Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
cyprus

#11326 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cyprus »

Populizam u BiH je zlo... U populizmu moraš ić za voljom naroda ili joj bar podilaziti, a kako sam nekad ranije konstatovo, ovdje u BiH je glavni problem upravo narod... Ova država i njena tri društva mogu naprijed ići samo sa političarima koji smiju činiti nepopularne poteze...

Nevezano za NS...
kamen spoticanja

#11327 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kamen spoticanja »

cyprus wrote:Populizam u BiH je zlo... U populizmu moraš ić za voljom naroda ili joj bar podilaziti, a kako sam nekad ranije konstatovo, ovdje u BiH je glavni problem upravo narod... Ova država i njena tri društva mogu naprijed ići samo sa političarima koji smiju činiti nepopularne poteze...

Nevezano za NS...
ja sam misljenja da nepostoji potez koji se ne moze umotati u populisticku pricu na ovaj ili onaj nacin...
naravno za umotavanje moras imati doktore nauka umotavanja :wink:
jer da se razumijemo gdje god odes "narod je glavni problem"
volta dzontra

#11328 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by volta dzontra »

VjecitiStudent wrote:
palermo wrote:
volta dzontra wrote:@Challenger

Nepotrebno je sad teoretizirati. Trebao sam "liberalna vecina" staviti u navodnike. Mislim da ce biti zanimljivija rasprava u nastanku ako NS bude u prilici pretegnuti za gradonacelnika...

Usput sto se tice rezultata. Po meni nije lose biti 4 stranka u glavnom gradu. S ovakvom politickom profilacijom nisu mogli vise (to sam pisao prije).
Ako im dosade ovakvi rezultati uvijek mogu iskoristiti P.K (kao Srbina) da javno priprijeti Nikolicu da ce dobiti po nosu, Dacicu po prstima, nadju nekog da u izbornom programu galami na Bakira kako je blato jeo dok je on bio u babe u trezoru......Ganicka nek malo zaocijuka s babinim jaranima i eto ga. Patriotski populizam ih moze poduplati na sljedecim izborima :)
Pa nije uopšte problem hoće li njima dosaditi,problem je što će glasačima ili potencijalnim glasačima dosaditi.

Apropo,politika u kojoj nema makar mrvice populizma i nije prava politika. Čak bih rekao da je to nešto suprotno
suštini politike. Uostalom i etimologija nam to sugerira..
Zar obecanje o rjesavanju problema cuka nije bilo cisti populizam?
Nije bio! Populizam bi bio pozvati se na rješenje iz davnih dana. Zaljepiti po haustorima obavijest da se ne izlazi vani od ponoći do 5 ujutro. Izvesti lovačko društvo na trening gađanja iz bokericai i ujutro problem cuka riješen.
cyprus

#11329 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cyprus »

kamen spoticanja wrote:
cyprus wrote:Populizam u BiH je zlo... U populizmu moraš ić za voljom naroda ili joj bar podilaziti, a kako sam nekad ranije konstatovo, ovdje u BiH je glavni problem upravo narod... Ova država i njena tri društva mogu naprijed ići samo sa političarima koji smiju činiti nepopularne poteze...

Nevezano za NS...
ja sam misljenja da nepostoji potez koji se ne moze umotati u populisticku pricu na ovaj ili onaj nacin...
Možeš ti pokušat umotat... al zna se šta kod našeg naroda pali, a šta ne pali...
kamen spoticanja

#11330 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kamen spoticanja »

cyprus wrote:
kamen spoticanja wrote:

Nevezano za NS...
Možeš ti pokušat umotat... al zna se šta kod našeg naroda pali, a šta ne pali...
pa i to sto pali je umotavanje...sve je umotavanje...pitanje je samo za sto umotavanje koristis
palermo

#11331 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by palermo »

Nevezano za NS...
Populizam je samo alat.U rukama nestručnog čovjeka ili čovjeka sa lošim namjerama postaje opasan. Ali bez njega nema prave politike.

Nepopularne poteze mogu sa uspjehom činiti samo ljudi koji u svojoj političkoj matrici imaju i populizam.

