Referendum(i) u RS-u

Locked
asker

#11351 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

Edin H. wrote:
asker wrote:Zemljaci, ovdje se ne prica o ratu. Pricamo o referendumu i pravnim sankcijama koje slijede za krmka iz Laktasa i kliku mu. Pricamo o buducoj izolaciji manjeg entiteta.

Kako ces to izolovati jedan, a da ne utice na drugi entitet u istoj drzavi? :zzzz:
Kad ti napises jedan afirmativan post o Bosni i Hercegovini, na bilo kojoj temi, moze se razgovarati. Ovako mi ne pada na pamet.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11352 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Velkoski »

Ma evo vidim đe su nas doveli ti što nisu razmišljali k'o ja. Vrh država, beton, svi drkaju na nas i naše uređenje, slomiše se.

Ma ne fali mi ništa, ima se za kafe i tiketa. :-) :run:
LSD

#11353 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by LSD »

hornet wrote:Čovjek vam samo otvara oči al vi ne kontate. Dejton jest zajeb svih zajeba, uzrok svih političkih problema i nestabilnosti, začarani krug. Naravno da je kapitulacija i poniženje kad prihvatiš rezultate genocida i etničkog čisćenja. Te priče 'moralo se' i slično su opravdanje za budale. Ovaj referendum jeste bio probni balon i reakcija naših političara na to je da su uperili prstom u MZ, prvenstveno SAD. Dobro, možda sad bude nekih reakcija, konkretnih kazni (blago će to biti) al to govori da smo mi nemoćni i da nam budućnost zemlje zavisi od stava SAD-a. Tako je danas, a šta sutra? Desničari sigurno preuzimaju Europu (opravdano), Trump vrlo izvjesno pobjeđuje u Americi, gdje je naš Plan B? Jel kome možda palo na pamet da i mi lobiramo tu, jer nismo ništa manje europski narodi nego što su Srbi i Hrvati ili bar ne bi trebali biti al to je sve stvar usmjerenja i politike u kom pravcu vodiš zemlju i narod. Dodik je već izlobirao Mari Le Pen, koja vodi u anketama za francusku predsjednicu, i ona baš danas izjavi kako će priznati aneksiju Krima. Znači skroz suprotno od stava EU. Šta čeka nas? Naši stalno ponavljaju ko papagaji kako EU nema alternativu, a šta ako se EU raspadne. Dalje, oko referenduma. Sad je kao država na potezu, uhapsiti će Dodika i ostale, a jel vi mislite da će to tako lako proći? Ukoliko operaciju ne budu vodile strane snage, to vam je sasvim sigurno rat na pomolu. Sad dolazimo do te priče o drugom poluvremenu i slično, a mene zanima čemu toliki optimizam? Jel imate imalo sumnje da će Hrvatska i Hrvati opet igrati dvostruku ulogu, možda opet napraviti neki deal sa Srbima da malo podebljaju kiflu a gore na Savi će se nekako razgraničiti, ne sekirajte se. Vidim, Turska šuti. Ništa. Dvadeset godina je od rata, kako smo mi demografski prošli i kako je stanje danas. Na 49% nas skoro nema nikako, nikakav faktor, većina u samo jednoj opštini a i to je pitanje. Izgubili većinu u Stocu i Mostaru. Gotova stvar. Danas svaki šupak otvoreno govori o razlazu i referendumu o otcjepljenju a sama priča da je RS nastala na zločinu koji je presuđen je u javnom životu tabu temu. Dodik u ime Srba sa presudom za genocid već deset otvoreno 'drma' BiH mi nismo imali m**da uopšte i pokušamo politički kapitalisati tu presudu a za to smo imali jako dobre argumente. Hrvati sa pričom o ugroženosti došli i do Europskog parlamenta, mada su prihvatili i Dejtonski i Vašingtonski sporazum a mi sa objektivno gorom pozicijom na nivou države, jer smo izbrisani sa pola teritorije, ništa. Šutnja i zdravo. Loša politika.
:thumbup: :thumbup:

