Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
pemanapemani

#11326 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pemanapemani »

“Nisam otišao zato što nije valjano pripremljena atmosfera za taj sastanak ili radni ručak. Ja sam od gospodina Čovića tražio da kontaktira gospodina Radončića, tako da se dogovorimo da se relaksiraju odnosi. Da se ne dogodi da ja budem u Mostaru na ručku dok ovdje oni napadaju Izvještaj o radu Vijeća ministara. Tako da se malo relaksira taj odnos između SBB-a i SDA. Međutim, jučerašnje izjave gospodina Radončića su zakovale jedan nejasan odnos njega spram mene i spram Vijeća ministara”, rekao je Izetbegović.

Maestralno odigrano.

Baš je spustio Dodiku za Bošnjake u Podrinju.

Mislim da se trebaju zaboraviti dosadašnje sitne greškice gospodina Izetbegovića, jer je ovo stvarno nenadjebiva politička pobjeda i ponižavanje protivnika.

Odmah se sjetim reagovanja kada je izbrisan prefiks Bosanski iz imena gradova i kada je zabranjen bosanski jezik u školama u manjem entitetu, a da ne pričam o reakcijama na svrstavanje Bošnjaka u vjersku skupinu.
Iako su akcije i reakcije na navedene događaje bile totalni nokaut političkim protivnicima, današnja reakcija je totalno satiranje dušmana BiH. Nakon ovog danas, više ništa neće biti isto.
spreca

#11327 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

statixx wrote:
Ako je vjerovati AVAZ-u glasali su protiv jer na njegovo mjesto dolazi SDS-ovac, a ne SBB-ovac kako je Fahro ocekivao. I navodno postoji disparitet, jer umjesto 4 clana, RS daje 5 clanova u komisiji, a FBiH 7, umjesto 8.
pa bolje da je SDSovac nego ADZeovac
mO k3

#11328 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

@statixx to si nasi/bakirovi srbi :) koji suudruzeni sa bakirom da sruce mali cetnitet
horkesh

#11329 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

pemanapemani wrote: Odmah se sjetim reagovanja kada je izbrisan prefiks Bosanski iz imena gradova i kada je zabranjen bosanski jezik u školama u manjem entitetu, a da ne pričam o reakcijama na svrstavanje Bošnjaka u vjersku skupinu.
Iako su akcije i reakcije na navedene događaje bile totalni nokaut političkim protivnicima, današnja reakcija je totalno satiranje dušmana BiH. Nakon ovog danas, više ništa neće biti isto.
O kojim reakcijama je riječ?
mirsek

#11330 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mirsek »

Alfons Kauders wrote:Ne mogu da vjerujem. Da li jos neko osim mene pocinje sumnjati da su SDA i SBB zapravo... U talu?
Jedino ako su slucajno dobili osjecaj za visi interes.
Al da Bake predje preko onakvog onanisanja po rahmetli majci, ne znam, ne mogu u to da povjerujem.
Altsa

#11331 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Altsa »

spreca wrote:
bingov buraz wrote:Da se Bake pojavio otvoreno bi izdao SZP,neko ga je dobro nasavjetovao.
:thumbup: dobro je ovo odigro
Dovoljan je krmak Ivanic da izda.
Altsa

#11332 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Altsa »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Haris.ba wrote:Hajmo posteno. Ovo je Bake jedva docekao da vrati Covketu kada ga je iskulirao za sastanak u Konjicu.

Samo je ono bilo brutalnije. Covke glumio da nije ni znao za sastanak.
Ne gotivim Bakira ni njegovu politiku, još manje SDA, ali bakir je ovdje na visini zadatka. Posebno godi to što je i Radočinć odbio dolazan na ručak i eto pokazalo se da Bošnjaci i njihovi lideri imaju barem zrno dostojanstva i samosvjesti. Ovdje zamjeram Bakiru što nije jasno poručio da nema razgovora sa onima koji otvoreno kažu da su Bošnjaci ponovo okupirali Podrinje. Jednsotavno sa takvom politikom se možemo samo gldati preko nišana. Šta mislite da je recimo bakri rekao da su Hrvati ponovo okupirali srednju Bosnu, digla bi se kuka i motika da ga skine, Kolinda bi pozivala NATO da okupira BiH i zaštiti Hrvate.
Rekaoje sinoc u intervjuu na BHT.
Obi Wan Bosnian

