biće, čim se SDAP objedini.Corto Maltese wrote:Nikakvi.vee-jay wrote:koji su argumenti kontra koalicije DF+SBB?
Jedva čekam kongres ujedinjenja.
Demokratska fronta Željko Komšić
- biske
#11351 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Alfons Kauders
#11352 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To stoji, samo sto je sujeta glavna pokretacka snaga sarajevske ljevice. Mali milion neuspjesnih stranaka ciji vozdovi se medjusobno mrze i radije ce saradjivati sa bilo kim nego jedni sa drugim.zavrzlama wrote:DF ce dobiti lijep broj glasova....moj glas ide njima...
da je prije par godina seronja Zlatko na kongresu SDP-a,svoje mjesto ustupio Komsicu,danas bi imali SDP sa nekih 400 000 glasova,Komsica kao predsjednika stranke....
Nije bilo kasno cak ni kada je otisao Komsic. Da konacno onaj bizon prepusti SDP nekom drugom (ne znam vise ni kome - svi su se tako temeljito upropastili), pa onda da Komsic pokusa popeglati odnose sa SDU, NS i ostalim malim strankama, pa da se lagano ide u kreiranje nekog bloka.
Ali posto je Zlaji prioritet da zacera Zeljku, a Zelji da zacera Zlaji, ja sebe tu ne vidim. Nije da imam nesto protiv gay populacije, ali dosta su me jebali sve ove godine. Kada sujeta postane vaznija od interesa naroda, drzave i dugorocnog uspjeha neke politicke opcije, onda ne vidim razlog da podrzim tu opciju.
-
almir90
#11353 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam ni ja neki fan stranke, ali razmisljam da im dam svoj glas, cisto radi promjene. I, nova su stranka, koja do sada nije bila u vlasti. Sanse da se trenutna vlast popravi na bolje, ravna je dobitku na bingu. 
- crvenebrigade
#11354 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jos jedna u nizu iznesena neistina.Marko Zarko wrote:Uskoro NDI objavljuje rezultate svoje ankete. U Federaciji prvi DF, druga SDA, treći (gle čuda) SBB, a SDP tek četvrti. U RS-u Dodik i dalje vodi :-(
- Corto Maltese
#11355 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne kontam!?crvenebrigade wrote:Jos jedna u nizu iznesena neistina.Marko Zarko wrote:Uskoro NDI objavljuje rezultate svoje ankete. U Federaciji prvi DF, druga SDA, treći (gle čuda) SBB, a SDP tek četvrti. U RS-u Dodik i dalje vodi :-(Provjerena informacija je da NDI sa svojim partnerskim agencijama jos uvijek nije ni poceo sa istrazivanjem. Tek nakon Bajrama krece se sa anketom vezanom za Opce izbore 2014. godine
Zbog čega bi ove dvije informacije bile proturječne?
- crvenebrigade
#11356 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovdje se tvrdilo kako vec postoje odredjeni pokzatelji i rezultati a to nije tacno i istinito. Samo sam htio demantovati da je pocelo anektiranje i istrazivanje NDI-a.Corto Maltese wrote:Ne kontam!?crvenebrigade wrote:Jos jedna u nizu iznesena neistina.Marko Zarko wrote:Uskoro NDI objavljuje rezultate svoje ankete. U Federaciji prvi DF, druga SDA, treći (gle čuda) SBB, a SDP tek četvrti. U RS-u Dodik i dalje vodi :-(Provjerena informacija je da NDI sa svojim partnerskim agencijama jos uvijek nije ni poceo sa istrazivanjem. Tek nakon Bajrama krece se sa anketom vezanom za Opce izbore 2014. godine
- Corto Maltese
#11357 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Očlito nisi shvatio pitanje.crvenebrigade wrote:Ovdje se tvrdilo kako vec postoje odredjeni pokzatelji i rezultati a to nije tacno i istinito. Samo sam htio demantovati da je pocelo anektiranje i istrazivanje NDI-a.
Da ponovim.
1. Uskoro NDI objavljuje rezultate svoje ankete.
2. NDI jos uvijek nije ni poceo sa istrazivanjem
-
weredsf
#11358 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako ti dozivljavas Komsica a kako Radoncica???vee-jay wrote:najozbiljnijeweredsf wrote:Ozbiljno pitas???vee-jay wrote:koji su argumenti kontra koalicije DF+SBB?
