Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
icemantz

#11326 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by icemantz »

ja sam imao slican problem na 407-ci,nije palio, samo se culo to klik. Na kraju se ispostavilo da je otisao automat na alnaseru.
condy

#11327 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by condy »

bitanga_sa_otesa wrote:Image
Kako su se nekad ozbiljni ljudi bavili remapiranjem, mantil je tu, sesir, stajling...sigurno ima i utoku ispod da bude sve po p.s-u :mrgreen:
adodbr

#11328 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by adodbr »

Ljudi jedno pitanje posto sam nakaradno radio servise sad je potrebno da uradim veliki servis medjutim uvjeravaju me svi da tu moram mjenjat dosta stvari da li ja to mogu izbjec ? npr antifriz sam zamjenio prije , mali servis ulje i to uradio prije ? uvjeravaju me da ce mi prilikom velikog servisa izlit antifriz i ulje ? nije valjda u pm :-)
kabal1337

#11329 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kabal1337 »

adodbr wrote:Ljudi jedno pitanje posto sam nakaradno radio servise sad je potrebno da uradim veliki servis medjutim uvjeravaju me svi da tu moram mjenjat dosta stvari da li ja to mogu izbjec ? npr antifriz sam zamjenio prije , mali servis ulje i to uradio prije ? uvjeravaju me da ce mi prilikom velikog servisa izlit antifriz i ulje ? nije valjda u pm :-)
Pa moze ga spasiti u opet da ti ulije to sto je ispustio.
hopi

#11330 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by hopi »

ne kontam baš
odradi šta odraditi moraš
ako moraš uraditi veliki servis - uradi ga sve što ide
ako ne moraš mjenjati ulje i filtere - pa nema potrebe ako nije vakat
amar1994

#11331 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

condy wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:Image
Kako su se nekad ozbiljni ljudi bavili remapiranjem, mantil je tu, sesir, stajling...sigurno ima i utoku ispod da bude sve po p.s-u :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:

sad svaka budala remap radi :-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11332 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

Image
basicm

#11333 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

Dobra, prikladna, i strasna :thumbup:
bitanga_sa_otesa

#11334 Re: Pitamo Mehanicare ?

basicm wrote:Dobra, prikladna, i strasna :thumbup:
wagenovska :lol:
tarikBA

#11335 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by tarikBA »

nije bas za ovu temu, ali gdje kupiti celicne felge 16 , sarajevo ? da nije paprena cijena za 4 komada celika sa rupicama
dgL_

#11336 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

tarikBA wrote:nije bas za ovu temu, ali gdje kupiti celicne felge 16 , sarajevo ? da nije paprena cijena za 4 komada celika sa rupicama
Otpad? Ne Mogu biti skupe.
Mada zavisi nekome je i 100 KM puno...
Dadulino

#11337 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dadulino »

Je li se nekome desavalo da prilikom paljenja kad je auto na radnoj temp (90 step) da motor onako tresne jednom,uradjen je zamajac i kvacilo tako da u to ne sumnjam,moze li biti nesto vezano sa bregastom ili anlaserom? Inace paljenje kad nije zagrijan normala nikakvih vibracija..
tarikBA

#11338 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by tarikBA »

dgL_ wrote:
tarikBA wrote:nije bas za ovu temu, ali gdje kupiti celicne felge 16 , sarajevo ? da nije paprena cijena za 4 komada celika sa rupicama
Otpad? Ne Mogu biti skupe.
Mada zavisi nekome je i 100 KM puno...
bravo, nisam se toga sjetio :thumbup: to je optimalna cijena
hvala :sax:
condy

#11339 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by condy »

Dadulino wrote:Je li se nekome desavalo da prilikom paljenja kad je auto na radnoj temp (90 step) da motor onako tresne jednom,uradjen je zamajac i kvacilo tako da u to ne sumnjam,moze li biti nesto vezano sa bregastom ili anlaserom? Inace paljenje kad nije zagrijan normala nikakvih vibracija..
Koje je vozilo, da nije 1.9 tdi pd motor ? Znam da oni imaju te simptome.

Može biti povezano sa anlaserom ili češće akumulatorom ako je star.
amar1994

#11340 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Image
Dadulino

#11341 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dadulino »

condy wrote:
Dadulino wrote:Je li se nekome desavalo da prilikom paljenja kad je auto na radnoj temp (90 step) da motor onako tresne jednom,uradjen je zamajac i kvacilo tako da u to ne sumnjam,moze li biti nesto vezano sa bregastom ili anlaserom? Inace paljenje kad nije zagrijan normala nikakvih vibracija..

