Sirija vol. 2

Locked
karakters

#113501 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Nadzornik wrote:Grafit umjerenih u Idlibistanu.

Abu Ivanka,neka vas Bog izvede na pravi put a vase bombardovanje je kao prdez od pjetla... :lol:

Graffiti in “rebels”-held Binnish, Idlibistan:
"Abu Ivanka (Trump) may God guide you to the right path,your strikes are like the fart of a rooster."

Image
To savoxima ipak mirise na veliku americku i revolucijsku pobjedu. :lol:
rajv0sa

#113502 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Image
Sila nebeska
Nadzornik

#113503 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Svaka cast,evo ti postena lijeva ruka... :D

Image
zrakomlat

#113504 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Lopez1981 wrote:Sektasi nema razlike izmedju vas, ovaj ismijava municiju iz Irana, drugi hranu iz Saudijske Arabije. Kakvi ste vi pacenici to nema nigdje :-) Hvala svima koji su na bilo koji nacin pomogli u toku agresije na RBIH, bili oni Iranci, Pakistanci, Amerikanci, Turci, Njemci, Arapi ili bilo ko drugi. A mame se sjetim agresorima njihovim pomagacima, Rusima, Grcima, Ukrajincima, pizdama iz UN-a koji su gledali masakre, Amerima sto ne zaustavise rat 92 a ne 95.
Bravo. I ja sam se nekad zajebavao na račun saudije, pomogli nam hurmama i slično, čisto zbog nekih forumaša, u biti se slažem s tobom.
Hvala svima koji su pomagali, a hvala i onima koji nisu pomagali ali barem nisu odmagali.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#113505 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Nadzornik wrote:"Pametna" Americka raketa pod nogama Sirijskih vojnika.

Image
Cruise missiles don't look like that :mrgreen:
to je R-40 air to air
Image
Nadzornik

#113506 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Image
Lopez1981

#113507 Re: Sirija vol. 2

Post by Lopez1981 »

zrakomlat wrote:
Lopez1981 wrote:Sektasi nema razlike izmedju vas, ovaj ismijava municiju iz Irana, drugi hranu iz Saudijske Arabije. Kakvi ste vi pacenici to nema nigdje :-) Hvala svima koji su na bilo koji nacin pomogli u toku agresije na RBIH, bili oni Iranci, Pakistanci, Amerikanci, Turci, Njemci, Arapi ili bilo ko drugi. A mame se sjetim agresorima njihovim pomagacima, Rusima, Grcima, Ukrajincima, pizdama iz UN-a koji su gledali masakre, Amerima sto ne zaustavise rat 92 a ne 95.
Bravo. I ja sam se nekad zajebavao na račun saudije, pomogli nam hurmama i slično, čisto zbog nekih forumaša, u biti se slažem s tobom.
Hvala svima koji su pomagali, a hvala i onima koji nisu pomagali ali barem nisu odmagali.
Ma da je jedna gladna usta nahranila ta Hurma ne treba je ismijavati, kao ni metak iz Irana. Bar su tada i jedni i drugi bili na istoj strani.
zrakomlat

#113508 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Lopez1981 wrote:
zrakomlat wrote:
Ma da je jedna gladna usta nahranila ta Hurma ne treba je ismijavati, kao ni metak iz Irana. Bar su tada i jedni i drugi bili na istoj strani.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Nadzornik

#113509 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Bobi wrote: to je R-40 air to air
Image
I ti gledas u sitnice,raketa ko raketa...ha ja... :D

Twitter je kurva,izvinte sto psujem,jar ja samo kazem onako kako cujem tj. procitam... :-D
Lopez1981

#113510 Re: Sirija vol. 2

Post by Lopez1981 »

Image
Divi je :kiss: para oci a prekodrinci? :lol:
DuckZz

#113511 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Novinar koji je istraživao pripadnike Wagner grupe u Rusiji i Siriji, izvšio samoubistvo skocivši kroz prozor sa 4.tog sprata
https://newdaynews.ru/ekb/633323.html
Image

120%
sarajevoxxxx

#113512 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Hajd samo još jednom ako si tako hrabar :-)

Putin i Rohani: Bilo koji drugi napad zapada u Siriji dovest će do haosa u međudržavnim odnosima.

