Ukrajina

Post Reply
ILVIIR

#11351 Re: Ukrajina

Post by ILVIIR »

Objektivni navijac wrote:
ILVIIR wrote:
Objektivni navijac wrote: :? :shock: :?
I Rusi iz Ukrajine su Ukrajinci :D
naravno da jesu, kao geografsko-drzava opredjeljenost. ali ovaj ideoloski konflikt se pretvorio u etnicki konflikt, ko to ne zeli da vidi, sam je kriv. zato je veoma bitno da li su to ukrajinci (narod/etnija) iz ukrajini ili rusi iz ukrajine!
Ovo se nije pretvorilo u etnicki konflikt,nije ni blizu toga. Ovo je ideoloski konflikt. Repriza Ukrajinskoga gradjanskoga rata 1917-1922 i 1941-1944. Ukrajinski Rusi su stvorili Ukrajinu i to je njihova zemlja. Nema se tu sta gledati,dovoljna je matematika,etnickih Rusa,nema cak ni na Krimu dovoljno za referenduma a kamoli u Donbasu. Nego velika vecina Ukrajinaca ,bez obzira na etniju zeli Ukrajinu uz Rusiju. Oni su bili vecina i na zadnjim izborima ,kada je Janukovic pobijedio. Janukovic,koji nije Rus. U Istocnoj Ukrajini su jaki komunisti,imali su preko 20 % glasova oni nisu Rusi ali su za Rusiju i protiv Banderovaca.
Nego si ti zasljepljen besmislenim paralelama sa Balkanom i Bosnom. Zbog nacionalne opterecenosti smatras Ukrajince kao Bosnjake a Ruse kao Srbe i na tome gradis stav,to je besmisleno. Jedina priblizna usporedba Ukrajinaca i Rusa je ona izmedzu Srba iz Srbije i Srba iz Vojvodine. Vidis koliko Rusofila ima ovdje na forumu iz Bosne a zamisli sada koliko ih tek ima u Ukrajini :D :D
gledaj. nema potrebe da vrijedjas. ukrajina je daleko od bosne i hvala Bogu mozemo normalno i hladne glave diskutovati. usao sam na temu kao totalni "nepoznavaoc situacije" i postepeno se informisem. ovo sto sam rekao je to kako ja vidim situaciju i kako na mene djeluje.
mozemo ti i ja prizeljkivati da je to ideoloska borba, ali kad vidim sa jedne strane samo ukrajinske zastave i ukrajince, a sa druge strane ruske zastave, onda me jako podsjeca na bosnu.
ili mozda hoces da kazes da je i u bosni bio ideoloski sukob? :D

(nije naravno. u oba slucaja je sukob i zapisavanje svoje teritorije.)

to sto na ukrajinskoj strani imamo odredjen broj fasista (po tebi su izgleda svi ukrajinci koji su protiv separatizma fasisti), ne znaci da je ideoloski sukob.
ali eto, ako jeste, na cijoj strani bi onda ruski fasisti (a znamo da i njih ima podosta) morali biti?
(ne znam odgovor na ovo pitanje, ali ako mi nadjes gdje kakav dokaz da oni podrzavaju cijelovitu ukrajinu, onda si upravu.)

licno poznajem par (polu)ukrajinaca iz prnjavora i jako ih cijenim. moracu sa njima na ovu temu porazgovarati pa cu mozda to i sa vama podjeliti.

sve nesto kontam, da nisu ovdje pojedini clanovi ukrajinci iz bosne (prnjavora) koliko su se uzivili.. :D
Last edited by ILVIIR on 12/05/2014 13:45, edited 2 times in total.
ILVIIR

