Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kukurikuu

#11351 Re: FK Sarajevo

Post by kukurikuu »

Sabana bruku danas na nasoj tribini.. Fuj.
Cafe Camargue

#11352 Re: FK Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

jest da je off topic, al mi šega bi

Image

mehmed janjoš, trener olimpika, na današnjem meču sa željezničarom... jel mu ovo neki iz naše garniture :D
Impavidus

#11353 Re: FK Sarajevo

Post by Impavidus »

cappy_tempo wrote:udjem ja u oko 5min mozda i to frka,trka,akcija i gol obuce i proslava jebacka sa skokom u snijeg,spica na sjeveru,orilo gorilo jebe se nas i onda imamo sta vidjeti...bolje bi bilo da su se svi zajedno naguzili i pustili da ih celikove guze.hamzagic ajde prvi gol na odbijenu loptu,ali drugi gol :shock: pa plaho vjerujem da bi ono i alaim odbranio :D
Hamzic pasa hamzic ;-)
cappy_tempo

#11354 Re: FK Sarajevo

Post by cappy_tempo »

Cafe Camargue wrote:jest da je off topic, al mi šega bi

Image

mehmed janjoš, trener olimpika, na današnjem meču sa željezničarom... jel mu ovo neki iz naše garniture :D
Image
cappy_tempo

#11355 Re: FK Sarajevo

Post by cappy_tempo »

Impavidus wrote:
cappy_tempo wrote:udjem ja u oko 5min mozda i to frka,trka,akcija i gol obuce i proslava jebacka sa skokom u snijeg,spica na sjeveru,orilo gorilo jebe se nas i onda imamo sta vidjeti...bolje bi bilo da su se svi zajedno naguzili i pustili da ih celikove guze.hamzagic ajde prvi gol na odbijenu loptu,ali drugi gol :shock: pa plaho vjerujem da bi ono i alaim odbranio :D
Hamzic pasa hamzic ;-)
ma svi su oni za mene licno obicna govna cast izuzetcima tipa hadzica
Reglan

#11356 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Ko bi rekao da cu danas "plakati" za Calom :run:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11357 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

arshavin wrote:Ko bi rekao da cu danas "plakati" za Calom :run:
Fakat.

Dok je Cala bio barem je igra imala "glavu i rep"..a sada. Daj Boze da ovo na dobro izrodi,ali ja ne vidim sta bi se trebalo desiti pa da krene na bolje.

Da l' mozemo u neredne cetri utakmice donjeti barem 10 bodova???

Tesko,skoro ne izvodljivo..tako da eventualno to trece mjesto mozemo ocekivati samo u slucaju da konkurenti pocnu gubiti,sto je isto tako tesko ocekivati.

Mozda je jos prerano,ali i ova sezona mi smrdi na ovu proslu..Evropa CIAOOOO. :skoljka:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11358 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

izvjestaj.

edit: Tek sada vidim fino ovaj prvi Celikov gol jer slabo se vidjelo sa nase tribine. Ova intervencija ili bolje reci "intervencija" Hamzica je katastrofa cista,uzas.
samo_ovaj_put

#11359 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

najlakse je maju obuci,klasicno uvlacenje navijacima u zicagu
gdje si majstore na terenu,i ne samo ti nego svih 11

semjone naklon,emire naklon za go

mirza klocu,kad dobijes u gostima kakvu utakmicu,doci cu ti na kosevo
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11360 Re: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

jbg, bit ce bolje :| :roll:
kamen spoticanja

#11361 Re: FK Sarajevo

Post by kamen spoticanja »

-LIBERO- wrote:Ja nesto nisam primjetio da smo fizicki bili slabiji od Celika. Mada nije to neki spektakl bio. Trcalo se koliko je i Celik trcao. Ne bih rekao da je fizicka nespremnost bila presudna u porazu.
Najvise ima u losem terenu,ima dosta toga sto hronicno nemam kreativnog veznog igraca. Ali ima dosta toga i u sudjenju koje je bilo domacinsko. U vise navrata je bio jako jako tendenciozan,i to od sjeckanja utakmice kada krecemo u napad do cinjenice da je svirao u postotcima faulove za Celik 80-20%,bas se primjetilo da svaki kontakt je automatski faul za domace. Milosevic na kraju dosao i maksuz nas pozdravio,Milos kralj.

Ma sve skupa lose. Lose vrijeme,lose ceste,los teren,losa igra..samo u kratkim intervalima na nesto je licilo,polose i navijanje na obje strane..hladno. Slika i prilika nase lige.

