svala čast čalendžeru, bez tebe bi ova tema bila veliko ništa.Challenger__ wrote:- Malo više obraćam pažnju na vanjski faktor jer je vidljivo iz aviona da će SAA, prije ili kasnije preuzeti kontrolu nad svim dijelovima zemlje ako ne bude vanjske intervencije;
- inače, sastanak Natanjahuovog kabineta i rukovodstva IDF-a je održan danas što je karakteristika samo za vanredne situacije,
- očigledno da napredak SAA za Izrael predstavlja "vanrednu situaciju".
Sirija
- basar
#11326 Re: Sirija
-
crnoplavo
#11327 Re: Sirija
na pitanje bi mogao odgovoriti cijenjeni sejh Jusuf el Kardavi, koji je pozvao na ubistvo rahmetli Butija i ostalih islamskih ucenjaka koji nisu podrzali kanibale (tzv borce za slobodu)...ispravan_put wrote:Po dosadašnjim postovima se da zaključiti da si šija, s obzirom na pominjanje nekih ljudi iz prošlosti, kao i na politiku tvoje priče. Možda baš nisi primio šiizam u potpunosti, već prihvatiš ono što ti plasiraju preko nekih fejsbuk stranica ili preko pojedinih profesora u BiH, poput Rešida Hafizovića. Kako god, nije ni toliko važno šta si, priča ti smrdi svakako. Jedno pitanje : Ako moliš Allaha da podari džennet nevinim civilima, koje su ubijeni od strane Assadove vojske, kako onda da tu vojsku nazivaš hrabrom i pozivaš da "čisti". Ako neko ko je ubijen zaslužuje džennet, šta zaslužuje onaj koga je ubio?basar wrote:Idemo hrabra vojsko, samo čisti.
Nevinim civilima neka Allah podari lijepi dženet.
- Challenger__
#11328 Re: Sirija
Prema "Debka file":
- May 14, 2013, "Putin again warns Netanyahu hands off Syria"
- May 16, 2013, "John Kerry Loses Clout for Middle East Diplomacy"
- Oštro upozorenje Putina, diplomatski kolaps SAD na Bliskom istoku i šta nakon toga radi Izrael?? Danas održava de facto ratni, prošireni kabinet i prijeti Damasku...
- May 19, 2013"Netanyahu: We’ll keep up action for keeping advanced weapons from Hizballah"
- Blef? Ozbiljna prijetnja? Ispipavanje pulsa Kremlju? Provokacija upućena Damasku sa nadom da će povući pogrešan korak?
Nisam pametan...
- May 14, 2013, "Putin again warns Netanyahu hands off Syria"
- May 16, 2013, "John Kerry Loses Clout for Middle East Diplomacy"
- Oštro upozorenje Putina, diplomatski kolaps SAD na Bliskom istoku i šta nakon toga radi Izrael?? Danas održava de facto ratni, prošireni kabinet i prijeti Damasku...
- May 19, 2013"Netanyahu: We’ll keep up action for keeping advanced weapons from Hizballah"
- Blef? Ozbiljna prijetnja? Ispipavanje pulsa Kremlju? Provokacija upućena Damasku sa nadom da će povući pogrešan korak?
Nisam pametan...
Last edited by Challenger__ on 19/05/2013 21:48, edited 1 time in total.
- emigrazione
#11329 Re: Sirija
Masalah, vidim dosta ovih nasih horsaša i sitnih krimosa uzelo pusku i ratuje tamo. Neka im dragi Allah odmah podari dzenet, bez razmisljanja. Amin...
http://www.nezavisne.com/dnevne/crnahro ... 005-01.php
http://www.nezavisne.com/dnevne/crnahro ... 005-01.php
- Challenger__
#11330 Re: Sirija
Da se malo odmaknemo od sumorne međunarodne dimenzije i vratimo se u Siriju, na dešavanja na terenu:
_____
Jedan fantastičan snimak, a Boga mi i video: >okolina Damska<
Syria 24 English - napredak SAA i u provinciji Alepo i samom gradu."The SAA has gained significant ground in the province of Aleppo."
