FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ascari

#11351 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Entropio wrote:
Poenta? Busquets se ponovo valja po terenu...
oridjidji

#11352 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

Bušman wrote:Meni stvarno neki ljudi nisu jasni. Zasto Barci nisu dosudjena dva penala u prvoj utakmici? I onda ih kao sudije guraju. Ma daj ba, to su price za malu djecu. Mourinho groznica ocito se siri brze od bubonicne kuge...
zato sto ono nisu bili penali, kao sto ni drugi penal nije bio za barsu na nou campu.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#11353 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

ascari

#11354 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

oridjidji wrote:
Bušman wrote:Meni stvarno neki ljudi nisu jasni. Zasto Barci nisu dosudjena dva penala u prvoj utakmici? I onda ih kao sudije guraju. Ma daj ba, to su price za malu djecu. Mourinho groznica ocito se siri brze od bubonicne kuge...
zato sto ono nisu bili penali, kao sto ni drugi penal nije bio za barsu na nou campu.
Dzaba ti sve, kada su penali vec bili dogovoreni :lol:
Image
Last edited by ascari on 05/04/2012 16:37, edited 1 time in total.
Entropio

#11355 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

ascari wrote: Dzaba ti sve, kada je sve vec bilo dogovoreno :lol:
Image
:lol:
oridjidji

#11356 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

Entropio wrote:
Znaš šta je Pirlo jedan za njega? TATA!
Entropio

#11357 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

oridjidji wrote: Znaš šta je Pirlo jedan za njega? TATA!
Ne znam zašto porediš Busquetsa i Pirla... Validna uporedba je Xavi - Pirlo. A tu je jasno ko je tata...
oridjidji

#11358 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

ascari wrote:
oridjidji wrote:
Dzaba ti sve, kada su penali vec bili dogovoreni :lol:
Image
Image
5 0 5

#11359 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

ImageImage

DON’T BLAME THE REFEREE… AC MILAN WERE SIMPLY OUTCLASSED BY BARCELONA
ascari

#11360 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

oridjidji wrote: Image
Stvar ukusa, ali po meni ovaj dres puno bolje stoji Ovrebu...
Image
skenderija04

#11361 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Busman stvarno kako ti nije jasno. Pa od utorka ti ljudi fino govore da je sve bilo dogovoreno a ti opet. Dva u Milanu nisu bila jer Alexis je simulirao a sudija je pogurao Barcu jer mu nije dao zuti za to simuliranje. Drugi ni govora, malo ga je povukao za za dres i da se to svira na svakoj utakmici bi bilo 50 penala. U Barceloni kradja. Prvi penal je prestrogo dosudjen jer igrac Milana nije imao namjeru da obori Messija vec se okliznuo pa je u padu malo zakacio padavicara sto je ovaj iskoristio na nacin na koji ih uce u La Masia. Drugi je skandal, jer iako je Nesta vukao Busquetsa tri cetiri sekunde to nije vazno. Puyol je napravio faul. A i lopta jos nije bila u igri.
5 0 5

#11362 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

@skenderija:

ne zaboravi da se ne smije svirati dva penala u dvadeset minuta (na ovom nivou)
ascari

#11363 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

505sCrtom wrote:ImageImage

DON’T BLAME THE REFEREE… AC MILAN WERE SIMPLY OUTCLASSED BY BARCELONA
P**ka! Nije smio u istu stranu da sutira...
skenderija04

#11364 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

505sCrtom wrote:@skenderija:

ne zaboravi da se ne smije svirati dva penala u dvadeset minuta (na ovom nivou)
Dok ne stave sliku sudije koji je iskljucio Van Persie-a nije kompletan album............A i Satk mi fali.
5 0 5

#11365 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

ascari wrote: P**ka! Nije smio u istu stranu da sutira...
to je samo htio pokazati iniesti gdje treba osutati par minuta poslije

Image
Bušman

#11366 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

skenderija04 wrote:Busman stvarno kako ti nije jasno. Pa od utorka ti ljudi fino govore da je sve bilo dogovoreno a ti opet. Dva u Milanu nisu bila jer Alexis je simulirao a sudija je pogurao Barcu jer mu nije dao zuti za to simuliranje. Drugi ni govora, malo ga je povukao za za dres i da se to svira na svakoj utakmici bi bilo 50 penala. U Barceloni kradja. Prvi penal je prestrogo dosudjen jer igrac Milana nije imao namjeru da obori Messija vec se okliznuo pa je u padu malo zakacio padavicara sto je ovaj iskoristio na nacin na koji ih uce u La Masia. Drugi je skandal, jer iako je Nesta vukao Busquetsa tri cetiri sekunde to nije vazno. Puyol je napravio faul. A i lopta jos nije bila u igri.

