nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bersK

#11351 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bersK »

Narode da vam javim. Crna Gora je u većem saobraćajnom kurcu od nas. Bio sam nekoliko dana dole i evo šta mogu reći za njih. Jel postoji država sa više kružnih tokova u historiji? Kroz Bar prolaziš svakih 10 metara kružni tok, a vožnja kroz kružni... Eh lepi moj. These taxi drivers. Ubacuje ti se iako imaš prvenstvo pa onda usred kružnog zamandali kočnicu jer pušta nekog kedija. But then. Putokazi kroz Podgoricu i Nikšić su pravi šibicarski. Moraš nagađat kud trebaš ić. More bit lijevo more bit desno. Krenem za Nikšić preko Podgorice i ne lezi vraže nema nigdje table. Promašim za Kolašin i sjebem se. Vraćaj se unazad rođo. Na najvećim krivinama koje skoro idu u krug je ispresjecana linija (????) Na pravcima većinom pune linije. Asfalt nekakav hrapav. Odljepljuje muda od butina koliko trese. Sve od izlaza iz Nikšića je fin put. Mislim da je to jedini dio puta koji mi se po svim parametrima svidio. Kontam da onakav put Bosna neće imati zadugo. Mislio sam da nema ništa od tog da Đetići nešto sebi izgrade od aljkavosti i lijenosti (nije stereotip, uvjerio sam se u to). A onda lijepe Plužine i najbolji put u historiji čovječanstva... Znate sve. Fascinira me to koliko samo Crnogorci naberu tolike pare, od stranaca da prstom ne maknu, neće da naprave nešto kvalitetnije. Prolaziš kroz Crnu goru i vidiš sve one požare u brdima. Nit kanadera, nit vatrogasaca. A dim uguši. Kvalitetna kurcobolja.

P.S. Još jedna stvar me jako fascinirala. Kakva baraba moraš biti da upregneš auto i iz Ukrajine i Rusije zapucaš u Crnu Goru? Hajd ovi poljaci su ko nešto i blizu, al tebra... Jebena Ukrajina. Više njihovih tabli nego naših u CG. A gdje smo mi gdje su oni. Nisu ti SSSR-ovci baš s glavom dobrila izgleda :D :D

I da, what the heck se dešava sa onim plaćanjem taksi. Stari platio sam svoj boravak, vlasnica objekta nije se ni počešala. A najjača stvar na granici nisu ni tražili one indigo listiće (šta su već)
amar1994

#11352 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Neka ba , bolja je CG , moze se prenijeti tonu mesa za rostilja , jeftina hrana , pive , pice , sladoledi , more i ceste su tu najmanje bitne :bih: :D :D :D
bersK

#11353 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bersK »

amar1994 wrote:Neka ba , bolja je CG , moze se prenijeti tonu mesa za rostilja , jeftina hrana , pive , pice , sladoledi , more i ceste su tu najmanje bitne :bih: :D :D :D

Imal jacih ljudi od onih sto pricaju da mi ne znamo da cijenimo svoju ljepotu, a onda ga rodjo zavrne na more u Černogorec. :D

Dje ti je putovanje s licnom na listi?
condy

#11354 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

ITNet wrote:Ma pravi trkaci bi ovo izbjegli u sekundi zbog iskustva, a ovi kvazi trkaci se mogu samo freezati :D
Pravi trkaci kako kazes to rade vjestije ili vozaci koji imaju bolje vjestine, to rade puno efikasnije i bolje. Nije isto preticat malo auto i kamion. Za kamion moras imati veci pregled i vise slobodnog prostora. Moras znat svoje mogucnosti, mogucnosti auta, a najvaznije vladat brzinom i situacijom da se mozes vratit ako zapne, pritisnut gas do poda ali na vrijeme i stisnuti kocnicu usporiti ne obilazit i kamion ako nemas doviljno prostora sacekat da se ne bi precijenio kao ovaj.
Rizicno preticanje je najopasnije. Ali i ako se desi, gas do poda. Kocnica samo ako imas sansu da se vratis iza.
condy