#11333 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

mirsek wrote: Al da Bake predje preko onakvog onanisanja po rahmetli majci, ne znam, ne mogu u to da povjerujem.
:lol: Ti si sigurno dobar čovjek. Ja baš i nisam pa mogu bolje razumjeti loše ljude. Bakir je ljudska verzija đavola. Krajnje iskvaren i nemoralan lik. Bez ikakvih skrupula i časti. Šta takvom čovjeku može smetati da mu se vrijeđa majka? Vjerovatno je on Fahri i rekao kako da je vrijeđa. Ali ti si previše dobar čovjek da bi to mogao razumjeti. Dobri ljudi jednostavno ne mogu razumjeti na šta su sve spremni loši ljudi.

Pa ja godinama govorim da je SBB napravljena od strane SDA da bude "alternativa" za one glasače koji ne vole SDA. Za desno orjentisane Bošnjake koji ne vole Erdogana i skloniji su sekularizmu. Ili jednostavno im se gadi porodica Izetbegović i sve vezano za SDA a ne bi nikad glasali za "komunjare". Prije SBB-a tu je funkciju obavljala SzBiH a nakon SBB-a preuzeće možda nova Šepićeva stranka. Kada imaš sve konje ne možeš izgubiti utrku.
Alfons Kauders

#11334 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Nikad haman narod nece skontat fazon kojih im jebu 20 godina.

Hajd sto to narod ne konta, vec ne kontaju HDZ i EU, pa i dalje misle da zaista imaju posla s vise stranaka.
pemanapemani

#11335 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pemanapemani »

horkesh wrote:
pemanapemani wrote: Odmah se sjetim reagovanja kada je izbrisan prefiks Bosanski iz imena gradova i kada je zabranjen bosanski jezik u školama u manjem entitetu, a da ne pričam o reakcijama na svrstavanje Bošnjaka u vjersku skupinu.
O kojim reakcijama je riječ?
Nevjerovatnim reakcijama, nakon kojih je država ojačala barem 20%, manji entitet doveden na nivo KUD-a, a snovi o trećem entitetu rasplinuti poput balona sapunice. :-)

On je zamjerio predsjedniku entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku jer je govorio o muslimanskoj okupaciji Drine. Smatra da je to vrlo štetna poruka, ali da je u interesu svih u Bosni i Hercegovini spreman razgovarati i sa Dodikom, ukoliko bude postojala dobra volja sa druge strane.
“Ja sam bio spreman otići u Mostar i nakon svega što su meni izgovorili gospodin Radončić i gospodin Dodik. Ne zato što sam željan susreta s njima već da nešto pomaknemo naprijed. Da stvorimo kakvu takvu atmosferu, ja bih otišao”, rekao je na kraju intervjua za BHRT član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Pored toga što je politički mag koji satire protivnike, on je i čovjek koji oprašta. Ipak je ovo Dodikov prvi gaf i nije u redu da Bakir izigrava razmaženu mladu i neće da pređe preko Dodikovog lapsusa.

Jebi ga, vidiš šta ljudi pišu na temi - Bakir satro Dodika i Čovića i onako usput otvorio 10 hiljada radnih mjesta.
Novak20

#11336 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Zbunjivanje protivnika. Moli Čovića za sastanak radi mirenja i "opuštanja" sa Radonjčićem i Dodikom pa ga prvi otkazuje.

Prije podne mislim jedno, popodne drugo. Zvuči poznato. :D
Novak20

#11337 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:Nikad haman narod nece skontat fazon kojih im jebu 20 godina.

Hajd sto to narod ne konta, vec ne kontaju HDZ i EU, pa i dalje misle da zaista imaju posla s vise stranaka.
Ja...sve glupani i naivci. :D
GeeTnT

#11338 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Novak20 wrote:Zbunjivanje protivnika. Moli Čovića za sastanak radi mirenja i "opuštanja" sa Radonjčićem i Dodikom pa ga prvi otkazuje.

