nije se vazda imalo za karte
što se Kolobare tice tu nikad nismo platili ulaz

onaj desno dio pod strehom tu su bile blagajne i ulaz u kino

Šta reći nego nestvarna bajka...muha_sa wrote:odlazak u kino nam je bio doživljaj![]()
nije se vazda imalo za kartetad smo pred kinom žicali (kolko se sjecam mi smo govorili hajmo tucat za kartu) za kartu--daj dinar majke ti
![]()
![]()
što se Kolobare tice tu nikad nismo platili ulazil smo gledali sa zida il smo se nekako uvlacili preko štele
--al se ne sjecam da smo nekad platili ulaz
onaj desno dio pod strehom tu su bile blagajne i ulaz u kino
Čudo, neviđeno.Challenger_ wrote:
Tada odrastat u Sarajevu: magija, čarolija.
ne sjecam se tog kinahrasno wrote:Ljetno kino iza historijskog arhiva u Alipasinoj,da li je radilo ?
ljetno kino prvi majhrasno wrote:Ljetno kino iza historijskog arhiva u Alipasinoj,da li je radilo ?
Definitivno. Ničim (?) zaslužen raj.Banksy wrote:Čudo, neviđeno.Challenger_ wrote:
Tada odrastat u Sarajevu: magija, čarolija.
Ne znam jeli se tako zvalo ali iza arhiva naslonjeno na zgradu ima i mala bina i bile nekad klupe sad skroz propale i zarasle u drvece...Filter wrote:ljetno kino prvi majhrasno wrote:Ljetno kino iza historijskog arhiva u Alipasinoj,da li je radilo ?
slijedeće dobro kino je bio radnički dom u hadžićima, mi smo i to odradiliChallenger_ wrote:p.s.
Kao djeca se zakleli da ćemo gledati film u sve do jednom sarajevskom kinu. Ali, nikako da "odradimo" Igman. Daleko Ilidža, u dječijim očima skoro pa na kraj svijeta. Jedne subote odemo, klaj, klaj, tramvajem, pa pjehoke preko mosta do kina i odgledamo neku japansku ublehu, neki zmajevi, demoni i to. U Kinu bili samo mi, mali šejtani iz grada i grupa valjda lokalnih ilidžanskih firauna. Pravih firauna. Mi i oni, niko više. Film ovim starijim bio dosadan pa se frljokali grickalicama na njih. Kada je film završio, nastala takva marisana ispred kina, kao da je izbio rat.
![]()
![]()
Slazem se za kino RU Djuro, kako zbog udobnosti tako i komocije. Romanija je bila gotiva i kad se sjetim Cinema guide kod Vjecne vatre s pregledom kina u gradu shrva me nostalgija.RJ57 wrote:slijedeće dobro kino je bio radnički dom u hadžićima, mi smo i to odradiliChallenger_ wrote:p.s.
Kao djeca se zakleli da ćemo gledati film u sve do jednom sarajevskom kinu. Ali, nikako da "odradimo" Igman. Daleko Ilidža, u dječijim očima skoro pa na kraj svijeta. Jedne subote odemo, klaj, klaj, tramvajem, pa pjehoke preko mosta do kina i odgledamo neku japansku ublehu, neki zmajevi, demoni i to. U Kinu bili samo mi, mali šejtani iz grada i grupa valjda lokalnih ilidžanskih firauna. Pravih firauna. Mi i oni, niko više. Film ovim starijim bio dosadan pa se frljokali grickalicama na njih. Kada je film završio, nastala takva marisana ispred kina, kao da je izbio rat.
![]()
![]()
ja sam inače najviše volio ru đuro đaković, mekane fotelje ...... tu je bilo takmičenje ko će glasnije prnuti ...
Najbolje stolice...ko fotelje...a kad odes u Sutjesku ili Prvi maj...klupemuha_sa wrote:dodaj TemplChallenger_ wrote:Pa kaže: Tesla, Partizan, Dubrovnik i Romanija, pa - Sutjeska, Radnik, Prvi maj i Kinoteka,
pa - Arena, Kumrovec, Igman,
i naravno - Kolobara.
Ako se ne varam, to je to, spisak je kompletan?iliti Radnicki univerzitet "Đuro Đakovic"
I kino u Domu kulture Vratnik, kod Marjana i Mačkamuha_sa wrote:dodaj TemplChallenger_ wrote:Pa kaže: Tesla, Partizan, Dubrovnik i Romanija, pa - Sutjeska, Radnik, Prvi maj i Kinoteka,
i naravno - Kolobara.
