Sirija vol. 2

Locked
solar7

#113576 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

:thumbup: :bih:
rajv0sa wrote:
DaysleepeR wrote:
solar7 wrote::thumbup:
isto tako se treba boriti protiv znaka jednakosti izmedju bosanskog patriotizma i simpatija prema vehabijama.

ovdje neki zele da predstave upravo da ako si bosanski patriota, jedino je logicno da si za vehabije u Siriji

e pa nije
:bih: :thumbup:
insomnia78

#113577 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Young Erotica wrote:Mene zanima sada kada preuzmu Damask u potpunosti gde će SAA dalje, kapiram da će svi ostati u soku :D
Cuj dje. Na Jerusalem. Rekli smo, bili smo u pravu
Kaligrafija

#113578 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

sarajevoxxxx wrote:
Kaligrafija wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Osudio sam vojnu intervenciju u Jemenu isti dan kada je krenula. Pisao sam da Hute neće nikada pobjediti, da Jemenu treba ekonomski pomoći itd. Objavljivao sam vijesti o masakrima Koalicije u Jemenu, objavio sam prvi vijesti o pojavi kolere u Jemenu itd.
Ako si tamo samo jednom napisao saudijski fasisti, ja cu ti se izviniti za sve i prestati zauvijek da pisem na ovom topicu...eto prilike, makar mene da otjeras...iskopaj svoj post, postavi ovde i ja prestajem pisati!
Nazvat ću svaku stvar njenim imenom, zašto ne?

Ne možeš na silu nekoga nazvati fašistom. A da sam pisao o stvarima o pojavama u društvu i nazivao ih fašističkim jesam. Evo ti moj post sa teme Egipat iz 2013.

- KSA se samo krije iza tih priča o tevhidu, i trebaš biti jako naivan da to prihvatiš zdravo za gotovo. Zapravo radi se o zemlji koja je debelo odgovorna i za rat u Iraku kao i za ovo sektaško nasilje u Siriji, i naravno u ova zadnja dešavanja u Egiptu.

- Vrlo malo islama u toj zemlji ima cijenjeni kolega Mujke. Saudijsko društvo je mnogo bliže jednom fašističkom nego islamskom uređenju. Koje bio u KSA zna o čemu govorim. Fašizam im viri iza svakog čoška. To je bolesno društvo, sa milionima neradnika ili ljudi koji su zaboravili raditi. Društvo koje je po nepravdi i zulumu prema običnim radnicima u samom svjetskom vrhu.

- Zna šta Mujke, saudijsko društvo ti je inspiracija svim ljudima dobre volje na planeti, kako muslimanima tako i nemuslimanima. I ono i ostala društva u zaljevskim zemljama izuzev Katara, koji se zaista svojski otima tom budalastom zaljevskom mentalitetu. U smislu da čovjeka danas ništa toliko ne motiviše da još više radi i da se još više bori samo da dočeka dan kada će se arš zaljevskih prinčeva početi ljuljati.
Znaci za tebe je saudijski rezim, fasisticki rezim!??
rajv0sa

#113579 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Protesti u LA :mrgreen:
Image

Savoxova šiitska uzdanica Muqtada Sadr takođe organizovao proteste
Image
Image
salik79

#113580 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Nadzornik wrote:Nakon njuskanja djecijeg ranca,americka novinarka je definitivno utvrdila da se radi o hemijskom napadu na Dumu... :-)

BREAKING: After sniffing a child's backpack somewhere in Northern Syria on April 14, US regime journalist @arwaCNN confirmed there was "definitely" a chemical weapons attack by "the regime" on April 7 in Douma. The OPCW team of experts can now call off its fact-finding mission.