Sta bi ti? Tika-taka igru ili mozda formaciju 4-4-2?
Alfons Kauders

#11339 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Propagandisti HDZ s obje strane granice jucer su dobili nove upute za novi spin. Evo samo jutrosnje doze Vecernjaka:
Gradonačelnik grada Širokog Brijega Miro Kraljević: Odlasci mladih se potenciraju sa strane kako bi nas bilo manje
Kolumna Joze Pavkovića: Hercegovcima država nametala sadnju kikirikija, a ne želi podržati uzgoj smilja

Povijesne okolnosti i zemljopis Hercegovcima su u gene usadili poduzetnički duh. Među kršem i kamenom, pod svojevrsnim političkim sankcijama, Hercegovci su se mogli uzdati samo u sebe. Zato su, kao malo gdje, ljudi, pojedinci na tom prostoru iznjedrili bezbroj ideja za koje je država trebala osigurati infrastrukturu, logistiku, propise, a posebno strategije poljoprivrede, razvoja u kojima bi i hercegovačke poduzetničke ideje našle svoje mjesto. To je posao države. Međutim, ni ova BiH, kao ni sve prethodne države pod čijim okriljem je Hercegovina bila, nije pokazala minimum spremnosti omogućiti im vlastite ideje pretočiti u dugotrajan biznis od kojeg bi koristi imali svi - i država i njezini građani. Jednostavnije je, a čini se, mnogima i korisnije, bilo stimulirati odlazak, proces koji je u Hercegovini nadživio poduzetničke euforije s kaduljom, činčilama..., a možda će i smilje. Hercegovinu isprazniti, a ne oživiti, jedina je strategija koja je zaživjela na ovom prostoru.
SVEUČILIŠTE U MOSTARU
Ostalo prazno gotovo 2000 mjesta, očekuje se dolazak studenata iz RH

Sveučilište u Mostaru bilježi pad studenata od 2010. godine. Ove godine taj manji broj studenata više je izražen. Uzroka sasvim sigurno ima više, a jedan od njih je demografska slika - govori nam na početku razgovora novoizabrani rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić. Koliko je situacija ove godine drugačija nego ranijih, pokazuju i podaci
Mislim da je lako uociti novi kurs hrvatske politike u BiH. Kako vise nece paliti prica o majorizaciji i Komsicu, sad valja naci nove/stare neprijatelje. HDZ ce na prici o iseljavanju graditi kampanju za izbore, predstavljajuci emigraciju kao rezultat bosnjacke zavjere. To ce bez problema popusiti i masa, i to ce biti Covicev "referendum" pred izbore.

To sto je HDZ na vlasti od 1990 naravno nema nikakve veze s ekonomskim rezultatima prostora na kojim vlada. Sve su to Bosnje krive.
Alfons Kauders

#11340 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:
Alfons Kauders wrote:Nikad haman narod nece skontat fazon kojih im jebu 20 godina.

Nakon pizdarija koje su popusili, da. U EU su glupani i naivci koje ovi nasi vrte oko malog prsta vise od decenije.

Mislim da to nije potrebno dokazivati?

HDZ je druga prica. HDZ je samo racunao na njihovu glupost i lakovjernost, pa dobio po usima.
Novak20

#11341 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

GeeTnT wrote:
Novak20 wrote:Zbunjivanje protivnika. Moli Čovića za sastanak radi mirenja i "opuštanja" sa Radonjčićem i Dodikom pa ga prvi otkazuje.

Sta bi ti? Tika-taka igru ili mozda formaciju 4-4-2?
Ja...ništa. Svega imam, hvala Bogu, unatoč ovim lošim igrama i prestarjelim igračima. Mogu valjda da zviždim sa tribina. :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11342 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

NEĆE ODUSTATI
Čović: Otkazivanje ručka u Mostaru nije me obeshrabrilo
Image
Novak20

#11343 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:
Novak20 wrote:

Nakon pizdarija koje su popusili, da. U EU su glupani i naivci koje ovi nasi vrte oko malog prsta vise od decenije.