Valjda bude bolje.
prechera ga ti...neces valjda kazat da je sudija razlog onako lose igre vaseg tima u drugom poluvremenu :-)
internazionale

#11362 Re: FK Sarajevo

Post by internazionale »

north wrote:
nanda_ wrote:Nisam toliko bio protiv MV jednim dijelom sezone kako smo stajali na tabeli al realno ,ovdje imam neki osjecaj odma pljuju po MV a da nisu ni gledali utakmicu a kamoli sta vise ,nisam ni ja,al cu sacekat kad momci koji su bili dole nesto kazu,al ipak kolko nisam bio protiv MV sad ipak uvidjam da pravi jedne te iste greske a to se na gostovanjima najbolje vidi ,fizicka kondicija ravna nuli :roll: ,ja evo kolko pratim FKS nemogu da se sjetim samo koliko smo prosuli 3 bobe na gostavanjima u jednoj sezoni kad povedemo il neriijeseno il poraz , il pad koncentracije kod igraca ili fizicka sprema nema treceg i ovako ako se bude nastavilo nema nama evropa ocima i jos jedna stvar kolko god ne gotivio il smatro seljakom,papkom, mora se na jednom cestita amaru osimu a to je da je lik shvatio da u ovoj ligi nemozes igrat lijep fudbal i imat takve igrace jer nemas love da ih dovedes al zato od krampi i kloceve ,a fala Bogu imamo ih i mi i oni ,nabijes ih kondicijom tako da kad onaj iz modrice,travnika,drine crkne u 60 min ti ih lagano uzmes pa ce valjda neki kloc zabit a ovako samo se po ko zna koji put iznerviram slusajuci radio prijenos :x
Ovo je tačno, sviđalo se to nekome ili ne.....
istina, skupiš 20ak drvosječa, uz to dodaš najboljeg fudbalskog radnika u bih, vukasoviće itd.
a opet s druge strane kad odeš u evropu druga priča, odnosno khaj phiče
primiš petaka nabrzaka
80% ti navijača ne pamte go u evropskim utakmicama (ned'o bog još u gostima, ili lob gluho bilo),
a kamoli da su nekoga izbacili...
e sad jedino ako ti je želja da se porediš sa takvima
Impavidus

#11363 Re: FK Sarajevo

Post by Impavidus »

Bitno je samo da se strogoca trenira na ovim mlađim (u prvom dijelu suljic i dupovac, sad amel), a ovi stariji kako im je volja kad hoce i gdje hoce da odu. Njima se "a" ne smije prigovorit.
Valjda ce ovo barem malo biti bolje (gore ne moze) sa pixijem, ledetom i limunom, mada kad se sjetim ko nas vodi nemam se cemu ni nadat.
p.s: luckylaka pozdravi druga sto ste odrastali zajedno u ameriKi, pokazi mu samo 2 slike od mene onu semjonovu i obućinu nakon gola. Sreca njegova pa su tu ovi koji jesu pa moze kako hoce i kad hoce, da se mene pita ne da bi bio otjeran nakon prvog onakvog postupka-nego bi dobio dozivotnu zabranu ulaska u Sarajevo (prvo kao grad a onda kao klub).
EDIT: http://www.transfermarkt.tv/de/die-trau ... urzmeldung
evo je i u najboljih 11 po subasicevom izboru, hOlali. :-) :D
extraordinary

#11364 Re: FK Sarajevo

Post by extraordinary »

internazionale wrote:
north wrote:
nanda_ wrote:Nisam toliko bio protiv MV jednim dijelom sezone kako smo stajali na tabeli al realno ,ovdje imam neki osjecaj odma pljuju po MV a da nisu ni gledali utakmicu a kamoli sta vise ,nisam ni ja,al cu sacekat kad momci koji su bili dole nesto kazu,al ipak kolko nisam bio protiv MV sad ipak uvidjam da pravi jedne te iste greske a to se na gostovanjima najbolje vidi ,fizicka kondicija ravna nuli :roll: ,ja evo kolko pratim FKS nemogu da se sjetim samo koliko smo prosuli 3 bobe na gostavanjima u jednoj sezoni kad povedemo il neriijeseno il poraz , il pad koncentracije kod igraca ili fizicka sprema nema treceg i ovako ako se bude nastavilo nema nama evropa ocima i jos jedna stvar kolko god ne gotivio il smatro seljakom,papkom, mora se na jednom cestita amaru osimu a to je da je lik shvatio da u ovoj ligi nemozes igrat lijep fudbal i imat takve igrace jer nemas love da ih dovedes al zato od krampi i kloceve ,a fala Bogu imamo ih i mi i oni ,nabijes ih kondicijom tako da kad onaj iz modrice,travnika,drine crkne u 60 min ti ih lagano uzmes pa ce valjda neki kloc zabit a ovako samo se po ko zna koji put iznerviram slusajuci radio prijenos :x
istina, skupiš 20ak drvosječa, uz to dodaš najboljeg fudbalskog radnika u bih, vukasoviće itd.
primiš petaka nabrzaka
80% ti navijača ne pamte go u evropskim utakmicama (ned'o bog još u gostima, ili lob gluho bilo),
Eto, mi smo vala Barcelona za njih. Nemojmo pretjerivati, sve je to u pet deka, samo su oni fizički spremniji, koliko god se to nama ne sviđalo.
Reglan

