Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
extraordinary

#11326 Re: FK Sarajevo

Post by extraordinary »

Ima mala razlika samo, dok Mourinho smišlja taktike i filozofije igre, ovaj smišlja koji gel za kosu da koristi.
junkers

#11327 Re: FK Sarajevo

Post by junkers »

extraordinary wrote:
hz__semir wrote:Pa kako će biti fizički pripremljeni kad su prvi trening poslije dva mjeseca pauze radili s loptom.

To nema u pi..i materinoj, ali ima kod Mirze.
Izvinut ćeš, ali to je isto Mourinho radio sa Interom. Zato ga je kritikovao Mihajlović, kojem je bilo krivo što su njega i Mancinija otjerali iz City-a, a svi znamo gdje je Mourinho a gdje Mihajlović. Ali to je nebitno za temu, bitno je da ima još utakmica u sezoni i da će zalizani sigurno predvođen armijom od svojih 100 000 navijača popraviti rezultate.

Mada, kad realno sagledamo, ekipa koja je završila prvi dio sezone na diobi drugog mjesta, i onda je još oslabljena u zimskom prelaznom roku i ne može gađati na neke ozbiljnije pozicije. To nije samo Mirzina odgovornost, već odgovornost svih struktura koje su nam obećavale revoluciju u prelaznom roku a nismo ništa novo dobili.
da, ali tamo igrači sami rade pa mogu odmah radit sa loptom,nikom ne naumpada da dođe nespreman ili sa viškom kila
Partijaner

#11328 Re: FK Sarajevo

Post by Partijaner »

Solidna tekma, naravno bilo je tesko i za ocekivat obzirom kakav je teren bio. Niste losa ekipa, mozete daleko dogurat i zelim sve najbolje u nastavku. Sto se tice navijanja dosad najgore i sa jedne i sa druge strane, Hordi negdje oko 600-700.
Cafe Camargue

#11329 Re: FK Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

arshavin wrote:
Fudbaleri Čelika u duelu protiv Sarajeva do pobjede su došli nakon što su stizali rezultatski zaostatak. Sarajevo je povelo golom Obuće, ali su Adilović i Šišić pogađali za trijumf Zeničana.

Mirza Varešanović, trener Sarajeva nije bio raspoložen na presici, koju je napustio nakon što je „novinare interesovalo zašto je prvu izmjenu izvršio u 81. minuti“.

"S novinarima ne mogu pričati o takvim stvarima", rekao je Varešanović i napustio pres konferenciju, a prije toga kritikovao je i sudije današnje utakmice:

"Sudije su uticale na igru. Igrači Čelika previše su se valjali po terenu. Ovo ne vodi nigdje..."

Sa druge strane, Abdulah Ibraković, trener Čelika bio je zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom...

"U teškim uslovima, na teškom terenu nismo mogli odigrati svoju prepoznatljivu pas igru. Bili smo puno bolji, a kao ključni momenat utakmice okarakterisao bih promjenu formacije, odnosno ulazak u igru Aldin Šišića, koji je na kraju i odlučio pobjednika", rekao je Ibraković, koji se zahvalio i publici na odličnoj podršci i fer i sportskom navijanju.

:x :x
Ja vala više vjerujem ovom Ibrakoviću. Čovjek je realan, pa ne sumnjam da su bili bolji.
A što se suđenja tiče, tu ne znam više kako ga nije stid stalno pričat o njima...pa nije ovo engleska...normalno da će domaćinu tolerisat svašta, igraš u gostima i prilagodi se JADU!
extraordinary

#11330 Re: FK Sarajevo

Post by extraordinary »

junkers wrote:
extraordinary wrote:
hz__semir wrote:Pa kako će biti fizički pripremljeni kad su prvi trening poslije dva mjeseca pauze radili s loptom.

Izvinut ćeš, ali to je isto Mourinho radio sa Interom. Zato ga je kritikovao Mihajlović, kojem je bilo krivo što su njega i Mancinija otjerali iz City-a, a svi znamo gdje je Mourinho a gdje Mihajlović. Ali to je nebitno za temu, bitno je da ima još utakmica u sezoni i da će zalizani sigurno predvođen armijom od svojih 100 000 navijača popraviti rezultate.

