Sirija

Locked
flexibila

#11326 Re: Sirija

Post by flexibila »

Co0l wrote:Odbijam komentarisanje na ovoj temi sljedece dvije sedmice radi solidarisanja sa palim drugovima :D
Kolega CoOl, podrzavam, solidarnost je cudo dvije hefte/ sedmice sam tu ali nisam tu.
:thumbup:
hape

#11327 Re: AW: Sirija

Post by hape »

greska, brisi
flexibila

#11328 Re: Sirija

Post by flexibila »

:[/quote]
ti da si toliko pametan koliko misliš i hvališ se i da znaš o islamu makar malo znao bi da se ime božije svete knjige piše ovako Kur'an
i Kur'an nije zelena knjiga
možda porediš sa gadafijevom zelenom knjigom što opet znači da ne znaš osnove islama :bih: :bih:[/quote]
Moj KU'RAN je zelenih korica i umotan u bijelom peskiru, da se razumijemo Bosnjak musliman nazovi me kako ti se svidja NISAM SUNI NITI SIJA VEC MUSLIMAN KOJI PRATI KNJIGU SA ZELENIM KORICAMA KOJA SE ZOVE KUR'AN mislim da ti je jasna moja poenta. Moras shvatiti moj ISLAM je onaj kojim sam ucen od mojih roditelja i hodze u mejtefu, a ne ovaj sto Ganic i kompanija propagira. Mislim da ceti bi ti jasno, razguli.......
Last edited by flexibila on 13/12/2013 14:46, edited 1 time in total.
flexibila

#11329 Re: Sirija

Post by flexibila »

Co0l wrote:Odbijam komentarisanje na ovoj temi sljedece dvije sedmice radi solidarisanja sa palim drugovima :D
@Kolega Japi nevuci me vise za jezik, jer se pridruzujem kolegi @ CoOl u naredne dvije hefte.. odjebi solidarnost je cudo....
AleksoMKD

#11331 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Prve zrtve smrzavanja su prijavljene medju izbjeglicama. Slika je uzasna pa je necu postavit.

Zbog slabe uhranjenosti djeca prva podlegnu.
RodneyMcKay

#11332 Re: Sirija

Post by RodneyMcKay »

Manje komentarisanja ko je bolji musliman više komentara o stanju na terenu u Siriji svi smo mi veliki muslimani i najpametniji iskreno dragi Allah nas sve napravio da mislimo da smo bas mi posebni :) i ispravni.

Sarajevoxxx imas li kakvi informacija konkretni za Adru i Safiru. Safira je sada pod kontrolom SAA pa me interesuje imali više sukoba na tome mjestu imali upšte građana.

Stanje Adre je cudno izgleda da je FSA uspjela vratiti kontrolu da li to pokusavaju probiti obruć iz istočnog Damska molim info ako ko zna.

Po meni izgleda da vojska je stala sa ofanzivama u Damasku samo su izvršili opsadu očito žele da to bude drugi Staljingrad sa vojnog gledista dobra taktika, ali vjerujem da tu je ostalo i djece od ljudi koji podržavaju FSA :( .
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11333 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

flexibila wrote: Moj KU'RAN je zelenih korica i umotan u bijelom peskiru, da se razumijemo Bosnjak musliman nazovi me kako ti se svidja NISAM SUNI NITI SIJA VEC MUSLIMAN KOJI PRATI KNJIGU SA ZELENIM KORICAMA KOJA SE ZOVE KUR'AN mislim da ti je jasna moja poenta. Moras shvatiti moj ISLAM je onaj kojim sam ucen od mojih roditelja i hodze u mejtefu, a ne ovaj sto Ganic i kompanija propagira. Mislim da ceti bi ti jasno, razguli.......
umotan u peškir jel
razmotaš li kada peškir i pročitaš pomalo
a ovo nisam suni pokazuje da zapravo ne znaš ni šta znači suni ni šija a predstavljaš se kao neki znalac

i pitanje jedno što meni imliciraš ganića mirzu i kompaniju
možda misliš da me time diskretidiraš i omalovažiš moje stavove i još na kraju razguli ono kao ti sve shvatio i provalio
theTruePath