Objasnio covjek.
Budjav_lebac

#11354 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

Otkud na forumu odjednom u isto vrijeme ovoliko glasova razuma ? Jesu li se ovo aktvirali cetnici ili mirotvorci iz bosnjackih redova ?
asker

#11355 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

Budjav_lebac wrote:Otkud na forumu odjednom u isto vrijeme ovoliko glasova razuma ? Jesu li se ovo aktvirali cetnici ili mirotvorci iz bosnjackih redova ?
Ne ide im u prilog razvoj dogadjaja jebiga :bih:
and

#11356 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by and »

Edin H. wrote:
asker wrote:Zemljaci, ovdje se ne prica o ratu. Pricamo o referendumu i pravnim sankcijama koje slijede za krmka iz Laktasa i kliku mu. Pricamo o buducoj izolaciji manjeg entiteta.

Kako ces to izolovati jedan, a da ne utice na drugi entitet u istoj drzavi? :zzzz:
ukineš ga :mrgreen:
LSD

#11357 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by LSD »

Budjav_lebac wrote: A sta ti fali iskreno ? Drzava jeste realno u onoj stvari, ali sta to meni i tebi fali ? Dok imamo internet, mobitel/laptop i prostoriju iz koje mozemo seruckati znaci da nam nije lose, nismo sirotinja hvala Bogu. Ono sto nam je duznost jeste da branimo i cuvamo ovu drzavu, da pomognemo onima koji nisu u situaciji kao mi i omogucimo im da kao i mi imaju normalan zivot.

Nije rjesenje pobjeci, citav zivot je borba. Eto pocne rat, ti pobjegnes u Njemacku i sta onda ? Odes tamo i vodis drugi vid borbe, onaj za ravnopravnost, za dobar posao/polozaj, za egzistenciju svoje porodice. I to je jedan vid borbe tako da mozes pobjeci od jedne, ali ces naletjeti na drugu.
:lol: :lol: ove price o dužnostima su najjace

Koja ba dužnost, o cemu ti to bogati :mrgreen: :lol: šta sam ja to dužan državi koja mi je inace dala ogromnu kar.inu u životu?? koja vrsta dužnosti/obligacije , ovo ono.
Dužan sam samo da se ispalim iz nje, ako imalo pameti imam....kao i svi pametni koji su to ucinili na vrijeme ;-)

sjoop price :pisnuo: a i ja se hvatam ko peš na nju :pliska:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#11358 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Velkoski »

LSD wrote:

Koja ba dužnost, o cemu ti to bogati :mrgreen: :lol: šta sam ja to dužan državi koja mi je inace dala ogromnu kar.inu u životu?? koja vrsta dužnosti/obligacije , ovo ono.
Dužan sam samo da se ispalim iz nje, ako imalo pameti imam....kao i svi pametni koji su to ucinili na vrijeme ;-)

imaš internet, šta hoćeš više? :mrgreen:
Edin H.

#11359 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Edin H. »

and wrote:
Edin H. wrote:
ukineš ga :mrgreen:

E tako moze :D
Budjav_lebac

#11360 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

LSD wrote:
Budjav_lebac wrote: A sta ti fali iskreno ? Drzava jeste realno u onoj stvari, ali sta to meni i tebi fali ? Dok imamo internet, mobitel/laptop i prostoriju iz koje mozemo seruckati znaci da nam nije lose, nismo sirotinja hvala Bogu. Ono sto nam je duznost jeste da branimo i cuvamo ovu drzavu, da pomognemo onima koji nisu u situaciji kao mi i omogucimo im da kao i mi imaju normalan zivot.