_____
Jedan fantastičan snimak, a Boga mi i video: >okolina Damska<
- Klavikula
#11331 Re: Sirija
sa lica mjesta:
duzi snimak ali na arapskom
Snimak mozete pogledati ovdjeUPDATE 22:10
Libanonska TV postaja al-Mayadeen ima svog korespondenta koji se nalazi u Qusayru. Uz ekskluzivne snimke sukoba u gradu, njihov korespondent izvještava o najnovijem razvoju događaja. Ističe kako je vojska do sada preuzela kontrolu nad gotovo cijelim gradom te kako se borbe sada većinom vode na prostoru sjeverne gradske četvrti Al-Zouhori. Također navodi kako su se neki militanti sklonili u naseljima na sjeveru gradu te objašnjava kako su ova naselja zapravo povezana sa samim gradom. Vojska trenutačno artiljerijom cilja ove položaje. "Da pojasnim, vojska drži čvrstu kontrolu iza ovih naselja, prema Homsu i prema magistrali Damask-Homs. To znači da se naoružane skupine ne mogu povući niti u pravcu Damaska niti u pravcu Homsa", rekao je.
Prema ovom izvještaju pobunjenici su opkoljeni sa svih strana. Reporter al-Mayadeena također navodi, prema izvorima vojske, kako se sa sigurnošću može tvrditi da je od jutros do sada ubijeno preko 100 militanata. "Po pitanju sirijske vojske, ima 5 mrtvih i 22 ranjenih", rekao je.
duzi snimak ali na arapskom
Last edited by Klavikula on 19/05/2013 22:22, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11332 Re: Sirija
čini se stampedo među kanibalima 
- hneuron
#11333 Re: Sirija
Ako se vratiš na moje postove od prije šest mjeseci i posebnu temu koju su blokirali videćeš da sam na sav glas upozoravao na ovaj razvoj događaja.Regionalizacija ovog sukoba je po meni neminovna jer objektivno samo popvršnom analizom trenutne geostrateške situacije i "otvorenih uloga" interesnih strana se lahko da naslutiti raelna dimenzija ovog pilotiranog konflikta.Kao što sam već napisao glavni akteri ovog krvavog pira su poodavno skinuli maske više i ne kriju prave namjere.Mora se znati za će u "središnjoj zoni" ostati samo pustoš i jad dosledno aktuelnim doktrinama savremenog sukoba.Međutim osim ovog danas imamo "in atto" ekstremističko-religijsku ezasperaciju koja evidentno kao infekcija se širi pomenutim prostorima i koju poneki i ovdje morbidno pokušavaju opravdati i objasniti promovišući pri tom taj bolesni metod kao opravdanu reakciju?? Ovom se treba dodatno posvetiti.Challenger__ wrote:- Malo više obraćam pažnju na vanjski faktor jer je vidljivo iz aviona da će SAA, prije ili kasnije preuzeti kontrolu nad svim dijelovima zemlje ako ne bude vanjske intervencije;
- inače, sastanak Natanjahuovog kabineta i rukovodstva IDF-a je održan danas što je karakteristika samo za vanredne situacije,
- očigledno da napredak SAA za Izrael predstavlja "vanrednu situaciju".
-
hAZNADAR
#11334 Re: Sirija
Ne obavezno - ali barem nebi trebao izigravati jedinog ispravnog na ispravnom putu i zastitnika islama.racionalista wrote:po nekoj logici svaki saveznik izraela bi trebao biti neprijatelj muslimana
Proci ce ovaj sukob jednog dana bez obzira ko pobijedio - samo ce jedna stvar ostati zapamcena. Selefije i cionisti u istom stroju.
-
popokatepetl_com
#11335 Re: Sirija
Mislim da ove reakcije Izraela dovoljno govore o tome ko je nadredjeni ovim Al Nusra frontovima i ciji su oni proizvod.