#11352 Re: Ukrajina

Post by ILVIIR »

res publica wrote:
Objektivni navijac wrote: Nego si ti zasljepljen besmislenim paralelama sa Balkanom i Bosnom. Zbog nacionalne opterecenosti smatras Ukrajince kao Bosnjake a Ruse kao Srbe i na tome gradis stav,to je besmisleno. Jedina priblizna usporedba Ukrajinaca i Rusa je ona izmedzu Srba iz Srbije i Srba iz Vojvodine. Vidis koliko Rusofila ima ovdje na forumu iz Bosne a zamisli sada koliko ih tek ima u Ukrajini :D :D
Ma kakvi... :D BiH je za Srbiju isto što i Ukrajina za Rusiju. R. Srpska je isto kao i ovaj proruski jugoistočni dio Ukrajine, Bošnjaci su kao majdanska vlada, a Hrvati su kao desni sektor - Banderovci sa najzapadnijeg dijela Ukrajine. :D

A Crna Gora je kao Bjelorusija, Kosovo kao Kazahstan, Makedonija kao Jermenija.
Albanija kao Azerbejdžan. :D
hahaha.. mocno.. :D

brcko distrikt kao cernobil.
krim kao sandzak.

fali jos samo USA i njemacka :P
ILVIIR

#11353 Re: Ukrajina

Post by ILVIIR »

Challenger__ wrote:Navijač. Nema on pojma, ali za ovu dvojicu je možda čuo:

2. Leonid Brežnjev

Pitaj ga, odakle su... :pisnuo:
pitaj njih. ni oni sami nisu nesto sigurni.. :D

Code: Select all

Kao i većina ruskih doseljenika u Ukrajini, svoju etničku pripadnost Brežnjev je izjašnjavao na temelju mjesta svog rođenja odnosno kao Ukrajinac - sve do 1952. godine kada se počeo izjašnjavati kao etnički Rus.
res publica

#11354 Re: Ukrajina

Post by res publica »

ILVIIR wrote: mozemo ti i ja prizeljkivati da je to ideoloska borba, ali kad vidim sa jedne strane samo ukrajinske zastave i ukrajince, a sa druge strane ruske zastave, onda me jako podsjeca na bosnu.
To, to... čak i zastave podsjećaju na Bosnu. Srpske su iste kao ruske samo naopako, a bosanske su plavo-žute kao ukrajinske.

I političari, Bevanda i Tihić kao ona dva ćelavca što vode kijevsku vladu, Turčinov i Jacenjuk. Dodik kao Januković (jedino što se nije nešto obogatio kao ovaj :lol: ) Bakir kao Julija Timošenko. Čović kao Kličko. :D
flexibila

#11355 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

res publica wrote:
ILVIIR wrote: mozemo ti i ja prizeljkivati da je to ideoloska borba, ali kad vidim sa jedne strane samo ukrajinske zastave i ukrajince, a sa druge strane ruske zastave, onda me jako podsjeca na bosnu.
To, to... čak i zastave podsjećaju na Bosnu. Srpske su iste kao ruske samo naopako, a bosanske su plavo-žute kao ukrajinske.

I političari, Bevanda i Tihić kao ona dva ćelavca što vode kijevsku vladu, Turčinov i Jacenjuk. Dodik kao Januković (jedino što se nije nešto obogatio kao ovaj :lol: ) Bakir kao Julija Timošenko. Čović kao Kličko. :D
lud 100% :thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#11356 Re: Ukrajina

Post by UnscarD »

Kad ste u saljivom tonu, jedan stariji vic (malo priprost pa ako ste osjetljiva dusa preskocite ovaj post) povodom one prve krize sa gasom od prije par godina dok je Julija Timosenko jos bila treba ipo...

Dosla Julija u Moskvu da rijesi problem sa gasom...sastala se sa Medvedovim i Putinom ...jbg, Medvedev predsjednik, zaskoci on Juliju sa ledja i pocne da dere ...kad Julija malo po malo dovuce se do Putina koji sjedi u stolici i poce da mu pusi. Gleda Medvedev, konta da se zajebao pa kaze - Putine , sta mislis da se malo zamjenimo... Kaze Putin : pa ok, zamjenite se :D
ILVIIR

#11357 Re: Ukrajina

Post by ILVIIR »

res publica wrote:

:D :D :D

kopiraju nas 1 kroz 1.

