Referendum(i) u RS-u

Locked
LSD

#11326 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by LSD »

p206 wrote:Kakva vam je to glupa priča ovdje... već 1993. u Ženevi su zemlje "Kontakt grupe" (SAD, Rusija,Njemačka,Francuska, Britanija) dogovorile da podjela bude 51-49., pazi 1993, a ne 1995. Mi da smo krenuli na 100% svi, a posebno Amerikanci bi nam okrenuli leđa i kao što su danas Dodiku svi okrenili leđa. Posljedice će se vidjeti.
Evo ko je određivao i krojio mape podjeljene države, gurao ih pod nos Aliji da prihvati, određivao našu sudbinu...mamicu im parazitsku

Image

Image

Image

Neki kurton Douglas Hurd, kvazi Lord Owen, kvazi Lord Carrington i ostala alkoholičarksa govna koja su odlucivali o sudbini moje države....nikad u životu ti ljigavci nisu bili u Bosni i oni ce meni po Ženevskim hotelima određivati postatak i na koliko teritorije trebam da živim u svojoj državi :angry: boli njih q za Bosnom, bili su tu samo da uzimaju pare na ljudskim nesrecama.
Nemoj me vuci za jezik, bogati.

Što ja to ne mogu da odlucujem iz Bosne, o Sjevernoj Irskoj i na koliko teritorije mogu da žive :mrgreen: :P
Last edited by LSD on 27/09/2016 00:54, edited 1 time in total.
yoyo13

#11327 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by yoyo13 »

sve mi je jasno al mi nije jasno kad neko kaze sad da pukne da bi zapalio preko grane.... kakvi su to kurcevi mozgovi da ne povjerujesh...imas li oca mater brata sestru jarana kuma ikoga ko je vrijedan da mu pomognes i da ga odbranis....nekoga ko nije u prilici da ode.... usta im se naserem svima koji kazu da bi zapalili preko grane... i nemojte mi sad srat i pricat ja sam u rovu sjedio 4 godine, nista mi nije donijelo...SDA lopovi pokrali itd itd.... niste jedini koji su najebali u ratu
Maharadza

#11328 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Maharadza »

p206 wrote:Kakva vam je to glupa priča ovdje... već 1993. u Ženevi su zemlje "Kontakt grupe" (SAD, Rusija,Njemačka,Francuska, Britanija) dogovorile da podjela bude 51-49., pazi 1993, a ne 1995. Mi da smo krenuli na 100% svi, a posebno Amerikanci bi nam okrenuli leđa i kao što su danas Dodiku svi okrenili leđa. Posljedice će se vidjeti.
Ma hajde što bi nam okrenuli leđa nego bi nas još proglasili "ratobornim Islamističkim fundamentalistima" ili sl., a znamo valjda svi koliko nas (ne) vole?! Dokazali su to prethodno kroz embargo na uvoz oružja! Za srbočetničkog i hrvatskog agresora bi odbijanje mirovnog sporazuma od strane Bošnjačkih predstavnika tada došao kao budali šamar jer bi onda imali spremnu propagandu "eto pogledajte, hoće da ratuju a predstavljaju se kao žrtve i miroljubiv narod, a u stvari ne žele mir... nisu ni oni ništa bolji od nas..." itd. :P
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11329 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Velkoski »

Normalno da bih zapalio preko granice, i to prvi.

Za koga bolan da ginem? Za ove što nas 20 godina jebu u mozak?
Edin H.

#11330 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Edin H. »

LSD wrote:
Evo ko je određivao i krojio mape podjeljene države, gurao ih pod nos Aliji da prihvati, određivao našu sudbinu...mamicu im parazitsku

Image

Image

Image

Neki kurton Douglas Hurd, kvazi Lord Owen, kvazi Lord Carrington i ostala alkoholičarksa govna koja su odlucivali o sudbini moje države....nikad u životu ti ljigavci nisu bili u Bosni i oni ce meni po Ženevskim hotelima određivati postatak i na koliko teritorije trebam da živim u svojoj državi :angry: boli njih q za Bosnom, bili su tu samo da uzimaju pare na ljudskim nesrecama.
Nemoj me vuci za jezik, bogati.

