Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#113151 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Pentagon: Nije oboren niti jedan projektil od naših projektila od strane sirijske PVO
#البنتاغون: لم يتم إسقاط أي صاروخ من صواريخنا من قبل قوات الدفاع الجوي السوري
‏⁦‪#SNA
Mr.Fundamental

#113152 Re: Sirija vol. 2

Post by Mr.Fundamental »

Šarada završena, ovce zadovoljne bleje, sad je vrijeme za jedan reality check - nastavak provođenja planova o oslobađanju ostatka Damaska, juga Sirije...
sarajevoxxxx

#113153 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

PUTIN NAKON NAPADA "Ovo je agresija! Povijest će presuditi, baš kao i u bivšoj Jugoslaviji"
Trump: "Savršen napad sinoć. Misija izvršena!
sarajevoxxxx

#113154 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Inače, prije napada na Siriju zapad je predložio rezoluciju u Savjetu bezbjednosti kojom se ''traži od OPCW-a da utvrdi da lis e desio napad i ko je odgovoran za njega.

Rusija je odbila taj prijedlog i uložila veto i složila se samo da OPCW počne sa istragom te samo da utvrdi da li se desio napad ili ne, ali ne i da utvrdi ko stoji iza napada.
Point.

#113155 Re: Sirija vol. 2

Post by Point. »

USA jos jednom dokazala da za njih vrijedi ona stara narodna navijacka: imamo muda, tucemo svuda. Rusi jaki na rijecima i kad treba gruhati po civilima. Jos jednom dokazali kakve su to pickice.
karakters

#113156 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Krokodajl wrote:Nakon posljednjih dešavanja u Guti, sada je i službeno, ISIL kontroliše više teritorija u Damasku nego "sirijska opozicija" :-) :-) :-)
I ISIL je "sirijska demokratska opozicija". Bivsi americki ambasador Robert Ford je davao podrsku na licu mjesta ISIL-ovim hrabrim demokratasko-revolucionarno-opozicionim komandatnima nakon sto je ISIL "oslobodio" bazu Meng.

Image

Amerika je prepoznala i podrzala demokratske i civilizacijske vrijednosti opozicije.
Maharadza

#113157 Re: Sirija vol. 2

Post by Maharadza »

Point. wrote:USA jos jednom dokazala da za njih vrijedi ona stara narodna navijacka: imamo muda, tucemo svuda. Rusi jaki na rijecima i kad treba gruhati po civilima. Jos jednom dokazali kakve su to pickice.
Nisu bez razloga "braća" bezmudim srpskim genocidašima koji isto tako samo protiv žena, djece i staraca znaju ratovati! :skoljka:
DuckZz

#113158 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Cuj to, a ljeva slike iz Turske
exliberal-ex

#113159 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

Point. wrote:USA jos jednom dokazala da za njih vrijedi ona stara narodna navijacka: imamo muda, tucemo svuda. Rusi jaki na rijecima i kad treba gruhati po civilima. Jos jednom dokazali kakve su to pickice.
Odakle ti znas da ova akcija nije bila sinhronizovana sa rusima...napadamo neke likacije koje nemaju toliki uticaj...zasto nisu napali prije nego sto je SAA usla u Gutu, da zastite revolucionare...sta ako sutra medjunardni tim kaze da nisu nasli dokaze o napadu hemijskim oruzjem ?
Kako da nisu pogodili Asadovu rezidenciju..makar ono simbolicno kao sto su gadjali Sadama?
Ja sinoc gledam HBO, zajebavaju se na racun ovog bombardovanja....kazu bomardujemo Asada jer ima hemijsko oruzje a sami smo potvrdili da ga vise nema...kako sad to...

zar nevidite paralele kako se igraju igre izmedju amera i rusije...mi uzimamo kosovo...ok mi krim...mi rusimo egipat...mi ulazimo u siriju...
muhafuca

#113160 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

sarajevoxxxx wrote:....
Amerikanci da su pokušali to bi i uradili. Živiš u zabludi da su Rusi bitni. Putin puno govori, a kada treba poduzeti konkretnu akciju ušuti se, nalazi nekakva opravdanja, osuđuje, ni ne pomišlja čak ni da se odbrani a kamoli da napadne kao što je onaj hudi ruski ambasador u Libanonu najavljivao, ili pak to jednostavno nije ni u mogućnoosti.
Rus kad misli da treba djelovati - djeluje - ne laprda kao ovaj tvoj Trump

Putin uze Abhaziju i Juznu Osetiju - Ameri se pokupili iz Tbilisija cim je prvi tenk koji ide prema Gruziji prikazan na TV-u.

