Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
foxlife

#11326 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by foxlife »

Pa ubleha cista

Kolegij Doma naroda:

koordinira aktivnosti u pripremama sjednica Doma naroda i utvrđivanju dnevnih redova na tim sjednicama;
stara se o ostvarivanju prava i dužnosti delegata u vezi sa vršenjem njihove funkcije;
stara se o ostvarivanju saradnje sa Predstavničkim domom; stara se o ostvarivanju prava i dužnosti Doma naroda prema predsjedniku i potpredsjednicima Federacije i Vladi Federacije u skladu sa Ustavom Federacije;
razmatra pitanja ostvarivanja odnosa i saradnje sa skupštinama kantona, grada i općine;
stara se o ostvarivanju prava i dužnosti Doma naroda prema sudovima Federacije u skladu sa Ustavom Federacije;
stara se o ostvarivanju međuparlamentarne saradnje entiteta i države BiH i organa Brčko Distrikta BiH;
razmatra pitanja parlamentarne procedure i primjene poslovnika;
razmatra inicijative i prijedloge upućene Domu naroda;
utvrđuje nacrt i prijedlog poslovnika i program rada Doma naroda i stara se o njegovom provođenju.
drug_profi

#11327 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Pa znas da je dom naroda u stvari gornji dom? Nema zakona dok ga oni ne aminuju.
Patton44

#11328 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

drug_profi wrote: 18/02/2021 20:11 Pa znas da je dom naroda u stvari gornji dom? Nema zakona dok ga oni ne aminuju.
Djece znat juce mu prvi dan skole.
foxlife

#11329 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by foxlife »

Patton44 wrote: 18/02/2021 20:25
drug_profi wrote: 18/02/2021 20:11 Pa znas da je dom naroda u stvari gornji dom? Nema zakona dok ga oni ne aminuju.
Jah
Ja ovdje od 2003e vjerovatno kad si dudlao sda dudu
emmir1

#11330 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by emmir1 »

Dino je obećavao promjene iz temelja.

Sada vidimo najave preletača iz SDA u NiP, ti ljudi se naravno vode svojim interesom

Predje li Čampara u NIP i dodje li još bivsih SDA kriminalaca.
Generalno bilo kakvih prelazaka iz drugih stranaka

Onda nas je Dino slagao i nema tu ništa iz temelja no kako vidimo ide hladno muda pod bubrege.

Svi moji bližnji su glasali za NIP, kunem se neće više glasa dobiti ni od mene ni mojih bližnjih.

Pun mi kurac lopova i uhljeba 20 godina i sada bi samo dres da promijene
jefff

#11331 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

Drzi i onog Vreta
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#11332 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by konektovan »

emmir1 wrote: 18/02/2021 21:24 Dino je obećavao promjene iz temelja.

Sada vidimo najave preletača iz SDA u NiP, ti ljudi se naravno vode svojim interesom

Onda nas je Dino slagao i nema tu ništa iz temelja no kako vidimo ide hladno muda pod bubrege.

Svi moji bližnji su glasali za NIP, kunem se neće više glasa dobiti ni od mene ni mojih bližnjih.

Nema ovdje napretka... :thumbup:
nikad_vise

#11333 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nikad_vise »

Stvarno interesantno razmisljanje.Kao prvo svako se moze uclaniti u svaku stranku i ne vidim razlog zasto bi neko prekrizio NiP zato sto su neki clanovi iz neke druge stranke presli u nju.NiP je stranka koja svakako privlaci prije svega ljude kojim je preko glave ovih dosadasnjih stranaka poput SDA,SBB,DF,SzaBiH ali i nekih lijevo orjentisanih stranaka.Mnogi ljudi su u tim strankama vidjeli da se kroz te stranke ne moze napraviti promjena i napustili su te stranke i prikljucili se NiPu zato sto ljudi zagovaraju pravednije i bolje drustvo.U NiP nije presao neki Asim Sarajlic,Mirsad Kukic,Midhat Hubiljar,Novalic i slicni lopovi nego se radi o nekim sasvim urednim ljudima.

