r_faruk wrote:Nekako se nadam da ce zaziviti onih 200KM bez poreza i carine.....
samo što nije
Moderator: anex
r_faruk wrote:Nekako se nadam da ce zaziviti onih 200KM bez poreza i carine.....
Elem da se ko i ubuduće ne zajebe neka pazi na taj rok od 30 dana od "estimated delivery" roka i ako nije došlo nek odmah diže case.Unfortunately, your purchase is no longer eligible for eBay Buyer Protection since 30 days have passed since the estimated delivery date of the item but we encourage you to contact the seller to work things out. Most sellers want their buyers to be satisfied and will work with you.
ma case otvarati odmah po isteku roku za dostavu, pa neka stoji otvoren do isporuke...lako ga je kasnije zatvoriti ako se sve dogovori sa sellerom i bude ispostovano...O'zone wrote:Hmmm zajebo sam se, svojom krivicom al jbga.
Naručio tri seta nekog alata sa "Estimated delivery : Fri. Aug. 26 - Tue. Sep. 13" gdje svaki set ima alatke različitih veličina a na kraju dobijem dobijem tri alatke iste veličine. Žalio se selleru i tražio da mi pošalje ponovo a on se izvinjavao da je greška do sistema i pitao da li želim refund a ja u frci da dobijem alat kažem da ne želim nego da mi ponovo pošalje ta tri seta i nek javi koliko treba doplatiti jer mi ni to nije problem, on se složio da ponovo pošalje i rekao da će trebati cca 40 dana da stigne. Elem prođe tih 40 dana, ništa nije došlo ja mu ponovo pisao on zamolio da sačekam još par dana, pa opet ništa i opet ja mail kaže provjerit će u pošti i javio se sutra dan kaže da su njemu rekli da je pošiljka ušla u BiH..Elem do dana današnjeg ništa. Elem danas da mu barem ostavim negativni feedback kad ne može...pokušao da pokrenem case kad ne može ni to jer je:
Elem da se ko i ubuduće ne zajebe neka pazi na taj rok od 30 dana od "estimated delivery" roka i ako nije došlo nek odmah diže case.Unfortunately, your purchase is no longer eligible for eBay Buyer Protection since 30 days have passed since the estimated delivery date of the item but we encourage you to contact the seller to work things out. Most sellers want their buyers to be satisfied and will work with you.
probaj preko paypala otvoriti case - duzi je rok (180 dana), a ovdje si naletio pocetnickiO'zone wrote:Hmmm zajebo sam se, svojom krivicom al jbga.
Naručio tri seta nekog alata sa "Estimated delivery : Fri. Aug. 26 - Tue. Sep. 13" gdje svaki set ima alatke različitih veličina a na kraju dobijem dobijem tri alatke iste veličine. Žalio se selleru i tražio da mi pošalje ponovo a on se izvinjavao da je greška do sistema i pitao da li želim refund a ja u frci da dobijem alat kažem da ne želim nego da mi ponovo pošalje ta tri seta i nek javi koliko treba doplatiti jer mi ni to nije problem, on se složio da ponovo pošalje i rekao da će trebati cca 40 dana da stigne. Elem prođe tih 40 dana, ništa nije došlo ja mu ponovo pisao on zamolio da sačekam još par dana, pa opet ništa i opet ja mail kaže provjerit će u pošti i javio se sutra dan kaže da su njemu rekli da je pošiljka ušla u BiH..Elem do dana današnjeg ništa. Elem danas da mu barem ostavim negativni feedback kad ne može...pokušao da pokrenem case kad ne može ni to jer je:
Jesam, priznajem. Al zbog svih sranja koja se događaju i u našim poštama a i zbog toga što seller ima 99,3% positve feedback nisam htio da pravim probleme, kontam doći će.quarterback wrote: probaj preko paypala otvoriti case - duzi je rok (180 dana), a ovdje si naletio pocetnicki
Moj buraz imao slican slucaj. Nakon 5 mjeseci "ganjanja" dobio duplu posliljku, navodno se paket bio izgubio u Posti, mada ne znam kako se odjednom pronasao kada je dosla ponovljena posiljkaO'zone wrote:Jesam, priznajem. Al zbog svih sranja koja se događaju i u našim poštama a i zbog toga što seller ima 99,3% positve feedback nisam htio da pravim probleme, kontam doći će.quarterback wrote: probaj preko paypala otvoriti case - duzi je rok (180 dana), a ovdje si naletio pocetnicki
postenoO'zone wrote:Jesam, priznajem. Al zbog svih sranja koja se događaju i u našim poštama a i zbog toga što seller ima 99,3% positve feedback nisam htio da pravim probleme, kontam doći će.quarterback wrote: probaj preko paypala otvoriti case - duzi je rok (180 dana), a ovdje si naletio pocetnicki
Ma i ja to kontam cijelo vrijeme, hajde da ne pravim problem, možda nije do sellera uopšte....al' kako se prestao javljati onda skontaš da jeste.zforumas wrote:
Moj buraz imao slican slucaj. Nakon 5 mjeseci "ganjanja" dobio duplu posliljku, navodno se paket bio izgubio u Posti, mada ne znam kako se odjednom pronasao kada je dosla ponovljena posiljka
Ali tacno se primjeti razlika i kod tih sellera, dok sam iz BiH narucivao neO'zone wrote:Pokrenuo sa Dispute preko Pay-pala. Pa šta bude, bude.
Ma i ja to kontam cijelo vrijeme, hajde da ne pravim problem, možda nije do sellera uopšte....al' kako se prestao javljati onda skontaš da jeste.zforumas wrote:
Moj buraz imao slican slucaj. Nakon 5 mjeseci "ganjanja" dobio duplu posliljku, navodno se paket bio izgubio u Posti, mada ne znam kako se odjednom pronasao kada je dosla ponovljena posiljka
Nemam aplikaciju , a na stranici se nikako ne snalazimpurgatorio wrote:Najlakse pratiti preko
17track android app.
Ductus Holedocus wrote:Nemam aplikaciju , a na stranici se nikako ne snalazimpurgatorio wrote:Najlakse pratiti preko
17track android app.

Vidi prvi post na prošloj strani...Ductus Holedocus wrote:Sta je sa ovim track numberovima koje ne mogu pratiti . Za neke pise da nisu pronadjeni
poslao poruku, čoek kaže pošta, gužva, ovo ono, pa da se eto strpim još jednu sedmicuperfect_guy wrote:imam artikal koji se približava ovih sad pomenutih 30 dana od est. delivery (25.10. trebao biti zadnji dan). zadnji mail koji je stugao (kratko poslije narudžbe) je da je shipped. Imam Item # i Transaction id. Da li mogu kako ući u trag artiklu?