znaci da zakljucimo: rusi (separatisti) ce ispusiti na kraju, ali ce dobiti vise autonomije. klicko gubi sve titule. turcinove i jacenjukove celavice cemo se nagledati duze nego nam je milo. a timosenko ce uskoro (po uzroku concite wurst) pustiti bradu. :wink:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11358 Re: Ukrajina

Post by Truba »

Rus taksijem došao od Beča do Dubrovnika pa pobjegao ne plativši račun » Večernji (14:05)

heroj a ne zločinac 8-) :lol:
Objektivni navijac

#11359 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

ILVIIR wrote:
ILVIIR wrote:

naravno da jesu, kao geografsko-drzava opredjeljenost. ali ovaj ideoloski konflikt se pretvorio u etnicki konflikt, ko to ne zeli da vidi, sam je kriv. zato je veoma bitno da li su to ukrajinci (narod/etnija) iz ukrajini ili rusi iz ukrajine!
Ovo se nije pretvorilo u etnicki konflikt,nije ni blizu toga. Ovo je ideoloski konflikt. Repriza Ukrajinskoga gradjanskoga rata 1917-1922 i 1941-1944. Ukrajinski Rusi su stvorili Ukrajinu i to je njihova zemlja. Nema se tu sta gledati,dovoljna je matematika,etnickih Rusa,nema cak ni na Krimu dovoljno za referenduma a kamoli u Donbasu. Nego velika vecina Ukrajinaca ,bez obzira na etniju zeli Ukrajinu uz Rusiju. Oni su bili vecina i na zadnjim izborima ,kada je Janukovic pobijedio. Janukovic,koji nije Rus. U Istocnoj Ukrajini su jaki komunisti,imali su preko 20 % glasova oni nisu Rusi ali su za Rusiju i protiv Banderovaca.
Nego si ti zasljepljen besmislenim paralelama sa Balkanom i Bosnom. Zbog nacionalne opterecenosti smatras Ukrajince kao Bosnjake a Ruse kao Srbe i na tome gradis stav,to je besmisleno. Jedina priblizna usporedba Ukrajinaca i Rusa je ona izmedzu Srba iz Srbije i Srba iz Vojvodine. Vidis koliko Rusofila ima ovdje na forumu iz Bosne a zamisli sada koliko ih tek ima u Ukrajini :D :D
gledaj. nema potrebe da vrijedjas. ukrajina je daleko od bosne i hvala Bogu mozemo normalno i hladne glave diskutovati. usao sam na temu kao totalni "nepoznavaoc situacije" i postepeno se informisem. ovo sto sam rekao je to kako ja vidim situaciju i kako na mene djeluje.
mozemo ti i ja prizeljkivati da je to ideoloska borba, ali kad vidim sa jedne strane samo ukrajinske zastave i ukrajince, a sa druge strane ruske zastave, onda me jako podsjeca na bosnu.

(nije naravno. u oba slucaja je sukob i zapisavanje svoje teritorije.)

to sto na ukrajinskoj strani imamo odredjen broj fasista (po tebi su izgleda svi ukrajinci koji su protiv separatizma fasisti), ne znaci da je ideoloski sukob.
ali eto, ako jeste, na cijoj strani bi onda ruski fasisti (a znamo da i njih ima podosta) morali biti?
(ne znam odgovor na ovo pitanje, ali ako mi nadjes gdje kakav dokaz da oni podrzavaju cijelovitu ukrajinu, onda si upravu.)

licno poznajem par (polu)ukrajinaca iz prnjavora i jako ih cijenim. moracu sa njima na ovu temu porazgovarati pa cu mozda to i sa vama podjeliti.