Naravno Amerikanci im "dozvolili" da uzmu :-)

Putin uze Krim u dva dana - Amerikanci plakali dva tri dana na TV-u - neke sankcije bacili da kazu da su nesto uradili i to je to.

Naravno Amerikanci im "dozvolili" da uzmu :-)

Putin da je mislio da je ovo sinoc ozbiljno a ne dogovor iza zatvorenih vrata da Trump sacuva obraz jer je puno lajao - on bi reagovao.

Sam si rekao za ove udare "Tresla se gora rodio se mis" - na sta onda Putin da odgovara?
Irački premijer Abadi u Iraku rekao da se neće mješati ako se desi američki napad na Siriju. Libanonski ministar odbrane također to isto izjavio. Gdje je taj Hezbollah u Libanonu? Gdje su te desetine hiljada šiitskih milicija u Iraku? I Hezbollah i šiitske milicije su u Siriji jer im je to dozvolila Amerika. Neće niti jedan pripadnik Hezbollaha ući u Siriju ako protiv toga bude Amerika. Ne znam kako ti je to nakon svega teško za shvatiti?
Sta su to trebali Hezbollah i Iracani uraditi? Otkud njih sad uvuce u sve ovo? Petljas se ponovo

Cime ce skidati projektile?

Hezbollah i Iracke Sitske milicije imaju svoju ulogu kao pjesadija i to fantasticno odradjuju.

Ne znam sta si ti ocekivao od pjesadije da uradi - nije ni SAA rjesadija nista radila jucer - jesu i oni u Siriji voljom Amerike?
Amerikanci su došli u mediteran, bombardovali Siriju, a Rusi niti su reagovali niti su pokušali da reaguju.
Na sta da reaguju - nije sirena ni prestala - napadi bili gotovi.
Pokazalo se tačnim teza da su Rusija i Iran u službi zapada, da nema šiitskih milicija i Rusije Amerikanci bi zaštitili Asada.
Pa sto ga nisu zastitili 2011 i bombardovali ove tvoje cim su krenuli na Assada ?

Vec im slali oruzje i govorili Assad must go - da zastite Assada.

Ti si bolan puko skroz naskroz - sav si se uvio od petljanja
Putin je priželjkivao veće napade, veće civilne žrtve, veće eskalacije sukoba, ništa se od toga nije desilo, i opet poziva na održavanje sjednice Savjeta bezbjednosti, opet Iran sa saopćenjima kmeči, Hamas osuđuje, Hezbollah osuđuje. Svi oni bi jako dobro iskoristili da se desio veći američki napad, koji u suštini ništa značajnije ne bi promjenio, osim što bi kratkoročno zadovoljio milione Sirijaca kojima je Asad nanio zlo.
Kako bi iskoristili sve to - kad su Americki igraci po tebi.
Od početka govorim da se radi najvjerovatnije o ruskoj provokaciji.
Ti bolan u jednom postu - tri puta promjenis misljenje - na sljedecoj stranici ce biti da su Amerikanci bacili hemijsko oruzje na direktnu molbu njihovih igraca Putina i Ajatollaha, a da su Kinezi sve aminovali.
Zato što ne žele pad Asada, jedno su političke izjave, sasvim drugo stvarni ciljevi. Stvarne ciljeve vidiš po dešavanjima na terenu, samo preko noći objavi se da je na tom i tom mjestu poginulo na stotine ruskih plaćenika kao onaj slučaj u Deir Ez-Zouru. Niti znaš kako, niti zbog čega, samo se objavi desilo se, strašan američki napad, satima ih dobombardovali sa B-52, sa F-16, i idemo dalje.
To ne znas ako si jucer poceo pratit rat - kao ti izgleda - svaki dan obrisi memoriju i novi pogledi na rat u ovisnosti kako ti dopis iz Rijada stigne.

Pisalo se o incidentu u DeZ-u barem jedno brat-bratu mjesec dan - sve verzije sa svih strana.

Ti sad izgleda prvi put cujes da je incident bio :D
Bombardovan jutros Asadov režim, pisao je neko o tome
Ne znam ni jel se probudio - koliko je opasno bombardovanje bilo.

Kazu od dajdje mu shtalu malo zakacilo ali nece se morati rushiti moze se popravit.

Smatram da su ova zadnja dešavanja u Siriji mnogo više od pukog bombardovanja režima. Mnoge stvari su u igri, mislim da je Putin priželjkivao veću reakciju, Rusiji treba eskalacija nasilja, oni ništa drugo i nemaju osim ovog provociranja zapada, od onog trovanja špijuna, pa sada ovo u Doumi.
Sta ima Putin i ajatollah tu zelit ili ne zelit - Oni su po tebi americki igraci i oni rade sta im se kaze

Trebam pocet jogu vjezbat da se i ja mogu petljat i savijat kao ti :-)
PeppermintSA

#113161 Re: Sirija vol. 2

Post by PeppermintSA »

Jeste, baš su to pokazali kad su od Staljingrada pregazili sve do Berlina i, da je trebalo, izbili na obale Irske. :-)
karakters

#113162 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

DuckZz wrote:Cuj to, a ljeva slike iz Turske
Eh, ti bi sad koske razdora ubacivao u slozne frakcije sirijske demokratske opozicije koje su, podrzane od Amerike i ambasadora Forda iz baza 20-ak kilometara sjeverno, zajedno pod vodstvom ISIL-ovih gazija oslobodili aerodrom Meng.

Image
asurbanipal

#113163 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

pici wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Image
Image

apsidejzi

#113164 Re: Sirija vol. 2

Post by apsidejzi »

exliberal-ex wrote:
zar nevidite paralele kako se igraju igre izmedju amera i rusije...mi uzimamo kosovo...ok mi krim...mi rusimo egipat...mi ulazimo u siriju...
Ja napisah jutros da je ovo tal na principu Bakir-Dodik-Covic samo na globalnom nivou. Malo ovce dovodis u stado.
rajv0sa

#113165 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

sarajevoxxxx wrote:Sravnjen je sa zemljom sjedište PVO-a u Tešrinu u centru Damaska, bombardovan je iranska vojna baza vojna baza Hezbollaha u Han Ernebu desetine poginulih.

Iranska vojna baza u potpunosti uništena.
sarajevoxxxx wrote:Bombardovano je glavno sjedište Hezbollaha u okolini Homsa kao i sjedište 41. brigade.
sarajevoxxxx wrote:Devet ciljeva koji su do sada bombardovani:

google prevod

# URGENT Lokacije koje su dosad usmerene na američke brodove na Mediteranu:
1 - brigada Republičke garde 105 - Damask
2 - Baza vazdušne odbrane - Jabal Qaseen Damascus
3 - vojni aerodrom Mezze
4- Aerodrom vojne savesti
5- Naučno istraživanje - Damask
6 - Naučno istraživanje - Jamraya Damascus
7. General-major 41 specijalne snage - Damask
8- Vojne lokacije u blizini Al-Rahiba u Al-Qalamoun Al-Sharqi - kraj Damaska
9. Lokacije u oblasti Alkaswa - kraj Damaska

#عاجل المواقع التي تم استهدافها من قبل البواريج الامريكية في البحر المتوسط حتى الأن :
1- الحرس الجمهوري لواء 105 - دمشق
2- قاعدة دفاع جوي - جبل قاسيون دمشق
3- مطار المزة العسكري
4- مطار الضمير العسكري
5- البحوث العلمية - برزة دمشق
6- البحوث العلمية - جمرايا دمشق
7- اللواء 41 قوات خاصة - دمشق
8- مواقع عسكرية قرب الرحيبة في القلمون الشرقي - ريف دمشق
9- مواقع في منطقة الكسوة - ريف دمشق
sarajevoxxxx wrote:Britanski avioni su bombardovali režimske vojne baze u okolini Homsa.
Šta bi sa ovim dragi savox :lol: fejk njuz fejk njuz
Sravnjena iranska baza :lol:
sportman1

#113166 Re: Sirija vol. 2

Post by sportman1 »

sto ne tuku po rusima ili kinezima?
insomnia78

#113167 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Polako. Cim se ukaze potreba. Prvo hodzinski rezim
PeppermintSA