#11355 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

amar1994 wrote:Neka ba , bolja je CG , moze se prenijeti tonu mesa za rostilja , jeftina hrana , pive , pice , sladoledi , more i ceste su tu najmanje bitne :bih: :D :D :D
Kako ti se mili rostiljat na moru na onoj vrucini :roll:
Trebas ti nesto drugo radit na moru :wink:
Bjezi ba kakva CG...osim Budve al tamo je nesto drugo i tamo ko ide osim punog novcanika nista drugo ne nosi :mrgreen:
Mene su znali kopita na Hrvatskoj granici. Imao sam vecinom pice ...nije bilo mesa :mrgreen: ali nisu mi nikad pravili frku :) Nikad do sada nisam imao nekih neprijatnosti ni na granici ni tamo. Al ima na netu tacno sta i kako se moze prwnijeti i koliko
condy

#11356 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

bersK wrote:

Imal jacih ljudi od onih sto pricaju da mi ne znamo da cijenimo svoju ljepotu, a onda ga rodjo zavrne na more u Černogorec. :D

Jaci su oni, figurativno naravno, koji u tome sto je neko otisao na more u CG ili RH imaju potrebu da njemu spocitavaju svoj neiskreni patriotizam prema drzavi. Pola Njemaca ode iz drzave u druge drzave na odmore ostavljaju milione i milione van Njemacke, ali mi znamo bolje od Svaba... samo jos da napravimo ono malo ceste kroz nasu zemlju da neidemo makadamom do naseg mora! Kakva ce tek tad to biti ljepota, bez makadama.
bersK

#11357 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bersK »

condy wrote:
bersK wrote:

Jaci su oni, figurativno naravno, koji u tome sto je neko otisao na more u CG ili RH imaju potrebu da njemu spocitavaju svoj neiskreni patriotizam prema drzavi. Pola Njemaca ode iz drzave u druge drzave na odmore ostavljaju milione i milione van Njemacke, ali mi znamo bolje od Svaba... samo jos da napravimo ono malo ceste kroz nasu zemlju da neidemo makadamom do naseg mora! Kakva ce tek tad to biti ljepota, bez makadama.

Brate ne radi se o tome da ja pljujem po nekome sto je nedosljedan. Radi se o tome da je to toliko postalo uvazeno misljenje da mi mladi nista ne postujemo svoje, sve nam tudje bolje. A isti oni koji nam to spocitavaju nece u Neum da idu jer su culi da ima Ustasa, al zato idu u CG dje na plazi ne mos progledat od likova sa krizevima i tetovazama Svetog Save.
amar1994

#11358 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

condy wrote:
Kako ti se mili rostiljat na moru na onoj vrucini :roll:
Trebas ti nesto drugo radit na moru :wink:
Bjezi ba kakva CG...osim Budve al tamo je nesto drugo i tamo ko ide osim punog novcanika nista drugo ne nosi :mrgreen:
Mene su znali kopita na Hrvatskoj granici. Imao sam vecinom pice ...nije bilo mesa :mrgreen: ali nisu mi nikad pravili frku :) Nikad do sada nisam imao nekih neprijatnosti ni na granici ni tamo. Al ima na netu tacno sta i kako se moze prwnijeti i koliko
Ma kakv ja i rostilj hahah , sta ti mislis da imam vremena za njega :izet: :mrgreen: :mrgreen: :skoljka:
amar1994

#11359 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

bersK wrote:

hahahah ja ja dobro si :lol: :lol:

:thumbup:
pa gdje ce placat i jos cekat pasos :shock: :run:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#11360 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Romeo 80 »

Amare sine, fali li ti afrikat ondje da znam na sta si mislio?! :D
Razlika je drasticna! :D :lol:
amar1994

#11361 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Romeo 80 wrote:
Amare sine, fali li ti afrikat ondje da znam na sta si mislio?! :D
Razlika je drasticna! :D :lol:
Ne fali :mrgreen: , jackpot sam ubo ove godine :lol: :lol: :lol:
Dope_Man

#11362 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

bersK wrote:...
Prva stvar: Navigacija. Ne hebes se sa znakovima. Tako da na to ne mogu nista reci jer iskreno rijetko i obracam vecu paznju na znakove za mjesta s obzirom da me mobitel vodi gdje treba bez greske.