#11365 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Bitno je da Hamzagic igra :x

http://www.youtube.com/watch?v=XMcgd7JL9WE

Treba ga pustiti za djaba u madjarsku
Obuca9

#11366 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Nek je mamlaz supendovao Amela, a onog majmuna Hamzagića, odmah u prvu postavu stavio. Mrš. :x
Nogatrans

#11367 Re: FK Sarajevo

Post by Nogatrans »

Blablablablalblablabla... :-)
north

#11368 Re: FK Sarajevo

Post by north »

internazionale wrote:
north wrote:
primiš petaka nabrzaka
Jebi ga jarane, mi samo nešto spočitavamo košpama kako kupuju tekme, ako smo toliko bolji od njih što ih ne uzimamo redovno.....pusti te alibije kako oni kupuju pa se brukaju u evropi, a mi se nismo obrukali protiv Basela ili Besiktasa....Što neko protiv Želje redovno ne okrene sa 0-1 na 2-1, kao što se to nama redovno dešava.....

Kad si čuo brku da se nešto vadi kad izgubi, on jebe majku svojim igračim kad dobiju, a lošije odigraju, a kamoli obrnuto, ovaj naš mamlaz samo kuka kako se cijeli svijet urotio protiv njega zajedno sa Pentagonom i Bijelom Kućom i ne daju mu da igra....danas mu 3 greške sudija presudile utakmicu :x , nikad ništa ne zamjera igračima i sebi, uvijek je zadovoljan, a rezultata nigdje, 30-ak utakmica vodi Sarajevo, a ja ne pamtim da je ijednu iole jaču tekmu dobio u gostima, ustvari bolje je pitanje koliko je uopšte dobio utakmica u gostima, Banovići i zadnja sumnjiva protiv Veleža,.....a na Koševu vječita patnja od igre.....

Ovo su činjenice, a mi se tješimo kako brko sa dvadesetak drvosječa i vukasovićima uzima titule......

Husref kakav god bio uvijek kad bi Sarajevo odigralo loše na strani jebavao je sve igračima i u medijima izjavljivao kako smo loše odigrali, kad je ovaj delegat tako nešto rekao, KAD JE REKAO LOŠE SMO ODIGRALI, PREUZIMAM ODGOVORNOST ZAJEDNO SA IGRAČIMA, oprostite nam navijači.....može li me neko podsjetiti?
Nogatrans

#11369 Re: FK Sarajevo

Post by Nogatrans »

Sve je ovo do finansija,jedno vuce drugo. Sarajevo je siromasan klub nazalost i kao takav ne moze dovest pojacanja nego uzima ono sto dobije,a od takvih igraca mi ocekujem neke velike rezultate. Isto tako Sarajevo nema neku veliku armiju navijaca kao neki veliki klubovi da bi mogli sa te strane dobro profitirati. A svi dobro znate da su ogromne zarade klubova u prodaji salova,dresova itd.

Ja iskreno nisam ocekivao pobjedu u Zenici tako da se nisam nesto ni razocarao,sve u svemu bice jebeno docepat se Evrope!!
-LIBERO-
Čiča Gliša

#11370 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

kamen spoticanja wrote:
-LIBERO- wrote:Ja nesto nisam primjetio da smo fizicki bili slabiji od Celika. Mada nije to neki spektakl bio. Trcalo se koliko je i Celik trcao. Ne bih rekao da je fizicka nespremnost bila presudna u porazu.
Najvise ima u losem terenu,ima dosta toga sto hronicno nemam kreativnog veznog igraca. Ali ima dosta toga i u sudjenju koje je bilo domacinsko. U vise navrata je bio jako jako tendenciozan,i to od sjeckanja utakmice kada krecemo u napad do cinjenice da je svirao u postotcima faulove za Celik 80-20%,bas se primjetilo da svaki kontakt je automatski faul za domace. Milosevic na kraju dosao i maksuz nas pozdravio,Milos kralj.

Ma sve skupa lose. Lose vrijeme,lose ceste,los teren,losa igra..samo u kratkim intervalima na nesto je licilo,polose i navijanje na obje strane..hladno. Slika i prilika nase lige.

Valjda bude bolje.
prechera ga ti...neces valjda kazat da je sudija razlog onako lose igre vaseg tima u drugom poluvremenu :-)
Neka Bogati.