sve nesto kontam, da nisu ovdje pojedini clanovi ukrajinci iz bosne (prnjavora) koliko su se uzivili.. :D
Cime sam te uvrijedio :? :shock: Ti si nesto mnogo uvredljiv :D Ja bas pazim na jezik. Pravim se fin :D
Pazi svaki sukob je visedimenzionalan,vazno je koja dimenzija je bitnija,znacajnija za sukob. Pogledaj pod prosla dva gradjanska rata u Ukrajini,zakopaj,vidjeces da su imali u WW II anarhisticku vojsku. Prave anarhiste,sa divizijama i brigadama,koje su drzale ogromnu teritoriju. Mislim da su se zvali Crna vojska ( po pamcenju ) lako je naci. Prikljucili su se na kraju Crvenoj Armiji. Tako da svaki ukrajinski sukob ima hiljadu dimenzija. Slaveni su to : umjetnicke duse,kreativci,mislioci,filozofi,pubunjenici.
Mada ti si opet krenuo od nas,mada mi s tim nemamo nista. Recimo cak je i Alija uvijek zagovarao da ovdje nije bio etnicki sukob do kraja rata i poslije :D . Onakav mutav i smusen. Kako tek mislis da ce Putin,iza kojega stoji hiljadugodisnja multietnicka imperija s lakocom odrzavati sliku,neetnickoga sukoba :D Kada mu je to uspjelo sa Cecenima,kako nece sa rusofilskim Ukrajincima. Sta je po tebi bio WW II ?? Etnicki sukob Svaba i Rusa :?
Ukrajina je cijelu svoju istoriju bila vezana uz Rusiju,milioni ljudi su zivjeli u Rusiji,radili,rade danas,mjesovite porodice,isti jezik. Ogroman broj Ukrajinaca,bez obzira na etniju,zeli da ostanu uz Rusiju. Sam si dao sebi odgovor na ovo pitanje u replici na @chelijev post o Breznjevu i Bubki. Kazes ti : Ne znaju ni oni sta su :D :izet: To ti je odgovor,takva su vecina Ukrajinaca,nisu sigurni sta su. Ukrajinci-Rusi sve je to isto. Ali ne zele rat i sukob,ne zele fasiste.
Ovi Ukrajinci iz Prnjavora,to ti nije dobar uzorak,to su sve Galicijani,u WW II sve ustase bili :D Doduse,mozes im kao kontru ubaciti Dodika i on je njihov,samo se posrbio :D
ILVIIR

#11360 Re: Ukrajina

Post by ILVIIR »

Objektivni navijac wrote: Cime sam te uvrijedio :? :shock: Ti si nesto mnogo uvredljiv :D Ja bas pazim na jezik. Pravim se fin :D
Pazi svaki sukob je visedimenzionalan,vazno je koja dimenzija je bitnija,znacajnija za sukob. Pogledaj pod prosla dva gradjanska rata u Ukrajini,zakopaj,vidjeces da su imali u WW II anarhisticku vojsku. Prave anarhiste,sa divizijama i brigadama,koje su drzale ogromnu teritoriju. Mislim da su se zvali Crna vojska ( po pamcenju ) lako je naci. Prikljucili su se na kraju Crvenoj Armiji. Tako da svaki ukrajinski sukob ima hiljadu dimenzija. Slaveni su to : umjetnicke duse,kreativci,mislioci,filozofi,pubunjenici.
Mada ti si opet krenuo od nas,mada mi s tim nemamo nista. Recimo cak je i Alija uvijek zagovarao da ovdje nije bio etnicki sukob do kraja rata i poslije :D . Onakav mutav i smusen. Kako tek mislis da ce Putin,iza kojega stoji hiljadugodisnja multietnicka imperija s lakocom odrzavati sliku,neetnickoga sukoba :D Kada mu je to uspjelo sa Cecenima,kako nece sa rusofilskim Ukrajincima. Sta je po tebi bio WW II ?? Etnicki sukob Svaba i Rusa :?
Ukrajina je cijelu svoju istoriju bila vezana uz Rusiju,milioni ljudi su zivjeli u Rusiji,radili,rade danas,mjesovite porodice,isti jezik. Ogroman broj Ukrajinaca,bez obzira na etniju,zeli da ostanu uz Rusiju. Sam si dao sebi odgovor na ovo pitanje u replici na @chelijev post o Breznjevu i Bubki. Kazes ti : Ne znaju ni oni sta su :D :izet: To ti je odgovor,takva su vecina Ukrajinaca,nisu sigurni sta su. Ukrajinci-Rusi sve je to isto. Ali ne zele rat i sukob,ne zele fasiste.
Ovi Ukrajinci iz Prnjavora,to ti nije dobar uzorak,to su sve Galicijani,u WW II sve ustase bili :D Doduse,mozes im kao kontru ubaciti Dodika i on je njihov,samo se posrbio :D
neodogovori ti meni najvaznije pitanje. na cijoj su strani ruski fasisti?