Ali za puteve je moje iskustvo prilicno drugacije. Jeste da ima malo truckanja do Niksica ako se ide preko Scepan polja, onaj prvi dio nakon granice. Ali brat bratu takva je SVAKA magistrala u BiH. A dalje je predobra cesta sve do Podgorice, kao i od Podgorice do mora.

E sto jes, - jes, imaju nelogicnosti sa linijama koliko hoces. Bas tako pravac, a ono puna. Krivina, a ono je isprekida i slicno. I moje iskustvo je bilo da niko ziv ne pretice, cak ni kamion, a pustaju svakog da se ukljuci sa sporedne ceste na glavnu, i sa tim su me iznervirali dobro jer im je tempo na magistrali kraj mora bio nepotrebno spor kada sam se ja vozao tamo.
ing-ecc

#11363 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ing-ecc »

Sranje niz (a i uz) Ivan, kolona do tunela, a negdje dole u pocetku vide se rotacije :-)
vješalica

#11364 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

idiotima udarila dugotrajna vrućina u minijaturne dimenzije sive mase u glOvi
triconja

#11365 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

condy wrote:
ITNet wrote:Ma pravi trkaci bi ovo izbjegli u sekundi zbog iskustva, a ovi kvazi trkaci se mogu samo freezati :D
Pravi trkaci kako kazes to rade vjestije ili vozaci koji imaju bolje vjestine, to rade puno efikasnije i bolje. Nije isto preticat malo auto i kamion. Za kamion moras imati veci pregled i vise slobodnog prostora. Moras znat svoje mogucnosti, mogucnosti auta, a najvaznije vladat brzinom i situacijom da se mozes vratit ako zapne, pritisnut gas do poda ali na vrijeme i stisnuti kocnicu usporiti ne obilazit i kamion ako nemas doviljno prostora sacekat da se ne bi precijenio kao ovaj.
Rizicno preticanje je najopasnije. Ali i ako se desi, gas do poda. Kocnica samo ako imas sansu da se vratis iza.
I onda tako nesto dozivim da neka budala pretice i malo fali da me udari i takav mi osjecaj bude u mudima ko da me neko nogom dobro sutno u ista. :lol:
bersK

#11366 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bersK »

Dope_Man wrote:
bersK wrote:...
Prva stvar: Navigacija. Ne hebes se sa znakovima. Tako da na to ne mogu nista reci jer iskreno rijetko i obracam vecu paznju na znakove za mjesta s obzirom da me mobitel vodi gdje treba bez greske.

Ali za puteve je moje iskustvo prilicno drugacije. Jeste da ima malo truckanja do Niksica ako se ide preko Scepan polja, onaj prvi dio nakon granice. Ali brat bratu takva je SVAKA magistrala u BiH. A dalje je predobra cesta sve do Podgorice, kao i od Podgorice do mora.

E sto jes, - jes, imaju nelogicnosti sa linijama koliko hoces. Bas tako pravac, a ono puna. Krivina, a ono je isprekida i slicno. I moje iskustvo je bilo da niko ziv ne pretice, cak ni kamion, a pustaju svakog da se ukljuci sa sporedne ceste na glavnu, i sa tim su me iznervirali dobro jer im je tempo na magistrali kraj mora bio nepotrebno spor kada sam se ja vozao tamo.

