Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
peepeep

#11351 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by peepeep »

r_faruk wrote:Nekako se nadam da ce zaziviti onih 200KM bez poreza i carine.....
:lol:

samo što nije
O'zone
Globalni moderator

#11352 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

Hmmm zajebo sam se, svojom krivicom al jbga.

Naručio tri seta nekog alata sa "Estimated delivery : Fri. Aug. 26 - Tue. Sep. 13" gdje svaki set ima alatke različitih veličina a na kraju dobijem dobijem tri alatke iste veličine. Žalio se selleru i tražio da mi pošalje ponovo a on se izvinjavao da je greška do sistema i pitao da li želim refund a ja u frci da dobijem alat kažem da ne želim nego da mi ponovo pošalje ta tri seta i nek javi koliko treba doplatiti jer mi ni to nije problem, on se složio da ponovo pošalje i rekao da će trebati cca 40 dana da stigne. Elem prođe tih 40 dana, ništa nije došlo ja mu ponovo pisao on zamolio da sačekam još par dana, pa opet ništa i opet ja mail kaže provjerit će u pošti i javio se sutra dan kaže da su njemu rekli da je pošiljka ušla u BiH..Elem do dana današnjeg ništa. Elem danas da mu barem ostavim negativni feedback kad ne može...pokušao da pokrenem case kad ne može ni to jer je:
Unfortunately, your purchase is no longer eligible for eBay Buyer Protection since 30 days have passed since the estimated delivery date of the item but we encourage you to contact the seller to work things out. Most sellers want their buyers to be satisfied and will work with you.
Elem da se ko i ubuduće ne zajebe neka pazi na taj rok od 30 dana od "estimated delivery" roka i ako nije došlo nek odmah diže case.
holowey

#11353 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

O'zone wrote:Hmmm zajebo sam se, svojom krivicom al jbga.

Naručio tri seta nekog alata sa "Estimated delivery : Fri. Aug. 26 - Tue. Sep. 13" gdje svaki set ima alatke različitih veličina a na kraju dobijem dobijem tri alatke iste veličine. Žalio se selleru i tražio da mi pošalje ponovo a on se izvinjavao da je greška do sistema i pitao da li želim refund a ja u frci da dobijem alat kažem da ne želim nego da mi ponovo pošalje ta tri seta i nek javi koliko treba doplatiti jer mi ni to nije problem, on se složio da ponovo pošalje i rekao da će trebati cca 40 dana da stigne. Elem prođe tih 40 dana, ništa nije došlo ja mu ponovo pisao on zamolio da sačekam još par dana, pa opet ništa i opet ja mail kaže provjerit će u pošti i javio se sutra dan kaže da su njemu rekli da je pošiljka ušla u BiH..Elem do dana današnjeg ništa. Elem danas da mu barem ostavim negativni feedback kad ne može...pokušao da pokrenem case kad ne može ni to jer je:
Unfortunately, your purchase is no longer eligible for eBay Buyer Protection since 30 days have passed since the estimated delivery date of the item but we encourage you to contact the seller to work things out. Most sellers want their buyers to be satisfied and will work with you.
Elem da se ko i ubuduće ne zajebe neka pazi na taj rok od 30 dana od "estimated delivery" roka i ako nije došlo nek odmah diže case.
ma case otvarati odmah po isteku roku za dostavu, pa neka stoji otvoren do isporuke...lako ga je kasnije zatvoriti ako se sve dogovori sa sellerom i bude ispostovano...
quarterback

#11354 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

O'zone wrote:Hmmm zajebo sam se, svojom krivicom al jbga.

probaj preko paypala otvoriti case - duzi je rok (180 dana), a ovdje si naletio pocetnicki
O'zone
Globalni moderator

#11355 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

quarterback wrote: probaj preko paypala otvoriti case - duzi je rok (180 dana), a ovdje si naletio pocetnicki
Jesam, priznajem. Al zbog svih sranja koja se događaju i u našim poštama a i zbog toga što seller ima 99,3% positve feedback nisam htio da pravim probleme, kontam doći će.
zforumas

#11356 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zforumas »

O'zone wrote:
quarterback wrote: probaj preko paypala otvoriti case - duzi je rok (180 dana), a ovdje si naletio pocetnicki
Jesam, priznajem. Al zbog svih sranja koja se događaju i u našim poštama a i zbog toga što seller ima 99,3% positve feedback nisam htio da pravim probleme, kontam doći će.
Moj buraz imao slican slucaj. Nakon 5 mjeseci "ganjanja" dobio duplu posliljku, navodno se paket bio izgubio u Posti, mada ne znam kako se odjednom pronasao kada je dosla ponovljena posiljka
quarterback

#11357 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

O'zone wrote:
posteno
ne mora znaciti da nece doci, po mom iskustvu sigurno 95% toga kad tad dodje
ipak radi toga sto se nekad zna otegnuti a ja nemam garanciju da li je ponovo poslao ili nije najcesce trazim povrat novca pa narucim ponovo istu stvar
O'zone
Globalni moderator

