Republika Turska

Post Reply
omar little

#11351 Re: Republika Turska

Post by omar little »

Tomahawk11 wrote:
omar little wrote:kad sad za izbore krene stavljanje turskih zastava i erdinih slika po kampanjama. uspjeh zagarantiran. u jedinstvu je snaga :D a srbi i hrvati samo nalijepe slike zapjenjenih bosnja sa redzepovim slikama i ogrnuti turskim zastavama. uspjeh zagarantiran. :D

dominacija. :D
To mi je u rangu Putinovih slika po Gacku, Bileci i sl. :roll:
Ne bi me zacudilo da bude tako.

normalno. sto posto ce biti tako.
spreca

#11352 Re: Republika Turska

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:
slike su bile u Bluci + kozaci dolazili.....a sve nesto Bosnjama prigovaraju...stante nekad pred ogledalo i pogledaj te se sami u oci....ako se ne zacrvenite onda nesto nije uredu
Point.

#11353 Re: Republika Turska

Post by Point. »

Tomahawk11 wrote:
omar little wrote:kad sad za izbore krene stavljanje turskih zastava i erdinih slika po kampanjama. uspjeh zagarantiran. u jedinstvu je snaga :D a srbi i hrvati samo nalijepe slike zapjenjenih bosnja sa redzepovim slikama i ogrnuti turskim zastavama. uspjeh zagarantiran. :D

dominacija. :D
Tomo, stvarno sam iznenadjen tvojom podrskom ovom diktatoru u najavi i islamisti. Smatrao sam da te vise prosvijetljenim, so to speak.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11354 Re: Republika Turska

Post by Tomahawk11 »

Point. wrote: Tomo, stvarno sam iznenadjen tvojom podrskom ovom diktatoru u najavi i islamisti. Smatrao sam da te vise prosvijetljenim, so to speak.
Eto te ko onaj jos jedan....gdje ti vidis podrsku? Pogotovo u ovom postu :?

A ako bas moram biti bukvalan - boli me patka za Erdoganom. Jedino mi je zao izginulih u ovom belaju sto se desio.

A ako mislis na onu pricu koju smo vodili o tome gdje je bolje zivjeti (Turska, Rumunija, Bugarska)...jbg, ono bas i nije dio za/protiv Erdogana price.
mO k3

#11355 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:
Point. wrote: Tomo, stvarno sam iznenadjen tvojom podrskom ovom diktatoru u najavi i islamisti. Smatrao sam da te vise prosvijetljenim, so to speak.

A ako bas moram biti bukvalan - boli me patka za Erdoganom. Jedino mi je zao izginulih u ovom belaju sto se desio.

A ako mislis na onu pricu koju smo vodili o tome gdje je bolje zivjeti (Turska, Rumunija, Bugarska)...jbg, ono bas i nije dio za/protiv Erdogana price.
polupismeni neznaju da citaju :mrgreen:
zagortenej

#11356 Re: Republika Turska

Post by zagortenej »

mO k3 wrote:Imagefotos hochladen

Jeste da je tema off ,ali kuda ide islam kao vjera ....??
Alija Mahmutović Ale, živa legenda neumorno vjerna gradu

http://www.6yka.com/novost/53230/alija- ... erna-gradu

mada je za njega bolje što ga je istjerao iz džamije, ništa ne propušta.
Last edited by zagortenej on 21/07/2016 14:50, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11357 Re: Republika Turska

Post by Tomahawk11 »

mO k3 wrote: polupismeni neznaju da citaju :mrgreen:
Jbg, ja razumijem da se na ovakvim temama ocekuje da se svrstas u neki od tabora i onda zauzmes busiju i rokaj :mrgreen:
Nista sopstveno misljenje, nista neka prica mimo tog pro/contra dijela.
Nije sve crno, a niti sve bijelo. Mi smo to na svojoj kozi najbolje osjetili.
Matzan

#11358 Re: Republika Turska

Post by Matzan »

Image

Image

:mrgreen:
mO k3

#11359 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:
Jbg, ja razumijem da se na ovakvim temama ocekuje da se svrstas u neki od tabora i onda zauzmes busiju i rokaj :mrgreen:
Nista sopstveno misljenje, nista neka prica mimo tog pro/contra dijela.
Nije sve crno, a niti sve bijelo. Mi smo to na svojoj kozi najbolje osjetili.
kao onda bush ili ste sa nama ili sa njima ......
sve u svemu boli me dzon za erdoganom ,ali gdje mi nije svejedno je narod koji ce da ispasta i to pojedini ovdje gube iz vida zato sto im je horizont tako blizu, ili sto su zeljni krvi
mO k3

#11360 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

zagortenej wrote:
mO k3 wrote:Imagefotos hochladen

Jeste da je tema off ,ali kuda ide islam kao vjera ....??
Alija Mahmutović Ale, živa legenda neumorno vjerna gradu

http://www.6yka.com/novost/53230/alija- ... erna-gradu

mada je za njega bolje što ga je istjerao iz džamije, ništa ne propušta.
znam ko je Alija , cijene ga i pravoslavci banjaluke
omar little