Nije rjesenje pobjeci, citav zivot je borba. Eto pocne rat, ti pobjegnes u Njemacku i sta onda ? Odes tamo i vodis drugi vid borbe, onaj za ravnopravnost, za dobar posao/polozaj, za egzistenciju svoje porodice. I to je jedan vid borbe tako da mozes pobjeci od jedne, ali ces naletjeti na drugu.

A nisi nista vise od karine ni zasluzio, u stvari mozda i jesi, i to jos vecu karinu.
Last edited by Budjav_lebac on 27/09/2016 01:28, edited 2 times in total.
LSD

#11361 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by LSD »

Doduše, internet mi je brz...hvala majko Državo :thumbup:
Maharadza

#11362 Re: RE: Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Maharadza »

Velkoski wrote:
LSD wrote:
[emoji38] [emoji38] ove price o dužnostima su najjace

Koja ba dužnost, o cemu ti to bogati :mrgreen: [emoji38] šta sam ja to dužan državi koja mi je inace dala ogromnu kar.inu u životu?? koja vrsta dužnosti/obligacije , ovo ono.

imaš internet, šta hoćeš više? :mrgreen:
Hajde ba, neka samo ne puca... UPS! :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#11363 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Velkoski »

LSD wrote:Doduše, internet mi je brz...hvala majko Državo :thumbup:
A ni toga ne bi bilo da su se ove patriote pitale... Dok Telemach ne upade u državu, držali su nas na tri gige limita i megabitu interneta :mrgreen:
Maharadza

#11364 Re: RE: Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Maharadza »

Velkoski wrote:
LSD wrote:Doduše, internet mi je brz...hvala majko Državo [emoji106]
A ni toga ne bi bilo da su se ove patriote pitale... Dok Telemach ne upade u državu, držali su nas na tri gige limita i megabitu interneta :mrgreen:
Nemoj tako.. Povećali su kasnije za čitave 2 gige na 5GB MJESEČNOG limita...a čim je došao stranac i ponudio flat po razumnim cijenama, odmah i uhljebi otkrili isti, ali naravno i dalje uz smiješne brzine... U deranju ovaca je snaga!

I kaže boriti se... Pa da paraziti, podrumaši i ratni profiteri sutra opet deru Bošnjake kao ovce... I don't think so!
Last edited by Maharadza on 27/09/2016 01:37, edited 3 times in total.
Zgoljo

#11365 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Zgoljo »

Edin H. wrote:

Fino,isto ko i u vrijeme kad nisu saradjivali sa haskim sudom.
Nije valjda da ste zaboravili da je PC bila pod sankcijama i izolacijom a Federacija nije?Svasta.
sarajevoxxxx

#11366 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by sarajevoxxxx »