ako vec poredis putina i aliju (sic) i njihove tvrdnje da se ne radi o etnickom sukobu, onda moras priznati da ni jedan ni drugi nisu upravu. zar ne?

slazem se da je svaki sukob visedimenzionalan. ali kad vec spominjes ww2 i njemce i ruse, onda bas dajes primjer, da je u oba naroda poprilicno jasno bilo ko je na kojoj strani, tako da se (pored primarno ideoloskog sukoba) tu moze pricati i o etnickom sukobu. ove drzavice izmedju njih kao juga i ukrajina su vec malo komplikovanije. ali slabo je bilo rusa na strani nacional socializma i njemaca na strani komunizma.

naravno da ukrajinci/rusi ne znaju sami tacno sta su, izmejsalo se kao i kod nas. ali kad je pravo puklo, onda se moralo odluciti za neku stranu, kako u bosni, tako ce mozda biti i ukrajini. nismo ni mi zelili rat, ali kad se klupko kotrlja i rasplice niz brdo onda ga je tesko zaustaviti..
Objektivni navijac

#11361 Re: Ukrajina

ILVIIR wrote:
Objektivni navijac wrote: Cime sam te uvrijedio :? :shock: Ti si nesto mnogo uvredljiv :D Ja bas pazim na jezik. Pravim se fin :D

ako vec poredis putina i aliju (sic) i njihove tvrdnje da se ne radi o etnickom sukobu, onda moras priznati da ni jedan ni drugi nisu upravu. zar ne?

slazem se da je svaki sukob visedimenzionalan. ali kad vec spominjes ww2 i njemce i ruse, onda bas dajes primjer, da je u oba naroda poprilicno jasno bilo ko je na kojoj strani, tako da se (pored primarno ideoloskog sukoba) tu moze pricati i o etnickom sukobu. ove drzavice izmedju njih kao juga i ukrajina su vec malo komplikovanije. ali slabo je bilo rusa na strani nacional socializma i njemaca na strani komunizma.

naravno da ukrajinci/rusi ne znaju sami tacno sta su, izmejsalo se kao i kod nas. ali kad je pravo puklo, onda se moralo odluciti za neku stranu, kako u bosni, tako ce mozda biti i ukrajini. nismo ni mi zelili rat, ali kad se klupko kotrlja i rasplice niz brdo onda ga je tesko zaustaviti..
Ruski fasisti :shock: :? :shock:
To ne postoji,to su kao bijele muhe :D Ruski fasisti su minorne subkulturne organizacije bez ikakvoga uticaja na mainstream ruskoga drustva. Za razliku od Galicije i Kijeva,gdje cine nelegalnu vladu Ukrajine,koja nema vlast nad najmanje 50 % zemlje. Ako imas TV ili internet,mogao si primijetiti prije par dana masovne proslave 9 maja,kako u Rusiji,tako i u Donjeckoj republici :D Na proslavi pripojenja Krima Rusiji,pod Lenjinovim spomenikom su isle ruske revolucionarne pjesme :D Tako da ,ti je prica o nekakvim 'ruskim fasistima' suplja.
Evo to proslava 9 Maja od prosle godine :