#11358 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

Pokrenuo sa Dispute preko Pay-pala. Pa šta bude, bude.
zforumas wrote:
Moj buraz imao slican slucaj. Nakon 5 mjeseci "ganjanja" dobio duplu posliljku, navodno se paket bio izgubio u Posti, mada ne znam kako se odjednom pronasao kada je dosla ponovljena posiljka
Ma i ja to kontam cijelo vrijeme, hajde da ne pravim problem, možda nije do sellera uopšte....al' kako se prestao javljati onda skontaš da jeste.
zforumas

#11359 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zforumas »

O'zone wrote:Pokrenuo sa Dispute preko Pay-pala. Pa šta bude, bude.
zforumas wrote:
Ma i ja to kontam cijelo vrijeme, hajde da ne pravim problem, možda nije do sellera uopšte....al' kako se prestao javljati onda skontaš da jeste.
Ali tacno se primjeti razlika i kod tih sellera, dok sam iz BiH narucivao ne :izet: niko ni 2%. Sad iz DE kada narucim svako malo neki update posiljke, upitnici jesam li zadovoljan i sl.
Ductus Holedocus

#11360 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Ductus Holedocus »

Kako pratiti posiljku
kafanski_covjek

#11361 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kafanski_covjek »

tracking broj i na stranicama poput 17track prati
purgatorio

#11362 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by purgatorio »

Najlakse pratiti preko 17track android app.
Ductus Holedocus

#11363 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

purgatorio wrote:Najlakse pratiti preko
17track android app.
Nemam aplikaciju , a na stranici se nikako ne snalazim
kafanski_covjek

#11364 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kafanski_covjek »

Ductus Holedocus wrote:
purgatorio wrote:Najlakse pratiti preko
17track android app.
Nemam aplikaciju , a na stranici se nikako ne snalazim
Image
Ductus Holedocus

#11365 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Hvala svima. Uspjela sam :)
Ductus Holedocus

#11366 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Sta je sa ovim track numberovima koje ne mogu pratiti . Za neke pise da nisu pronadjeni
nadžak

#11367 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Ductus Holedocus wrote:Sta je sa ovim track numberovima koje ne mogu pratiti . Za neke pise da nisu pronadjeni
Vidi prvi post na prošloj strani...
O'zone
Globalni moderator

#11368 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

Jučer odmah odrađen refund nakon otvaranja dispute-a na Paypalu.

Znači ako se kao ja zajebete pa ne pokrenete case na E-bay u u roku od trideset dana nakon isteka zadnjeg dana od Estimated delivery onda možete pokrenuti Dispute na paypalu sljedećih 180 dana.

Hvala @quarterback-u na napomeni ja bih skroz zaboravio na to :thumbup:
zlo zlo

#11369 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zlo zlo »

na stranicama gdje nema paypala tipa aliE ja otvaram 59 dan preventivno, ništa mi nije došlo kasnije do tada a da mi vratili pare.
perfect_guy

#11370 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by perfect_guy »

imam artikal koji se približava ovih sad pomenutih 30 dana od est. delivery (25.10. trebao biti zadnji dan). zadnji mail koji je stugao (kratko poslije narudžbe) je da je shipped. Imam Item # i Transaction id. Da li mogu kako ući u trag artiklu?
zlo zlo

#11371 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zlo zlo »

nemaš što više čekati, traži pare natrag.
almir90

#11372 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by almir90 »

Kinezi dobro rade, dva paketa mi došla za deset dana, još iščekujem treći.
boshniak

#11373 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by boshniak »

Zna li neko koja je procedura ako se ne odgovori na onaj zahtjev da se carini dostavi faktura u roku od 10 dana, da li oni vracaju paket nazad ili carine po kataloskoj ili nekoj drugoj procjeni.
perfect_guy

#11374 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by perfect_guy »

perfect_guy wrote:imam artikal koji se približava ovih sad pomenutih 30 dana od est. delivery (25.10. trebao biti zadnji dan). zadnji mail koji je stugao (kratko poslije narudžbe) je da je shipped. Imam Item # i Transaction id. Da li mogu kako ući u trag artiklu?
poslao poruku, čoek kaže pošta, gužva, ovo ono, pa da se eto strpim još jednu sedmicu
Mehemed
Vozim: automobil

#11375 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

China post je katastrofa ovih dana.

05.11.2016 | Flight depart (Beijing Terminal )
12.11.2016 | Arrival at international place of exchange (Guangzhou International Place Of Exchange )
21.11.2016 | Arrival at international place of exchange (Guangzhou International Place Of Exchange )

Ova treća nije toliko, ali će vjerovatno i ona kasnit. Druga i treća naručene isti dan i imaju samo onaj tracking dok ne napuste Kinu, a prva pošiljka puni tracking i treba još jedan da promijeni prije nego krene za BiH, ali eto 20 dana i nije se promijenilo, a nešto od 1$ što sam naručio 26.10. došlo prije 10-ak dana, nije imalo ni ovaj tracking u Kini.

Jedna naručena 01.11. a sudeći po trackingu trebala je da dođe do sada. Srećom nije China post već je Yanwen, nadam se da stiže za koji dan.
08.11.2016 | Bosnia and Herzegovina Arrive at Bosnia and Herzegovina airport.
Post Reply