Odosmo od teme :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#11332 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

i ne bio narod problem kad ga desetljećima jebu u zdrav mozak, već 20 godina drže u konstantnom strahu ko pašče u kavezu, pljačkaju i svi hoće da imamo normalan narod...e nemre

s narodom se mora raditi, narod se mora educirati i ohrabrivati da se uključuje u javni život i preuzima odgovornost. I treba se raditi na pomirenju i izgradnji međuetničkog povjerenja. Puno je krvi palo i ne mislite da će se to zaboraviti tek tako. Naš je problem kao tro-društva taj što se domaće institucije nisu ni po guzici počešale oko npr. pitanja pomirenja i vraćanja međuetničkog povjerenja, već su to radili stranci, dok im je bio interes. Ključ našeg boljitka (ne Lijanovog) je u pomirenju i uklanjanju predrasuda, mržnje i straha od fiktivno, ideološki projeciranog različitoga, pa ne bitno da li je Srbin/Hrvat/Bošnjak ili peder/lezba ili komunista/nacionalist itd.

ja nisam glasač NS (još uvijek :D ) ali stvarno je pohvalno ovo što Peđa radi na forumima, putem bloga itd. (bez obzira što i ga sam nekad mezim sa nekim stvarima al to je princip javnosti pa neka ne zamjeri nemam zle namjere) jer je u naš javni prostor uveo jedan potpuno nepoznat način komuniciranja izabranog dužnosnika sa građanima i svima nama dao jednu drugačiju percepciju politike, iako sumnjam da će nam napisati baš sve što vidi i čuje :D ali je i ovo revolucija
Challenger__

#11333 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

JoseMujica wrote: ... Ključ našeg boljitka (ne Lijanovog) je u pomirenju i uklanjanju predrasuda, mržnje i straha od fiktivno, ideološki projeciranog različitoga, pa nebitno da li je Srbin/Hrvat/Bošnjak ili peder/lezba ili komunista/nacionalist itd...
:thumbup:
Corto Maltese

#11334 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Ne znam zašto ste se uhvatili populizma. Populizam podrazumijeva podilaženje širokim masama, i najčešće je sredstvo održavanja na vlasti. Za dolazak na vlast se češće koriste neki drugi metodi. Ljudi su veoma skloni da slijede jasne ideje i iskazanu odlučnost, čak i ukoliko su te ideje u suprotnosti sa njihovim prethodnim stavovima i vjerovanjima.
Khal Drogo

#11335 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Khal Drogo »

Chisum wrote:
Khal Drogo wrote:Gospodine ja se izvinjavam, ali to nema ni u utopiji Tomasa Mana.
Mislis Tomasa Mora? :lol:
Namjerno sam napisao Mana.
Ko je u prošli četvrtak gledao predizbornu emisiju na BHT-u i gospodina Nenada Stevandića zna na šta aludiram :)
JoseMujica

#11336 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

jesi ...jesi...verovaćemo ti na reč mladiću :lol:
Tayyip

#11337 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Tayyip »

Khal Drogo wrote:
Chisum wrote:
Khal Drogo wrote:Gospodine ja se izvinjavam, ali to nema ni u utopiji Tomasa Mana.
Mislis Tomasa Mora? :lol:
Namjerno sam napisao Mana.
Ko je u prošli četvrtak gledao predizbornu emisiju na BHT-u i gospodina Nenada Stevandića zna na šta aludiram :)
jel to ono kad je onaj čupo iz neke nevladine organizacije pričao o besplatnom javnom prevozu pa mu stevan odgovori šta ti je ba momak to nema ni u utopiji tomasa mana :lol: :thumbup:
JoseMujica

#11338 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

znači Khal Drogo je tvoj klon profil tayyipe :D
Khal Drogo

#11339 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Khal Drogo »

Tayyip wrote: jel to ono kad je onaj čupo iz neke nevladine organizacije pričao o besplatnom javnom prevozu pa mu stevan odgovori šta ti je ba momak to nema ni u utopiji tomasa mana :lol: :thumbup:
Jeste, to je ta emisija. Bilo je još dobrih provala kao recimo da je Banjaluka najtolerantniji grad u Evropi gdje je procenat međunacionalnih sukoba (šta god to značilo) najmanji na planeti, takođe od gospodina Stevandića :D
madner

#11340 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Jedno je izbjegavati da se pod pritiskom populusa radi, drugo je svjesno izbjegavati sve sto narod zeli ili narod zanima. To je kao na svakom normalnom derneku, do 3-4 ujutru je urbano poslje se malo opusti :D
Zox

#11341 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Zox »

madner wrote:Jedno je izbjegavati da se pod pritiskom populusa radi, drugo je svjesno izbjegavati sve sto narod zeli ili narod zanima. To je kao na svakom normalnom derneku, do 3-4 ujutru je urbano poslje se malo opusti :D
Milion puta su mi to rekli. I milioni puta sam odgovorio: ne na mom derneku :x
madner

#11342 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

I onda se cudis sto kazu da je bolji dernek kod mene :D
pemanapemani

#11343 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pemanapemani »

Svi se kao borimo za individualizam, pojedinca, slobodu, itd., a kada se navedeno predstavi kao neka vrsta ideologije stranke, onda se to etiketira kao utopija Tomasa Mana :-D .