‏بوتن وروحاني يقولان إن أي ضربات غربية أخرى في سوريا ستؤدي إلى {فوضى في العلاقات الدولية}
#SNA
Point.

#113513 Re: Sirija vol. 2

Post by Point. »

IdrizDomagojSpisic wrote:
Point. wrote:
Ja nikad nisam cuo od americkog zvanicnika, niti medija, da je Assad legitiman predsjednik, nego diktator, ubica i sl. Prema tome, ne bi ubili predsjednika, ako je vjerovati onome sto govore. I ko omogucava Assadu da uopste bude faktor, ako ne Rusi? 7 godina slusamo kako zli Assad ubija "vlastite građane" na sve nacine, ukljucujuci hemijsko oruzje. Ukloni onda Assada i Rusku vojsku koja to omogucava. I Sadama si gađao, Gadafija, jel tako. Dok ih nisu sabili u rupe. Ako si tako jak. Ili nisi?

Ovo sto Amerikanci rade je kao kad ti ljubomorna treba ispara sofersajbu na autu "da ti pokaze" jer si supak.
Poređenje ti je, blago rečeno, nigdje veze. Amerika nije u formalnom ratu sa Sirijom i jasno su rekli šta će gađati, a i da jesu, čisto sumnjam da bi ganjali tog miša da ga skrate za glavu. Prepustili bi to narodu, kao što je bio slučaj i sa Muamerom i Saddamom.
Pa nisu gađali njegove trupe. Gađali su nebitne ciljeve.

Kako.ti pomazes ljudima na koje se navodno bacaju bojni otrovi ovom akcijom? Jer valjda je to poenta.
Pomažeš time da će Assad razmisliti dva puta, tri puta prije nego opet krene rokati hemijom.
sekerbay

#113514 Re: Sirija vol. 2

Post by sekerbay »

Uglavnom, skontali smo jedno: ako te brane amer il rus, znaj da si najebo :oops:
karakters

#113515 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Lopez1981 wrote:
zrakomlat wrote:
Bošnjake i Bosnu su skupo došle te hurme, jer su došle u ideološkoj ambalaži "pravog" islama, čitaj "radikalnog vehabijskog", uz amin zapadnih obavještajnih službi za uvoz hurmi i onih što su ih donijeli, tako da su i kratkoročno, kroz prljanje časne borbe Armije BiH kukavičnim i sadističkim zločinima bjelosvjetskog islamističkog smeća (svejedno što su zločine činili prema zarobljenim vojnicima), a posebno dugoročno, kroz raslojavanje i arabizovanje muslimanskog korpusa u BiH i omogućavanje neprijateljima Bosne i Bošnjaka da u svakom trenutku mogu uprijeti u "muslimansku populacijsku terorističku bazu u Bosni" i za to upiranje ponuditi priču koja i ne zvuči toliko glupo, posebno zapadnjačkom uhu kojem se ta priča plasira.

Što se mene tiče, jebo im njihove hurme najbliže ženske pretke, jer ih nisu ni slali da bi nekog nahranili, nego da bi širili svoju bolesnu ideologiju i uticaj, kakav danas šire u Siriji.

Kod iranskog nastupa se goli ideološki interes, ako ga i ima, nije vidio, a jedna puška koja je došla od Irana više vrijedi od milion saudijskih hurmi i brošura u koje su umotane. Jedino su valjale za potpalu vatre u okruženim gradovima.
basar

#113516 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

Samo da vas podsjetim nakratko.