hornet wrote:Čovjek vam samo otvara oči al vi ne kontate. Dejton jest zajeb svih zajeba, uzrok svih političkih problema i nestabilnosti, začarani krug. Naravno da je kapitulacija i poniženje kad prihvatiš rezultate genocida i etničkog čisćenja. Te priče 'moralo se' i slično su opravdanje za budale. Ovaj referendum jeste bio probni balon i reakcija naših političara na to je da su uperili prstom u MZ, prvenstveno SAD. Dobro, možda sad bude nekih reakcija, konkretnih kazni (blago će to biti) al to govori da smo mi nemoćni i da nam budućnost zemlje zavisi od stava SAD-a. Tako je danas, a šta sutra? Desničari sigurno preuzimaju Europu (opravdano), Trump vrlo izvjesno pobjeđuje u Americi, gdje je naš Plan B? Jel kome možda palo na pamet da i mi lobiramo tu, jer nismo ništa manje europski narodi nego što su Srbi i Hrvati ili bar ne bi trebali biti al to je sve stvar usmjerenja i politike u kom pravcu vodiš zemlju i narod. Dodik je već izlobirao Mari Le Pen, koja vodi u anketama za francusku predsjednicu, i ona baš danas izjavi kako će priznati aneksiju Krima. Znači skroz suprotno od stava EU. Šta čeka nas? Naši stalno ponavljaju ko papagaji kako EU nema alternativu, a šta ako se EU raspadne. Dalje, oko referenduma. Sad je kao država na potezu, uhapsiti će Dodika i ostale, a jel vi mislite da će to tako lako proći? Ukoliko operaciju ne budu vodile strane snage, to vam je sasvim sigurno rat na pomolu. Sad dolazimo do te priče o drugom poluvremenu i slično, a mene zanima čemu toliki optimizam? Jel imate imalo sumnje da će Hrvatska i Hrvati opet igrati dvostruku ulogu, možda opet napraviti neki deal sa Srbima da malo podebljaju kiflu a gore na Savi će se nekako razgraničiti, ne sekirajte se. Vidim, Turska šuti. Ništa. Dvadeset godina je od rata, kako smo mi demografski prošli i kako je stanje danas. Na 49% nas skoro nema nikako, nikakav faktor, većina u samo jednoj opštini a i to je pitanje. Izgubili većinu u Stocu i Mostaru. Gotova stvar. Danas svaki šupak otvoreno govori o razlazu i referendumu o otcjepljenju a sama priča da je RS nastala na zločinu koji je presuđen je u javnom životu tabu temu. Dodik u ime Srba sa presudom za genocid već deset otvoreno 'drma' BiH mi nismo imali m**da uopšte i pokušamo politički kapitalisati tu presudu a za to smo imali jako dobre argumente. Hrvati sa pričom o ugroženosti došli i do Europskog parlamenta, mada su prihvatili i Dejtonski i Vašingtonski sporazum a mi sa objektivno gorom pozicijom na nivou države, jer smo izbrisani sa pola teritorije, ništa. Šutnja i zdravo. Loša politika.
:thumbup:
Zgoljo

#11367 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Zgoljo »

Budjav_lebac wrote:Otkud na forumu odjednom u isto vrijeme ovoliko glasova razuma ? Jesu li se ovo aktvirali cetnici ili mirotvorci iz bosnjackih redova ?
Dosli slavit ferendum,praznik demokratije.Culi muziku kod nas :mrgreen:
Edin H.

#11368 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Edin H. »

asker wrote:
Edin H. wrote:

Kad ti napises jedan afirmativan post o Bosni i Hercegovini, na bilo kojoj temi, moze se razgovarati. Ovako mi ne pada na pamet.
Edin H.

#11369 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Edin H. »

Zgoljo wrote: Fino,isto ko i u vrijeme kad nisu saradjivali sa haskim sudom.
Nije valjda da ste zaboravili da je PC bila pod sankcijama i izolacijom a Federacija nije?Svasta.
O kojoj vrsti sankcija to pricamo?

Pritiscima da.

Ja se jedino sjecam izolacije iz rata, kada su povukli humanitarne radnike sa teritorija pod kontrolom Vojske RS-a, pa ih onda roknuli, kao odgovor za vezanje unproforaca za mostove.
Budjav_lebac

#11370 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

Zgoljo wrote:
Dosli slavit ferendum,praznik demokratije.Culi muziku kod nas :mrgreen:
Mogu, mogu, samo sto cemo im uskoro ukrasti 25. septembar i poceti ga slaviti vise nego oni. Oni ga sad smatraju nekakvom prekretnicom, a za nas ce aBd biti dan kada je sebi genocidni entitet iskopao kabur. :bih:
asker

#11371 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

Edin H. wrote:

Pritiscima da.

Ja se jedino sjecam izolacije iz rata, kada su povukli humanitarne radnike sa teritorija pod kontrolom Vojske RS-a, pa ih onda roknuli, kao odgovor za vezanje unproforaca za mostove.
Pa sacekaj bolan da svi vidimo. Mozda se iznenadis ali najavljuju ljudi prestanak investicija, zamrzavanje finansija, zabranu putovanja, obustavu transi MMF-a, zabranu izvoza iz RS-a (kako ce biti sretni oni sto su insistirali da se na deklaracijama proizvoda naglasava entitet pored drzave :lol: ).

