Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sakazulu

#11351 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

I ja se pitam što preko wifi ne idu pune (zakupljene) brzine. Tokom onog testnog perioda prije nego je mTel sjebao stvar, brzine su preko wifija pičile i do 100... E sad, odjednom, već me godinu ubjeđuju da je do mene, do komšija, do ptica sa zakržljalim krilima i tako to! I rado bi i ja kupio dodatni ruter i uštekao, ali zar stvarno tako može da radi, a preko njihovih uređaja ne?

PS
Za ekipu koja je dodala još jedan ruter, da li ste dobili svoje šifre pa to sve štimali ili je sve preko LOL tehničara išlo?
Qler

#11352 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Ja volim da ja podesim svoj router kako ja hocu :)
MTV

#11353 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sakazulu wrote:I ja se pitam što preko wifi ne idu pune (zakupljene) brzine. Tokom onog testnog perioda prije nego je mTel sjebao stvar, brzine su preko wifija pičile i do 100... E sad, odjednom, već me godinu ubjeđuju da je do mene, do komšija, do ptica sa zakržljalim krilima i tako to! I rado bi i ja kupio dodatni ruter i uštekao, ali zar stvarno tako može da radi, a preko njihovih uređaja ne?

PS
Za ekipu koja je dodala još jedan ruter, da li ste dobili svoje šifre pa to sve štimali ili je sve preko LOL tehničara išlo?
Do vanzemaljaca sigurno :oops:
semirsar

#11354 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Sakazulu wrote:I ja se pitam što preko wifi ne idu pune (zakupljene) brzine. Tokom onog testnog perioda prije nego je mTel sjebao stvar, brzine su preko wifija pičile i do 100... E sad, odjednom, već me godinu ubjeđuju da je do mene, do komšija, do ptica sa zakržljalim krilima i tako to! I rado bi i ja kupio dodatni ruter i uštekao, ali zar stvarno tako može da radi, a preko njihovih uređaja ne?

PS
Ja kupio i prihefto svoj ruter na nji'ov i udario svoje postavke na njeg... sifru za pristup na nji'ov sam dobio preko PP od podrske na forumu. :thumbup:
Kasnije sam ga uklonio, ako ista mrzim to je skalamerija od uredjaja i kablova u vidnom mi polju :twisted:
MTV

#11355 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:

PS
Ja kupio i prihefto svoj ruter na nji'ov i udario svoje postavke na njeg... sifru za pristup na nji'ov sam dobio preko PP od podrske na forumu. :thumbup:
Kasnije sam ga uklonio, ako ista mrzim to je skalamerija od uredjaja i kablova u vidnom mi polju :twisted:
Ko je to podrska ovdje na forumu?
semirsar

#11356 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote:

PS
Ko je to podrska ovdje na forumu?
Nasa dobra vila :mrgreen:
MTV

#11357 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ljuska?
Sakazulu

#11358 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

semirsar wrote:

PS
Pretpostavljam da si morao ugasiti wifi signal sa njihovog? I što si na kraju sklonio svoj ruter? Da li si njihov naštimao da radi kako treba?
rizibizi

#11359 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Fino covjek kaze
semirsar wrote:Kasnije sam ga uklonio, ako ista mrzim to je skalamerija od uredjaja i kablova u vidnom mi polju :twisted:
Iskreno ne vidim potrebu za dodatnim ruterom tamo gdje nema problema sa signalom. Da kupujem, kacim i gledam dva rutera samo zato sto oni nisu u stanju da naprave wifi da radi na priblizno deklarisanoj brzini meni je cista glupost i nebuloza u najmanju ruku da se fino parlamentarno i demokratski izrazim.
Sakazulu

#11360 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Slažem se, ali je najgluplje što platiš na 12/24 ugovor i oni ne smanjuju cijenu a znaju da zezaju sa wifijem... I onda ti dođe da ugradiš svoj uređaj, koji je apsolutno višak, ali da imaš ono što platiš!
rizibizi wrote:Fino covjek kaze
semirsar wrote:Kasnije sam ga uklonio, ako ista mrzim to je skalamerija od uredjaja i kablova u vidnom mi polju :twisted:
Iskreno ne vidim potrebu za dodatnim ruterom tamo gdje nema problema sa signalom. Da kupujem, kacim i gledam dva rutera samo zato sto oni nisu u stanju da naprave wifi da radi na priblizno deklarisanoj brzini meni je cista glupost i nebuloza u najmanju ruku da se fino parlamentarno i demokratski izrazim.
rizibizi