Nista oni zajednicko nemaju, ni civilizacijski ni politicki ocim patoloske zelje za vlascu sto je u ovom slucaju sasvim dovoljno da budu skupa
-
weredsf
#11359 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ne kontam kako neko moze Komsica dozivljavati kao nesto novo, u izvrsnoj vlasti jos od kraja proslog vijekaalmir90 wrote:Nisam ni ja neki fan stranke, ali razmisljam da im dam svoj glas, cisto radi promjene. I, nova su stranka, koja do sada nije bila u vlasti. Sanse da se trenutna vlast popravi na bolje, ravna je dobitku na bingu.
- crvenebrigade
#11360 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zato sto se govorilo o nekakvom rejtingu stranaka na osnovu nepostojece i jos uvijek neprovedene ankete.Corto Maltese wrote:Očlito nisi shvatio pitanje.crvenebrigade wrote:Ovdje se tvrdilo kako vec postoje odredjeni pokzatelji i rezultati a to nije tacno i istinito. Samo sam htio demantovati da je pocelo anektiranje i istrazivanje NDI-a.
Da ponovim.
Zbog čega bi ove dvije informacije bile proturječne?1. Uskoro NDI objavljuje rezultate svoje ankete.
Dakle, ankete koja jos nije ni pocela a kamoli da postoji bilo kakvi rezultati. Eto, to je sustina.
- Corto Maltese
#11361 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jebi ga, sad moram crtati!?crvenebrigade wrote:Zato sto se govorilo o nekakvom rejtingu stranaka na osnovu nepostojece i jos uvijek neprovedene ankete.Corto Maltese wrote:Očlito nisi shvatio pitanje.crvenebrigade wrote:Ovdje se tvrdilo kako vec postoje odredjeni pokzatelji i rezultati a to nije tacno i istinito. Samo sam htio demantovati da je pocelo anektiranje i istrazivanje NDI-a.
Da ponovim.
Zbog čega bi ove dvije informacije bile proturječne?1. Uskoro NDI objavljuje rezultate svoje ankete.
Dakle, ankete koja jos nije ni pocela a kamoli da postoji bilo kakvi rezultati. Eto, to je sustina.
O.K. sa prosto-proširene prelazimo na prostu verziju.
Zbog čega bi ova rečenica bile proturječna?
...ankete koja jos nije ni pocela a kamoli da postoji bilo kakvi rezultati.
-
almir90
#11362 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Razlika je ta da sada staji na celu svoje stranke, a dok je bio u SDP-u ipak je Zlatko sve odlucivao. U predsjednistvu predstavlja narod koji ga ne podrzava, ni tam, ni vam je pristigao.weredsf wrote:
Ja ne kontam kako neko moze Komsica dozivljavati kao nesto novo, u izvrsnoj vlasti jos od kraja proslog vijeka
- crvenebrigade
#11363 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da ponovim.
Zato sto se govorilo o nekakvom rejtingu stranaka na osnovu nepostojece i jos uvijek neprovedene ankete.
[/quote]
Jebi ga, sad moram crtati!?
Ako ne shvatas, procitaj sve ponovo, pa ces mozda skontati sta sam demantovao.
[/quote]1. Uskoro NDI objavljuje rezultate svoje ankete.
Zato sto se govorilo o nekakvom rejtingu stranaka na osnovu nepostojece i jos uvijek neprovedene ankete.
Jebi ga, sad moram crtati!?
Ako ne shvatas, procitaj sve ponovo, pa ces mozda skontati sta sam demantovao.
- vatrogasac
#11364 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I dalje mu ostaju dva ista problema koja slušamo godinama...almir90 wrote:Razlika je ta da sada staji na celu svoje stranke, a dok je bio u SDP-u ipak je Zlatko sve odlucivao. U predsjednistvu predstavlja narod koji ga ne podrzava, ni tam, ni vam je pristigao.weredsf wrote:
Ja ne kontam kako neko moze Komsica dozivljavati kao nesto novo, u izvrsnoj vlasti jos od kraja proslog vijeka
...ja bih, ali iz RS-a opstruiraju.
...ja bih, ali sam morao u koaliciju pa partneri mi prave probleme i zato nema rezultata.
-
weredsf
#11366 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema razlika jer je u pitanju isti covjek, nije on u medjuvremenu dozivio nikakvu politicku katarzualmir90 wrote:Razlika je ta da sada staji na celu svoje stranke, a dok je bio u SDP-u ipak je Zlatko sve odlucivao. U predsjednistvu predstavlja narod koji ga ne podrzava, ni tam, ni vam je pristigao.weredsf wrote:
- Corto Maltese
#11367 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakvu sad pa katarzu!?weredsf wrote:Nema razlika jer je u pitanju isti covjek, nije on u medjuvremenu dozivio nikakvu politicku katarzualmir90 wrote:Razlika je ta da sada staji na celu svoje stranke, a dok je bio u SDP-u ipak je Zlatko sve odlucivao. U predsjednistvu predstavlja narod koji ga ne podrzava, ni tam, ni vam je pristigao.weredsf wrote:
Jeste li vi normalni?