Što ja to ne mogu da odlucujem iz Bosne, o Sjevernoj Irskoj i na koliko teritorije mogu da žive :mrgreen: :P
Zaboravio si Malclom Riffkina, a da su on i Douglas Hurd ponajveci smradovi, slazem se, ali pogledaj malo temu o Jeremy Corbinu i pogledaj kako plebs zdusno podrzava njihovu Konzervatinu partiju, znaci ipak su zadovoljni njihovim djelima tokom rata u BiH. :bih:
Edin H.

#11331 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Edin H. »

Velkoski wrote:Normalno da bih zapalio preko granice, i to prvi.

Za klub? :skoljka:
Maharadza

#11332 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Maharadza »

Kao da bi se mogao ispaliti igdje kada si okružen dušmanima... [emoji14]
Last edited by Maharadza on 27/09/2016 01:01, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#11333 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Velkoski »

Edin H. wrote:

Može se i preko grane ginut' za klub. Ima ih i danas takvih kol'ko ho'sh :mrgreen:
Maharadza wrote:Kao da bi mogao ispaliti igdje kada si okružen dušmanima... [emoji14]

Na jug, kroz Hrvatsku do Italije i dosta :mrgreen:
Last edited by Velkoski on 27/09/2016 01:00, edited 1 time in total.
seldzuk

#11334 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by seldzuk »

Dodik i dalje u Beogradu.
http://vijesti.ba/clanak/326376/kao-da- ... u-beogradu
Smije li pred kadiju?
asker

#11335 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

LSD wrote: Znaci u prevodu, njihovim dovođenjem u Dayton na potpisivanje sporazumna - Amerikanci su jasno i javno obznanili citavom svijetu da su Srbija i Hrvatska bili agresori na BiH...jer su to ko biva bile zaračene strane, tri države i ta spika ...OK

Samo, zašto onda nismo tužili i Hrvatsku za ratnu odštetu, na onom drugom sudu u Strazburu :? što sam na srbima tražimo odštetu i pravdu :lol: ....ako su i oni jasno i javno okaraketirani kao agresori u Daytonu.
Zato sto su na pocetku rata, a jos vaznije kod potpisivanja DMS, bili saveznici legalnih vlasti i Armije Bosne i Hercegovine. Sjecas li se Dudaka i onog Marekovica na mostu na Korani? Kakva su ti ovo pitanja?

I hajde da se vratimo na temu.
yoyo13

#11336 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by yoyo13 »

Majke mi mile pitaru mislio sam da si pametniji covjek.... pa imas li ti ikoga sunce ti jebem ko ti je drag u ovom gradu....pa nisi iz Foce pobjego u svedsku pa se nakon rata vratio...rodjen si valjda u ovom gradu :-)
LSD

#11337 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by LSD »

:thumbup: popravljaš se u zadnje vrijeme i pocinjes trezveno razmišljati...lajkam to

Njemačka nam je druga majka, Turksa treca, a Amerika četvrta :mrgreen:

Ako bi zapucalo, noge bi se uhvatio svijetla obraza :run: jer necu da budem glupan ko moj stari koji je skako po Igmanu i Treski, ranjavan dva puta , da bi dobio kar.inu od te iste države za koju je ratovao :izet: kakav amater :facepalm:
Last edited by LSD on 27/09/2016 01:04, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#11338 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Velkoski »

yoyo13 wrote:

Majke mi mile pitaru mislio sam da si pametniji covjek.... pa imas li ti ikoga sunce ti jebem ko ti je drag u ovom gradu....pa nisi iz Foce pobjego u svedsku pa se nakon rata vratio...rodjen si valjda u ovom gradu :-)
Rođen, odrast'o u podrumu, deset godina nakon rata gled'o kako se sve oporavlja, dvadeset godina nakon rata kada trebam da živim k'o čovjek ovisim od budžetskih kopitara... Đe sam bio, šta sam radio proteklih 25 godina? Ništa. I sada treba da opet ratujem, opet pratim oporavljanje svega? Neka hvala...

I imam, rek'o bih i njima da bježe ako hoće, ako neće, ne moraju :mrgreen:
Maharadza

#11339 Re: RE: Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Maharadza »

seldzuk wrote:Dodik i dalje u Beogradu.
http://vijesti.ba/clanak/326376/kao-da- ... u-beogradu
Smije li pred kadiju?
https://youtu.be/uFcR4SRS5Kw
yoyo13

#11340 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by yoyo13 »

Velkoski wrote:
Rođen, odrast'o u podrumu, deset godina nakon rata gled'o kako se sve oporavlja, dvadeset godina nakon rata kada trebam da živim k'o čovjek ovisim od budžetskih kopitara... Đe sam bio, šta sam radio proteklih 25 godina? Ništa. I sada treba da opet ratujem, opet pratim oporavljanje svega? Neka hvala...