Image
Image
Image

rajv0sa

#113581 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Sve je spremno za novu ofanzivu protiv isilovih terorista. U operaciji osobođenja palestinskog kampa će ućešće uzet i palestinska formacija Liwa al-Quds
Image
zrakomlat

#113582 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

salik79 wrote:.......
Pa dje si ti čovječe. Kako reče Jadranka Stojaković, što te neeeeema :D
karakters

#113583 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Nadzornik wrote:Nakon njuskanja djecijeg ranca,americka novinarka je definitivno utvrdila da se radi o hemijskom napadu na Dumu... :-)

BREAKING: After sniffing a child's backpack somewhere in Northern Syria on April 14, US regime journalist @arwaCNN confirmed there was "definitely" a chemical weapons attack by "the regime" on April 7 in Douma. The OPCW team of experts can now call off its fact-finding mission.

Image
Image
Image
"Sniiiif. Jebla mater ako se ovo ne osjeti na prdež pijevca".
Young Erotica

#113584 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

insomnia78 wrote:
Young Erotica wrote:Mene zanima sada kada preuzmu Damask u potpunosti gde će SAA dalje, kapiram da će svi ostati u soku :D
Cuj dje. Na Jerusalem. Rekli smo, bili smo u pravu
Prešli bi ih Juden kao plitak potok. Mislio sam nesto realnije tipa Daraa mada I to teška priča trenutno.
zrakomlat

#113585 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

rajv0sa wrote:Sve je spremno za novu ofanzivu protiv isilovih terorista. U operaciji osobođenja palestinskog kampa će ućešće uzet i palestinska formacija Liwa al-Quds
Image
A Ameri uništili hemiju, sad nemaju šta bacit kad ih okruže u zadnjih 100 m2.
Young Erotica

#113586 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

zrakomlat wrote:
rajv0sa wrote:Sve je spremno za novu ofanzivu protiv isilovih terorista. U operaciji osobođenja palestinskog kampa će ućešće uzet i palestinska formacija Liwa al-Quds
Image
A Ameri uništili hemiju, sad nemaju šta bacit kad ih okruže u zadnjih 100 m2.
Jeftin je domestos
babanovac

#113587 Re: Sirija vol. 2

Post by babanovac »

IdrizDomagojSpisic wrote:
Pa u tome je poenta onoga o cemu pricam - viktimoloski narativ jao ideologija. Ja ne tvrdim da su Srbi nevini. Ja ne izjednacavam intenzitet ni masovnost zlocina.

Poenta je u tome da i sam vidis da se znalo sta ce se desiti. Kako sam kazes - vec su napali 3 republike i vec je Karadzic rekao sta ce biti - zar ne?

Meni je onda ocito da je neko zelio da se sve to desi, da bi bio zrtva i da bi migao da kaze vi ste ubijali eto vidis kakvi ste i sad na osnovu te cinjenice i na osnovu presuda u Hagu ja ispostavljam svoje politicke zahtjeve koji kazu da vi nemate pravo nanotcjepljenje jer ste pobili i protjerali. Slicno je kao u Siriji. Htjelo se da Assad reaguje pa da kazu eto kakav je, ubica, nema legitimitet.

Po meni, zadatak ti je izbjeci rat, ako si normalan. Nije ti cilj postati zrtva kako bi delegitimizirao zahtjeve svog suparnika.
Po meni, zadatak ti je izbjeci cinjenje genocida, ako si normalan, a uvucen si u rat. Nije ti cilj postati genocidan narod i genocidna drzava. Da rezimiram, nakon zauzimanja Bijeljine, Zvornika itd., narod se i vracao u te gradove, spreman da zivi pod srpskom vlascu, u SR Jugoslaviji. Tamo im je jedina kuca, uspomene, a na radio Zvorniku su pozivali ljude da se vrate, ko se ne vrati, ostace bez posla. Nakon toga, slijedi pljacka, silovanja, ubijanja, logori. Zbog toga su Srbi izgubili rat u BiH. Da je cilj JA bio zaokruzivanje teritorije buduce SRJ u kojok ce zivjeti i Bosnjaci, oruzani otpor bi bio zenemarljiv. Obzirom da je cilj bio etnicko ciscenje Bosne od Bosnjaka i ostalih necetnika, ukljucujuci i genocid ,nagon za prezivljavanjem je bio dovoljan da se formira, na koncu rata i jaka ARBiH.
Kaligrafija

