Slike starog Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#11326 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

odlazak u kino nam je bio doživljaj :D
nije se vazda imalo za karte :-) tad smo pred kinom žicali (kolko se sjecam mi smo govorili hajmo tucat za kartu) za kartu--daj dinar majke ti :lol: :lol:
što se Kolobare tice tu nikad nismo platili ulaz :-) il smo gledali sa zida il smo se nekako uvlacili preko štele :D --al se ne sjecam da smo nekad platili ulaz

Image

onaj desno dio pod strehom tu su bile blagajne i ulaz u kino :D
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#11327 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Challenger_ »

muha_sa wrote:odlazak u kino nam je bio doživljaj :D
nije se vazda imalo za karte :-) tad smo pred kinom žicali (kolko se sjecam mi smo govorili hajmo tucat za kartu) za kartu--daj dinar majke ti :lol: :lol:
što se Kolobare tice tu nikad nismo platili ulaz :-) il smo gledali sa zida il smo se nekako uvlacili preko štele :D --al se ne sjecam da smo nekad platili ulaz

Image

onaj desno dio pod strehom tu su bile blagajne i ulaz u kino :D
Šta reći nego nestvarna bajka...

:thumbup:
Banksy

#11328 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Banksy »

Challenger_ wrote:
Tada odrastat u Sarajevu: magija, čarolija.
Čudo, neviđeno.
hrasno

#11329 Re: Slike starog Sarajeva

Post by hrasno »

Ljetno kino iza historijskog arhiva u Alipasinoj,da li je radilo ?
muha_sa

#11330 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

hrasno wrote:Ljetno kino iza historijskog arhiva u Alipasinoj,da li je radilo ?
ne sjecam se tog kina :-)
Challenger_

#11331 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Challenger_ »

To iz vremena kralja Petra.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Filter

#11332 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Filter »

ljetno kino prvi maj
Challenger_

#11333 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Challenger_ »

Banksy wrote:
Challenger_ wrote:
Tada odrastat u Sarajevu: magija, čarolija.
Čudo, neviđeno.
Definitivno. Ničim (?) zaslužen raj.
hrasno

#11334 Re: Slike starog Sarajeva

Post by hrasno »

Filter wrote:
ljetno kino prvi maj
Ne znam jeli se tako zvalo ali iza arhiva naslonjeno na zgradu ima i mala bina i bile nekad klupe sad skroz propale i zarasle u drvece...
RJ57

#11335 Re: Slike starog Sarajeva

Post by RJ57 »

Challenger_ wrote:p.s.

Kao djeca se zakleli da ćemo gledati film u sve do jednom sarajevskom kinu. Ali, nikako da "odradimo" Igman. Daleko Ilidža, u dječijim očima skoro pa na kraj svijeta. Jedne subote odemo, klaj, klaj, tramvajem, pa pjehoke preko mosta do kina i odgledamo neku japansku ublehu, neki zmajevi, demoni i to. U Kinu bili samo mi, mali šejtani iz grada i grupa valjda lokalnih ilidžanskih firauna. Pravih firauna. Mi i oni, niko više. Film ovim starijim bio dosadan pa se frljokali grickalicama na njih. Kada je film završio, nastala takva marisana ispred kina, kao da je izbio rat.

:lol: :lol: :lol:
slijedeće dobro kino je bio radnički dom u hadžićima, mi smo i to odradili :D

ja sam inače najviše volio ru đuro đaković, mekane fotelje ...... tu je bilo takmičenje ko će glasnije prnuti ...
Porodice Foht

#11336 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Porodice Foht »

RJ57 wrote:
Challenger_ wrote:p.s.

Kao djeca se zakleli da ćemo gledati film u sve do jednom sarajevskom kinu. Ali, nikako da "odradimo" Igman. Daleko Ilidža, u dječijim očima skoro pa na kraj svijeta. Jedne subote odemo, klaj, klaj, tramvajem, pa pjehoke preko mosta do kina i odgledamo neku japansku ublehu, neki zmajevi, demoni i to. U Kinu bili samo mi, mali šejtani iz grada i grupa valjda lokalnih ilidžanskih firauna. Pravih firauna. Mi i oni, niko više. Film ovim starijim bio dosadan pa se frljokali grickalicama na njih. Kada je film završio, nastala takva marisana ispred kina, kao da je izbio rat.

:lol: :lol: :lol:
slijedeće dobro kino je bio radnički dom u hadžićima, mi smo i to odradili :D

ja sam inače najviše volio ru đuro đaković, mekane fotelje ...... tu je bilo takmičenje ko će glasnije prnuti ...
Slazem se za kino RU Djuro, kako zbog udobnosti tako i komocije. Romanija je bila gotiva i kad se sjetim Cinema guide kod Vjecne vatre s pregledom kina u gradu shrva me nostalgija. :|
exliberal-ex

#11337 Re: Slike starog Sarajeva

Post by exliberal-ex »

muha_sa wrote:
Challenger_ wrote:Pa kaže: Tesla, Partizan, Dubrovnik i Romanija, pa - Sutjeska, Radnik, Prvi maj i Kinoteka,
pa - Arena, Kumrovec, Igman,
i naravno - Kolobara.