#11334 Re: Sirija

Post by theTruePath »

Tipicni Bosnjo,stavi Kuran u peskir,i gore na vrh regala u dnevnom,neka se vidi ,i neka "cuva" kucu :D

ali da ga otvoris...to je haram :D(da da to sam cuo od ljudi) :lol:
Dr_dre

#11335 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Tipicni Bosnjo,stavi Kuran u peskir,i gore na vrh regala u dnevnom,neka se vidi ,i neka "cuva" kucu :D

To garant ova basharova skvadra :D
Herr Flick

#11336 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

I u Damasku snijeg i zima..

Image
husein_kapetan

#11337 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

theTruePath wrote:Tipicni Bosnjo,stavi Kuran u peskir,i gore na vrh regala u dnevnom,neka se vidi ,i neka "cuva" kucu :D

Tebi nešto izgleda... smetaju tipični Bošnjaci, čim sa podsmjehom i ironijom "prevodiš" navod.Sin je svog oca i unuk svoga djeda koji su ga tom "našem" običaju naučili, i vidi..Neki se tamo slomiše trudeći se da obnove i osnaže običaje starina svojih, jer ako zaborave ko su bolje da nikada živjeli nisu. Ko si ti da se ovdje sprdaš sa tadicijom predaka naših..? Kao i mnogi on KUR'AN Časni čuva umotan u peškir (onaj najbolji), a dali ga otvara ili ne neće se ovdje tebi pravdati... Tebi tvoje a njemu njegovo...
sarajevoxxxx

#11338 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

husein_kapetan wrote:
theTruePath wrote:Tipicni Bosnjo,stavi Kuran u peskir,i gore na vrh regala u dnevnom,neka se vidi ,i neka "cuva" kucu :D

Tebi nešto izgleda... smetaju tipični Bošnjaci, čim sa podsmjehom i ironijom "prevodiš" navod.Sin je svog oca i unuk svoga djeda koji su ga tom "našem" običaju naučili, i vidi..Neki se tamo slomiše trudeći se da obnove i osnaže običaje starina svojih, jer ako zaborave ko su bolje da nikada živjeli nisu. Ko si ti da se ovdje sprdaš sa tadicijom predaka naših..? Kao i mnogi on KUR'AN Časni čuva umotan u peškir (onaj najbolji), a dali ga otvara ili ne neće se ovdje tebi pravdati... Tebi tvoje a njemu njegovo...
- Čovjek je rekao da je od vjere kod mnogih ostala samo tradicija, baš kao i kod arapa.Što se tiče tradicije, niko se ne šprda, neko je voli više neko manje.Mnogo stvari iz tradicije nema veze sa vjerom, a niti islam niti muslimani nisu vidjeli nikakve koristi od nje, čak šta više, nekada i štete.Ajvatovica je najbolji primjer, kakvu tu poruku šalje Ajvatovica:Nemoj kopati, nemoj se mučiti, nema znoja, nema crkavanja od posla, dovoljno je biti dobar i evlija i riješenjo pitanje vodovoda u selu, ili bilo kojeg drugog životnog pitanja.Pustekija, evlija, biti lokalni dobrica, i pobjeda je zagarantovana.

- Starijima svaka čast, i to nema veze sa tradicijom već sa kućnim odgojem, islamom, Kur'anom, Poslanikom s.a.v.s. koji je podsticao na poštovanje starijih.
sarajevoxxxx

#11339 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

RodneyMcKay wrote:Manje komentarisanja ko je bolji musliman više komentara o stanju na terenu u Siriji svi smo mi veliki muslimani i najpametniji iskreno dragi Allah nas sve napravio da mislimo da smo bas mi posebni :) i ispravni.

Sarajevoxxx imas li kakvi informacija konkretni za Adru i Safiru. Safira je sada pod kontrolom SAA pa me interesuje imali više sukoba na tome mjestu imali upšte građana.

Stanje Adre je cudno izgleda da je FSA uspjela vratiti kontrolu da li to pokusavaju probiti obruć iz istočnog Damska molim info ako ko zna.