#11361 Re: Republika Turska

Post by omar little »

JoseMujica wrote:
U Turskoj prave posebno groblje za pučiste: Narod će ih proklinjati, nikada neće imati mira

Dok Turska razmišlja o ponovnom uvođenju smrtne kazne zbog optuženih za pokušaj puča, istanbulski gradonačelnik Kadir Topbas je odvojio poseban prostor za "ukop izdajnika" gdje će ljudi moći doći i proklinjati odgovorne za puč.
bote ovo ni Grand Brko nije imao.....njegovim se žrtvama grobovi nisu znali
kako ono ti rece neki dan, mozda demokratizacija i pluralizacija :D

njihovo je demokratsko pravo na erdogana, vecina ga izabrala, vecina ga podrzava, moraju ga imati. kada im dodje iz guzice u glavu, bice kasno, ali tako to ide s demokracijom i politicki plitkim narodom. jednom ce mozda i nauciti.
JThomas

#11362 Re: Republika Turska

Post by JThomas »

oni su ga izabrali, ali će im on ukinuti mogućnost da ga sutra skinu. eto živi bili pa vidjeli.
omar little

#11363 Re: Republika Turska

Post by omar little »

ja zato kazem bice kasno. trazili su, gledace.
Point.

#11364 Re: Republika Turska

Post by Point. »

Tomahawk11 wrote:

Neznam stecem takav dojam. Mozda grijesim.
Jesi li se ti dogovorio sam sa sobom da li podrzavas Brku ili mislis da je on nastimao puc?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#11365 Re: Republika Turska

Post by KatarinaKosaca »

Najveci apsurd ove teme je sto se nad Erdoganovim mjerama zastite od terorizma najvise zgrazavaju oni koji pod «sretna vremena» uvijek i stalno stavljaju zemlju koja je imala verbalni delikt, Goli ptok, politicke zatvorenike, milionski broj dousnika, a svi njeni gradjani dosije. :mrgreen:
mO k3

#11366 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

@point ne podrzavam ja nikoga da ti to bude jasno i ne pitaj vise gluposti , ne moram da stanemo na "onamo" ili ovamo kako ti to kazes
Tomahawk11
Globalni moderator

#11367 Re: Republika Turska

Post by Tomahawk11 »

Point. zato sam te i pitao, na osnovu cega stices takav dojam.
Nisam tip koji gorljivo brani politicare. Iz moje perspektive, sve su to manje vise prljavi igraci. I daleko im kuca od moje. Ne bih da budem kolateralna steta na putu do njihovih ciljeva.
Smijesno mi je i Dodikove slike s Putinom i sl. Isto bi mi bilo smijesno i Bakirove sa Erdoganom. Najsretniji su oni koji i ne znaju ko im je predsjednik.
Ci-Nick

#11368 Re: Republika Turska

Post by Ci-Nick »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/tursk ... /160721052
Da se Hitler dosjetio ovog ne bi bio ratni zločinac. :lol:
kolegione

#11369 Re: Republika Turska

Post by kolegione »

Tomahawk11 wrote:Point. zato sam te i pitao, na osnovu cega stices takav dojam.
Nisam tip koji gorljivo brani politicare. Iz moje perspektive, sve su to manje vise prljavi igraci. I daleko im kuca od moje. Ne bih da budem kolateralna steta na putu do njihovih ciljeva.
Smijesno mi je i Dodikove slike s Putinom i sl. Isto bi mi bilo smijesno i Bakirove sa Erdoganom. Najsretniji su oni koji i ne znaju ko im je predsjednik.
:thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#11370 Re: Republika Turska

Post by KatarinaKosaca »

Ne
treba ici u krajnost. Podrzavati Erdogana u ovim okolnostima nije = paliti se na njegovu sliku na izborima u BIH. Uostalom, podrzava ga i njegova opozicija, pa sigurno ne onanisu na njega. Utoliko mi je vise ogavna teza da je onaj ko je protiv gradjanskog rata u Turskoj opasni islamista, sumnjovih namjera koji drzi Erdogana kao idola. Mada, obzirom na sve ekonomske pokaxatelje Turske u zadnju deceniju, dajte.mi takvog islamistu za predsjednika. Nas islamista je.na suho
AleksoMKD

#11371 Re: Republika Turska

Post by AleksoMKD »

kamberovica polje wrote:Čekaj, ako se sad Turci okrenu Rusima jel to znači da će ovi naši Erdoganovci i Putinovci morat surađivat? :-?
:lol: :lol:
:thumbup:

Ma nema veze, to ce ionako biti brilijantan strateski potez vodja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11372 Re: Republika Turska

Post by Tomahawk11 »