Ako se ne varam, to je to, spisak je kompletan?
dodaj Templ :) iliti Radnicki univerzitet "Đuro Đakovic" :-D
Najbolje stolice...ko fotelje...a kad odes u Sutjesku ili Prvi maj...klupe :D
high_volume

#11338 Re: Slike starog Sarajeva

Post by high_volume »

muha_sa wrote:
Challenger_ wrote:Pa kaže: Tesla, Partizan, Dubrovnik i Romanija, pa - Sutjeska, Radnik, Prvi maj i Kinoteka,
i naravno - Kolobara.

I kino u Domu kulture Vratnik, kod Marjana i Mačka
muha_sa

#11339 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

high_volume wrote:
muha_sa wrote:
i naravno - Kolobara.

I kino u Domu kulture Vratnik, kod Marjana i Mačka
tu smo išli na igranke :D

ništa farmerke a trenerka ne do dragi bog :-) trenerka samo za avlije oko kuce i lopte--ne do bog u granap u trenerci a kamli na igranku :lol:
tako se skockam, momak štofane pantalone, bjela košulja sa velkackom kragnom :D i obavezan sakAo :lol:

udjemo u vratnicki Dom i ugasiše se svjetla a ostadoše samo prigušena :D jadna mi majka-pogledam :-) sako mi pun prašine :-) :-) šta cu vec rukom trljam da uklonim prašinu :lol: :lol: dzaba trljam-nece da spadne i bog :-) ona košulja blješti od bjelila--drugovi me gledaju kako onu prašinu sa sakoa tjeram i crkoše od šege :-) :-) šta ce ti bit :-) papak prvi put u životu ušAo u salu gdje su fluoroscentna svjetla :lol: :lol: :lol:
tempuser

#11340 Re: Slike starog Sarajeva

Post by tempuser »

Challenger_ wrote:
muha_sa wrote: :lol:

nemoj :-) kad se sa dragom ode u kino najbolja mjesta u Templu su bila ona sa strane :D od cjelog filma se vidi žurnal i kraj kad se svjetla upale :lol: :lol:

:lol: :lol:

_______

Evo dopunjenog, kompletnog spiska:

Tesla, Partizan, Dubrovnik, Romanija, Đuro Đaković,
pa - Sutjeska, Radnik, Prvi maj i Kinoteka,

i naravno - Kolobara.
Jel bilo ono nesto u Novom gradu, tipa ljetno kinmo Novi grad, olimpijska dvorana nestzo tako?
Meni je obavezna lektira bila Sarajevska hronika u Oslobodjenju i sta igra u kinima! :lol:
Bio i onaj neki broj na koji je teta citala repertoar kina, na drugi broj stanje na skijalistima isl.
muha_sa

#11341 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

tempuser wrote:
Challenger_ wrote:
muha_sa wrote: :lol:

nemoj :-) kad se sa dragom ode u kino najbolja mjesta u Templu su bila ona sa strane :D od cjelog filma se vidi žurnal i kraj kad se svjetla upale :lol: :lol:

:lol: :lol:

_______

Evo dopunjenog, kompletnog spiska:

Tesla, Partizan, Dubrovnik, Romanija, Đuro Đaković,
pa - Sutjeska, Radnik, Prvi maj i Kinoteka,

i naravno - Kolobara.
Jel bilo ono nesto u Novom gradu, tipa ljetno kinmo Novi grad, olimpijska dvorana nestzo tako?
Meni je obavezna lektira bila Sarajevska hronika u Oslobodjenju i sta igra u kinima! :lol:
Bio i onaj neki broj na koji je teta citala repertoar kina, na drugi broj stanje na skijalistima isl.
meni je obavezno bilo citanje novina odpozada :lol: nekad su bile Vecernje novine--plavi logo :D
pogledam smrtovnice i vidim neko umro u 45-oj :( onda naglas komentiram :D naživio se-da je meni docekat 45 :D
sad vidim umro u osamdesetoj--uh :-) mogo je još :lol: :lol:

ne znam za to ljetno u Novom gradu--inace je prije skoro svaka mahala imala dom kulture gdje su bile razne sekcije i kulturno umjetnicka društva--bitno je bilo djecu sa ulice sklonit :D nešto ala u filmu Doli bel :D
tempuser

#11342 Re: Slike starog Sarajeva

Post by tempuser »

muha_sa wrote:
meni je obavezno bilo citanje novina odpozada :lol: nekad su bile Vecernje novine--plavi logo :D
Da to nisu bile Sarajevske novine iz kojih su nastale Vecernje novine?
Mozda se slabo sjecam ali su Vecernje uvijek imale onaj crno-crveni logo i broj izdanja pored. Sjecam se i reklame kad su se tek pojavile, nekog brku u troli/tramvaju pitaju da li zna za ovo-ono, a on sve zna jer cita Vecernje koje izlaze u 5 izdanja!
Banksy