Strpi se malo, mi na forumu neznamo kakve sve nedace ocekuju ekipu iz Mordora.
Edin H.

#11372 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Edin H. »

asker wrote:
Edin H. wrote:

Pritiscima da.

Pa sacekaj bolan da svi vidimo. Mozda se iznenadis ali najavljuju ljudi prestanak investicija, zamrzavanje finansija, zabranu putovanja, obustavu transi MMF-a, zabranu izvoza iz RS-a (kako ce biti sretni oni sto su insistirali da se na deklaracijama proizvoda naglasava entitet pored drzave :lol: ).

Strpi se malo, mi na forumu neznamo kakve sve nedace ocekuju ekipu iz Mordora.
Najveca kazna bi bila da zamrznu imovinu I bankovne racune u inostranstvu vrhuski.

U pravu si kad kazes hajde da vidimo hoce li sta biti od toga, ali nisam optimista.
Zgoljo

#11373 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Zgoljo »

Edin H. wrote:

Pritiscima da.

Pricamo o sankcijama,pravim pravcatim,zamrzavanju tada financijske pomoci sto je jednako danasnjem uskracivanju transi MMF-a i svjetske banke,a pritisci su bili plus,gratis.

I nemoj se praviti naivan kad dobro znas da je vrlo lako moguce razdvojiti recimo MMF-ov kredit,svakako se dijeli posebno na entitete.
Drvenija87

#11374 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Drvenija87 »

Zgoljo wrote:
Edin H. wrote:

Pritiscima da.

Pricamo o sankcijama,pravim pravcatim,zamrzavanju tada financijske pomoci sto je jednako danasnjem uskracivanju transi MMF-a i svjetske banke,a pritisci su bili plus,gratis.

I nemoj se praviti naivan kad dobro znas da je vrlo lako moguce razdvojiti recimo MMF-ov kredit,svakako se dijeli posebno na entitete.
Bivši zamjenik ministra financija i trezora BiH Fuad Kasumović i kandidat za gradonačelnika Zenice u izjavi za novinsku agenciju Patria upozorio je da za održavanje neustavnog referenduma Milorada Dodika o 9. siječnju zasluge ima i Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SDA.

– Na sceni vam je politika koja nema veze sa državničkom i probosanskom. Uopće ne razumijem na koji način se ovako mahalski vodi politika. Ja sam upozoravao Bakira Izetbegovića da će svojim potpisom za aranžman s MMF-om faktički financirati referendum. Jer RS od kolovoza nije imala novaca. Da nije ponizno otišao u Istočno Sarajevo sada bismo u RS-u umjesto ovog neustavnog referenduma imali buru nezadovoljstva, pa moguće čak i smjenu Milorada Dodika – istakao je Kasumović.

Ovakva situacija nastala bi, kako tvrdi Kasumović, uslijed nemogućnosti Vlade RS-a da isplaćuje plaće proračunskim korisnicima kao i nemogućnosti isplate mirovina i socijalnih primanja.

– Svako treba da radi svoj posao. Zbog politike Izetbegovića i drugih sada imate referendum koji je ilegalan. Zato treba da se uključi pravosuđe u cijeli slučaj. Mada, ponavljam Izetbegović je svojim potpisom pomogao da Dodik uradi šta je uradio – dodao je Kasumović.

Podsjećamo, građani u Republici Srpskoj danas glasaju na zabranjenom referendumu o danu tog entiteta. Glasačka mjesta u RS, njih 1.886, otvorena su jutros u 7 sati. Glasat će se i Srbiji, Rusiji i još nekim zemljama Europe. | dnevno.ba
Drvenija87

#11375 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Drvenija87 »

Locked