Mislim da to nije potrebno dokazivati?

HDZ je druga prica. HDZ je samo racunao na njihovu glupost i lakovjernost, pa dobio po usima.
:lol:

Pa mi smo njima eksperiment u izoliranim uslovima a ne oni nama da ih vrtimo oko prsta. Svakim novim danom zakasnimo za zemljama EU 22 sata. Možemo tako u nedogled, samo čemu i kome.

HDZ radi šta mora, kako zna i umije. Najslabiji svakako uvijek dobije po ušima od jakog a od jakog i glupog...troduplo.
Novak20

#11344 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

http://ba.n1info.com/a176738/Vijesti/Vi ... ovicu.html

..."Mi smo ponudili jedan prijedlog izmjena izbornog zakona, ali spremni smo prihvatiti i svako drugo riješenje koje će jamčiti da jedan narod drugome neće birati člana Predsjedništva niti izaslanike u Dom naroda", .......

...Komentirajući sinoćnju izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića kako on stalno diže ljestvicu zahtijeva, pa ju je nemoguće dohvatiti, da je nesklon kompromisima i da tako tražeći sve neće dobiti ništa, Čović je kazao kako je ta ljestvica minimum koji Hrvati traže:

"Ta ljestvica je minimum, minimum za hrvatski narod, minimum za BiH, minimum za sve žitelje ove države. Neki osjećaju potrebu da Hrvatima nešto daju, da oni određuju kad će im i što davati i što je za Hrvate dobro. Hrvatima nitko ništa ne treba davati, mi samo tražimo ono što nam pripada kao konstitutivnom narodu, koji ovdje živi stoljećima. Ako bi mi prihvatili takav odnos da nam netko nešto daje i određuje što je za nas dobro, a što ne, netko bi tada ostvario svoj plan da Hrvata nema u BiH. Već su mnogi zagalamili kako treba županije ugasiti, da je to tobože dobro za Hrvate, čime bi kad bi se taj plan ostvario dobili dva građanska entiteta, a treći narod bi izgubio mjesto u takvoj BiH. E to nećemo dozvoliti, već ćemo graditi BiH i po mjeri hrvatskog naroda i budite uvjereni glavninu problema već do narednih izbora riješiti", kazao je Čović gostujući u emisiji Mostarska panorama Radija Herceg-Bosne....
spreca

#11345 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Sutra dolazi Hadzi Hafiz od Kuke iz Banovica......treba mu prirediti docek sa pleh glazbom i postrojiti pocasni vod ercegovackih 25letnih generala :lol:
zenit dozic

#11346 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

Cuj radio erceg-bosne :skoljka:

Edit. Kako stoji kukic, jel ga posjetio kakav uljudbeni?
Mirza007

#11347 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Novak20 wrote:http://ba.n1info.com/a176738/Vijesti/Vi ... ovicu.html
..."Mi smo ponudili jedan prijedlog izmjena izbornog zakona, ali spremni smo prihvatiti i svako drugo riješenje koje će jamčiti da jedan narod drugome neće birati člana Predsjedništva niti izaslanike u Dom naroda", .......
Nisu izbori popis stanovnistva niti i jedan zakon u BiH a kamo li ustav, parlamentarne izbore i izbore za clanove drzavnog Predsjednistva vidi na nacin da narodi odvojeno biraju svoje predstavnike. Nije ovo etnokracija nego demokracija gdje gradjani biraju kandidate. Etnicka prava i ravnopravnost ostvaruje se kroz cinjenicu da svaki od clanova Predsjednistva mora biti druge nacionalnosti. Naravno u ovom sistemu se diskriminiraju ostali (vidjeti pod Sejdic-Finci) pa se prvo to mora rijesiti a ne nasjedati na orkestrirane "probleme" i "pitanja".
Alfons Kauders

#11348 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Rekoh ja jutros da se sad ide na taj spin - Bosnjaci namjerno drze BiH van EU jer tako tjeraju Hrvate na iseljavanje, a HDZ im je jedina nada, jedinstveno, na svi nivoima itd. :)
Čović se osvrnuo i na medijske napise o iseljavanju Hrvata.