S druge strane u NiP ce sigurno uci i mnogo papaka i interesdzija ali ono sto ulijeva povjerenje da takvi nece isplivati na povrsinu jest NiPov pristup takvim pojedincima.Tako je recimo Srdan Srdic zbog nekih izbornih mahinacija dobio nogu,ili recimo jedan Agan Bunic koji je preletio pa onda pokusao sa Babom flertovat pa je sutnut i izbacen iz NiP-a.

Razlika izmedju NiP-a i SDA i jest u tome sto oni jasno izbace takve clanove a SDA to od samog predsjednika pa sve do bota na forumu opravdava takve Hubiljare,Fikrete,Asime,Sebije i slicne.Sam NiP za sada stoji na zdravim temeljima i uopste nemam brigu.U sustini NiP kao stranka nije ni bitan,bitan je taj registar zaposlenih u KS koji su objavili,bitan je taj ured za korupciju koji su osnovali i zajedno sa Amerima rade na rusenju kriminalnog sistema,bitna je ta podrska jednom Murizu Memicu zbog kojeg ce vjerovatno mnogo korumpiranih ljudi iz suda i policije da padne.To je sistem koji NiP gradi i sistem koji sutra treba da stiti gradjane ove drzave a ne neke postenjacine kojim trebamo vjerovati na rijec.

NiP da bi rastao njemu moraju prilaziti razni ljudi iz raznih stranaka.Ako bi svako ostao u svom stranackom toru nebi imalo smisla ni osnovati stranku,voditi kampanju,gledati da se napravi neki razultat u djelovanju i tak dalje..

Tako da ti je razmisljanje jako povrsno.
Nivelacija

#11334 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nivelacija »

Po komentarima kod Dine na FB vidim da ga je narod provalio.

Covjek bez stida pravi ogranak SDA.

Mislim nije to problem ali drugacije si se prodao.

Iz temelja ali sa kadrom SDA how yes no.

Ovo je jednako SDA
foxlife

#11335 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by foxlife »

za pocetak sve dok se bori protiv izvorne sda on je pozitivna licnost i kod mene kao ljevicara iako nikad ne bih glasao za nip
kad se svrgne sda onda cemo vidjeti pravi lice
nikad_vise

#11336 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nikad_vise »

NiP je ideoloski bukvalno kao i SDA.Covjek na zidu drzi sliku Alije Izetbegovica.
To da ga je narod provalio vidjet cemo na sledecim izborima.To sto je SDA direktiva izdala nalog da se covjek konstantno pljuje i pokusavaju udarati na njega je vise slabost SDA nego njegova.Vecina glasaca nisu nezadovoljni ideologijom SDA nego papanlukom,kriminalom,nesposobnoscu i svim ostalim sto je ta stranka danas postala.Ni jedna stranka sama po sebi nije ni dobra ni losa,takvim ih cine pojedinci.A sadasnji trendovi pokazuju da SDA napustaju ured normalni ljudi a olos ostaje da radi kao sto je radio i zadnjih 25 godina.

Ja ne mogu da shvatim SDA glasace da u ovom obracunu dva koncepta;onog kriminalnog,pljackaskog,"ruralnog" i ovog koncepta koji predvodi Dino,oni doista misle da mogu izaci kao pobjednici :D :izet:

Dino im dise za vratom i svaki dan ih ogoljeva u njihovom kriminalu i nesposobnosti.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#11337 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

ne bi bilo dobro da aljosa izvrsi dokapitalizaciju nipa.
svi u napad

#11338 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by svi u napad »

Nasa tragedija je da mi u BiH nemamo alternativu tj. neku kvalitetnu stranku. Glasao sam za Dinu ali on objektivno nema taj kvalitet koji mi trebamo u BiH. Raja mu je dala podrsku jer je umorna od kriminalne SDA. No Dino je u sustini populista koji za sada pliva medju gradskom rajom, no ako ti pricas o vladi experata i nestranackih ljudi a poslije postavis profesore fizickog u tu expertnu vladu to je znak neozbiljnosti i nedoraslosti zadatku. Jos je bilo tuznije kad je pokusao braniti svoje difovce sa onim da je jedan od ministara imao neku svoju firmu ne obrazlazuci kakvu i koliku je firmu imao. No sacekajmo daljnje korake pa donosimo procjene. Vrijeme ce pokazati gdje smo sa Dinom. Zivjeli.
mirza_15

