Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
area51

#11326 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by area51 »

Bosanski_kralj wrote:
Challenger__ wrote:Kad smo već kod priznanja Palestine, evo kako stoji stvar kod država nastalih raspadom SFRJ:

1. Palestinu su priznale samo Srbija i BiH;
2. Pune, dvosmjerne diplomatske odnose ima samo Srbija;
3. Diplomatsko predstavništvo u Palestini ima samo Srbija (nerezidentni ambasador);
4. za palestinsku stolicu u UN glasala je (2011) samo Srbija, dok su ostali bili ili suzdržani ili protiv.
Srbija me pozitivno iznenadila. :thumbup:
Tu joj je i kraj
I Švedska će ovo skupo platiti,živi bili pa vidjeli(ili će povući ovo priznanje)
Challenger__

#11327 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger__ »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
Challenger__ wrote:Kad smo već kod priznanja Palestine, evo kako stoji stvar kod država nastalih raspadom SFRJ:

3. Diplomatsko predstavništvo u Palestini ima samo Srbija (nerezidentni ambasador);
4. za palestinsku stolicu u UN glasala je (2011) samo Srbija, dok su ostali bili ili suzdržani ili protiv.
zar nemamo i mi (nerezidentnog) ambasadora u Palestini ( nisam provjerio na str MVP-a, pitam samo ovdje)?
Nemamo.
Bosanski_kralj

#11328 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

area51 wrote:
Bosanski_kralj wrote:

Srbija me pozitivno iznenadila. :thumbup:
Tu joj je i kraj
I Švedska će ovo skupo platiti,živi bili pa vidjeli(ili će povući ovo priznanje)
Jesu jaki, ali ne toliko.

nadati se da će ovo pokrenuti trend na Zapadu priznavanja Palestine.
p206

#11329 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by p206 »

nešto čisto sumnjam ali eto, preveliki je uticaj Amerike na njih
DodjiPutine

#11330 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DodjiPutine »

Evidentno je sta se dogadja. Velika pomjeranja na globalnoj politickoj sceni. Dok je SAD bila apsolutno no. 1 sila Izrael je imao potpunu konfornost. No danas se kina javlja kao veliki konkurent za prvo mjesto i pitanje je vremena kada ce vojno prestici Ameriku jer sto se tice GDP-a su je prestigli isto kao i sto se tice high tech industrije gdje su joj se primakli jako blizu. NATO predvidja da do 2030 kina hoce prestici Americki vojni budzet.

U takvim okolnostima se desavaju veliki poremecaji. Postavlja se pitanja kome ce se prikloniti recimo jedna Indonezija; koja ce ipak tada brojati 300 mil stanovnika. Ili Malezija? Saudijska Arabija i Egipat? Za Iran i Pakistan se vec zna.

Dakle sa ovim mnoge zemlje moraju voditi racuna.
romeomoraprezivjeti

#11331 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by romeomoraprezivjeti »

Svedjani su hladan narod,k'o i ostali skandinavci. Ne cudi me ova odluka sa njihove strane. Suskalo se o tome,vec odavno. Mislim da ce i ostali slijediti primjer Svedske,al' nece to ipak ici tako brzo,jer jevreji imaju veci uticaj u drugim krajevima svijeta,za razliku od skandinavije.
Grover

#11332 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grover »

Image
On je istakao da izraelske oružane snage ne smatraju Palestince ljudskim bićima, već individuama koje su potencijalni teroristi.

“Posle dužeg vremena indoktrinacije jednostavno prestanete da gledate na ljude kao ljude, na decu kao decu, gledate ih kao Palestince, narod koji sa sobom nosi terorizam“, rekao je Bigelman.

On se oglasio nakon objavljivanja snimka na kojem se vidi kako izraelski vojnici hapse palestinskog dečaka sa smetnjama u razvoju.

“To me ne iznenađuje... Tokom službe, od 2007. do 2010. godine, radio sam slične stvari. Bez obzira na to da li ima osam, 25 ili 60 godina, Palestinac je Palestinac, a u naređenja u takvim slučajevima su striktna“, istakao je Bigelman.

Ipak, on je naveo da ovakvo njegovo izlaganje nema za cilj diskreditaciju izraelske vojske.

“Nije vojska problem, problem je što se ta vojska šalje u kotrolu više od četiri miliona ljudi koji su žive u militarističkom režimu. To radimo već 50 godina. Ne možete da ih kontrolišete bez sile, ne možete da im uzmete slobodu bez njihovog otpora i zbog toga imamo ovakve slike proteklih nedelja“, zaključio je Bigelman.

U poslednjih nekoliko nedelja u sukobima Palestinaca i izraleske vojske ubijena su dvojica dečaka sa palestinske strane.http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=917926
armin071

#11333 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

Bolesna nacija. Čast izuzecima. Sve ono što je Hitler radio njima oni rade Palestincima. I to sve u 21 vijeku. Strašno.
insomnia78

#11334 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

romeomoraprezivjeti wrote:Svedjani su hladan narod,k'o i ostali skandinavci. Ne cudi me ova odluka sa njihove strane. Suskalo se o tome,vec odavno. Mislim da ce i ostali slijediti primjer Svedske,al' nece to ipak ici tako brzo,jer jevreji imaju veci uticaj u drugim krajevima svijeta,za razliku od skandinavije.
Vi nikako da shvatite da je bitan kvalitet a ne kvantitet
Cuj indonezija
Pa arapa ima sto puta vise nego zidova pa eto dokle su dogurali
Avetinho

#11335 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

armin071 wrote:Bolesna nacija. Čast izuzecima. Sve ono što je Hitler radio njima oni rade Palestincima. I to sve u 21 vijeku. Strašno.
Ma bravo. Vidim visoke peci po Izraelu rade danonocno, i pepeo se siri po Mediteranu.
armin071