#11361 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Valjda je logican slijed stvari kad ti ukinu kanale, a ostave istu cijenu pretplate i kad ti povecaju brzinu neta a na wifiju bude manja nego sto je bila prije povecanja da odes i kulturno bez ikakvog srkleta izmiris obaveze i raskines ugovor, a ne da se jos bakces s nekim dodatnim ruterima, podesavanjima itd isl...
Sakazulu

#11362 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Bilo bi normalno da imam adekvatnu zamjenu...
rizibizi wrote:Valjda je logican slijed stvari kad ti ukinu kanale, a ostave istu cijenu pretplate i kad ti povecaju brzinu neta a na wifiju bude manja nego sto je bila prije povecanja da odes i kulturno bez ikakvog srkleta izmiris obaveze i raskines ugovor, a ne da se jos bakces s nekim dodatnim ruterima, podesavanjima itd isl...
MTV

#11363 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Definitivno zavrcu pipu jer od 10 testiranja brzine jednom je opet bilo 44 Mbps al kad je krenuo test brojka se popela preko 50 i opalo na 44 Mbps. A ostalo je bilo 36/38 Mbps. Vala nije ni do vanzemaljaca nego do njih.

Nego slucajem slucaja otisao sam na staru Logosoft temu tamo period 2011/2012 i tad je afannedim najvise trazio Cartoon Network i Boomerang i do dana danasnjeg ih nisu stavili. Nadam se da ce uzlisiti molbe i nakon 5 godina trazenja odredjenih kanala uvrsiti u shemu pogotovi sad kad su ukinuli Ultru i Mini Utru.

Na istoj toj temi je tada trazen kanal mezzo i tek nedavno su ga uvrstili. Jbg za neke kanale su extra brzi a za neke extra spori. Takodjer nebi lol sad mijenjo jer promjenom kabla se 50% toga popravilo a na mojoj adresi je jos uvijek stari HS. A i ugovorom sam vezan jos 19 mjeseci.
semirsar

#11364 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Sakazulu wrote:
Pretpostavljam da si morao ugasiti wifi signal sa njihovog? I što si na kraju sklonio svoj ruter? Da li si njihov naštimao da radi kako treba?
Ne, s lan kablom spojio oba uredjaja i imao oba wifi signala istovremeno, s tim da sam na TL-WR841N imao wifi brzinu kao i na LOL-ovom preko kabla. Naravno, mogao sam iskljuciti wifi na ZTE ZXHN H367N i koristiti samo tp link, ali, kao sto rekoh previse je to uredjaja za moj ukus. :mrgreen:
Da, moze se njihov nastimati da radi kako treba :mrgreen:
rizibizi

#11365 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

@MTV zavrcu, zavrcu, a kunu se da je i kod njih kuci ista situacija i slicne fore (generalno libo me taban lijevog stopala sta je kod njih kuci ali im je prica oca mi, sestre mi, musafa mi...lagano padaju na niske grane ali je glavna fora praviti se pametan isto da su im korisnici odreda pekari, autolakireri i limari uz duzno postovanje prema ovim profesijama). Sto se tice brzine i uvodjenja kanala brzinu su oni kad se radi o ovim znanje-imanje kanalima tipa slon, CNN domace proizvodnje i sl i eventualno nekim free to air kanalima, cim se nesto treba platiti po broju korisnika ili slicno to je ili neko drugi kriv ili je prica bice ali posto im se ne uklapa u zaradu i racunicu prije ce biti bice,bice.

@semirsar stavis u bridge i ili ugasis ili ne ugasis wifi na ovoj njihovoj kanti i kad mjeris vidis razliku. Sve sto je zapipljeno moze i da se odpipi :izet: samo brate niti imam volje, niti zelje, a niti vremena da se ukljucujem u problematiku jer ne placam da me jebe LoL i njihov zuti ruter nego da mi usluga radi.