- Damask zauzet
- Vojska islama predvođena njegovom visošću Donald ef. Trampom ušli su u predsjedničku palaču
- Hazreti Natanjahu oduševljeno pozdravio rušenje šiitskog nevjernika (Asada) i njegove nevjerničke vlasti u okupiranom Izraelu
- Svi rusi i iranci protjerani
- Zauzet Isfahan
- Vode se borbe u Teheranu, samo što nije oslobođen

Image
sarajevoxxxx

#113517 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Predsjednik Egipta Abdelfetah Sisi na današnjem samitu Arapske lige:

Egipat neće prihvatiti da jemenski vojnici bombarduju teritoriju Saudijske Arabije sa PLASTIČNIM projektilima. :-)

السيسي و خلال كلمة في مؤتمر القمة العربية " مصر لن تقبل ان عناصر يمنية تقصف الاراضي السعودية بالصواريخ البلاستيكية "
#neoIRT

Umjesto Balistiije rekao je Blastikije :thumbup:

Ali nema veze, dešavaju se lapsusi. Bitno je da se trend izdaje bloka lažne MUKAWEME (Iran, Asad, Hezbollah) ili "otpora" nastavlja. Nakon Iraka i Libanona i Egipat okreće leđa šiitskim milicijama, nakon što su u Siriji uradili tako zahtjevan posao.
zrakomlat

#113518 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

zrakomlat wrote:
IdrizDomagojSpisic wrote:Viktimologija je ideologija islamizma.

Da Amerika nije pokusala rusiti Assada rata ne bi ni bilo. 500 000 ljudi ne bi poginulo. Ali njima nije kriva Amerika, kriv im je Assad. Slicna stvar kao i u Bosni.
Koga je amerika rušila u Bosni? Fikreta pa postavila Aliju?
Amerika ide po svijetu i po modelu top liste nadrealista huska strane da zakuhaju - divide and conquer, zavadi pa vladaj.

U Siriji kazu opzoziciji i "opoziciji", imate pravo rusiti Assada on je diktator, ljudska prava bla, bla, bla. A to sto je Assad naoruzan i sto se nece povuci bez krvoprolica, sta njih za to boli qurac? Kad pocne krvoprolice krenuce moralisanje na CNN-u i Assad ce biti babaroga.

U Jugoslaviji 90ih, bukti rat u Hrvatskoj. Hrvati su napravili genocid u NDH 100 puta veci od Srebrenice i Srbi, bas kao i danas Bosnjaci, nece da Jasenovac bude dio Hrvatske u kojoj Mile Budak i Ante Starcevic imaju ulice. Naoruzani su i zna se da ce krvaviji rat izbiti u Bosni. Samo idiot to ne konta. Dodju Amerikanci i pricaju Bosnjacima imate pravo na drzavu, demokratija, refeendum, Slobo diktator, blq, bla, bla. Sta ih boli qurac sto ce ljudi ginuti jer ce na CNN-u kreniti moralisanje Srbi ubijaju, Karadzic zlocinc, Slobo kasapin. A to sto rat nije norao ni da bude da se Alija nije odvajao, postaje irelevantno. Zato je najveca tabu tema u bosnjackom drustvu reci da je moglo proci bez rata. Puno je ljepse vjerovati da su Srbi genocidni i da su htjeli istrijebiti Bosnjake nezavisno od bilo cega i ko se sa tim ne slaze izjednacava strane, relativizira itd. a Amerika je na nasoj strani, Evropa krscanska kurva, mi zrtve...
Ne kaki. A Bošnjaci inače nemaju pravo na državu, jel? Zašto? I nije se Alija odvajao, nego je bio referendum o nezavisnosti.
I to je sad sve opravdan razlog Srbima da naprave najgore zločine poslije 2. svj. rata, uključujući genocid? Srbi nisu ubijali, Radovan nije zločinac, nije bilo genocida u Srebrenici a Markale i Tomašica su izrežirane, jel to?