Istorija pamti svakakve obrte. Dešavalo se i da mudar pobudali, i da miran pobjesni, i da se bijesan smiri, i da se dobar prozli, i da se zao podobri, samo se jedno nikada nije desilo.
Još se nikad glup u pametnog premetnuo nije.
-
almir90
#11368 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti imas svoje misljenje, ja svoje, i to postujem. Ja sam za neke druge ljude u vlasti, koga ce Zeljko sve dovesti za sobom ne znam. Znam to, da sam za promjenu, jer gore nam je ostao samo novi rat. Da li ce i on dovesti nove lopove, i sam postati lopov, samo je jedan nacin da se sazna. Ja sam voljan rizikovat.
-
oakville
#11369 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koga god je NDI podržavao, u kraćem roku isti je strmoglavo propao, osim SDA koji je izgleda tajni financijer NDI, po sistemu "vi pravite strateške planove za nove stranke jer to SDA garantuje pobjedu i kratkoročno i dugoročno"Marko Zarko wrote:Uskoro NDI objavljuje rezultate svoje ankete. U Federaciji prvi DF, druga SDA, treći (gle čuda) SBB, a SDP tek četvrti. U RS-u Dodik i dalje vodi :-(
Mogu se samo nadati da je ovo za Dodika istina i ako je tako, to će biti rijedak uspjeh međunarodnih "promotora stabilnosti u BIH" u zadnjih 10 godina.
- crvenebrigade
#11370 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ne kontam kako neko moze Komsica dozivljavati kao nesto novo, u izvrsnoj vlasti jos od kraja proslog vijeka[/quote]
Razlika je ta da sada staji na celu svoje stranke, a dok je bio u SDP-u ipak je Zlatko sve odlucivao. U predsjednistvu predstavlja narod koji ga ne podrzava, ni tam, ni vam je pristigao.[/quote]
Nema razlika jer je u pitanju isti covjek, nije on u medjuvremenu dozivio nikakvu politicku katarzu[/quote]
Kakvu sad pa katarzu!?
Jeste li vi normalni?
Istorija pamti svakakve obrte. Dešavalo se i da mudar pobudali, i da miran pobjesni, i da se bijesan smiri, i da se dobar prozli, i da se zao podobri, samo se jedno nikada nije desilo.
Još se nikad glup u pametnog premetnuo nije.[/quote]
Ocigledno da su kod tebe svi moguci obrati kad je to za odbranu lika i djela vlasnika Demokratske fronte - Zeljka Komsica.
Nevjerovatno, ovo me sve nekako podsjeca na nekadasnji rezimski RTS u vrijeme vlasti Slobodana Milosevica.
Razlika je ta da sada staji na celu svoje stranke, a dok je bio u SDP-u ipak je Zlatko sve odlucivao. U predsjednistvu predstavlja narod koji ga ne podrzava, ni tam, ni vam je pristigao.[/quote]
Nema razlika jer je u pitanju isti covjek, nije on u medjuvremenu dozivio nikakvu politicku katarzu[/quote]
Kakvu sad pa katarzu!?
Jeste li vi normalni?
Još se nikad glup u pametnog premetnuo nije.[/quote]
Ocigledno da su kod tebe svi moguci obrati kad je to za odbranu lika i djela vlasnika Demokratske fronte - Zeljka Komsica.
Nevjerovatno, ovo me sve nekako podsjeca na nekadasnji rezimski RTS u vrijeme vlasti Slobodana Milosevica.
-
weredsf
#11371 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja isto postujem ali bih volio da shvatim te sitnice, on se nikada nije odrekao politike SDP-aalmir90 wrote:Ti imas svoje misljenje, ja svoje, i to postujem. Ja sam za neke druge ljude u vlasti, koga ce Zeljko sve dovesti za sobom ne znam. Znam to, da sam za promjenu, jer gore nam je ostao samo novi rat. Da li ce i on dovesti nove lopove, i sam postati lopov, samo je jedan nacin da se sazna. Ja sam voljan rizikovat.