Ako se ne varam, to je to, spisak je kompletan?iliti Radnicki univerzitet "Đuro Đakovic"
tu smo išli na igrankehigh_volume wrote:I kino u Domu kulture Vratnik, kod Marjana i Mačkamuha_sa wrote:dodaj TemplChallenger_ wrote:Pa kaže: Tesla, Partizan, Dubrovnik i Romanija, pa - Sutjeska, Radnik, Prvi maj i Kinoteka,
i naravno - Kolobara.
Jel bilo ono nesto u Novom gradu, tipa ljetno kinmo Novi grad, olimpijska dvorana nestzo tako?Challenger_ wrote:muha_sa wrote:![]()
nemojkad se sa dragom ode u kino najbolja mjesta u Templu su bila ona sa strane
od cjelog filma se vidi žurnal i kraj kad se svjetla upale
![]()
![]()
![]()
_______
Evo dopunjenog, kompletnog spiska:
Tesla, Partizan, Dubrovnik, Romanija, Đuro Đaković,
pa - Sutjeska, Radnik, Prvi maj i Kinoteka,
i naravno - Kolobara.
meni je obavezno bilo citanje novina odpozadatempuser wrote:Jel bilo ono nesto u Novom gradu, tipa ljetno kinmo Novi grad, olimpijska dvorana nestzo tako?Challenger_ wrote:muha_sa wrote:![]()
nemojkad se sa dragom ode u kino najbolja mjesta u Templu su bila ona sa strane
od cjelog filma se vidi žurnal i kraj kad se svjetla upale
![]()
![]()
![]()
_______
Evo dopunjenog, kompletnog spiska:
Tesla, Partizan, Dubrovnik, Romanija, Đuro Đaković,
pa - Sutjeska, Radnik, Prvi maj i Kinoteka,
i naravno - Kolobara.
Meni je obavezna lektira bila Sarajevska hronika u Oslobodjenju i sta igra u kinima!![]()
Bio i onaj neki broj na koji je teta citala repertoar kina, na drugi broj stanje na skijalistima isl.
Da to nisu bile Sarajevske novine iz kojih su nastale Vecernje novine?muha_sa wrote:
meni je obavezno bilo citanje novina odpozadanekad su bile Vecernje novine--plavi logo
![]()
Da,da, otkud se toga sjeti... Itempuser wrote:
Bio i onaj neki broj na koji je teta citala repertoar kina, na drugi broj stanje na skijalistima isl.
To je slika starog Sarajeva 'nako vise u mojoj glavi!Banksy wrote:Da,da, otkud se toga sjeti... Itempuser wrote:
![]()
Trebalo bi se vratiti na temu.
Ne znam koliko se zna, ali mislim da nije na odmet ponoviti da su autori tog slogana Zenit Djozic i Nele Karajlic kod Neleta u stanu, odnosno oni su smislili prvi dio i zapeli sa drugom jer su htjeli nesto tipicno za Sarajevo, a onda se Neletova stara pojavila s pitom i predlozila "vise od bureka". Po Zeninoj prici vec su kasnili na bus za Bjelasnicu da gledaju VS kad su policolorom i cetkom to ispisali na carsafu.Banksy wrote:Volimo Jureka više od burekaehhhhhh.....
Ovo nisam znaotempuser wrote:Ne znam koliko se zna, ali mislim da nije na odmet ponoviti da su autori tog slogana Zenit Djozic i Nele Karajlic kod Neleta u stanu, odnosno oni su smislili prvi dio i zapeli sa drugom jer su htjeli nesto tipicno za Sarajevo, a onda se Neletova stara pojavila s pitom i predlozila "vise od bureka". Po Zeninoj prici vec su kasnili na bus za Bjelasnicu da gledaju VS kad su policolorom i cetkom to ispisali na carsafu.Banksy wrote:Volimo Jureka više od burekaehhhhhh.....
U ta doba ništa drugo sem kina u Hronici (i fudbala, naravno) nisam ni čitao.tempuser wrote:Meni je obavezna lektira bila Sarajevska hronika u Oslobodjenju i sta igra u kinima!![]()
Nemam pojma, za mene su kina bila samo ona koja su imala raspored u Sarajevskoj hronici. Ako Muha kaže da nije, onda nije garant.Jel bilo ono nesto u Novom gradu, tipa ljetno kinmo Novi grad, olimpijska dvorana nestzo tako?
Da...Porodice Foht wrote:Slazem se za kino RU Djuro, kako zbog udobnosti tako i komocije. Romanija je bila gotiva i kad se sjetim Cinema guide kod Vjecne vatre s pregledom kina u gradu shrva me nostalgija.