nezadovoljan, sa debelim razlogom, ali ti tvrdim da Zio-USA-Wahhabi udicu većina neće progutati, a oni koji je progutaju, nastradaće.
-
akaunt
#113744 Re: Sirija vol. 2
...a kad smo kod Hrvatskog javnog mijenja, procitaj ovaj članak a posebnu paznju obrati na komentare ispod. Malo pratim opozicionarske listove po Evropi i moram ti reći da velika vecina se jedva suzdrzava da ne prasne u smijeh . Mislim da ovaj gore pomenuti clanak sa djevojcicom od sedam godina koja cuje bombu kako radi šššš , dakle mora bit blize od pet metara, i poslije pranja vodom se bezbrizno igra je ipak nesto sto se izdvaja od obicne ratne propagande.Challenger_ wrote:Upravo sam gledao na HTV-u emisiju o Siriji. Niti jedan jedini od četiri gosta ne uzima zdravo za gotovo teze o "hemijskom napadu u Dumi", niti aferi Skripalj. Baš naprotiv, svi do jednog sve te teze nazivaju navodnim, nereijetko ih ismijavajući.
Tuga.
Članak :
http://www.index.hr/vijesti/clanak/curi ... 38930.aspx
- Challenger_
#113745 Re: Sirija vol. 2
Znam dobro kako stoji stvar, od Slovenije do Makedonije, zato sam i napisao, to što sam napisao.akaunt wrote:...a kad smo kod Hrvatskog javnog mijenja, procitaj ovaj članak a posebnu paznju obrati na komentare ispod. Malo pratim opozicionarske listove po Evropi i moram ti reći da velika vecina se jedva suzdrzava da ne prasne u smijeh . Mislim da ovaj gore pomenuti clanak sa djevojcicom od sedam godina koja cuje bombu kako radi šššš , dakle mora bit blize od pet metara, i poslije pranja vodom se bezbrizno igra je ipak nesto sto se izdvaja od obicne ratne propagande.
Članak :
http://www.index.hr/vijesti/clanak/curi ... 38930.aspx
- bogoljub
#113746 Re: Sirija vol. 2
Napad novi na aerodrom Shairat Homs, gubitaka nema, tako kazu!
- Challenger_
#113747 Re: Sirija vol. 2
Hoće, po svaku cijenu da prije fudbalskog prvenstva isprovociraju rusku reakciju, pa eto ti.bogoljub wrote:Napad novi na aerodrom Shairat Homs, gubitaka nema, tako kazu!
-
sarajevoxxxx
#113748 Re: Sirija vol. 2
Prvo ne nadam se. Drugo završio sam fakultet islamskih nauka, čitav život ili bar nekih 25 godina pratim sva ta dešavanja, znam prilično dosta toga kako funkcioniše. Afganistan je početak otvaranja pandorine kutije i ona se ne zatvara naprotiv ide se sve dublje i dublje što mogu vidjeti i obični ljudi koji i ne prate sa nekom posebnom pažnjom sva ova dešavanja.Challenger_ wrote:Gdje griješim? Moja predviđanja se ostvaruju jedno za drugim, dok ti padaš u predviđanjima, REDOVNO.sarajevoxxxx wrote:Po običaju griješiš i to debelo, mislim da je čovjek dobrim dijelom u pravu. Ovo o čemu on govori nema nikakve veze sa obavještajnim agencijama.
Prvo. Tvoji favoriti, VEHABIJSKI ESKTREMISTI, od Afganistana preko Čečenije do Sirije su sa lanca američkih, britanskih i izraelskih službi. To se vrlo dobro zna. Drugo, lažni halifat je previđen kao Zio-USA giga-dron kojim se trebala uništiti Sirija, Hezbollah, Iran, te destabilizovati Rusija i Kina.
PROPALO.
Treće, "akida" tvojih favorita je usklađivana sa potrebama izraelske, britanske i američkih službi. Ona nije selefizam već obavještajni surogat koga je sirijska drama razobličila pred čitavim svijetom.
To oni (USA, GB i izraelske službe) vrlo dobro znaju i žele da OPRAVDANU FRUSTRACIJU MUSLIMANA kanališu u pravcu svojih interesa, ciljajući šiite, Balkan i Evropu, centralnu Aziju, Kinu i Rusiju.
Od toga nema ništa.
Jer, većina muslimana ih je prozrela, a oni koje ciljaju su moćni kao beton.
Ne nadaj se ničemu.
Isto ovako sam govorio u februaru 2012. ima moj post. jučer su ga citirali. Govorio sam za Irak prije Mosula da se sprema veliki rat itd.
- DuckZz
#113749 Re: Sirija vol. 2
Hezbollah says that Shayrat AFB in Homs is targeted with missiles, regime SAM fired. Other airstrikes reported in Damascus.
A suspected Israeli attack on Shayrat airbase in #Homs, air defenses were firing at sky in #Damascus & Homs as well.
http://wikimapia.org/m/#lat=34.5039911& ... 12&l=0&m=b
ma nije moguce
S-300/400/500
A suspected Israeli attack on Shayrat airbase in #Homs, air defenses were firing at sky in #Damascus & Homs as well.
http://wikimapia.org/m/#lat=34.5039911& ... 12&l=0&m=b
ma nije moguce
S-300/400/500
- Challenger_
#113750 Re: Sirija vol. 2
Israeli fighter jets broke through the Syrian air space and fired missiles on T4 & Dumair military airports. The #SyrianArmy intercepted all missiles over T4, only one hit Dumair. #Syria