-
Marko Zarko
#11372 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
NDI završio...DF se odlijepio od SDA, a SDP i SBB utijesno...i ovo nije navijački, ovo je fakat koji će uskoro biti objavljencrvenebrigade wrote:Jos jedna u nizu iznesena neistina.Marko Zarko wrote:Uskoro NDI objavljuje rezultate svoje ankete. U Federaciji prvi DF, druga SDA, treći (gle čuda) SBB, a SDP tek četvrti. U RS-u Dodik i dalje vodi :-(Provjerena informacija je da NDI sa svojim partnerskim agencijama jos uvijek nije ni poceo sa istrazivanjem. Tek nakon Bajrama krece se sa anketom vezanom za Opce izbore 2014. godine
-
oakville
#11373 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma pusti te pseudostranke, jel HDZ i Dodik pobjeđuju sigurno? Da počnemo proslavu .Marko Zarko wrote:NDI završio...DF se odlijepio od SDA, a SDP i SBB utijesno...i ovo nije navijački, ovo je fakat koji će uskoro biti objavljencrvenebrigade wrote:Jos jedna u nizu iznesena neistina.Marko Zarko wrote:Uskoro NDI objavljuje rezultate svoje ankete. U Federaciji prvi DF, druga SDA, treći (gle čuda) SBB, a SDP tek četvrti. U RS-u Dodik i dalje vodi :-(Provjerena informacija je da NDI sa svojim partnerskim agencijama jos uvijek nije ni poceo sa istrazivanjem. Tek nakon Bajrama krece se sa anketom vezanom za Opce izbore 2014. godine
- drug_profi
#11374 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako bih mogao samo malo da se osvrnem na kritiku.
Naime, ova stranka je zaista vrlo nedefinisana. Niti se zna sta hoce, ni s kim ce, ni protiv koga ce...
Medjutim, alternativa je SD A i P. Dobro umrezene i utvrdjene stranke koje vladaju znamo vec kako i gdje je sposobnost i postenje manje pozeljna vrlina.
Od toga treba krenuti.
Dakle radije glasati i za bilo koju od stranaka sa opozicione strane nego ostaviti ovu neman na vlasti. ZA bilo koju!
Ova stranka treba da dobije glasova dovoljno da se uzdrma leglo u tuzilastvu, sudstvu, JP... i pri tom mi nije bitno sa kim ce se slizati da osvoji vlast samo da to ne budu one dvije pomenute. Svjestan sam, a ne znam kako niste i svi vi, da sa SDA i SDP NEMA MRDANJA SA MJESTA. OStajemo u blatu, kalu, smogu i smradu, dok se oni bogate, dizu poreze, zatvarju radna mjesta u realnom sektoru, ne isplacuju socijalne kategorije, ne placaju fakture privatnim kompanijama....
Dakle ko god da dodje NE MOZE NIKAKO biti gore. Jer je i dalje propadanje bolje od ovog statusa quo od kojeg se necemo nikad odmaci.
Moramo ili krenuti naprijed ili propasti do dna da se uhavizamo i shvatimo koji smo onako svi zajedno idioti, dabil idijoti.
Zato mazohisticki za DF, pa nek se ljubi i sa Fahrom, more jedan mandat... drugi nece dobiti. Uostalom Fahro je definitvno uhvacen za jaja i ima da radi sto mu se kaze, kao i Zeljko.
Naime, ova stranka je zaista vrlo nedefinisana. Niti se zna sta hoce, ni s kim ce, ni protiv koga ce...
Medjutim, alternativa je SD A i P. Dobro umrezene i utvrdjene stranke koje vladaju znamo vec kako i gdje je sposobnost i postenje manje pozeljna vrlina.
Od toga treba krenuti.
Dakle radije glasati i za bilo koju od stranaka sa opozicione strane nego ostaviti ovu neman na vlasti. ZA bilo koju!
Ova stranka treba da dobije glasova dovoljno da se uzdrma leglo u tuzilastvu, sudstvu, JP... i pri tom mi nije bitno sa kim ce se slizati da osvoji vlast samo da to ne budu one dvije pomenute. Svjestan sam, a ne znam kako niste i svi vi, da sa SDA i SDP NEMA MRDANJA SA MJESTA. OStajemo u blatu, kalu, smogu i smradu, dok se oni bogate, dizu poreze, zatvarju radna mjesta u realnom sektoru, ne isplacuju socijalne kategorije, ne placaju fakture privatnim kompanijama....
Dakle ko god da dodje NE MOZE NIKAKO biti gore. Jer je i dalje propadanje bolje od ovog statusa quo od kojeg se necemo nikad odmaci.
Moramo ili krenuti naprijed ili propasti do dna da se uhavizamo i shvatimo koji smo onako svi zajedno idioti, dabil idijoti.
Zato mazohisticki za DF, pa nek se ljubi i sa Fahrom, more jedan mandat... drugi nece dobiti. Uostalom Fahro je definitvno uhvacen za jaja i ima da radi sto mu se kaze, kao i Zeljko.
-
palermo
#11375 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Od koga su uhvaćeni, i k'o će im govoriti šta da rade ?drugi profil wrote: