Republika Turska

Post Reply
jao_situacije

#11326 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

Satelit_ wrote:
Tomahawk11 wrote:
Satelit_ wrote:
Pa kakav profil turiste ide u Isranbul. Bio sam tamo i ok je za proserat i gkedat okolo ali je skupo i generalno se ne moze porediti sa Evropom. Ja sam cuo da je u Bukurestu super nocni zivot. Sve rumunke koje znam imaju manje inhibicije od turkinja. Imam tonu prijatelja u Turskoj i ljudi govore da je sranje, tesko sranje i razmisljaju da bjeze. Jest, mnogu imaju biznise, voze nove Audije, ali meni je to od trecerazredne vaznosti ako nema slobode. Za Bosnju znam da je to najbitnije ali ja ne bih isao da radim u Dubai za milion eura jer nema slobode a bosnjo samo gleda da je luksuz, da je sminka.
Necemo onda ni u Pariz. Skupo.
Ne kontam ti tu pricu o Rumunkama i Turkinjama. Razlicite kulture, covjece. Nije ti to nikakav dokaz standarda.
Kad je u Rumuniji toliko super, sto kosarkasi i fudbaleri iz Srbije ne idu u istu umjesto u Tursku?! Ili treneri, recimo. Pa i hrvatski sportisti, posebno kosarkasi, idu u tursku ligu.
Mislim da se prica o slobodama u Turskoj debelo prepuhuje.
Hajd za Bosnju, al sto u Dubai idu Amerikanci, Englezi, Francuzi...?
Idu konzumeristi koji se loze na markiranu odjecu, pozlacene hotele i sl. Meni je to kič i papanluk ali ni po jada sto je papanluk nego sto nema slobode.
ti onda nemoj ići u istanbul nego idi u bukurešt i nemaš problema
istanbul je inače u svijetu poznat kao zatvor sa preko 13 miliona zatvorenika koji voze audije
baš sam neki dan gledao reklamu, mislim da je baš bio slogan posjetite istanbul-najveći zatvor na svijetu u kojem nemate nikakvih sloboda, ali imate nove audije
za dubai se oduvijek znalo da nema nikakvih sloboda, tamo ne smiješ ništa raditi, a noćni život je bolji čak i u tesliću nego u istanbulu i dubaiu
kamberovica polje

#11327 Re: Republika Turska

Post by kamberovica polje »

Koliko će nas ove godine emigrirat u Tursku? :?
sahara1428

#11328 Re: Republika Turska

Post by sahara1428 »

saja_dj wrote:TURKEY: Deputy PM says country to suspend European Convention on Human Rights for a while - @CNNTURK_ENG

Baja ce da ukine i ljudska prava.

Samo nek :izet: kad ga vec vole primati. Iskreno isto zelim i nasim dupolizcima, vec su navikli od baketa ali valja erdognovog ugurati citavog u pakas. Sretno.
Kad se uvede vanredno stanje u zemlji onda se i dijelovi ljudskih prava suspenduju, tako ti je sada i u Francuskoj.
Dok Erdo dodje do Golog Otoka polako... :izet:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11329 Re: Republika Turska

Post by pici »

Vanredno stanje u Turskoj: Bez posebnih upozorenja i uputa bh. državljanima

Image
sahara1428

#11330 Re: Republika Turska

Post by sahara1428 »

burgundy wrote:Policijska akcija "Sablja" (srp. Операција Сабља) policijska je akcija pronalaženja i uhićenja osoba u Srbiji i Crnoj Gori za koje se sumnja da su sudjelovale u ubojstvu srpskoga premijera Zorana Đinđića, i ostalih osoba za koje se zna da su pripadnici skupina organiziranog kriminala. Cijela akcija je započela neposredno nakon ubojstva premijera, 12. ožujka 2003. godine, proglašenjem izvanrednog stanja od strane bivea vršiteljica dužnosti predsjednika Srbije Nataše Mićić. Službeno je trajala do 22. travnja 2003. godine. Jedna je od najvećih policijskih akcija u povijesti srpske policije. Za vrijeme akcije, privedeno je 11.665 osoba povezanih s organiziranim kriminalom. Među njima je bilo mnogo javnih i estradnih ličnosti. Glavnooptuženi Milorad Ulemek Legija je optužen za ubojstvo premijera Zorana Đinđića i za atentat na Ibarskoj magistrali i osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od 40 godina.

Ovi sto se javljaju zbog privodjenja ovolikog broj ljudi u Turskoj.
:thumbup:

Ko da Tito Golog otoka nije imao, u njega je "sablja" bila tokom čitave vladavine :run:
pici

#11331 Re: Republika Turska

Post by pici »

Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" – Foča u saradnji sa Udruženjem demokratskih pravnika u BiH i Bosansko-turskim prijateljstvom BOSFOR, donijeli su dana 19.07.2016. godine odluku sa se Recep Tayip Erdogan, predsjednik Republike Turske, kandiduje za dobitnika Nobelove nagrade za mir.

Image
sunceKOtepsija

#11332 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image
prof. Ibraahim Cerrah sprijecen u naumu da pobjegne iz zemlje, on se ssumnjici za pripadnost gulenovsko teroristickoj grupi, uhvacen na aeroddromu
sahara1428

#11333 Re: Republika Turska

Post by sahara1428 »

insomnia78 wrote:
Herr Flick wrote:Zanimljivo je kako Bošnjaci toliko vole i obozavaju Erdogana a taj nedavno normalizirao odnose sa mrskim Izraelom i jos mržom Rusijom,a jos kad tome uskoro dodamo Sisija i Assada onda ce tek aparati da rade :lol: :lol:
Kad Srbi mogu sa Iranom..,

S moje sokoćalo

Image

a vojvoda je nekad sa Sadamom, i mrski Vučić :izet: :-)

sve go radikal sa mrskim neprijateljima :izet:

burgundy

#11334 Re: Republika Turska

Post by burgundy »

:lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#11335 Re: Republika Turska

Post by JoseMujica »

uapsilo i pilote :D
On je izjavio za Al Jazeeru u srijedu navečer da vlasti nisu znale da li su na odluku pilota da obore avion uticale njihove veze s Fethullahom Gulenom, imamom sa sjedištem u SAD-u za koga tvrdi da stoji iza neuspjelog pokušaja vojnog puča 15. jula.
što je pravna država juče top, a danas flop :izet:

ne bi me ćudilo i da brka šjutra uapse što se grlijo s Gulenom :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by JoseMujica on 21/07/2016 14:02, edited 1 time in total.
sunceKOtepsija

#11336 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

burgundy wrote:
alijev je covjek veseljak, s njim treba u kafanu, putin pricqa vic, erdogan se "kiselo"nasmijao, emina nije nesto impresionirana, nikolic suzdrzan, alijev pada :lol:
Image
Last edited by sunceKOtepsija on 21/07/2016 14:03, edited 1 time in total.
pici

#11337 Re: Republika Turska

Post by pici »

Erdogana spasile ruske obaveštajne službe?

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je nekoliko sati pre početka nereda dobio upozorenja od ruskih obaveštajnih službi da mu se sprema vojni puč.

Hvala braco :bih:
Image
mO k3

#11338 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

pici wrote:Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" – Foča u saradnji sa Udruženjem demokratskih pravnika u BiH i Bosansko-turskim prijateljstvom BOSFOR, donijeli su dana 19.07.2016. godine odluku sa se Recep Tayip Erdogan, predsjednik Republike Turske, kandiduje za dobitnika Nobelove nagrade za mir.

Image
kada je obama dobio sto nece on , zar nije u vucic kandidovat??
JThomas

#11339 Re: Republika Turska

Post by JThomas »

sunceKOtepsija wrote:Ahmet Biçer-jedan od 2 745 suspendovanih tucilaca i sudija, inace clan Visokog sudskog i tuzilackog vijeca preselio na bolji svijet 23. maja 2016, tj prije dva mjeseca, preventivno preselio covjek :lol:
http://t24.com.tr/haber/hsyknin-darbe-g ... mus,350943
ma nisu spiskovi ranije napravljeni. ne znam otkud nekome takve ideje :lol:
burgundy

#11340 Re: Republika Turska

Post by burgundy »

sunceKOtepsija wrote:
burgundy wrote:
alijev je covjek veseljak, s njim treba u kafanu, putin pricqa vic, erdogan se "kiselo"nasmijao, emina nije nesto impresionirana, nikolic suzdrzan, alijev pada :lol:
Image
Dobro ovo je bilo prije aviona,tad su bili u korektnim odnosima,a Nikolic rece Alievu jeste nam sfuserili autoput ,na sta Aliev odgoviri:Zovite nas opet za rekonstrukciju i crće od smijeha :D
Šveđanin

#11341 Re: Republika Turska

Post by Šveđanin »

Ovo sve od pocetka smrdi, kako je uopste moguce da neko za manje od 24 casa izlazi sa spiskom od 2700 sudija. Ogroman broj ljudi, pa da se kvalitet posla jednog sudije ocjenjuje, ako je potrebno suspenduje, treba ti vise od dana, nisam pravnik ali sudske presude su velike, obimne, pogotovo na tim visim sudovima gdje se ne sudi za kradju u prodavnici... to sve pregledati, zakljuciti, vidjeti da li je bilo greska... prosto nemoguce za 24 sata.