Tebi je izgleda sve etnicki sukob :-) :D WW II je cisti ideoloski sukob. Btw ,obje armije,kako njemacka,tako i ruska su bile multinacionalne.
Sto se tice Alije i Putina,obadvojica su u pravu. Mi smo se u BiH borili za suverenu,nezavisnu BiH,domovinu Srba,Hrvata,Bosnjaka i ostalih :D A o Ukrajini je suludo i pricati. Sto bi moj Profesor matematike uvijek govorio: Da bi tvrdnja uopste bila tvrdnja,mora se moci matematicki dokazati :D Zato digitron,saberi procente Rusa,procente glasova,pa ces vidjeti na cijoj su strani Ukrajinci. Na istoj strani na kojoj su bili Ukrajinci za vrijeme Revolucije i za vrijeme WWII :D
Tako i sada,odlucivanje kod Ukrajinaca ide lako i brzo,kao i u prosla dva rata,kao i na proslim izborima,kao i na nedavnim referendumima. Uvijek isto : Za nezavisnu Ukrajinu uz bratsku Rusiju i bratski ruski narod :D
Separatizam Donjecke republike i ostalih regija,nije pravi separatizam,samo trenutno prestrojavanje na Istocnu i Zapadnu Ukrajinu,sto smo vec vidjeli u istoriji i poslije se ide do kraja,do ujedinjenja,kao 1922-e,kao 1944-e.
ILVIIR

#11362 Re: Ukrajina

Post by ILVIIR »

Objektivni navijac wrote: Ruski fasisti :shock: :? :shock:
To ne postoji,to su kao bijele muhe :D Ruski fasisti su minorne subkulturne organizacije bez ikakvoga uticaja na mainstream ruskoga drustva. Za razliku od Galicije i Kijeva,gdje cine nelegalnu vladu Ukrajine,koja nema vlast nad najmanje 50 % zemlje. Ako imas TV ili internet,mogao si primijetiti prije par dana masovne proslave 9 maja,kako u Rusiji,tako i u Donjeckoj republici :D Na proslavi pripojenja Krima Rusiji,pod Lenjinovim spomenikom su isle ruske revolucionarne pjesme :D Tako da ,ti je prica o nekakvim 'ruskim fasistima' suplja.

Tebi je izgleda sve etnicki sukob :-) :D WW II je cisti ideoloski sukob. Btw ,obje armije,kako njemacka,tako i ruska su bile multinacionalne.
Sto se tice Alije i Putina,obadvojica su u pravu. Mi smo se u BiH borili za suverenu,nezavisnu BiH,domovinu Srba,Hrvata,Bosnjaka i ostalih :D A o Ukrajini je suludo i pricati. Sto bi moj Profesor matematike uvijek govorio: Da bi tvrdnja uopste bila tvrdnja,mora se moci matematicki dokazati :D Zato digitron,saberi procente Rusa,procente glasova,pa ces vidjeti na cijoj su strani Ukrajinci. Na istoj strani na kojoj su bili Ukrajinci za vrijeme Revolucije i za vrijeme WWII :D
Tako i sada,odlucivanje kod Ukrajinaca ide lako i brzo,kao i u prosla dva rata,kao i na proslim izborima,kao i na nedavnim referendumima. Uvijek isto : Za nezavisnu Ukrajinu uz bratsku Rusiju i bratski ruski narod :D
Separatizam Donjecke republike i ostalih regija,nije pravi separatizam,samo trenutno prestrojavanje na Istocnu i Zapadnu Ukrajinu,sto smo vec vidjeli u istoriji i poslije se ide do kraja,do ujedinjenja,kao 1922-e,kao 1944-e.
nije rijec o tome koliko ih ima, nego koji je stav ruskih fasista?
i te kako postoje, nemoj istinu izvrtati!

a ovo ostalo je suludo komentarisati. vidim matematika ti nikako ne ide. ali evo da nacrtam: referendum u donjecku i lugansku moze pokazati da su 90% za nezavisnost. to ipak ne mora znaciti da je ijedan ukrajinac glasao :) da bi matematicki mogli izracunati koliko ukrajinaca je za, trebaju nam prvo apsolutne brojke. tek tada se da izracunati to sto ti sebi imaginarno prizeljkujes ;) djaba se izblamira....
Renta

#11363 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

ILVIIR wrote:

Da bi tvrdnja uopste bila tvrdnja,mora se moci matematicki dokazati :D Zato digitron,saberi procente Rusa,procente glasova,pa ces vidjeti na cijoj su strani Ukrajinci.