U dva u noci krenuo. Dosao dole u 8. U povratku u 12.05 bio na naplatnoj rampi onog tunela - u pola 7 kuci. Dje GM nadje onih 5 sati puta usta ga jebem. Doduse u povratku nisam ni pomisljao na navigaciju jer smo ono kontali da znamo put, a i nema nekih skretanja. Crna gora - zemlja kruznih tokova. Sta je ono ljudi moji kod njih svaka selendara ima 50 kruznih tokova, ljudi raskrsnice nemaju.
condy

#11367 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

triconja wrote:
condy wrote:
I onda tako nesto dozivim da neka budala pretice i malo fali da me udari i takav mi osjecaj bude u mudima ko da me neko nogom dobro sutno u ista. :lol:
Najbitnije u takvoj situaciji ako se desi, da oba vozaca reaguju na vrijeme. Ja ne volim takve situacije i srecom nemam ih. Izbjegavam ih. Kad vozim, gledam puno sta rade ovi iz suprotnog pravca pogotovo ako su u koloni. Totalno sam izgubio povjerenje u nase vozace. Najveci srklet mi je vozit kod nas po noci. Prosao sam nedavno iza ponoci sa mora do Ze, kakvih pijandura ima na cesti, trkaca sa jednim farom da radi, pa to nine normalno. Vise nezgodnih situacija bude kod mene po gradu. Neki dan me umalo zena na kruznom ne udari. Uspio sam stati, i za malo. Nije ni pogledala kad je usla u krozni tok, a uletila je bas zestoko. Da me udarila razvalila bi mi auto. Jbg, pazit se koliko mozes i radit malo i na svojoj voznji. Ko zna, bolje prodje!
NediM17

#11368 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

Treba dobro poznavati mogucnosti auta, ali i svoje mogucnosti.
Dope_Man

#11369 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170820002

Izgleda open neko pokusao oboriti neki rekord sa motorom.. i nece vise nikad.
nepass1

#11370 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nepass1 »

jucer vozim onom ulicom od pijace do pennyja u nedjaricima. mogu se jedva dva auta mimoici. ide zenska, crveni polo, prema meni. i samo smota prema meni, ja se odavno nisam tako prepao, guza ko meduza, noge mi se osjekle. toliko je blizu bilo da sam samo malo uspio desno skrenuti. ona se ucehla za volanom, jos se ruga. ali bas namjerno je isla, valjda da me trzne, sta li?
nightvision

#11371 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

Dope_Man wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170820002

Izgleda open neko pokusao oboriti neki rekord sa motorom.. i nece vise nikad.
Strahota. Izgleda kao da ga je s boka udario. Pretpostavljam auto izlazilo na cestu a zbog brzine vozac nije vidio da je motor u niskom letu i to i bi. Morao je ici bar 150 da ga ovako udesi.
Dope_Man

#11372 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

I meni izgleda tako, da je motor ogromnom brzinom udario u auto.. i pri tom ga uspio izvrnuti, sto znaci da je bas morala biti brzina zbog kakve ne mogu nimalo zaliti motoristu.
nightvision

#11373 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

Navodno je motoric bio u pitanju. Nije cak ni neka makina. Nevjerovatno ako je s ovim hepekom napravio ovakvu havariju.
Image
triconja

#11374 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

U cemu je fazon sa dostavljacima? U zadnjih nekoliko dana sam vidio dosta slucajeva gdje auta i vozila, dostavljacka naravno, presjecaju liniju ko mahniti. I jos ono karakteristicno uspori na nekim mjestima, isto ko da cacka mobitel.

Izgleda da se nekim ljudima ne zivi, ali vole ljudi pizdarije i dramu. Kupis sebi metar ipo kanafa i objesis se i eto ga, nema puno pametovanja. Bolje nego poklopit nekoga a taj moze imati u autu i djecu.
Dope_Man

#11375 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

Pa smatraju valjda da imaju prednost jer eto njima je voznja sluzbena duznost.. uostalom nije njegovo auto pa ga libo 'rac. I nije to nova pojava, a za mobitel upravo to i jeste.. svaki, ali bas svaki dostavljac konstantno ispred sebe ima mobitel/tablet ili ponekad papire na volanu i u voznji nesto cacka.

E sad, jesu li im bas toliko zgusnuti rasporedi da moraju da se ubacuju k'o kamikaze i rade tri posla dok voze da bi sve stigli... ne znam.
Post Reply