Sudije nije jedini i glavni razlog,ali jeste jedan od razloga. Budi objektivan pa to priznaj sam sebi,jer ti niko i ne trazi da to potvrdis javno bilo gdje.

To je moje misljenje,i stojim iza njega.
Impavidus

#11371 Re: FK Sarajevo

Post by Impavidus »

Nogatrans wrote:Sve je ovo do finansija,jedno vuce drugo. Sarajevo je siromasan klub nazalost i kao takav ne moze dovest pojacanja nego uzima ono sto dobije,a od takvih igraca mi ocekujem neke velike rezultate. Isto tako Sarajevo nema neku veliku armiju navijaca kao neki veliki klubovi da bi mogli sa te strane dobro profitirati. A svi dobro znate da su ogromne zarade klubova u prodaji salova,dresova itd.

Ja iskreno nisam ocekivao pobjedu u Zenici tako da se nisam nesto ni razocarao,sve u svemu bice jebeno docepat se Evrope!!
Eto nek mi ostatak lige ima 13 puta jace ekipe, de ne lupaj Boga ti. Nije toliko u igracima koliko je u treneru i onih 17 pomocnika sto su sa njim.
Al hajd bayerna su ti unistili danas pa razumijem komentar samo si temu fulio.
Sto bi Cola rekao produzi dalje...
Nogatrans

#11372 Re: FK Sarajevo

Post by Nogatrans »

Impavidus wrote:
Nogatrans wrote:Sve je ovo do finansija,jedno vuce drugo. Sarajevo je siromasan klub nazalost i kao takav ne moze dovest pojacanja nego uzima ono sto dobije,a od takvih igraca mi ocekujem neke velike rezultate. Isto tako Sarajevo nema neku veliku armiju navijaca kao neki veliki klubovi da bi mogli sa te strane dobro profitirati. A svi dobro znate da su ogromne zarade klubova u prodaji salova,dresova itd.

Eto nek mi ostatak lige ima 13 puta jace ekipe, de ne lupaj Boga ti. Nije toliko u igracima koliko je u treneru i onih 17 pomocnika sto su sa njim.
Al hajd bayerna su ti unistili danas pa razumijem komentar samo si temu fulio.
Sto bi Cola rekao produzi dalje...

Oko moje ovo je istina a tebe ako istina boli,ti produzi dalje!! A sto se tice Bayerna imas temu pa tamo pisi!!
van Basten

#11373 Re: FK Sarajevo

Post by van Basten »

Znači da sumiramo rad uprave, trenera i ostalih u pauzi...:
1. kao sklonjen je baljak
2. za sportskog direktora izabran bivši igrač željezničara koji nas je već izbombardovao svojim ekskluzivama da još uvijek ne možemo sebi od šoka doći
3. za direktora izabran istaknuti radnik kluba iz opštine Novi grad, poznat po tome da je kao trener tog kluba prekinuo pripremni meč protiv Sarajeva
4. mirzi varešanoviću nije ni pokušano revidirati ugovor i dati određene uslove do kada se misli trpiti njegov bezobrazluk
5. hamzagića primili natrag - da li je njemu igranje u timu uslovljeno potpisivanjem novog ugovora?
6. jahović je trebao biti pod tačkom 5. , ali cirkus od slanja na probu igrača kojeg si uigravao kao mjesec dana sa ekipom tri dana prije početka prvenstva zaslužuje posebnu tačku.

bilo bi tu možda i još štagod, ali dosta onako na prvu.
e sad... šta tu da radi prosječni navijač? kako da se postavi? da li da nastavi trpiti da ga razni polupismeni likovi jašu za njegov novac ili da pauzira od Koševa neko vrijeme ili da ide na utakmice kako bi tamo iskazao svoj bunt? valjda bude nekakav stav grupe do prve domaće utakmice pa da se barem po njemu ravnamo.
Danas se vidjelo da SChwartzkopf ne može biti bolji od svojih limita koji su jadni, da mađarski viršlar uredno igra u prvih 11, a fol Amela suspendovali, da... pa eto...
cunga lunga

#11374 Re: FK Sarajevo

Post by cunga lunga »

Sta je to sa Amelom, ne kontam i nikako da upratim?
Baltazar_khan

#11375 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

cunga lunga wrote:Sta je to sa Amelom, ne kontam i nikako da upratim?
kako sam ja čuo, amel je u juniorskoj utakmici primio malo jači start na sebi, valjda lakat.. i reagovao je malo nervoznije. i valjda ga mirza "uči" disciplini. ako ovo istina, nabijem mu disciplinu u jednoj važnoj utakmici te stvari da radi :x
Locked