Ovo je sve Erdogan uradio, u cilju pribavljanja jos vise moci, jasno i najvecim skepticima.
Last edited by Šveđanin on 21/07/2016 14:22, edited 1 time in total.
spreca

#11342 Re: Republika Turska

Post by spreca »

burgundy wrote:Policijska akcija "Sablja" (srp. Операција Сабља) policijska je akcija pronalaženja i uhićenja osoba u Srbiji i Crnoj Gori za koje se sumnja da su sudjelovale u ubojstvu srpskoga premijera Zorana Đinđića, i ostalih osoba za koje se zna da su pripadnici skupina organiziranog kriminala. Cijela akcija je započela neposredno nakon ubojstva premijera, 12. ožujka 2003. godine, proglašenjem izvanrednog stanja od strane bivea vršiteljica dužnosti predsjednika Srbije Nataše Mićić. Službeno je trajala do 22. travnja 2003. godine. Jedna je od najvećih policijskih akcija u povijesti srpske policije. Za vrijeme akcije, privedeno je 11.665 osoba povezanih s organiziranim kriminalom. Među njima je bilo mnogo javnih i estradnih ličnosti. Glavnooptuženi Milorad Ulemek Legija je optužen za ubojstvo premijera Zorana Đinđića i za atentat na Ibarskoj magistrali i osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od 40 godina.

Ovi sto se javljaju zbog privodjenja ovolikog broj ljudi u Turskoj.
sad ce ti reci....to je drugo ......ne treba niko da se mijes u nasa posla....to je nase i nismo mi Tuuuuurci islamisti :lol: :lol: .......kad se usran ruga onom sto prdno tu je kraj...nama dalje
Kombat

#11343 Re: Republika Turska

Post by Kombat »

Buttscratcha wrote:bošnje ga zadaju ne prestaju :D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/nije-sal ... /160721049
Siguran sam da medju tim cirkusantima ima i clanova ovog foruma :D
Doduse...kada je mogao Blackie dobiti Nobela za mir, moze i Gollum van der Bosfor! To je svakako sprdnja postala...
sunceKOtepsija

#11344 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

JThomas wrote:
sunceKOtepsija wrote:Ahmet Biçer-jedan od 2 745 suspendovanih tucilaca i sudija, inace clan Visokog sudskog i tuzilackog vijeca preselio na bolji svijet 23. maja 2016, tj prije dva mjeseca, preventivno preselio covjek :lol:
http://t24.com.tr/haber/hsyknin-darbe-g ... mus,350943
ma nisu spiskovi ranije napravljeni. ne znam otkud nekome takve ideje :lol:
treba pohapsit i ove sto su snjim bili na terminu kad ga je pokosio infarkt...al dzenaza mu klanjana u rodnom mjestu Yozgatu, kako sad to ide, otkopavanje pa "od(t)-klanjavanje" :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#11345 Re: Republika Turska

Post by JoseMujica »

U Turskoj prave posebno groblje za pučiste: Narod će ih proklinjati, nikada neće imati mira

Dok Turska razmišlja o ponovnom uvođenju smrtne kazne zbog optuženih za pokušaj puča, istanbulski gradonačelnik Kadir Topbas je odvojio poseban prostor za "ukop izdajnika" gdje će ljudi moći doći i proklinjati odgovorne za puč.
bote ovo ni Grand Brko nije imao.....njegovim se žrtvama grobovi nisu znali
Matzan

#11346 Re: Republika Turska

Post by Matzan »

...
Upitan o propalom pokušaju puča u Turskoj, Trump je pohvalio turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana kojeg neki zapadni čelnici optužuju za autoritarnu vladavinu.

"Odajem mu počast što je uspio preokrenuti stvar", rekao je Trump o neuspjelom državnom udaru.

"Neki ljudi kažu da je sve bilo namješteno, no ja tako ne mislim", dodao je.

:mrgreen:
mO k3

#11347 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

Imagefotos hochladen

Jeste da je tema off ,ali kuda ide islam kao vjera ....??
omar little

#11348 Re: Republika Turska

Post by omar little »

kad sad za izbore krene stavljanje turskih zastava i erdinih slika po kampanjama. uspjeh zagarantiran. u jedinstvu je snaga :D a srbi i hrvati samo nalijepe slike zapjenjenih bosnja sa redzepovim slikama i ogrnutim turskim zastavama. uspjeh zagarantiran. :D

dominacija. :D
Last edited by omar little on 21/07/2016 14:39, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11349 Re: Republika Turska

Post by Tomahawk11 »

omar little wrote:kad sad za izbore krene stavljanje turskih zastava i erdinih slika po kampanjama. uspjeh zagarantiran. u jedinstvu je snaga :D a srbi i hrvati samo nalijepe slike zapjenjenih bosnja sa redzepovim slikama i ogrnuti turskim zastavama. uspjeh zagarantiran. :D

dominacija. :D
To mi je u rangu Putinovih slika po Gacku, Bileci i sl. :roll:
Ne bi me zacudilo da bude tako.
Dr. Kuca

#11350 Re: Republika Turska

Post by Dr. Kuca »

Nema nista gore od izdajnika.
Post Reply