Po meni izgleda da vojska je stala sa ofanzivama u Damasku samo su izvršili opsadu očito žele da to bude drugi Staljingrad sa vojnog gledista dobra taktika, ali vjerujem da tu je ostalo i djece od ljudi koji podržavaju FSA :( .
- U Safiri su konstantna previranja.Jedno vrijeme islamske formacije su skroz presjekle put Hama-Haleb, onda je ponovo SAA povratila kontrolu. Prije par dana ovi iz ISIL-a uletili su im u grad Safiru, napravili par diverzija, i ponovo izašli.SAA je po pisanju facebook stranica sirijske opozicije počinila nekoliko ratnih zločina u Safiri nad stanovnicima koji su e vratili u grad. Navodno bilo je i i javnih pogubljenja.

- Što se tiče Adre ubijen je Džihad Makhlouf komadant režimskih vojnih snaga.Režim je navodno povukao 2000 boraca Hezbollaha nazad u Adru sa namjerom da povrate grad. Orient-news je pisao o 70 zarobljenih režimskih vojnika.Navodno režimske snage su blokirale put Dumayr-Adra sa vještačkim nasipima zemlje blizu fabrike cementa.Također, režimski pukovnik Mohiuddin Khatib iz Al-Dirikica iz Tartusa se raznio ispred svoje kuće kada su ga borci FSA opkolili.

- Sve vijesti o ubijanju, silovanju, maltretiranju građana Adre od strane FSA formacija je laž i režimska propaganda. Kao i to da su minirali veliki telekomunikacijski toranj.

- Također, ovo je sa režimske stranice:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 753&type=1

- Dječak na slici je stradao, zajedno sa bratom, majkom i ocem, koji je zadnju bombu iskoristio da ubije sebe i porodicu ne želeći da padne u ruke boraca sirijske opozicije.
husein_kapetan

#11340 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

sarajevoxxxx wrote:
husein_kapetan wrote:

- Čovjek je rekao da je od vjere kod mnogih ostala samo tradicija, baš kao i kod arapa.Što se tiče tradicije, niko se ne šprda, neko je voli više neko manje.Mnogo stvari iz tradicije nema veze sa vjerom, a niti islam niti muslimani nisu vidjeli nikakve koristi od nje, čak šta više, nekada i štete.Ajvatovica je najbolji primjer, kakvu tu poruku šalje Ajvatovica:Nemoj kopati, nemoj se mučiti, nema znoja, nema crkavanja od posla, dovoljno je biti dobar i evlija i riješenjo pitanje vodovoda u selu, ili bilo kojeg drugog životnog pitanja.Pustekija, evlija, biti lokalni dobrica, i pobjeda je zagarantovana.

- Starijima svaka čast, i to nema veze sa tradicijom već sa kućnim odgojem, islamom, Kur'anom, Poslanikom s.a.v.s. koji je podsticao na poštovanje starijih.
Ova naša bosna je vazda čudna zemlja bila i oduvjek se razlikovala od tradicionalnih i ustaljenih kanona kako vjerskih tako i kulturalnih ... oduvjek smo imali "naše" viđenje pomenutog.. mnogi su pokušavali da vlastitim uticajem kroz vijekove promjene ovaj naš "čudni" mentalitet ali nisu uspjeli.. Ono što ti ovdje navodiš kao grešku ili beskorisno za mene je bezrezervna vrijednost. Ajvatovica je naša pa neka je i "pogrešna".. i opstaje stotinama godina.. I Ilhamija je naš... i Husein Kapetan Gradaščević ... Na čemu bi smo inače trebali danas temeljiti ovo naše postojanje, i na temelju čega graditi unutanje odnose.. mislim da su nam nasi preci ostavili lijep nauk samo ga treba kultivirati i održavati.. vrijedi našeg postojanja.
A kada na nekom ili nečem tražiš mane začas ćeš ih naći stotinu... treba samo vidjeti jesu li to stvarno mane....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11341 Re: Sirija

Post by Truba »

Herr Flick wrote:I u Damasku snijeg i zima..

Image
evo slika damaska...

mi smo kao djeca 1992. nake kofol kese punili pijeskom...stavljali na prozore podruma...limove željezo štagod smo imali samo da blokira metke
na balkone deke...da te ne vide a i kažu da se metak mogo "zatalasati" :D
doduše ako ti je crvena deka dođu vojnici na vrata da vide daješ li signale

uglavnom niš niko ne radi na obrani... katastrofa.... neko reče niđe ježeva nikakvih blokada...
ništa nula

fakad su mi smiješni svi skupa dole
sarajevoxxxx

#11342 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Plać jordanskog novinara tokom izvještavanja o sirijskim izbjeglicama u Zateriju, koji ovih dana umiru od hladnoće:

sarajevoxxxx

#11343 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

6 padobrana sa hranom, lijekovima, i municijom palo na teritorij kojeg drže pod kontrolom snage FSA u Halebu kod bolnice Kindi.
sarajevoxxxx

#11344 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Washington Post objavio da je SAD spremna pomagati islamiste u Siriji pod uslovom da ne idu u savez sa Al Kaidom.
husein_kapetan

#11345 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

sarajevoxxxx wrote:Plać jordanskog novinara tokom izvještavanja o sirijskim izbjeglicama u Zateriju, koji ovih dana umiru od hladnoće:

Bojim se da.. koliku brigu o ovim izbjeglicama svi zajedno (na čelu sa UN-om)vode da će mogi ne samo on imati razloga za tugu i žal.
"Dušebrižnici" ovim nehumanim tretiranjem ljudi koji su od ratnog zla pobjegli na jasan način pokazuju koliko im je stalo do ovog napaćenog naroda.
husein_kapetan

#11346 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Više izvora prenosi da su djelovi sirijskih specijanih jedinica ušli u Yabroud...........
@mba

#11347 Re: Sirija

Post by @mba »

theTruePath wrote:Ocito je da je Turska skrenula s Kemalovog puta,pogledaj samo supruge najmocniji turskih politicara

Sara Davutoglu

Image

Emina Erdogan

Image

Zene oko Ataturka

Image

a jeli to zalis za keminim vremenima?
udrch

#11348 Re: Sirija

Post by udrch »

izveštaj za 12.12.

Imam lepe vesti!Počela je masovna predaja "nesvrstanih"pripadnika FSA,u provincijama Idlib,Homs,Suvajda,Hama,Tartus,Latakija,i na gradu Kuneitri,ne govori se o ciframa,ali je svakako reč od oko 700-1200 pripadnika FSA koji su položili oružije. JimmyNS