Netko nije upućen u osnove demokracije a napose izbora ili referunduma.
Referendumski rezultat je rezultat onih KOJI SU IZAŠLI NA REFERENDUM a ne rezultat cijelog popisa birača. Znači, ako je na referendum izašlo 30 % stanovništva sa biračkim pravom i svi su glasovali ZA to je 100% izborni rezultat. No, to ne znači da je 100% stanovništva sa biračkim pravom glasovalo ZA već SAMO ONI KOJI SU IZAŠLI NA REFERENDUM....najvjerovatnije samo rusi.
Dakle, što ćemo s etničkim Ukrajincima na jugoistoku koji čine većinu stanovništva?? Njih ćemo prekrižiti ili što??

A valjda je i suvišno pisati kakav je ovo bio "referendum".... bez međunarodnih promatrača, liste birača koje nitko neutralan ne kontrolira, mnogi glasači viđeni su s više listića u rukama, na ref. mjestima su bile istaknute ruske i zastave samoproglašene Donjecke republike, naoružani ljudi čuvali zgrade gdje se parodija održava.

Cirkus i lakrdija!
daxon

#11364 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Renta wrote:Netko nije upućen u osnove demokracije a napose izbora ili referunduma.
Referendumski rezultat je rezultat onih KOJI SU IZAŠLI NA REFERENDUM a ne rezultat cijelog popisa birača.
Ti ili si nepismen ili namjerno ne razumiješ, dakle, jasno je rečeno da je izlaznost, čini mi se preko 71 % od popisanih birača sa biračkog spiska, a od tih koji su izašli, 89 % je glasalo za federalizaciju, dakle, izlaznost je rezultat cijelog popisa birača, ako to ne razumiješ, onda se vrati u osnovnu školu. :roll:
Havatar

#11365 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Ahmetov u koga su se juče rusofili kleli izjavio je da ne priznaje jučerašnji referendum.
Objektivni navijac

#11366 Re: Ukrajina

ILVIIR wrote:
Objektivni navijac wrote: Ruski fasisti :shock: :? :shock:

nije rijec o tome koliko ih ima, nego koji je stav ruskih fasista?
i te kako postoje, nemoj istinu izvrtati!

a ovo ostalo je suludo komentarisati. vidim matematika ti nikako ne ide. ali evo da nacrtam: referendum u donjecku i lugansku moze pokazati da su 90% za nezavisnost. to ipak ne mora znaciti da je ijedan ukrajinac glasao :) da bi matematicki mogli izracunati koliko ukrajinaca je za, trebaju nam prvo apsolutne brojke. tek tada se da izracunati to sto ti sebi imaginarno prizeljkujes ;) djaba se izblamira....
Evo objasnio ti je covjek @daxon sve 71 % izlaznost,89 ZA. Ako vi nacionalisti imate digitrone u kuci,racunaj. Pa ces vidjeti koliko ima Ukrajinaca :D Za ruske fasiste sam ti odgovorio: Minorna grupacija u Rusiji,cije je misljenje beznacajno.
Odsada si na ignore :D :D Znas onu staru : Da se biseri pred svinje ne bacaju :D
sluga_okupatora

#11367 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Vecina svjetskih medija veli da birackih spiskova uopste nije bilo - al' opet to su sve sigurno imerijalisticki mediji :lol:
sarajevoxxxx

#11368 Re: Ukrajina

Post by sarajevoxxxx »

Sky News: Lider proruskih separatista u Ukrajini traži od Moskve da regiju Donjecka pripoji Ruskoj Federaciji
Havatar

#11369 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Kaligula I wrote:...evo bi i on da se malo omrsi Ukrajinom...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/orba ... 45708.aspx
Rusi finansiraju i njegovu stranku i Jobik i oni su trenutno proruski orjentisani
daxon