Mada, kad realno sagledamo, ekipa koja je završila prvi dio sezone na diobi drugog mjesta, i onda je još oslabljena u zimskom prelaznom roku i ne može gađati na neke ozbiljnije pozicije. To nije samo Mirzina odgovornost, već odgovornost svih struktura koje su nam obećavale revoluciju u prelaznom roku a nismo ništa novo dobili.
da, ali tamo igrači sami rade pa mogu odmah radit sa loptom,nikom ne naumpada da dođe nespreman ili sa viškom kila
Ma pogrešno su me svi shvatili, nisam branio zalizanka nit imam namjeru. Nije to ni do rezultata više, koliko do uvreda, laži i ubleha izrečenih na račun kluba i navijača. Pa sjetite se genija prošle godine, kad je rekao da je Sarajevu bolje da igra bez navijača.
Cafe Camargue

#11331 Re: FK Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

junkers wrote:
extraordinary wrote:

Ma nigdje ba nema pauze 2 mjeseca, kad toliko pauziraš i ne treniraš, moraš otić na Tibet da se vratiš u formu.
makkaj

#11332 Re: FK Sarajevo

Post by makkaj »

jel me ovo oči varaju il' su legea dresovi a nike štucne :shock: :-) :roll:
junkers

#11333 Re: FK Sarajevo

Post by junkers »

Cafe Camargue wrote: Ma nigdje ba nema pauze 2 mjeseca, kad toliko pauziraš i ne treniraš, moraš otić na Tibet da se vratiš u formu.
ne opravdava ih da su pauzirali 2 godine
Ali_G

#11334 Re: FK Sarajevo

Post by Ali_G »

Ima li iko da je bio na utakmici i da objektivno napise kako smo odigrali? Dvije stranice komentara, a niko sekund utakmice nije pogled'o. Sta ako bude da ipak nije do Mirze? Puca mi k za Mirzu al svi nesto seremo, a niko ne zna kako je zaista bilo. Daj nek izbaci neko prethodne rezultate u Zenici kad smo imali bolje i igrace i trenera.
samosa

#11335 Re: FK Sarajevo

Post by samosa »

makkaj wrote:jel me ovo oči varaju il' su legea dresovi a nike štucne :shock: :-) :roll:
Varaju te oci,gledaj bolje malo
Obuca9

#11336 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

makkaj wrote:jel me ovo oči varaju il' su legea dresovi a nike štucne :shock: :-) :roll:
Varaju te oči :)

Image
Control panel

#11337 Re: FK Sarajevo

Post by Control panel »

Ali_G wrote:Ima li iko da je bio na utakmici i da objektivno napise kako smo odigrali? Dvije stranice komentara, a niko sekund utakmice nije pogled'o. Sta ako bude da ipak nije do Mirze? Puca mi k za Mirzu al svi nesto seremo, a niko ne zna kako je zaista bilo. Daj nek izbaci neko prethodne rezultate u Zenici kad smo imali bolje i igrace i trenera.
nije mirza kriv a ni uprava. ima ona narodna od go.... se pita ne pravi.
nemamo mi ni igraca a ni pobjednicki mentalitet. kada mi izgubimo od seoskih ekipa tu se vise nema sta pricati. umjesto da ih pobjedjuemo sa 5,6, 7 razlike moram se nervirati.
dobar,ti?

#11338 Re: FK Sarajevo

Post by dobar,ti? »

hz__semir wrote:
Varaju te oči :)

Image
pa koliko vidim kod avdica su ako je ovo on u pozadini nike ;-)
nanda_

#11339 Re: FK Sarajevo

Post by nanda_ »

Nisam toliko bio protiv MV jednim dijelom sezone kako smo stajali na tabeli al realno ,ovdje imam neki osjecaj odma pljuju po MV a da nisu ni gledali utakmicu a kamoli sta vise ,nisam ni ja,al cu sacekat kad momci koji su bili dole nesto kazu,al ipak kolko nisam bio protiv MV sad ipak uvidjam da pravi jedne te iste greske a to se na gostovanjima najbolje vidi ,fizicka kondicija ravna nuli :roll: ,ja evo kolko pratim FKS nemogu da se sjetim samo koliko smo prosuli 3 bobe na gostavanjima u jednoj sezoni kad povedemo il neriijeseno il poraz , il pad koncentracije kod igraca ili fizicka sprema nema treceg i ovako ako se bude nastavilo nema nama evropa ocima i jos jedna stvar kolko god ne gotivio il smatro seljakom,papkom, mora se na jednom cestita amaru osimu a to je da je lik shvatio da u ovoj ligi nemozes igrat lijep fudbal i imat takve igrace jer nemas love da ih dovedes al zato od krampi i kloceve ,a fala Bogu imamo ih i mi i oni ,nabijes ih kondicijom tako da kad onaj iz modrice,travnika,drine crkne u 60 min ti ih lagano uzmes pa ce valjda neki kloc zabit a ovako samo se po ko zna koji put iznerviram slusajuci radio prijenos :x
ultra@rajvosa