Hahahaha, "nije druze sudija, on se sam nabio na moj noz... 23 puta". :D :D
Zmijuga loma

#11367 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

U vezi ove utakmice sa Milanom par random činjenica:

- Ibra se sasrao u drugoj utakmici, iako je i u prvoj bio manje više neprimjetan (za igrača njegovog rejtinga). Haman sam umro od smijeha kad je sam sebi smaknuo loptu sa noge na početku tekme. :lol: Sve je jasno, ne daju mu sudije da osvoji LP jer je Šveđanin.
- balavi Cuenca vrlo lako izlazio na kraj sa Abateom
- Piqueu konačno dosadili Shakirini guzovi, dolazi sebi nakon dosta vremena
- Starkelja Nesta sa 36 godina napravi kolosalnu glupost, sa dvije ruke na vrhu šesnaesterca vuče lika koji nikad u karijeri nije iz prekida zabio glavom (osim prelijepog autogola Arsenalu)
- Diskutabilan drugi penal je savršeno došao milanistima da imaju o čemu pjeniti i da u bolnom trenutku zaborave na prostu fudbalsku inferiornost koju su pokazali u obje tekme
- Robinho - škart od igrača

Očite stvari poput podređenog položaja sedmerostrukog prvaka evrope u obje utakmice kojeg su limitirali na 2 šanse u 180 minuta ne treba posebno naglašavati. To je postalo konstanta otkako je Guardiola na čelu.
skenderija04

#11368 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Bušman wrote:
skenderija04 wrote:Busman stvarno kako ti nije jasno. Pa od utorka ti ljudi fino govore da je sve bilo dogovoreno a ti opet. Dva u Milanu nisu bila jer Alexis je simulirao a sudija je pogurao Barcu jer mu nije dao zuti za to simuliranje. Drugi ni govora, malo ga je povukao za za dres i da se to svira na svakoj utakmici bi bilo 50 penala. U Barceloni kradja. Prvi penal je prestrogo dosudjen jer igrac Milana nije imao namjeru da obori Messija vec se okliznuo pa je u padu malo zakacio padavicara sto je ovaj iskoristio na nacin na koji ih uce u La Masia. Drugi je skandal, jer iako je Nesta vukao Busquetsa tri cetiri sekunde to nije vazno. Puyol je napravio faul. A i lopta jos nije bila u igri.

Hahahaha, "nije druze sudija, on se sam nabio na moj noz... 23 puta". :D :D
E upravo to :D
erik2

#11369 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Ovo još traje ? :lol:
Landcruiser

#11370 Re: FC Barcelona

Post by Landcruiser »

Svaki od velikih evropskih klubova je reprezentacija svijeta po izboru vlasnika i trenera kluba. Dakle Milan, Man Utd, Real, Inter etc... su najbolje sto svijet ima. Mislim da je bruka da se u duelima sa Barselonom brane sa 11 igraca bez ikakve igre. Ne mogu zadrzati loptu u posjedu duze od 2-3 pasa. Na stranu svo simuliranje i pomoc od strane sudija i sve ostalo sto se Barceloni pripisuje ali ja da sam Abramovic, Moratti, Berlusconi itd otpustio bih i igrace i trenera nakon 3 upucena suta za 180 minuta igre protiv Barselone.
Sjetite se kornera (jedinog za Inter na utakmici Barsa - Inter) kada Milito ispuca loptu u suprotni aut jer nijednog igraca Intera nema u 16ercu. E to nisam nikad vidio ni na jednoj utakmici bilo kojeg ranga.
Bruka za tim Sneider, Zanetti, Eto, Milito etc.. na celu sa takticarom Mourinhom.

Pozdrav svima koji vise vole igru i znanje nego taktiku i fiziku.
ascari

#11371 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Zaboravio si glavni detalj :lol:
oridjidji je napisao/la:
Go Robinja je također poništio zbog ruke koju nisu cestito ni prikazali na ponovljenom snimku,
skenderija04

#11372 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote:
Zaboravio si glavni detalj :lol:
oridjidji je napisao/la:
Go Robinja je također poništio zbog ruke koju nisu cestito ni prikazali na ponovljenom snimku,
Kad Barca krade ne mozes ni sve detalje pohvatati
mrtva kokoš

#11373 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

kunem se niste normalni :mrgreen:
ascari

#11374 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

erik2 wrote:Ovo još traje ? :lol:
Polako, ima jos dosta tema da se obradi! Npr. ovaj nesvakidasnji prizor kada gledamo PADAVICARE :-D
Image
Last edited by ascari on 05/04/2012 17:18, edited 1 time in total.
oridjidji

#11375 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

Entropio wrote:
oridjidji wrote: Znaš šta je Pirlo jedan za njega? TATA!
Ne znam zašto porediš Busquetsa i Pirla... Validna uporedba je Xavi - Pirlo. A tu je jasno ko je tata...
To jasno pokazuje koliko ti nepoznajes Pirla i njegovu karijeru, kao ni Xavija. Teško je tu odlučiti ko je bolji jer obojici su pripale različiti periodi u karijeri kada su pružali odlične igre. Pirlu sa Milanom i Italijom omrklo, a Barsi i Španiji svanulo.

Pirlo je puno prije Xavija stekao slavu i potpunu afirmaciju u klubu za koji je igrao i reprezentaciju, iako je godinu dana samo stariji od Xavija. Ni Kaka ni Sedorf, te druge mnoge zvijezde nisu mogli da zasjene njegovu genijalnost i nacin na koji je igrao. Xavi je cesto bio u povredama onda kada je Pirlo briljirao na klupskom i reprezentativnom planu. Cak i u onoj sezoni kad je Barsa osvojila 2006 godine ligu prvaka Xavijev doprinos ekipi bio je mali jer je radi povrede izostao dobar dio sezone. Tek je u sezoni 08/09 isplivao njegov potencijal, kada je doslovno eksplodirao i od tada nize individualne trofeje i klupske i reprezentativne trofeje.

Svakako da je riječ o igraču koji može istu rečenicu sa Pirlom, ali da mu je tata po načinu igre nije.
Post Reply