Samo da mi nije HS-ova infrastruktura sutra bi ja sve ovo razjebao sta ima veze sto mi je godina ostala jedino me brine ovaj HS - Telemach tranzicijski period jos mi treba da kod njih naletim na slicnu problematiku.
semirsar

#11366 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

rizibizi wrote: @semirsar stavis u bridge i ili ugasis ili ne ugasis wifi na ovoj njihovoj kanti i kad mjeris vidis razliku. Sve sto je zapipljeno moze i da se odpipi :izet: samo brate niti imam volje, niti zelje, a niti vremena da se ukljucujem u problematiku jer ne placam da me jebe LoL i njihov zuti ruter nego da mi usluga radi.

Samo da mi nije HS-ova infrastruktura sutra bi ja sve ovo razjebao sta ima veze sto mi je godina ostala jedino me brine ovaj HS - Telemach tranzicijski period jos mi treba da kod njih naletim na slicnu problematiku.
K'o sto rekoh, samo povez'o kablom i upalio tp link, udario postavke sifra zastita itd i voila
njiovu kantu nisam gasio, wifi brzina downloada od 10Mbps do 40Mbps upload po PS-u
istovremeno na mojoj kanti wifi download brzina k'o i na njiovoj preko kabla a upload isti, dakle, paralelno su radili oba i tako je bilo kod mene.
U potpunosti se slazem sa tobom, nije tvoje, moje, njegovo da se bakcemo sa tim, vec NJIHOVO, na kraju krajeva mi placamo za uslugu i ima da je po ugovoru ili svak na svoju stranu. E sad, neko voli, mora odnosno ide linijom manjeg otpora pa se bakce s tim pa uradi kako treba jer zna ili je sreckovic, a neki bezbeli naprave gori zajeb pa ti oni sve to naplate po PS-u i jos ti nako malko priprijete zbog nestasluka :evil:
Moj savjet za one koji se bas ne razumiju u te stvari koje im idu na zivce da ne cackaju vec da him za vrat zajasu il se pokupe i dalje odjasu do t-macha bhtelekoma i sl.
Ne, odavno LOL nije ono sto je bio, ni blizu, a ipak je jos uvijek najbolja opcija po meni.

Ako mislis preci na t-mach zbog neta... mogu ti reci... ... ... ... :lol: :evil:
D3 je jedino sto him, po meni, stabilno radi.
MTV

#11367 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Meni je jedino to kod njih zanimljivo D3, ostalo nebi mijenjao jer sam se navikao da dobro radi. E sad i ovdje ima jebavanja oko konekcije al vec 5 dana sve po ps-u. Nikakvih problema, ni povremenog kockanja slike ni nicega.

E sad sto se TV-a tice tu imam 101 primjedbu/sugestiju itd.
Kao sto @crnivrag na telemach shemi se bori da shema izmedju kompanija bude ista tako bi ja da se vrate neki kanali koje su skinuli bez ijedne rijeci a korisnici su ih gledali i naravno uvedu neki novi. Kad se vec hvale da mogu imati kanala koliko hoce e pa nek nesto urade jer SK je bio, sad ga nema hoce li ih biti ili nece ne zna se.
I kojeg im, da se neizrazavam kako ne treba, stoji godinu dana MRTV Sat. Mozda je on bio gledan kao SK/Ultra pa ga cekaju da bude na satelitu pa ce ga ukljuciti.

Ja sam za to da nas par posalje po koji mail Lolu sa spiskom za nove kanale:

BiH kanali: Nasa TV (na jednom mjestu sam procitao da imaju ugovor sa hrvatskom Novom TV gdje ce preuzimati neke njihove emisije, samo zato je predlazem), RTRS Plus (ima sporta samo nemam pojma kojeg).

Regionalni: RTS 3.

Djeciji: nick jr., Cartoon Network, Boomerang, Jimjam.

Muzicki: CMC, Jugoton (drugi kanal od CMC), Balkanika, Trace Urban, Deluxe Music.

Sportski: U Srbiji i Crnoj Gori se pocela siriti Arena Sport 5 i Arena sport 5 HD sad ne znam jel imaju prava za emitiranje u BiH

Filmski/serijski kanali: Cinestar, Cinestar Action, HBO, HBO 2, HBO 3, Kino TV.

Ostali: Da Vinchy Learning.

HD kanali: National Geographic HD, Nat Geo Wild HD, FOX HD, FOX Life HD, FOX Movies HD, FOX Crime HD, Luxe HD, Kino TV HD, Outdoor HD.