#11370 Re: Ukrajina

Post by daxon »

sluga_okupatora wrote:Vecina svjetskih medija veli da birackih spiskova uopste nije bilo - al' opet to su sve sigurno imerijalisticki mediji
Možda je kod njih kao kod nas, posjedovanjem lične karte, automatski si na biračkom spisku te opštine, tako da je nemoguće da birački spiskovi nisu postojali.
Šta misliš, zašto su prije toga, dakle, prije referenduma, morali zauzimati regionalne zgrade uprave i braniti ih od upada kijevske hunte? Pa ja mislim da je to bila upravo priprema za legitimnost referenduma, tj. da bi unaprijed očekivane i predvidive optužbe o nepostojanju biračkih spiskova bile neosnovane. Tako da se takve tvrdnje o nepostojanju biračkih spiskova, mogu okačiti "mačku o rep".
Zeljocity

#11371 Re: Ukrajina

Post by Zeljocity »

Interesuje me samo kako ce svijet reagovati ako cijene nafte nastave da rastu? Nesto kontam Rusi uzeli Krim zbog crnomorske flote pa onda opet kontam dzabe im sve kad na kraju krajeva ako zapne ne mogu sa njom nigdje iz Crnog mora jer im Turska kao clanica NATO:a to ne mora dozvolit, kad ono danas se pise o poskupljenju nafte i onda pocnem razmisljat mozda je ovo i te kako dobar potez Rusa da sto vise kesa zarade jer njima visoke cijene nafte i odgovaraju. :-) :-)
sluga_okupatora

#11372 Re: Ukrajina

daxon wrote:
sluga_okupatora wrote:Vecina svjetskih medija veli da birackih spiskova uopste nije bilo - al' opet to su sve sigurno imerijalisticki mediji
Možda je kod njih kao kod nas, posjedovanjem lične karte, automatski si na biračkom spisku te opštine, tako da je nemoguće da birački spiskovi nisu postojali.
Šta misliš, zašto su prije toga, dakle, prije referenduma, morali zauzimati regionalne zgrade uprave i braniti ih od upada kijevske hunte? Pa ja mislim da je to bila upravo priprema za legitimnost referenduma, tj. da bi unaprijed očekivane i predvidive optužbe o nepostojanju biračkih spiskova bile neosnovane. Tako da se takve tvrdnje o nepostojanju biračkih spiskova, mogu okačiti "mačku o rep".

Tako je, sve su to gnusne lazi spremljene u kuhinji mrskog imerijalisticko-kapitalistickog agresora EU & SAD.
Vidi se iz aviona da je referendum bio 100% legalan i da nije bilo nikakvog favoriziranja.
One ruske zastave i naoruzane cike su tu cisto kao dekor.
Sreca pa je citav referendum protekao legalno :lol:
daxon

#11373 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Da li je legalan ili ne, to ja ne znam, nije moje da sudim o tome, no ono što je očito, to je da su se ljudi dobro pripremili, predvidjevši moguće prigovore, a te pripreme, vidimo sada, ostavljaju bez realnih argumenata ove koji pokušavaju dovesti regularnost u pitanje.
Još nešto, kada sam u školi učio o demokraciji i demokratskom uređenju, tada su nas učili, dobro se sijećam, kako je referendum, tj. narodni plebiscit, jedno od najvećih dostignuća demokratskog društva i ljudskog uređenja uopće.
Eh sada, kako je to, dakle izjašnjavanje volje građana referendumom, upravo u očima tzv. demokratskih zemalja, postalo najveće zlo i nešto potpuno neprihvatčjivo, to mi nije jasno. Kada je došlo do tog obrata u demokratskom društvu, to nisam upratio, ali znam šta sam učio i koju su mantru demokrate neprestano ponavljale :)
sluga_okupatora

#11374 Re: Ukrajina

Ovaj performans u vidu referenduma ce da udje u legendu :lol:

Monty Python style :lol:
daxon

#11375 Re: Ukrajina

Post by daxon »

sluga_okupatora wrote:Ovaj performans u vidu referenduma ce da udje u legendu :lol:

Monty Python style :lol:
Da, već je ušao u legendu, jedini referendum u historiji, na kome vojska i desničarske paramilicije pucaju u birače, te tenkovima gaze biračka mjesta za vrijeme održavanja referendum.
Zaista, ovo je referendum koji definitivno ulazi u legendu.
Last edited by daxon on 12/05/2014 17:37, edited 1 time in total.
Post Reply