#11339 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Jasno je da NiP-u treba nekoliko "kapitalaca" ukoliko misle da naprave bolji rezultat. Pored novih lica potrebno je i par iskusnih koji će popraviti rejting stranke izvan Sarajeva. Često se NiP-u prigovara da je društvo jednog lica i da je uglavnom isturen Konaković. Probija se tu Edo Okerić, tu je Ademović, od novih tu je par ministara u novoj vladi KS, ali trebaju zvučnija imena za bolji rezultat izvan Sarajeva. Čampara nije kompromitovan i sasvim sigurno predstavlja pojačanje. Kada bi uspjeli Miletića dobiti na svoju stranu to bi bio ogroman plus. Tog čovjeka bih volio da vidim u NiP-u. A svako ko nije kompromitovan, a kvalitetan je kadar treba biti primljen. Moje mišljenje je da i u SDA ima dobrih ljudi koji su bili u zabludi da tu stranku mogu promijeniti iznutra. Rezon je da je to najjača stranka, sa velikom infrastrukturom i da je djelovanje iznutra najbolja opcija. Kada su shvatili da to nije moguće, sasvim je ok da promijene dres. Svako može da pogriješi i nakon toga promijeni mišljenje. Ponavljam, ukoliko osoba nije kompromitovana.

Dalje, sasvim sigurno će biti grešaka. Već ih je bilo. Ali važno je kako se postupa nakon što je greška uočena. I ono što sam primjetio kod raje je da nakon jedne, dvije manje greške kažu da je to sve isto i da su svi isti, a u principu se porediti ne mogu. Ovo je maraton. Stvari se neće promijeniti preko noći. Da sada dovedemo najbolje i najiskrenije ljude na najodgovornije pozicije na svim nivoima trebat će najmanje decenija da se sruši sistem u kojem je čudo neviđeno da se neko prijavi na neki konkurs i da bude primljen zato što je najbolji kandidat i kojem će isti tretman u domu zdravlja, općini, policiji itd. imati siromah koji nema krov nad glavom i predsjednik države. U principu to nikada neće biti. To je ideal, a ideal je po definiciji cilj kojem se teži, ali koji nikada neće biti dostignut. Ali treba mu težiti. Moramo se boriti za pravednije društvo jednakih šansi jer ovo trenutno stanje nas vodi u propast. Da li je NiP taj koji nas može izvesti na taj put? Ne znam. Polažem puno nade da će biti barem početak tog puta. Možda pogriješim i razočaram se, ali mislim da vrijedi pokušati. Nisu idealni, ali trenutno su, po mom mišljenju, najbolje što imamo u ponudi. Volio bih i da kvalitetni kadrovi napuste zonu komfora, prestanu se kriti i uzmu aktivno učešće u rješavanju nagomilanih problema. Mislim na ostvarene likove u svojim profesijama koji imaju solidna primanja i sklanjaju se od politike. Morali bi i oni dati svoj doprinos kako bi svojoj djeci ostavili bolje i pravednije društvo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11340 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Kako zeleni nikad ne odustaju a vazda im ista taktika blacenja.
mirza_15

#11341 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

_BataZiv_0809 wrote: 19/02/2021 00:08 Kako zeleni nikad ne odustaju a vazda im ista taktika blacenja.
O tome govorim. Ne smijemo sebi dozvoliti da tako lako odustajemo. Ukoliko su ciljevi i prioriteti pravilno postavljeni treba gledati prema njima. Nekada ćemo se ka tom cilju kretati sporije, nekada brže. Nekada ćemo stajati u mjesto. Ali dok znamo u kojem pravcu treba da idemo ne treba odustajati. Bit će grešaka, padova. Ali nakon pada treba ustati, otresti prašinu sa sebe i nastaviti dalje, a ne odustati. Ovo je maraton, a ne trka na 100 metara. Neće niko sutra čarobnim štapićem spasiti GRAS npr. Nedostaje i kvalitetnih kadrova spremnih da se valjaju u blatu politike. Treba nagovoriti nekoga da bude ministar za, ne znam tačno, 3 ili 3,5k KM, a čovjek zarađuje više u svom poslu i niko ga ne proziva po medijima, ne spominje mu porodicu i ne češlja njegov privatni život i živote njegovih bližnjih. Treba i hrabrosti za nešto tako.
aldinjo