I imam, rek'o bih i njima da bježe ako hoće, ako neće, ne moraju :mrgreen:
svaka ti cast kad bi tako lako mogo to presjec, mada je to prica za pjetlice.... zaduzio bi ti garonju medju prvima :lol: :lol: :lol:
Budjav_lebac

#11341 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

Da nekome tek tako ostavimo ono sto nam je vec jednom sruseno i teskom mukom poslije rata obnovljeno ? Jednom se vala moze poginuti, pa on ili ja. Ako meni ne bude sudjeno da zivim u normalnoj drzavi barem se nadam da ce to moje dijete dozivjeti. To je isto govorio i moj otac dok je radio i gradio da bih ja imao i sad da se ja poserem na sve to, ne pada mi na pamet. Ako i dodje do rata ratovao bih samo zbog toga, ne dam nikome nista dzaba !
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#11342 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Velkoski »

yoyo13 wrote:
svaka ti cast kad bi tako lako mogo to presjec, mada je to prica za pjetlice.... zaduzio bi ti garonju medju prvima :lol: :lol: :lol:
Nije me vala život nešto pazio s emotivne strane, tako da bih mog'o lahko presjeć' :mrgreen:
Budjav_lebac wrote: Da nekome tek tako ostavimo ono sto nam je vec jednom sruseno i teskom mukom poslije rata obnovljeno ? Jednom se vala moze poginuti, pa on ili ja. Ako meni ne bude sudjeno da zivim u normalnoj drzavi barem se nadam da ce to moje dijete dozivjeti. To je isto govorio i moj otac dok je radio i gradio da bih ja imao i sad da se ja poserem na sve to, ne pada mi na pamet. Ako i dodje do rata ratovao bih samo zbog toga, ne dam nikome nista dzaba !
A šta to imamo danas? Svom starom najviše zamjeram što je skak'o po Žuči umjesto da nas je kolektivno odveo u Burundi - jer i tamo je bolje.
Edin H.

#11343 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Edin H. »

Velkoski wrote:
Edin H. wrote:

Može se i preko grane ginut' za klub. Ima ih i danas takvih kol'ko ho'sh :mrgreen:
Dobro si, imate jednoga mnogo aktivnoga na temi :D
asker

#11344 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

Zemljaci, ovdje se ne prica o ratu. Pricamo o referendumu i pravnim sankcijama koje slijede za krmka iz Laktasa i kliku mu. Pricamo o buducoj izolaciji manjeg entiteta.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#11345 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Velkoski »

asker wrote:Zemljaci, ovdje se ne prica o ratu. Pricamo o referendumu i pravnim sankcijama koje slijede za krmka iz Laktasa i kliku mu. Pricamo o buducoj izolaciji manjeg entiteta.
Bajke su na drugom pdf-u :mrgreen:
Edin H.

#11346 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Edin H. »

asker wrote:Zemljaci, ovdje se ne prica o ratu. Pricamo o referendumu i pravnim sankcijama koje slijede za krmka iz Laktasa i kliku mu. Pricamo o buducoj izolaciji manjeg entiteta.

Kako ces to izolovati jedan, a da ne utice na drugi entitet u istoj drzavi? :zzzz:
asker

#11347 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

Velkoski wrote:
Bajke su na drugom pdf-u :mrgreen:
Cemo da vidimo ;-)
hornet

#11348 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hornet »