Ameriko, dje ce ti dusa, nagovori mirne komše da pocine genocid.
basar

#113519 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

sarajevoxxxx wrote:Predsjednik Egipta Abdelfetah Sisi na današnjem samitu Arapske lige:

Egipat neće prihvatiti da jemenski vojnici bombarduju teritoriju Saudijske Arabije sa PLASTIČNIM projektilima. :-)

السيسي و خلال كلمة في مؤتمر القمة العربية " مصر لن تقبل ان عناصر يمنية تقصف الاراضي السعودية بالصواريخ البلاستيكية "
#neoIRT

Umjesto Balistiije rekao je Blastikije :thumbup:

Ali nema veze, dešavaju se lapsusi. Bitno je da se trend izdaje bloka lažne MUKAWEME (Iran, Asad, Hezbollah) ili "otpora" nastavlja. Nakon Iraka i Libanona i Egipat okreće leđa šiitskim milicijama, nakon što su u Siriji uradili tako zahtjevan posao.
Važno je da su sa Izraelom dobri, što ne govoriš istinu, što se bojiš?
Pa znaju svi, ozvaničeno je, to se više ne krije.

A što se tiče šiitskih "milicija" mogu da ga glabaju, tamo više vehabo-cionisti ne bmogu ni prismrdit.
DaysleepeR

#113520 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

zilog wrote:
Opako Deriste wrote:Zasto uopste mislis da sam Srbin? Kakav genocid na Kosovu, to je smijesno. Bez ikakvih osnova teroristicke organizacija sa Kosova su pocele djelovati, a od Kosova ni "D" od države nije bilo za vijekove vijekova od kad ovaj svijet postoji sve dok je Ameri nisu izmislili.
Potrazi malo snimke oduzimanja dokumenata kod protjerivanja Albanaca sa Kosova. Srbi su novim pokusajem GENOCIDA napravili drzavu Kosovo.
tu nema ni osnove za debatu, Milosevic je pakovao hiljade albanaca u vozove i vozio ih kao jevreje na albansku granicu. te su slike bile okidac za pocetak bombardovanja. klasicni genocid.
Kaligrafija

#113521 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

zrakomlat wrote:
A sto su to uradili, da bi rasirili svoju odvratnu ideologiju...!!! Nemoj sad da ti nabrajam te njihove humanitarne organizacije, koje su haman sve i jedna bile povezane sa Al Qaidom i drugim teroristickim organizacijama...Amerika je sama naredila nasem sudstvu, tj. stranim sudijama koji su radili kod nas da se vode procesi protiv tih organizacija, jer su prale novac pod krinkom humanitarnih organizacija, a taj novac je slat sto domacim, sto stranim celijama, za indoktrinaciju i sakupljanje kadra za teroristicke celije i sirenje ideologije ovde kod nas...to sto vi to ne vidite i ne znate, to je vas problem...! Ti sto su dozvolili tim bradonjama da dodju kod nas u ratu, samo su sjebali nas obraz i obraz nase casne ARBIH, koja je svo vrijeme rata vazila kao multikulturalna, armija svih naroda, da bi sa krajem rata, paradirale jedinice sa tekfiristickim zastavama i zastavama Saudijske arabije...! Kao oni tamo imaju ruske i grcke zastave, daj i nama turskih i saudijskih...
Mene ako pitas jel Alija prodao istocnu Bosnu, ukljucujuci i Srebrenicu, a Bgm je skoro i dao i Gorazde, ja cu ti dati potvrdan odgovor, pa neka se zamjera ko god hoce! Za mene nema razlike izmedju njega i sina mu...! Koja budala je mogla dati 49% teritorije, a mi muslimani najbrojniji narod, hrvata najmanje a dobili ko i mi skoro teritorije! Samo na osnovu onoga koliko nas je izginulo i koliku smo zrtvu podnijeli, trebali smo isposlovati za pregovarackim stolom makar 50% teritorije! Mogao je stisnuti muda i reci, mi to necemo, spremiti svoju delegaciju i nazad kuci i nastavlja se rat! Muda bi nam gladili i Ameri i svi ostali, dali bi nam sta bi trazili, samo da potpisemo mirovni sporazum, jer je zbog medija, vise njima taj sporazum trebao, nego nama samima, vjerovao ili ne...! E tu je razlika izmedju nas i Kosovara, u mentalitetu, oni stisnu muda i kazu, e necete tako, Srbima...a mi satro nekakav merhamet i lopovluk samo...daj nam samo da maznemo sta, ima li gdje mene tu, lafo se busamo u prsa kao patriote svi, a za dobre pare bi prodali i drzavu onome ko ponudi vise...mani te mi se vise te suplje, kao ili si sa nama, ili nisi nas, ili nisi musliman...evo ja sam izrod i necu da ubijam ni u cije ime, ni za kakvu ideologiju, jer je to sve prodavanje muda pod bubrege, ustvari samo se novac pika...a moral odavno ne stanuje vise ovde...! A za hurme, jedem samo iranske, bolje deset puta od ovih drugih, dodju svjeze u biMgo...
Čitalac