Rezultati su mogli biti bolji, ali nisu katastrofa. Žao mi je što gospodin Vreto neće imati kolegu u OV, jebi ga.

BiH iz govana može izvući jedino široka predizborna koalicija koja bi okupila sve lijevo orjentisane stranke, intelektualce i pojedince. SDP (sa egomanijakom i partnerima kleptomanima na čelu) više nema kredibilitet kod građana da pokuša to uraditi, uostalom, oni to nisu ni željeli.

Evo, kladim se u gajbu pive da bi buduća Komšićeva stranka (ukoliko se ispune nagađanja) u koaliciji sa NS, SDU, lokalnim strankama i nezavisnim kandidatima, uz podršku, recimo Jasne Bajraktarević, Asima Mujkića, Zdravka Grebe, Emira Suljagića, Bogića Bogičevića, Edina Šarčevića, itd., itd, mogla osvojiti cca. 500 hiljada glasova.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#11344 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Chmoljo »

pemanapemani wrote:
Evo, kladim se u gajbu pive da bi buduća Komšićeva stranka (ukoliko se ispune nagađanja) u koaliciji sa NS, SDU, lokalnim strankama i nezavisnim kandidatima, uz podršku, recimo Jasne Bajraktarević, Asima Mujkića, Zdravka Grebe, Emira Suljagića, Bogića Bogičevića, Edina Šarčevića, itd., itd, mogla osvojiti cca. 500 hiljada glasova.
bi.

dok se ne bi počela postavljati pitanja kako riješiti neki konkretan problem.

a oni počeli odgovarati.

ovim hoću reći ne da su oni loši, nego da ne praštamo pokušaje bilo kakvih reformi. vazda bilo. Porta to najbolje zna :D
dzeno123

#11345 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dzeno123 »

Pozdrav Pedja,

Cestitke na izbornim uspjesima Nase Stranke i vidimo se abd u istim redovima.

Liberalno,
Dzeno
pOZz

#11346 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pOZz »

Nešto podhitno raditi da se omladina privuče. Fajt sa zatucanim starohanima mora započeti što prije.
Srbin Lešinar

#11347 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Srbin Lešinar »

Priča ove stranke može proći samo na prostoru gdje su Bošnjaci većina. Ovamo ih nema ni na mapi, naravno.
Da me neko pogrešno ne shvati, nemam ništa protiv ove male partijice i Bosne bez obzira što ona kao državotvorna cjelina nikada neće i ne može biti prihvaćena u srpskom narodu, govorim samo činjenicu koja će ostati dok je svijeta i vijeka.

Pozdrav svima.
volta dzontra

#11348 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by volta dzontra »

Srbin Lešinar wrote:Priča ove stranke može proći samo na prostoru gdje su Bošnjaci većina. Ovamo ih nema ni na mapi, naravno.
Da me neko pogrešno ne shvati, nemam ništa protiv Bosne i ove male partijice bez obzira što ona kao državotvorna cjelina nikada neće i ne može biti prihvaćena u srpskom narodu, govorim samo činjenicu koja će ostati dok je svijeta i vijeka.

Pozdrav svima.
Samo su tebe cekali da im to kazes....:)
pOZz

#11349 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pOZz »

Srbin Lešinar wrote:govorim samo činjenicu koja će ostati dok je svijeta i vijeka.
Jedino ako svi odletimo sad nekad krajem 2012.
Last edited by pOZz on 09/10/2012 23:39, edited 1 time in total.
rahmanjin

#11350 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rahmanjin »

Ocekivao sam malo vise glasova za NS, ali ni ovo nije lose. Samo Pedja molim vas nastavite sa principijelnom poltikom i da se ne prodate za ministarstvo ili koju marku. Za mene je vas odlican potez bio kod smjenjivanja vlade KS, kad ste rekli SDP nije radio kako treba, ali ne mozemo sa SDA jer nismo ideoloski slicni. I bili suzdrzani. I nisam jedini koji razmislja tako, ima nas jos, ali veliko je nepovjerenje ljudi da neko moze da bude principijelan i da drzi do svojih stavova bez obzira sto mu nude fotelje. Ako to uspijete mislim da bi mogli bolje proci na sljedecim izborima.
Locked