#11342 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by aldinjo »

mirza_15 wrote: 19/02/2021 00:23
_BataZiv_0809 wrote: 19/02/2021 00:08 Kako zeleni nikad ne odustaju a vazda im ista taktika blacenja.
O tome govorim. Ne smijemo sebi dozvoliti da tako lako odustajemo. Ukoliko su ciljevi i prioriteti pravilno postavljeni treba gledati prema njima. Nekada ćemo se ka tom cilju kretati sporije, nekada brže. Nekada ćemo stajati u mjesto. Ali dok znamo u kojem pravcu treba da idemo ne treba odustajati. Bit će grešaka, padova. Ali nakon pada treba ustati, otresti prašinu sa sebe i nastaviti dalje, a ne odustati. Ovo je maraton, a ne trka na 100 metara. Neće niko sutra čarobnim štapićem spasiti GRAS npr. Nedostaje i kvalitetnih kadrova spremnih da se valjaju u blatu politike. Treba nagovoriti nekoga da bude ministar za, ne znam tačno, 3 ili 3,5k KM, a čovjek zarađuje više u svom poslu i niko ga ne proziva po medijima, ne spominje mu porodicu i ne češlja njegov privatni život i živote njegovih bližnjih. Treba i hrabrosti za nešto tako.
:lol: :skoljka: :run:
drug_profi

#11343 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

malakh wrote: 18/02/2021 22:39 ne bi bilo dobro da aljosa izvrsi dokapitalizaciju nipa.
Hajd da se i ja složim sa tobom.
drug_profi

#11344 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Što se tiče Dine i Alije.
Ja ne treba da se predstavljam. Znate većinom ko sam i šta sam. I šta o Aliji mislim, kao i cijeloj porodici Izetbegović.
Dino ima neki odnso prema Aliji koji je mozda vise marketinski nego stvaran.
Ne vjerujem da pametan covjek kao Dino Kifla Naš nije skotao šta je i ko je Alija. Kako je postao to što je postao i kako smo dočekali 100.000 mrtvih.

Ideologija?
Jebo ideologiju.
Kad si u govnima, nema ideologije, Ili radiš da bude bolje svima ili većini, ili ne radiš.
A mi smo u govnima dubokim, duboko ispod povrsine.
Idemedosumom

#11345 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Idemedosumom »

Neko, koga navodno ne gotivite se učlani u NiP- ena ga, isti su SDA! :lol:

Kako providno, Allahu dragi 8)
foxlife

#11346 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by foxlife »

A to se ne moze prenijeti na nekoga drugog ako se ukine dom naroda? Izglasaju se zakoni i to je to
emmir1

#11347 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by emmir1 »

nikad_vise wrote: 18/02/2021 22:04

Stvarno interesantno razmisljanje.Kao prvo svako se moze uclaniti u svaku stranku i ne vidim razlog zasto bi neko prekrizio NiP zato sto su neki clanovi iz neke druge stranke presli u nju.NiP je stranka koja svakako privlaci prije svega ljude kojim je preko glave ovih dosadasnjih stranaka poput SDA,SBB,DF,SzaBiH ali i nekih lijevo orjentisanih stranaka.Mnogi ljudi su u tim strankama vidjeli da se kroz te stranke ne moze napraviti promjena i napustili su te stranke i prikljucili se NiPu zato sto ljudi zagovaraju pravednije i bolje drustvo.U NiP nije presao neki Asim Sarajlic,Mirsad Kukic,Midhat Hubiljar,Novalic i slicni lopovi nego se radi o nekim sasvim urednim ljudima.

S druge strane u NiP ce sigurno uci i mnogo papaka i interesdzija ali ono sto ulijeva povjerenje da takvi nece isplivati na povrsinu jest NiPov pristup takvim pojedincima.Tako je recimo Srdan Srdic zbog nekih izbornih mahinacija dobio nogu,ili recimo jedan Agan Bunic koji je preletio pa onda pokusao sa Babom flertovat pa je sutnut i izbacen iz NiP-a.