Jeste 1.9 pd,ako je akumulator ima li veze sto je prvo tj hladnije paljenje normala?
hopi

#11342 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by hopi »

probaj pik pogledati, neko ko privatno prodaje, obično bude jeftinjije nego otpadi i vulkanizeri, ali opet ovisi koliko su tražene felge

ako su za opela, javi mi se, imam 4 kom
condy

#11343 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by condy »

Dadulino wrote:
condy wrote:

Jeste 1.9 pd,ako je akumulator ima li veze sto je prvo tj hladnije paljenje normala?
Ukoliko je akumulator stariji i losije se puni ili ukoliko je neodgovarajuci jer postoje razliciti akumulatori ili ima manje ampera od potrebnih a to se najbolje vidi kad dignes haubu i vidis da je akumulator manji od kucista gdje ide, onda nakon prvog paljenja na hladno povuce dosta svog kapaciteta i teze se puni ili nedovoljno pa kad je motor na radnoj temperaturi on je poprilicno ispraznjen sastavi ali se motor strese. Obicno se osjeti nakon par paljenja i gasenja da slabije vergla. Mislim da je do akumulatora jer znam da se to trzanje motora desavalo kod tih motora zbog losih akumulatora i da je zamjenom ali odgovarajuceg akumulatora rijeseno. Npr. Plavi bosch tacno predvidjene amparaze. Trebas ga provjeriti znam da se moze u servisima ocitati kakav mu je kapacitet. Kreni od njega.
adodbr

#11344 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by adodbr »

Jel nekome jos 1.6 hdi bucan npr kad sam na 2000 , 2500 radi onako bas bucno ? idem cetvrtom 80 i onako cuje se da bucnije radi
amar1994

#11345 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

adodbr wrote:Jel nekome jos 1.6 hdi bucan npr kad sam na 2000 , 2500 radi onako bas bucno ? idem cetvrtom 80 i onako cuje se da bucnije radi
ne , ne smije bit ;-)

hladan smije malo
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#11346 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

adodbr wrote:Jel nekome jos 1.6 hdi bucan npr kad sam na 2000 , 2500 radi onako bas bucno ? idem cetvrtom 80 i onako cuje se da bucnije radi
Ma izolacija je poslaba, nije to nikakvo cudo, a pogotovo za auto koje preslo dosta kilometara.
Moze isto tako biti i do kvalitete nafte,..
van Basten

#11347 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by van Basten »

da i ovdje postavim pitanje s druge teme, možda neko prije vidi...
trebao bi mi tokar da odradi par ureznica na točkovima auta... kaže vulkanizer što je danas gume mi mijenjao jedno 3-4 otpriliek da su zrele za doradu...
zna li ko kakvog dobrog? Ilidža i Novi Grad imaju prednost.
Nemam pojma ni koliko vremenski ni finansijski bi me to moglo doci, pa upute i u tom smjeru su dobro došle, da znam kako pregovarati :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#11348 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

van Basten wrote:da i ovdje postavim pitanje s druge teme, možda neko prije vidi...
trebao bi mi tokar da odradi par ureznica na točkovima auta... kaže vulkanizer što je danas gume mi mijenjao jedno 3-4 otpriliek da su zrele za doradu...
Nemam pojma ni koliko vremenski ni finansijski bi me to moglo doci, pa upute i u tom smjeru su dobro došle, da znam kako pregovarati :D
Zaboravio sam kako se zove majstor, ali radionica mu je odmah preko puta dobrinjske gimnazije, kad se ulazi na parking sa lijeve strane. Ima u tom nizu jos nesto, prodavnica, skladiste, ne mozes fuliti ako ides od kruznog toka.
bitanga_sa_otesa

#11349 Re: Pitamo Mehanicare ?

konektovan wrote: Zaboravio sam kako se zove majstor, ali radionica mu je odmah preko puta dobrinjske gimnazije, kad se ulazi na parking sa lijeve strane. Ima u tom nizu jos nesto, prodavnica, skladiste, ne mozes fuliti ako ides od kruznog toka.
i ti sve demagoge neke znas,ne salji covjeka da mu kapo pametuje i ispire mozak...
dgL_

#11350 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

konektovan wrote:
van Basten wrote:da i ovdje postavim pitanje s druge teme, možda neko prije vidi...
Zaboravio sam kako se zove majstor, ali radionica mu je odmah preko puta dobrinjske gimnazije, kad se ulazi na parking sa lijeve strane. Ima u tom nizu jos nesto, prodavnica, skladiste, ne mozes fuliti ako ides od kruznog toka.
Jel to mislis na onog pored Senada mehanicara? Odmah do njega ima neka vulkanizerska radnja..
Post Reply