#113588 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

karakters wrote:
Kaligrafija wrote:
Ako si tamo samo jednom napisao saudijski fasisti, ja cu ti se izviniti za sve i prestati zauvijek da pisem na ovom topicu...eto prilike, makar mene da otjeras...iskopaj svoj post, postavi ovde i ja prestajem pisati!
Savoxi su na katarskoj dlakavoj sisi. Ideologija ista kao
saudijska, ali se medjusobno bore za vehabo-dominaciju. Zato je i bio vehabijski gradjanski rat u Guti izmedju katarskih placenika Faylaq al-Rahman i saudijskih placenika Dzeysh al-Islam.
Ma neka je na cijoj god sisi, neka samo potvrdi ono sto ga pitam i ja se iskljucujem sa teme...!
Meni recimo ti katarani uopste ne smetaju, jesu zaglibili u geopoliticke igre, misle ako imaju novac, da mogu biti veliki igrac, jesu srali po Siriji, saljuci novac raznim grupama koje razvaljuju tu zemlju...znam da i oni guraju taj selefijski pravac, ali kao ljudi, kao drzava, progresivno, oni su daleko naprednija zemlja od KSA, nisu toliko zadrti...i cak je moje misljenje, da nisu u okruzenju drzava, sa kojima i jesu, da bi za 50-100 godina odbacili taj selefizam i postali zemlja nesto poput Turske...i ovako, ako ne bude nekih previranja i napada od strane susjeda, oni imaju veliku sansu da se odhrvaju iz tog zagrljaja i postanu jedna moderna zemlja...doduse ne bas parlamentarna, ali moderna...jbg...samo neka se ostave geopolitickih igara i neka furaju svoje, nesto kao Oman, radi, zivi i ne uplici se gdje ti nije mjesto, bili bi super...
salik79

#113589 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

zrakomlat wrote:
:kiss:

Suti, ne pitaj :D Fakat slabo uhvatim vakta za pisanje, samo ovako po koju ubacim i razgulim (obavezno pogledati prilog koji sam postavio!)...Ako bude vremena mozda opet i koju vise napisem. :-D :bih:
zrakomlat

#113590 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

salik79 wrote:
zrakomlat wrote:
:kiss:

Suti, ne pitaj :D Fakat slabo uhvatim vakta za pisanje, samo ovako po koju ubacim i razgulim (obavezno pogledati prilog koji sam postavio!)...Ako bude vremena mozda opet i koju vise napisem. :-D :bih:

:thumbup:
Kaligrafija

#113591 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Image
Image
Image
Jel ovo stvarno bilo ili se zajebajes!??? :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#113592 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Francuski predsjednik Makron: Uspjeli smo da razdvojimo Ruse od Turaka u Siriji

الرئيس الفرنسي #ماكرون: نجحنا في الفصل بين الروس والأتراك في ⁧‫#سوريا‬⁩
#SNA
Ironmen

#113593 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Francuski predsjednik Makron: Uspjeli smo da razdvojimo Ruse od Turaka u Siriji

الرئيس الفرنسي #ماكرون: نجحنا في الفصل بين الروس والأتراك في ⁧‫#سوريا‬⁩
#SNA
Aleluja
sarajevoxxxx

#113594 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ubijen novinar koji je objavio vijest o američkoj likvidaciji nekoliko stotina ruskih plaćenika u Siriji.

https://www.facebook.com/groups/2096595 ... 815840602/
sarajevoxxxx

#113595 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Amerika će sutra potvrditi nove sankcije Rusiji:

#أمريكا
ستقر عقوبات جديدة على روسيا غدا الاثنين.

- Hejli: Amerika se neće povući iz Sirije, uvest ćemo nove sankcije Rusiji.