Pa ako od ovih 20 tak kanala makar uvedu 4-5 bilo bi dobro. Nebi me cudilo da nam stave neke K3, RTV Istocno Sarajevo, TVTK i sl. umjesto onog sto bi mnogi htjeli vidjeti. Zadnje kanale koje su dodali su posebna prica.

Naravno ako ima ko koji kanal za prijedlog da se doda nek javi :)
rizibizi

#11368 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Koliko sam ja upoznat sa JimJam-om je ista situacija kao sa ultrama. A gdje su Prva, Prva +, Ginx? Sto se mene tice obzirom da Telemach ima trenutno najbolju i najobimniju programsku semu samo nek se ugledaju na njih i sve ce biti ok. Mada da se ne lazemo pustanje novih kanala znaci i dodatne troskove a LoL sa svojom ponudom nema bas nekog prostora za povecanje cijena ako misle biti bilo kakva konkurencija na trzistu, a sumnjam da su raspolozeni da zavuku ruku u svoj dzep da bi nama ispunili zelje. S druge strane pocet ce masovni odlasci ako sta konkretno uskoro ne poduzmu. Dajte da sastavimo listu zelja pa da saljemo mozda se sta i pomjeri s mrtve tacke.
rizibizi

#11369 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Evo ko moze dobaciti do WLAN postavki ja sam sa ovim postavkama uspio izvuci 40+ Mbps sa H267N ruterom

Image

Image

Ako ima ko kakvo pametnije rjesenje bujrum.

Image
rizibizi

#11371 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Dje zapelo? Bilo bi dobro kad bi sad culi sta ima za reci Damir D. ovo je zvanicno i javno obavjestenje Media Group. Ako vec tako upiru i bore se da nam vrate ukinute kanale u cemu je fora pa nisu odgovorili na ovu ponudu, skupo, nedovoljan broj korisnika...nesto trece?
MTV

#11372 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

rizibizi wrote:Koliko sam ja upoznat sa JimJam-om je ista situacija kao sa ultrama. A gdje su Prva, Prva +, Ginx? Sto se mene tice obzirom da Telemach ima trenutno najbolju i najobimniju programsku semu samo nek se ugledaju na njih i sve ce biti ok. Mada da se ne lazemo pustanje novih kanala znaci i dodatne troskove a LoL sa svojom ponudom nema bas nekog prostora za povecanje cijena ako misle biti bilo kakva konkurencija na trzistu, a sumnjam da su raspolozeni da zavuku ruku u svoj dzep da bi nama ispunili zelje. S druge strane pocet ce masovni odlasci ako sta konkretno uskoro ne poduzmu. Dajte da sastavimo listu zelja pa da saljemo mozda se sta i pomjeri s mrtve tacke.
Prva, prva plus kao i b92 nemaju uopste prava da se legalno emitiraju u BiH. Telemach to nudi ispod stola. I lol je b92 nudio sto je mogao duze trebalo ga je ukinuti 2011-2012 a oni su ga drzali do kraja 2014. Al opet maminu im.

Jim jam nema nikakve veze sa Ultrama. Ginx ekskluziva Telemacha.

Hvala za postavke mada nemogu pristupiti routeru. Drago mi je da si donekle rijesio problem.
MTV

#11373 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

N1 njihova kuca nesmije nista reci protiv njih.

Nego ako je istina da lol kao pokusava dobiti a nisu se javili onda su bezobrazni. Il nisu ni vrijedni spomena sa premalim brojem korisnika. Vrijeme ce pokazati.

Ako nista poslat nas bekoliko mail lolu sa ovom vijesti i vidjet njihov odgovor. Mogao bi se i damir.d pojaviti malo ili je zauzet poslovnim korisnicima.
Radar71

#11374 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Radar71 »

MTV wrote:
N1 njihova kuca nesmije nista reci protiv njih.

Nego ako je istina da lol kao pokusava dobiti a nisu se javili onda su bezobrazni. Il nisu ni vrijedni spomena sa premalim brojem korisnika. Vrijeme ce pokazati.

Ako nista poslat nas bekoliko mail lolu sa ovom vijesti i vidjet njihov odgovor. Mogao bi se i damir.d pojaviti malo ili je zauzet poslovnim korisnicima.
I Klix objavio
http://www.klix.ba/biznis/united-media- ... /160312030
MTV

#11375 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Isti tekst copy/paste
Post Reply