#11343 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Banksy »

tempuser wrote:
Da,da, otkud se toga sjeti... I :D

Trebalo bi se vratiti na temu.
tempuser

#11344 Re: Slike starog Sarajeva

Post by tempuser »

Banksy wrote:
tempuser wrote:
Da,da, otkud se toga sjeti... I :D

Trebalo bi se vratiti na temu.
To je slika starog Sarajeva 'nako vise u mojoj glavi!
Danas se navrsava 35 god. od Frankove medalje!
Banksy

#11345 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Banksy »

Volimo Jureka više od bureka :D ehhhhhh.....
tempuser

#11346 Re: Slike starog Sarajeva

Post by tempuser »

Banksy wrote:Volimo Jureka više od bureka :D ehhhhhh.....
Ne znam koliko se zna, ali mislim da nije na odmet ponoviti da su autori tog slogana Zenit Djozic i Nele Karajlic kod Neleta u stanu, odnosno oni su smislili prvi dio i zapeli sa drugom jer su htjeli nesto tipicno za Sarajevo, a onda se Neletova stara pojavila s pitom i predlozila "vise od bureka". Po Zeninoj prici vec su kasnili na bus za Bjelasnicu da gledaju VS kad su policolorom i cetkom to ispisali na carsafu.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#11347 Re: Slike starog Sarajeva

Post by sime_cipol »

tempuser wrote:
Banksy wrote:Volimo Jureka više od bureka :D ehhhhhh.....
Ne znam koliko se zna, ali mislim da nije na odmet ponoviti da su autori tog slogana Zenit Djozic i Nele Karajlic kod Neleta u stanu, odnosno oni su smislili prvi dio i zapeli sa drugom jer su htjeli nesto tipicno za Sarajevo, a onda se Neletova stara pojavila s pitom i predlozila "vise od bureka". Po Zeninoj prici vec su kasnili na bus za Bjelasnicu da gledaju VS kad su policolorom i cetkom to ispisali na carsafu.
Ovo nisam znao :lol:
Challenger_

#11348 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Challenger_ »

tempuser wrote:Meni je obavezna lektira bila Sarajevska hronika u Oslobodjenju i sta igra u kinima! :lol:
U ta doba ništa drugo sem kina u Hronici (i fudbala, naravno) nisam ni čitao.

:D :D

Sjećam se, u ova doba godine, vikendom bi na vrata banula raja, stara bi ih pustila, a onda bi se svi sjatili oko mene dok na tepihu ležim potrbuške, čitam šta gdje igra i tako bi se dogovarili koje ćemo kino "napast".
Nemam pojma, za mene su kina bila samo ona koja su imala raspored u Sarajevskoj hronici. Ako Muha kaže da nije, onda nije garant.

8)
Stari kenjac

#11349 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Stari kenjac »

ništa farmerke a trenerka ne do dragi bog :-) trenerka samo za avlije oko kuce i lopte--ne do bog u granap u trenerci a kamli na igranku :lol:
tako se skockam, momak štofane pantalone, bjela košulja sa velkackom kragnom :D i obavezan sakAo :lol:

udjemo u vratnicki Dom i ugasiše se svjetla a ostadoše samo prigušena :D jadna mi majka-pogledam :-) sako mi pun prašine :-) :-) šta cu vec rukom trljam da uklonim prašinu :lol: :lol: dzaba trljam-nece da spadne i bog :-) ona košulja blješti od bjelila--drugovi me gledaju kako onu prašinu sa sakoa tjeram i crkoše od šege :-) :-) šta ce ti bit :-) papak prvi put u životu ušAo u salu gdje su fluoroscentna svjetla :lol: :lol: :lol:[/quote]

Sasivene kod "Ređe" za dva sata gotove. Trapez 36 cm! :thumbup:
Challenger_

#11350 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Challenger_ »

Porodice Foht wrote:Slazem se za kino RU Djuro, kako zbog udobnosti tako i komocije. Romanija je bila gotiva i kad se sjetim Cinema guide kod Vjecne vatre s pregledom kina u gradu shrva me nostalgija. :|
Da...

Uglavnom, raja i ja smo do rata uspjeli dobro izgustirati sva kina i mogu reći da mi je ubjedljivo najgori bio Igman (otišao jednom i nikada više), a najomiljeniji Dubrovnik i Arena na Socijalnom. Najveće sarajevsko kino, skoro stadionska atmosfera, znao bih tražiti prvi red i sa pola pažnje pratiti film a sa drugom polovinom reakcije publike.

Favoriti: Dubrovnik i Arena za kojom pati pola (nakadašnjeg) grada... Da načelnik opštine iole ima senzibilita, odavno bi Arena sjevnula u istom obliku i pod istim imenom.

Ali, ali, ali.
Post Reply