-
joe_black
#11336 Re: Sirija
Kroz neko vrijeme vidim...SAD podizu spomenik Assadu odma pored kipa slobode...Covjek potamanio kanibala koliko SAD nije potamanio u Afganistanu, Iraku zajeno:))))
- basar
#11337 Re: Sirija
Reći ću vam, štaviše, da je ova briga koja nas obuzima, da je to ustvari samo po spoljašnjosti briga, a ja sam siguran da ova briga, u stvarnosti, obuzima one koji su poslani nama da dožive svoj kraj na ovoj našoj mubarek zemlji. Briga obuzima njih! Zar niste čuli riječi Božijeg Poslanika, a.s., u sahih hadisu kojeg bilježe Ebu Ja'la u Musnedu i Imam Ahmed u svom Musnedu i Et Taberani u svom El Mu'džemu: „Stanovnici Šama su bič ( kazna) Allahov na Njegovoj Zemlji, njime udara koga On hoće od svojih robova. Munafici u njemu neće zavladati nad vjernicima. Zabranjeno je munaficima u njemu da umru osim u brigama, tužni i ljuti.“ Ovo su riječi Poslanika, a.s., hadis je sahih i prenosioci su ispravni. „Stanovnici Šama su bič Allahov na Njegovoj Zemlji...“ u Šamu. Allah, dž.š., udara ovim bičem koga hoće od svojih robova da ih uništi i da ih odgoji. Zar ovo nije ono što se danas dešava kod nas? Rečeno je kriminalcima: „Idite u Šam!“ Rekli su im to sa namjerom koja kruži njihovim glavama. Pa ih je Allah, dž.š., podredio ostvarenju riječi Božijeg Poslanika, a.s. Stanivnici Šama su Allahov bič! Stanovnici Šama su Allahov bič, o robovi Allahovi! Evo, vi, o Allahovi robovi, gledate potvrdu toga! Kada bi mediji objavili, a ne objavljuju, popis, vidjeli biste da je na desetine hiljada, čak i više, kriminalaca, dočekalo svoj kraj na ovoj mubarek zemlji, i vidjeli biste istinitost riječi Allaha Uzvišenog:
„Borite se protiv njih! Allah će ih rukama vašim kazniti i poniziti, a vas će protiv njih pomoći, i grudi vjernika zaliječiti.“ ( Et Tevba, 14. )
Odlomci iz posljednje hudbe šehida dr. Muhammed Se'id Ramadan El Buti. (po meni najvećeg heroja ovog sukoba) čovjek koji je na sve načine pokušavao da zaustavi rat među muslimanima.
„Borite se protiv njih! Allah će ih rukama vašim kazniti i poniziti, a vas će protiv njih pomoći, i grudi vjernika zaliječiti.“ ( Et Tevba, 14. )
Odlomci iz posljednje hudbe šehida dr. Muhammed Se'id Ramadan El Buti. (po meni najvećeg heroja ovog sukoba) čovjek koji je na sve načine pokušavao da zaustavi rat među muslimanima.
- BHCluster
#11338 Re: Sirija
Znaci opet ovozemaljski konsenzusu o Bozim zakonima?ispravan_put wrote:Ne, samo ako smatraš da je neki ljudski zakon bolji od Allahovog zakona, onda postaješ otpadnik od vjere. Čovjek živi u državi gdje ne vlada šerijat, tako da je primoran živjeti i raditi po zakonima te države. Ali ako čovjek negira šerijat i kaže da je neki drugi zakon bolji, izašao je iz vjere, po konsenzusu islamskih učenjaka.BHCluster wrote:
Znaci ako si musliman a prihvatas ovozemaljske zakone ispred onozemaljskih zakona oda ti je metak ili grijesim.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11339 Re: Sirija
primjetio sam jednu stvar ...
forumaši koji podržavaju diktatora iz damaska mijenjaju svoj riječnik kada se radi o oslovlavanju boraca za slobodu
prvo su bili - teroristi (uz još par duhovitih dosjetki npr. košer mudžahedini i sl.)
potom - vehabije
a sada su - selefije
pitanje za tisuću markica ....
koji je slijedeći izraz
forumaši koji podržavaju diktatora iz damaska mijenjaju svoj riječnik kada se radi o oslovlavanju boraca za slobodu
prvo su bili - teroristi (uz još par duhovitih dosjetki npr. košer mudžahedini i sl.)
potom - vehabije
a sada su - selefije
koji je slijedeći izraz
- BHCluster
#11340 Re: Sirija
"ISLAMSKI DISIDENTI"japin_mutapi wrote:primjetio sam jednu stvar ...
potom - vehabije
a sada su - selefije
koji je slijedeći izraz
-
ispravan_put
#11341 Re: Sirija
Naveo sam konsenzus, da ne bi bilo da ja pričam o propisima, jer ja nisam alim. Ako te baš toliko zanima i ako sumnjaš u ovo što sam rekao, imaš Ibn Kesirov tefsir Kur'ana gdje ti je objašnjeno značenje ajeta koji se tiču ove tematike.BHCluster wrote:
Znaci opet ovozemaljski konsenzusu o Bozim zakonima?
@ basar
Jesu li alevije muslimani? Odgovori mi sa DA ili NE.