KatarinaKosaca wrote:
Ne
treba ici u krajnost. Podrzavati Erdogana u ovim okolnostima nije = paliti se na njegovu sliku na izborima u BIH. Uostalom, podrzava ga i njegova opozicija, pa sigurno ne onanisu na njega. Utoliko mi je vise ogavna teza da je onaj ko je protiv gradjanskog rata u Turskoj opasni islamista, sumnjovih namjera koji drzi Erdogana kao idola. Mada, obzirom na sve ekonomske pokaxatelje Turske u zadnju deceniju, dajte.mi takvog islamistu za predsjednika. Nas islamista je.na suho
To je nesto drugo. On i ako radi pozitivne stvari za Tursku, utoliko bolje za njih. Ako je, opet, negativan, onda gore po njih.
A ovo kod nas rusofilstvo, turkofilstvo....to je neka druga dimenzija.
Istina je da bilo koji danasnji politicki vodja (bilo koje drzave) mora biti poprilicno namazan igrac da ne bi izgubio na sahovskoj tabli svijeta.
Ja sam protiv rata u Turskoj. I protiv rata sam bilo gdje na svijetu. Ali, ne moze. Jasno mi je to. Uvijek ce biti negdje belaja.
Kikibombona

#11373 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

KatarinaKosaca wrote:o yugoslaviji koja je po svim odrednicama bila diktatura (nepostojanje visepartijskog sistema i demokratskih izbora) neki drugi put. O «odusevljenju» Turskom, meni licno jako lijepa zemlja, tamo se divno osjecam, iisto me mozes pitati za Kubu ili otoke na Jadranu......eto svidja mi se. A u konkretnom slucaju obzirom na okruzenje vojni udar vodi ka sirizaciji jedne zemlje a to samo sadisti mogu zeljeti. Moze se ostaviti i protupitanje: A zasto tolika zelja za proljevanjem turske krvi? A zasto tolika zelja za jos jednim ratom nilo kome, bilo gdje?
Samo sadista moze podrzavati Erdogana, koji je spalio gradove na istoku zemlje i koji saradjuje sa Al Kaidom i drugim teroristickim/dzihadistickim skupinama u Siriji.
Matzan

#11374 Re: Republika Turska

Post by Matzan »

Kikibombona wrote:
KatarinaKosaca wrote:o yugoslaviji koja je po svim odrednicama bila diktatura (nepostojanje visepartijskog sistema i demokratskih izbora) neki drugi put. O «odusevljenju» Turskom, meni licno jako lijepa zemlja, tamo se divno osjecam, iisto me mozes pitati za Kubu ili otoke na Jadranu......eto svidja mi se. A u konkretnom slucaju obzirom na okruzenje vojni udar vodi ka sirizaciji jedne zemlje a to samo sadisti mogu zeljeti. Moze se ostaviti i protupitanje: A zasto tolika zelja za proljevanjem turske krvi? A zasto tolika zelja za jos jednim ratom nilo kome, bilo gdje?
Samo sadista moze podrzavati Erdogana, koji je spalio gradove na istoku zemlje i koji saradjuje sa Al Kaidom i drugim teroristickim/dzihadistickim skupinama u Siriji.

Hoćeš reći, bez uvijanja, da ti je žao što puč nije uspio?
commendatore

#11375 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

sad ce turska drzava biti beton sa prvim ciscenjem kemalista i americkih infiltratora koji rade za cionisticke interese :thumbup: :mrgreen: 8-) 8)

samo im mogu pozelit srecu :thumbup:

za neke narode demokratija nije nacin a ni stil....htjeli mi to priznat ili ne.... nemres poredit seoskog tuarega i pustinjaka iz Malija, Libije, Sirije koji jedva da je ista civilizovano inkorporirao u zivotu i francuza iz centra pariza ili svabe u minhenu ili berlinu.....

ja se samo sjecam da je davno u Zamanu (hizmecarske novine btw :mrgreen: ) davno izasao projekat na vidjelo razvaljivanja bliskog istoka koji bi ili poceo ili zavrsio sa turskom, Vesli Klark to javno obznanio "nedavno" a ja sam to vidio prije nekih 10g (mogu se i prevarit da je to bio Zaman mozda je to bio Sabah ili neke druge novine ali Zaman sam citao redovno :thumbup: :mrgreen: dok su mnogi sto sad baljezgaju i pametuju otkrili da imaju kiticu :lol:

vidim da ih dosta bosnjastih dinaroida zeli propast a ja im zelim srecu u onome sto su odabrali a sa izdajnicima i treba brutalno.....

da je srece mi bi sa svojim supcima koji nas otvoreno kradu, lazu, ,petljaju, prave majmunima - se obracunali na isti nacin.... bilo je pocelo pa se neki bosnjodinaroidi sjetili kako to nije demokratski :mrgreen: :lol:
Last edited by commendatore on 21/07/2016 15:49, edited 1 time in total.
Post Reply