#11336 Re: AW: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

Avetinho wrote:
armin071 wrote:Bolesna nacija. Čast izuzecima. Sve ono što je Hitler radio njima oni rade Palestincima. I to sve u 21 vijeku. Strašno.
Ma bravo. Vidim visoke peci po Izraelu rade danonocno, i pepeo se siri po Mediteranu.
50 god. drže 2 miliona ljudi u konc logoru. U zadnjih 50 godina su ih ubili na stotine hiljada. Sve vrste bojnih otrova su isprobali na njima. Njima peći ne trebaju. Gaza je peć. A ti ako misliš da je palestincima dobro želim i tebi i tvojoj familiji tako "dobro" do kraja života.
Avetinho

#11337 Re: AW: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

armin071 wrote:
Avetinho wrote:
50 god. drže 2 miliona ljudi u konc logoru. U zadnjih 50 godina su ih ubili na stotine hiljada. Sve vrste bojnih otrova su isprobali na njima. Njima peći ne trebaju. Gaza je peć. A ti ako misliš da je palestincima dobro želim i tebi i tvojoj familiji tako "dobro" do kraja života.
Smiri zivce, i nemoj bez potrebe pominjati familiju.

Ako ne mozes citati hladne glave, predlazem ti da prije nego odgovoris sacekas jedno 5 minuta da dodjes sebi i razmislis o onome sta citas ili sta pises.

Jevreji u konc logorima nisu ispaljivali rakete po Berlinu, radili su kao robovi i na kraju bili pobijeni, poguseni i popaljeni.
Porediti Holokaust sa ratom na Bliskom Istoku je neumjesno, koliko god Izrael bio vojno jaci od Palestinaca i njihovih saveznika.
Hajvan

#11338 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hajvan »

pridružujem se željama :D

:run:
romeomoraprezivjeti

#11339 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by romeomoraprezivjeti »

insomnia78 wrote:
romeomoraprezivjeti wrote:Svedjani su hladan narod,k'o i ostali skandinavci. Ne cudi me ova odluka sa njihove strane. Suskalo se o tome,vec odavno. Mislim da ce i ostali slijediti primjer Svedske,al' nece to ipak ici tako brzo,jer jevreji imaju veci uticaj u drugim krajevima svijeta,za razliku od skandinavije.
Vi nikako da shvatite da je bitan kvalitet a ne kvantitet
Cuj indonezija
Pa arapa ima sto puta vise nego zidova pa eto dokle su dogurali
Insomnia,niko nije napisao da ce svi problemi biti rijeseni,al' se prasina lagano dize. Cinjenica je,da ce svijet nekad prepoznati k'o je dzelat,i da ce imati sve manje podrske.
armin071

#11340 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

@avetinho. Da ne dužimo. Drži se svog mišljenja, obiđi moje i uredu je. Za sve ostalo imaš pm ako ti Šta nije jasno.
animals

#11341 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

armin071 wrote:@avetinho. Da ne dužimo. Drži se svog mišljenja, obiđi moje i uredu je. Za sve ostalo imaš pm ako ti Šta nije jasno.
Misljenje ti je jako bezvezno..
kako vidim nisi plakao za poklanim Jezidima..
niti za poklanim Kurdima..
animals

#11342 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

armin071 wrote:@avetinho. Da ne dužimo. Drži se svog mišljenja, obiđi moje i uredu je. Za sve ostalo imaš pm ako ti Šta nije jasno.
insomnia78

#11343 Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

#
armin071

#11344 Re: AW: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

animals wrote:
E nek ti sa Pala plačeš za kurdima.
animals

#11345 Re: AW: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

armin071 wrote:
animals wrote:
E nek ti sa Pala plačeš za kurdima.
Gdje ces mene na Pale..
ja sam puno zapadnije :D
Avetinho

#11346 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Armine, ti si meni pominjao familiju. Samo lagano, moze se i normalnije razgovarati.
armin071

#11347 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

S "ljudima" koji brane ovaj bolesni Izrael ne..
Avetinho

#11348 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

armin071 wrote:S "ljudima" koji brane ovaj bolesni Izrael ne..
O cemu buncas? Zelis valjda da svi vide kako se boris za pravednu stvar?

Sve je to fino, ali nemoj lagati i izmisljati. Stvarno si pozrtvovan, ali ne treba pretjerivati. Zivio armin. Fataj se Gaze i u boj za pravdu.
armin071

#11349 Re: AW: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

Kikibombona

#11350 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

animals wrote:
To ti je patetika prijatelju.

Cionisticki rezim je antiljudski i zlocinacki. Tragedija Palestinaca je jedna od najvecih svjetskih tragedija.

Medjutim, evidentno je da se i na ovom forumu (kao i drugdje) zrtve rangiraju po uvjerenjima ili cemu vec. Kurdi su najveci stradalnici na BI, ispastaju vise no iko drugi, ali izgleda da nesto nije stimalo u propagandnoj masineriji koja treba izazvati pijetet kod ljudi. Islamska drzava, koja po zlu nadmasuje cionisticki rezim pokusala je iskorijeniti u potpunosti jednu kurdsku vjersku zajednicu, kao sto nastavlja sa pokusajima unistenja i progona cijelog kurdskog naroda. Oni ne rede perfidno i podmuklo kao cionisti, ne dave te lagano dok pricaju o ljudskim pravima....... ovi te po kratkom postupku zakolju i bace u provaliju. I opet ova cinjenica ne budi tako jake emocije kod ljudi. Mozda neki u sebi pomisle 'ko ih sisa, nevjernici, komunisti'.

Nema poganije zivotinje od covjeka!
Locked