Čovjek vam samo otvara oči al vi ne kontate. Dejton jest zajeb svih zajeba, uzrok svih političkih problema i nestabilnosti, začarani krug. Naravno da je kapitulacija i poniženje kad prihvatiš rezultate genocida i etničkog čisćenja. Te priče 'moralo se' i slično su opravdanje za budale. Ovaj referendum jeste bio probni balon i reakcija naših političara na to je da su uperili prstom u MZ, prvenstveno SAD. Dobro, možda sad bude nekih reakcija, konkretnih kazni (blago će to biti) al to govori da smo mi nemoćni i da nam budućnost zemlje zavisi od stava SAD-a. Tako je danas, a šta sutra? Desničari sigurno preuzimaju Europu (opravdano), Trump vrlo izvjesno pobjeđuje u Americi, gdje je naš Plan B? Jel kome možda palo na pamet da i mi lobiramo tu, jer nismo ništa manje europski narod nego što su Srbi i Hrvati ili bar ne bi trebali biti al to je sve stvar usmjerenja i politike u kom pravcu vodiš zemlju i narod. Dodik je već izlobirao Mari Le Pen, koja vodi u anketama za francusku predsjednicu, i ona baš danas izjavi kako će priznati aneksiju Krima. Znači skroz suprotno od stava EU. Šta čeka nas? Naši stalno ponavljaju ko papagaji kako EU nema alternativu, a šta ako se EU raspadne. Dalje, oko referenduma. Sad je kao država na potezu, uhapsiti će Dodika i ostale, a jel vi mislite da će to tako lako proći? Ukoliko operaciju ne budu vodile strane snage, to vam je sasvim sigurno rat na pomolu. Sad dolazimo do te priče o drugom poluvremenu i slično, a mene zanima čemu toliki optimizam? Jel imate imalo sumnje da će Hrvatska i Hrvati opet igrati dvostruku ulogu, možda opet napraviti neki deal sa Srbima da malo podebljaju kiflu a gore na Savi će se nekako razgraničiti, ne sekirajte se. Vidim, Turska šuti. Ništa. Dvadeset godina je od rata, kako smo mi demografski prošli i kako je stanje danas. Na 49% nas skoro nema nikako, nikakav faktor, većina u samo jednoj opštini a i to je pitanje. Izgubili većinu u Stocu i Mostaru. Gotova stvar. Danas svaki šupak otvoreno govori o razlazu i referendumu o otcjepljenju a sama priča da je RS nastala na zločinu koji je presuđen je u javnom životu tabu temu. Dodik u ime Srba sa presudom za genocid već deset godina otvoreno 'drma' BiH a mi nismo imali m**da uopšte i pokušamo politički kapitalisati tu presudu a za to smo imali jako dobre argumente. Hrvati sa pričom o ugroženosti došli i do Europskog parlamenta, mada su prihvatili i Dejtonski i Vašingtonski sporazum a mi sa objektivno gorom pozicijom na nivou države, jer smo izbrisani sa pola teritorije, ništa. Šutnja i zdravo. Loša politika.
Last edited by hornet on 27/09/2016 01:40, edited 1 time in total.
and

#11349 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by and »

Velkoski wrote:
yoyo13 wrote:
Nije me vala život nešto pazio s emotivne strane, tako da bih mog'o lahko presjeć' :mrgreen:
Budjav_lebac wrote: Da nekome tek tako ostavimo ono sto nam je vec jednom sruseno i teskom mukom poslije rata obnovljeno ? Jednom se vala moze poginuti, pa on ili ja. Ako meni ne bude sudjeno da zivim u normalnoj drzavi barem se nadam da ce to moje dijete dozivjeti. To je isto govorio i moj otac dok je radio i gradio da bih ja imao i sad da se ja poserem na sve to, ne pada mi na pamet. Ako i dodje do rata ratovao bih samo zbog toga, ne dam nikome nista dzaba !
A šta to imamo danas? Svom starom najviše zamjeram što je skak'o po Žuči umjesto da nas je kolektivno odveo u Burundi - jer i tamo je bolje.
jah,
da su svi razmišljali kao ti,završili bi u trnovu s metkom u leđa.
eto jedva vas čekaju po njemačkoj,burundiju....
i onda se pitam jel moguće da bošnjo za 1000 eura svjedoči na sudu u korist ratnog zločinca :mrgreen:
Budjav_lebac

#11350 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

Velkoski wrote:
yoyo13 wrote:
A sta ti fali iskreno ? Drzava jeste realno u onoj stvari, ali sta to meni i tebi fali ? Dok imamo internet, mobitel/laptop i prostoriju iz koje mozemo seruckati znaci da nam nije lose, nismo sirotinja hvala Bogu. Ono sto nam je duznost jeste da branimo i cuvamo ovu drzavu, da pomognemo onima koji nisu u situaciji kao mi i omogucimo im da kao i mi imaju normalan zivot.

Nije rjesenje pobjeci, citav zivot je borba. Eto pocne rat, ti pobjegnes u Njemacku i sta onda ? Odes tamo i vodis drugi vid borbe, onaj za ravnopravnost, za dobar posao/polozaj, za egzistenciju svoje porodice. I to je jedan vid borbe tako da mozes pobjeci od jedne, ali ces naletjeti na drugu.
Locked