#أمريكا " لن ننسحب من #سوريا لأهداف, وسنفرض عقوبات على #موسكو "

للتفاصيل : http://stepagency-sy.net/archives/191155

#ستيب_نيوز #Step_News
basar

#113596 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

Tekbir!

Ipak je bilo hemijsko oružje, potvrdila jedna novinarka nakon što je nanjušila ariel na ruksaku jedne djevojčice!!!

Spremite se za nove udare!
sarajevoxxxx

#113597 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

karakters wrote:
Kaligrafija wrote:
Savoxi su na katarskoj dlakavoj sisi. Ideologija ista kao
saudijska, ali se medjusobno bore za vehabo-dominaciju. Zato je i bio vehabijski gradjanski rat u Guti izmedju katarskih placenika Faylaq al-Rahman i saudijskih placenika Dzeysh al-Islam.
Kritikujem i Katar kao i Saudiju, a ovaj nick koristim samo ja i nio više.

Što se tiče sukoba u Guti mislim da nema veze ni sa Katarom ni sa Saudijom.
karakters

#113598 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Kaligrafija wrote:
Ma neka je na cijoj god sisi, neka samo potvrdi ono sto ga pitam i ja se iskljucujem sa teme...!
Meni recimo ti katarani uopste ne smetaju, jesu zaglibili u geopoliticke igre, misle ako imaju novac, da mogu biti veliki igrac, jesu srali po Siriji, saljuci novac raznim grupama koje razvaljuju tu zemlju...znam da i oni guraju taj selefijski pravac, ali kao ljudi, kao drzava, progresivno, oni su daleko naprednija zemlja od KSA, nisu toliko zadrti...i cak je moje misljenje, da nisu u okruzenju drzava, sa kojima i jesu, da bi za 50-100 godina odbacili taj selefizam i postali zemlja nesto poput Turske...i ovako, ako ne bude nekih previranja i napada od strane susjeda, oni imaju veliku sansu da se odhrvaju iz tog zagrljaja i postanu jedna moderna zemlja...doduse ne bas parlamentarna, ali moderna...jbg...samo neka se ostave geopolitickih igara i neka furaju svoje, nesto kao Oman, radi, zivi i ne uplici se gdje ti nije mjesto, bili bi super...
Ko su i šta su i kakva im je ideologija i politika, to najbolje iz prve ruke vidiš po savoxima koji su glas ideologije i metoda svojih gazda. A to što su Katarani (mislim na krojače njihove politike) okusili slast hedonizma koju omogućava novac, pa čine to što čine, ih čini samo većim smećem.
sarajevoxxxx

#113599 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kaligrafija wrote:
Znaci za tebe je saudijski rezim, fasisticki rezim!??
Tema su iranski fašisti u Siriji. Monstrumi šiitskih milicija, izdajnici iz sirijskog režima koji su zajedno sa ruskim monstrumima odgovorni za preko 95 % svih zločina u Siriji.
karakters

#113600 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

sarajevoxxxx wrote:
Kritikujem i Katar kao i Saudiju, a ovaj nick koristim samo ja i nio više.

Što se tiče sukoba u Guti mislim da nema veze ni sa Katarom ni sa Saudijom.
Kad si izrekao onu kolosalnu laž da zvonimirko i Negrev na forumu.hr nisu vaši nickovi, postalo mi je i definitivno jasno da iza tog nicka sarajevoxxxx ne stoje nikakvi vehabijski idealisti, nego plaćeni propagatori, kojima je onaj nepismeni koji je prvi pisao pod nickom, ustupio profil, jer je i postojanje starog profila koji prethodi događaju zbog kojeg se profil preuzima, jedan od elemenata propagandnog rada i stvaranja kredibiliteta kod čitalaca, pored onog da ste "maloljetni borac Armije, ranjavan" i drugo.

Tako je i zvonimirko "autentični hrvatski Hrvat", glas običnog hrvatskog građanina.
Locked