-
racionalista
#11342 Re: Sirija
Što se tiče Bosne i "naših" lokalnih vehabija meni se čini da je tu preko 90% likova sa problematičnom prošlošću. Ne bi da ulazim u razloge zbog kojih je to tako.
- BHCluster
#11343 Re: Sirija
Znaci opet "ovozemaljsko" tumacenje Kur'ana, zar samo citanje Kur'ana jedno vjerniku islamske vjeroispovjesti nije dovoljno?ispravan_put wrote:Naveo sam konsenzus, da ne bi bilo da ja pričam o propisima, jer ja nisam alim. Ako te baš toliko zanima i ako sumnjaš u ovo što sam rekao, imaš Ibn Kesirov tefsir Kur'ana gdje ti je objašnjeno značenje ajeta koji se tiču ove tematike.BHCluster wrote:
Znaci opet ovozemaljski konsenzusu o Bozim zakonima?
-
ispravan_put
#11344 Re: Sirija
Da je tako, svi bi smo bili alimi i učenjaci. Ako misliš da možeš razumjeti sam sve ajete Kur'ana, napiši tefsir. Proizvoljno shvatanja Kur'anskih ajeta, bez uzimanja tefsira istaknuti ljudi u Islamu je dovela do pojava raznih sekti poput npr. haridžija (tekfirlija),koji pojedine propiseuzimaju proizvoljno da muslimane proglašavaju za nevjernike i sl. Postavljaš pitanja kao da nisi musliman, jer pitanje je suviše glupo.
- Cyrax
#11345 Re: Sirija
Daj udaviste temu sa tim prepucavanjima ko je musliman a ko nije.
Idite na religiju
Idite na religiju
- BHCluster
#11346 Re: Sirija
Sve sto si tu napisao je ovozemaljska pojava to sto se vjernici raznoraznim svojim tumacnjima Kur'ana stvaraju razne sekte i slicno bas zato sto nece da citaju i uce Kur'an, vec se oslanaju na ovozemaljske interpretacije Kur'ana. Zato moje pitanje jos uvjek stoji!ispravan_put wrote:Da je tako, svi bi smo bili alimi i učenjaci. Ako misliš da možeš razumjeti sam sve ajete Kur'ana, napiši tefsir. Proizvoljno shvatanja Kur'anskih ajeta, bez uzimanja tefsira istaknuti ljudi u Islamu je dovela do pojava raznih sekti poput npr. haridžija (tekfirlija),koji pojedine propiseuzimaju proizvoljno da muslimane proglašavaju za nevjernike i sl. Postavljaš pitanja kao da nisi musliman, jer pitanje je suviše glupo.
- Klavikula
#11347 Re: Sirija
jedno pitanje za @ispravna dzada
kakve veze sa situacijom u Siriji ima da li su alaviti muslimani ili nisu? ako jesu/nisu kakav to uticaj ima na rat, kakve posljedice moze izazvati spoznaja da jesu/nisu muslimani?
kakve veze sa situacijom u Siriji ima da li su alaviti muslimani ili nisu? ako jesu/nisu kakav to uticaj ima na rat, kakve posljedice moze izazvati spoznaja da jesu/nisu muslimani?
-
ispravan_put
#11348 Re: Sirija
Zato što ovaj pod nickom "basar" psotavlja ovdje hadise, te vidim na šta aludira, jer je pogrešna interpretacija hadisa u konteksu, u kojem on to radi. S toga postavljam pitanje, da bi se razjasnilo ko je munafik (licemjer) u Siriji. Postavljam mu opet pitanje : Jesu li alevije muslimani? Da ili ne.
Interesuje kako je moguće da alevije (nusajrije) budu branioci Islama? Zar ima neko ovdje ko smatra da su oni muslimani?
Interesuje kako je moguće da alevije (nusajrije) budu branioci Islama? Zar ima neko ovdje ko smatra da su oni muslimani?
-
crnoplavo
#11349 Re: Sirija
Odgovor daje Sejh kanibala, "Alevije nisu muslimani i njihovo meso je halal"ispravan_put wrote:BHCluster wrote:
Jesu li alevije muslimani? Odgovori mi sa DA ili NE.
- Klavikula
#11350 Re: Sirija
@dzada
ja recimo alavite smatram muslimanima, a ako se nevaram u Siriji se trenutno brani Sirija, ne religie.
ja recimo alavite smatram muslimanima, a ako se nevaram u Siriji se trenutno brani Sirija, ne religie.