#113522 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Nakon pada Afrina i Gute, sirijski rat ulazi u novu fazu, piše Patrick Cocburn. Zemlja je podeljena na tri zone sa različitim inostranim sponzorima, a granice između ovih zona i dalje su fluidne. Kurdski zvaničnik Aldar Khalil pesimistično procenjuje da će rat trajati još barem četiri godine.
The zones vary greatly in size and population: Assad controls territory where about 12 million Syrians live; the Kurdish-held region has a population of a little more than two million; and the smallest zone, lying north and west of Aleppo, is a Sunni Arab bloc, also with a population of about two million, under the direct or indirect rule of Turkey. These three are the survivors of seven years of war.
‘It is not a question of who is good or bad, but who can survive,’ Aldar Khalil told me. He believes that the war will go on for at least another four years until a stable balance of forces is established.
https://www.lrb.co.uk/v40/n07/patrick-c ... yrian-wars
zrakomlat

#113523 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Danas je dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. Nek je sretan svim pripadnicima i onima koji je smatraju svojom.

Image
sarajevoxxxx

#113524 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Borci opozicije u jutrošnjem neuspjelom napadu režima na sjevernu okolinu Homsa uništili su četiri tenka i jedno vozilo sa municijom. Režim je nakon Gute jutros sa 40 zračnih udara počeo sa ofanzivom na malu enklavu u sjevernoj okolini Homsa koja je pod kontrolom opozicije.

محاولات اقتحام لريفي #حماة و #حمص وخسائر فادحة للأسد
التفاصيل:
http://stepagency-sy.net/archives/191145
#ستيب_نيوز #Step_News
sarajevoxxxx

#113525 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Čitalac wrote:Nakon pada Afrina i Gute, sirijski rat ulazi u novu fazu, piše Patrick Cocburn. Zemlja je podeljena na tri zone sa različitim inostranim sponzorima, a granice između ovih zona i dalje su fluidne. Kurdski zvaničnik Aldar Khalil pesimistično procenjuje da će rat trajati još barem četiri godine.
The zones vary greatly in size and population: Assad controls territory where about 12 million Syrians live; the Kurdish-held region has a population of a little more than two million; and the smallest zone, lying north and west of Aleppo, is a Sunni Arab bloc, also with a population of about two million, under the direct or indirect rule of Turkey. These three are the survivors of seven years of war.
‘It is not a question of who is good or bad, but who can survive,’ Aldar Khalil told me. He believes that the war will go on for at least another four years until a stable balance of forces is established.
https://www.lrb.co.uk/v40/n07/patrick-c ... yrian-wars
Čuj to :shock: Zar se ne radi o malim grupama? Zar nije trebalo sve brzo biti završeno, sedmica, mjesec najdalje, tako su nas iranski fašisti i režim ubjeđivali 2011. i 2012. :-)
Locked