Razlika izmedju NiP-a i SDA i jest u tome sto oni jasno izbace takve clanove a SDA to od samog predsjednika pa sve do bota na forumu opravdava takve Hubiljare,Fikrete,Asime,Sebije i slicne.Sam NiP za sada stoji na zdravim temeljima i uopste nemam brigu.U sustini NiP kao stranka nije ni bitan,bitan je taj registar zaposlenih u KS koji su objavili,bitan je taj ured za korupciju koji su osnovali i zajedno sa Amerima rade na rusenju kriminalnog sistema,bitna je ta podrska jednom Murizu Memicu zbog kojeg ce vjerovatno mnogo korumpiranih ljudi iz suda i policije da padne.To je sistem koji NiP gradi i sistem koji sutra treba da stiti gradjane ove drzave a ne neke postenjacine kojim trebamo vjerovati na rijec.

NiP da bi rastao njemu moraju prilaziti razni ljudi iz raznih stranaka.Ako bi svako ostao u svom stranackom toru nebi imalo smisla ni osnovati stranku,voditi kampanju,gledati da se napravi neki razultat u djelovanju i tak dalje..

Tako da ti je razmisljanje jako povrsno.

Vidi, narodu nije dosta stranaka nego ljudi iz tih stranaka.

Jedni te isti 20 godina su na vlasti i sve što rade da vode brigu o sebi i svojima.
Kako više familije uhljebit i kako više para uzet.

Ja sam bio žestoki protivnik i Dine, evo i na ovoj temi sam pisao protiv njega.

No nakon njegovog govora u skupštini gdje je jasno i glasno pričao o lopovlucima iz SDA, kako kradu šume, kako Memicev sin kupi za 13.5 hiljada eura lokaciju od 400 000....itd

Tada sam rekao sebi, možda nešto i uradi.

Taj dan sam se javio na njihovu stranicu i poslao im poruku da želim da im plaćam članarinu, ne želim da budem član niti bilo šta.
No bio je poziv da se finansijski podrži NIP i htio sam dati doprinos jer smatram da je to novi put.

I dalje NiP ima moju podršku apsolutnu.

No ti mora da znaš da će prelazak Čampare iz SDA u NIP jako negativno da se odrazi.
On je bio jedan od važnijih članova te stranke!

Sada kada SDA brod tone miševi se rastrčali i ne znaju gdje će, ili znaju?

Hoće li nam Čampara povesti i svog prijatelja Efendica sa kojim kafe ispija?

Ljudi ima, mladih ljudi koji će biti nova lica.

Mora da znaš da su i SBB i DF bili nešto novo, da je narod očekivao da ponude nešto što nije SDA ili SDP.
I bili su razočarenje.

Obećao je iz temelja, Čampara i nazovi pojačanja iz drugih stranaka nije iz temelja.

20 godina su radili i bili na rukovodećim mjestima, vidimo danas rezultat.

Dodje li Čampara u NiP, moj glas i svih mojih ide za Našu Stranku.
Bar su dosljedni i ne šuruju sa SDA.
Styling

#11348 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

malakh wrote: 18/02/2021 22:39 ne bi bilo dobro da aljosa izvrsi dokapitalizaciju nipa.
Za naredne izbore, ako pretenduje da uzme mjesta u drzavnom i federalnom parlamentu, NiP mora ponuditi zvucnija imena koja ce privuci glasace. Iako sam glasala za NiP i pratim njihov rad, iskreno ne vidim figuru, osim Dine, koja bi bila u stanju privuci veliki broj glasova. Svi se kriju iza Njega. Niko se ne eksponira. Zbog toga mislim da prelazak Campare moze biti benefit za NiP. Za Camparu znam, iz privatnih izvora, da je iskren u svojoj namjeri.
Patton44

#11349 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

foxlife wrote: 18/02/2021 20:49
Jah
Uuuuu pa ti se stvarno imas cim pohvaliti.
Za 17 god. nisi naucio sta je dom naroda,sta li ti dudlas tolike godine.
foxlife

#11350 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by foxlife »

Patton44 wrote: 19/02/2021 08:10
foxlife wrote: 18/02/2021 20:49
Jah
Uuuuu pa ti se stvarno imas cim pohvaliti.
Za 17 god. nisi naucio sta je dom naroda,sta li ti dudlas tolike godine.
Boli me briga sta je dom naroda samo vidim da su ublehe
Post Reply