"Slušamo i čitamo kako samo Hrvati odlaze iz BiH, a ja sam kolege nedavno upitao imate li podatke o tome koliko je drugih otišlo. Ja vas uvjeravam da drugi odlaze u većoj mjeri i da je u postotcima Hrvata više nego što ih je bilo popisano 2013.-te. Mi smo ovdje živjeli, živjet ćemo i dalje, ali kao ponosan konstitutivan narod", kazao je Čović.
GeeTnT

#11349 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Alfons Kauders wrote:Rekoh ja jutros da se sad ide na taj spin - Bosnjaci namjerno drze BiH van EU jer tako tjeraju Hrvate na iseljavanje, a HDZ im je jedina nada, jedinstveno, na svi nivoima itd. :)
Čović se osvrnuo i na medijske napise o iseljavanju Hrvata.

"Slušamo i čitamo kako samo Hrvati odlaze iz BiH, a ja sam kolege nedavno upitao imate li podatke o tome koliko je drugih otišlo. Ja vas uvjeravam da drugi odlaze u većoj mjeri i da je u postotcima Hrvata više nego što ih je bilo popisano 2013.-te. Mi smo ovdje živjeli, živjet ćemo i dalje, ali kao ponosan konstitutivan narod", kazao je Čović.
Zipa ovo...
Hrvatska je pod Plenkovićevom vlašću “vodila primerom i odbacila onu vrstu nacionalizma koji je ključan na istočnim granicama EU, posebno u Mađarskoj i Poljskoj”, no još važnija je uloga koju igra na Balkanu, gde se direktno sukobljava s Rusijom.
Za tu lidersku poziciju Zagreba ključno je da bosansko-hercegovačkim Hrvatima izostane podrška u njihovim namerama stvaranja trećeg entiteta u BiH, poručuje Dagmar Skrpec.
Škobo Habu

#11350 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Obi Wan Bosnian wrote:
Pa ja godinama govorim da je SBB napravljena od strane SDA da bude "alternativa" za one glasače koji ne vole SDA. Za desno orjentisane Bošnjake koji ne vole Erdogana i skloniji su sekularizmu. Ili jednostavno im se gadi porodica Izetbegović i sve vezano za SDA a ne bi nikad glasali za "komunjare". Prije SBB-a tu je funkciju obavljala SzBiH a nakon SBB-a preuzeće možda nova Šepićeva stranka. Kada imaš sve konje ne možeš izgubiti utrku.
Radončić je osnovao SBB davno prije nego li je Erdogan i pustio pipke, kroz Bakirovu SDA, do Bosne.

Zapravo, Radončić je u jednom trenutku skont'o da je dovoljno moćan, pogotovo što je vlasnik najčitanije i najuticajnije novine u BiH, da može preuzeti političku inicijativu u doba kad se u SDA vodila žestoka trvenja između pro-tihićevske i pro-izetbegovićevske struje koja je podržavala Bakira.
To je vrijeme kad se Silajdžić povlaći sa političke scene, debakla Prudskog sporazuma i sličnih kombinatorika, a Radončić na scenu ulazi kao zagovornik autohtone političke misli rahmetli Alije Izetbegovića. Upravo u ta doba "Avaz" vodi propagandni rat protiv SDA zbog toga što im je Gazda smatrao kako je ista ta stranka iznevjerila vlastite političke ciljeve, te on preuzima štafetu na tom putu kroz političku misiju SBB-a.

SBB jeste sklonija sekularnoj državi, čak i mislim da pripada nekom desnom centru, tipična narodna stranka, koja forsira tzv. probosanske snage bez obzira na vjeru i naciju, bitno je da su u egalu sa stranačkom politikom.
Sa druge strane, SBiH se ne može identifikovati sa politikom Alije Izetbegovića, niti baštini njegovu politiku, jer su se osnivač SBiH - Silajdžić i rahmetli Alija upravo razišli zbog političkog koncepta koji je prihvatio Alija nakon Daytona.
Post Reply