Imam poprilično tačne informacije o zbivanjima u Adri,pa ću ih podeliti sa vama!
Na žalost,juče je odred Nusra fronta brojnosti od oko 800-1000 boraca pod maglom koja je to jutro bila uspelo da se infiltrira u Adru.Nikakvih 15000 boraca Al Nusre and co. NIJE BILO!Toliko ukupno nema u celoj Istočnoj Goti svih frakcija.Jedna stvar me je zaprepastila a mogu reći i otreznila!Al Nusra se infiltrirala u Adru pomoću civila koji žive u Adri,i onih 200 pobijenih civila su bili zapravo lojalni gradjani Sirije(administracija,profesori i nastavnici,činovnici i vojska)stoga MASAKR nad civilima je malo diskutabilan.Pre izvesnog vremena sam baš sa Bumerangom kako je moguće da vojska i pored svih napora ne uspeva da zauzme sada već relativno slaba uporišta terorista u Istočnoj Goti?Imaju POMOĆ LOKALNOG STANOVNIŠTVA!Jer da nemaju,vojska bi lako indetifikovala teroriste a samim tim bi lakše pristupila njihovoj indetifikaciji i uništavanju!Ovako stopljeni sa civilima,nemoguća je indetifikacija,što uzrokuje veće gubitke vojske i snaga bezbednosti.
Ovo je tema koja pod hitno ide u Siriji na zataškavanje jer bi se lako mogao desiti revanš prema ostalim civilima koji su izbeglice,jer na žalost po informacijama koje sam dobio,najveći deo ljudi pobijenih u Adri su bili Alaviti,Druzi i Suniti,jer teroristi su uz planiranje američkih i izraelskih stratega u Izraelu(odakle se vode sve akcije u Damasku i okolini)žele da iskoriste gradjane Sirije koji su pripadnici Suni Islama a ne baš lojalnilni sadašnjoj vladi Sirije,da se predstavi kao(opet)sukob Šiita i Sunita,i da nam baci novo svetlo na dogadjaje u Adri a samim tim i u celoj Siriji!Na žalost,vojska na Adri nije imala dovoljan broj ljudi da pokrije sve"rupe"u odbrani koje su pod maglom i iskorišćene!Napadnuti su vojni položaji,vojska je bila zatečena,i morala je da se povuče na rezervne polozaje,ugrožavajući direktno autoput koji tuda prolazi.Borbe se vode trenutno južno od Al Šarif džamije i istočno od salona za prodaju švedskih kamiona Skanija.Teroristi žele ovom akcijom koju su organizovali Amerikanci i Izraelci,a opet sa jordanskim i saudijskim ljudima na terenu,da isprovociraju vladine snage na odmazdu,protiv stanovništva Sunita Sirijač,da bi se izvukli poeni za "njihovu"stranu!Jer treba uzeti u obzir da dobar deo položaja u Adri drže Hezbolah i iračke Šiitske brigade,i oni su ovde pretrpeli najveće gubitke!I od njih se očekuje najveća reakcija kao odmazda prema Suni populaciji,u vidu naplate dugova za poginule borce i izdaju.Ja se naiskrenije molim da se to ne desi jer će to bitnije pomeriti odnos poverenja.Ali nekako ne sumnjam da će ekipe za "asanaciju terena"posle svih borbi u Adri ostati"nedorečene"i da će se lepa cifra "nelojalnih gradjana"voditi posle rata kao"nestali u ratu".Primer nelojalnih gradjana je vojska osetila i u Bušer al Hariru,gradiću kojeg je vojska,po mojoj nekoj proceni,osvajala 6 ili 7 puta!I uvek ga gubila!Zbog pomoći lokalnog stanovništva koje anti-Asad raspoloženo!Ovaj rat će odneti još mnogo žrtava,ali pravi rat počinje kada se ovaj rat završi,a to znači da će se rat posle rata nastaviti u vidu borbe za svakog čoveka kroz odnos prema svakom pojedincu u vidu sveopšteg pomirenja!Jer ako to ne urade,sve prethodne žrtve će biti uzaludne!Ponovo će se proliti krv i sve će se iznova ponoviti,sve strahote kojih smo svedoci svaki dan! JimmyNS
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11349 Re: Sirija

Post by Truba »

http://poy.time.com/

od anonimusa do planetarno popularnog diktatora za samo 2 godine
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#11350 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Ubijen načelnik Adre El-Ummalijeh !!!
Saxxx

Kindi, Yabrud i Adra

Kako stoje stvari na ove tri lokacije po tvojim saznanjima?
U Adri su im danas uzeli vojni punkt ''Bagdadski most'' (Džisr Bagdad) navodno ključna lokacija za cijelu Adru, na komenatima facebook stranica pišu da je pala cijela Adra. Zvanično većina Adre, industrijska zona Adra, Adra El-Ummalije, i skoro cijeli grad Adra je trenutno pod kontrolom pobunjenika, ili bar oni se nalaze rasprostranjeni u njemu. Ubili su načelnika Adre El-Ummalijeh, u toku je egzodus stanovništva iz tog regiona.

U Yabrudu ništa novo, jučer su slupali jedan režimski vojni konvoj u mjestu Rima prije Yebruda.

Kindi također, niko ništa ne piše.
Cuj, "egzodus", a ja vjerovao da ce svi srecni, rasirenih ruku, docekati bradatu internacionalu. :D

E, saxxx, saxxx, ni tebi nije lako. 8-)
Locked