#11340 Re: FK Sarajevo

Post by ultra@rajvosa »

Mnogi se raduju,pocinje prvenstvo,ovo,ono,a ja se nimalo neradujem nastavku prvenstva,opet nerviranja,sekiracija,zbog koga,zbog zalizanog kurtona i 11 hendikepiranih retaeda :x Nabijem ih na neku stvar sve :dance: Nek ih bude stid onih navijaca,koji daju zadnju marku da odu da ih bodre.. DaBogda mirza i njegovi nemali za virsle :!:
Obuca9

#11341 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Image

:thumbup: Vučina :thumbup:
Reglan

#11342 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

hz__semir wrote:Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
north

#11343 Re: FK Sarajevo

Post by north »

nanda_ wrote:Nisam toliko bio protiv MV jednim dijelom sezone kako smo stajali na tabeli al realno ,ovdje imam neki osjecaj odma pljuju po MV a da nisu ni gledali utakmicu a kamoli sta vise ,nisam ni ja,al cu sacekat kad momci koji su bili dole nesto kazu,al ipak kolko nisam bio protiv MV sad ipak uvidjam da pravi jedne te iste greske a to se na gostovanjima najbolje vidi ,fizicka kondicija ravna nuli :roll: ,ja evo kolko pratim FKS nemogu da se sjetim samo koliko smo prosuli 3 bobe na gostavanjima u jednoj sezoni kad povedemo il neriijeseno il poraz , il pad koncentracije kod igraca ili fizicka sprema nema treceg i ovako ako se bude nastavilo nema nama evropa ocima i jos jedna stvar kolko god ne gotivio il smatro seljakom,papkom, mora se na jednom cestita amaru osimu a to je da je lik shvatio da u ovoj ligi nemozes igrat lijep fudbal i imat takve igrace jer nemas love da ih dovedes al zato od krampi i kloceve ,a fala Bogu imamo ih i mi i oni ,nabijes ih kondicijom tako da kad onaj iz modrice,travnika,drine crkne u 60 min ti ih lagano uzmes pa ce valjda neki kloc zabit a ovako samo se po ko zna koji put iznerviram slusajuci radio prijenos :x
Ovo je tačno, sviđalo se to nekome ili ne.....
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#11344 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Ne znam šta da kažem...smrz'o sam se :) . Zalizani odlazi :!:
Cafe Camargue

#11345 Re: FK Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

hz__semir wrote:Image

:?
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#11346 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Nazire se lik ispod dresa :)
Cafe Camargue

#11347 Re: FK Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

1946 wrote:Nazire se lik ispod dresa :)
:) hvala
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11348 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Ja nesto nisam primjetio da smo fizicki bili slabiji od Celika. Mada nije to neki spektakl bio. Trcalo se koliko je i Celik trcao. Ne bih rekao da je fizicka nespremnost bila presudna u porazu.
Najvise ima u losem terenu,ima dosta toga sto hronicno nemam kreativnog veznog igraca. Ali ima dosta toga i u sudjenju koje je bilo domacinsko. U vise navrata je bio jako jako tendenciozan,i to od sjeckanja utakmice kada krecemo u napad do cinjenice da je svirao u postotcima faulove za Celik 80-20%,bas se primjetilo da svaki kontakt je automatski faul za domace. Milosevic na kraju dosao i maksuz nas pozdravio,Milos kralj.

Ma sve skupa lose. Lose vrijeme,lose ceste,los teren,losa igra..samo u kratkim intervalima na nesto je licilo,polose i navijanje na obje strane..hladno. Slika i prilika nase lige.

Valjda bude bolje.
Impavidus

#11349 Re: FK Sarajevo

Post by Impavidus »

Image
Bio je i ostao ljudina! :thumbup: :thumbup:
cappy_tempo

#11350 Re: FK Sarajevo

Post by cappy_tempo »

udjem ja u oko 5min mozda i to frka,trka,akcija i gol obuce i proslava jebacka sa skokom u snijeg,spica na sjeveru,orilo gorilo jebe se nas i onda imamo sta vidjeti...bolje bi bilo da su se svi zajedno naguzili i pustili da ih celikove guze.hamzagic ajde prvi gol na odbijenu loptu,ali drugi gol :shock: pa plaho vjerujem da bi ono i alaim odbranio :D
Locked