#113168 Re: Sirija vol. 2

Post by PeppermintSA »

sa-xxxxx, imaš li kojim slučajem podužu bradu?
rajv0sa

#113169 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Maharadza wrote:
Nisu bez razloga "braća" bezmudim srpskim genocidašima koji isto tako samo protiv žena, djece i staraca znaju ratovati! :skoljka:
Ameri? Slažem se u potpunosti :thumbup:
https://youtu.be/w08bAwq_zro
sarajevoxxxx

#113170 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

muhafuca wrote:
Rus kad misli da treba djelovati - djeluje - ne laprda kao ovaj tvoj Trump
:lol:

Očigledno brzo zaboravljaš, pa da te podsjetim:

Ruski veleposlanik u Libanonu: Svaki američki projektil ispaljen na Siriju bit će srušen

Ruska vojska rekla je 13. ožujka da će odgovoriti na svaki američki napad na Siriju, ciljati svaki projektil i lansirno mjesto odakle se izvodi napad. Rusija je najjači saveznik Bashara Al-Assada

muhafuca wrote:
Sam si rekao za ove udare "Tresla se gora rodio se mis" - na sta onda Putin da odgovara?
Pa jeste ne bi bilo loše da su poravnali još koji aerodrom, ali dobro je i ovako. Neprocjenjiva ova Putinova šutnja, jak na riječima, ali kada treba reagovati ušuti se, kao ''ja to sa Trumpom dogovorio da on lupa po režimu a ja da gledam'' :-)

Sta su to trebali Hezbollah i Iracani uraditi? Otkud njih sad uvuce u sve ovo? Petljas se ponovo

Cime ce skidati projektile?

Hezbollah i Iracke Sitske milicije imaju svoju ulogu kao pjesadija i to fantasticno odradjuju.

Ne znam sta si ti ocekivao od pjesadije da uradi - nije ni SAA rjesadija nista radila jucer - jesu i oni u Siriji voljom Amerike?
Poenta je da su i Irak i Libanon uz Ameriku kada to Amerika zatraži. Bilo je libanonskih ministara koji su rekli da neće Libanon ostati po strani, a od Iraka je režim tražio konkretnu pomoć i nije je dobio jer gazda tako rekao.
Na sta da reaguju - nije sirena ni prestala - napadi bili gotovi.
Ispaljeno 105 projektila, sasvim dovoljno da se odgovori. Putin to nije uradio jer je na nivou seoske varalice koji drugima prodaje priče, a bitan je koliko i Kurdi u Siriji i Iraku ili malo više od toga.

Pa sto ga nisu zastitili 2011 i bombardovali ove tvoje cim su krenuli na Assada ?

Vec im slali oruzje i govorili Assad must go - da zastite Assada.

Ti si bolan puko skroz naskroz - sav si se uvio od petljanja
Ja ne vrijeđam tebe, nemoj ni ti mene. Ako ne znaš normalno razgovarati, nađi sebi drugu zanimaciju van ovog foruma. Zašto će ga bombardovati? Režim se sasvim pristojno držao 2011. Kada su kola krenula nizbrdo dali Hezbollahu tri milijarde dolara da to malo ispravi. Kada su fašisti i izuzetne kukavice i monstrumi iz Hezbollaha pregaženi u jednim čistim vojničkim pobjedama, aaaj dajte pomagajte Rusija help, Iran help. :-)

Kako bi iskoristili sve to - kad su Americki igraci po tebi.
Da, Rusija i Iran sasvim solidno rade za zapad. Da im je malo, da hoće više od onog što im trenutno pripada, nema sumnje. Zapadu sve odgovara, i ostanak Asada, i odlazak pod nekim njihovim uslovima, njihovi glavni interesi na Bliskom istoku su sačuvani. Rusija očigledno nezadovoljna. Od trovanja špijuna u Londonu pa do ovog napada u Doumi žele isprovocirati veću reakciju zapada.

Ti bolan u jednom postu - tri puta promjenis misljenje - na sljedecoj stranici ce biti da su Amerikanci bacili hemijsko oruzje na direktnu molbu njihovih igraca Putina i Ajatollaha, a da su Kinezi sve aminovali.
Kakvo mijenjanje mišljenja? Rusija najvjerovatnije stoji iza napada u Doumi kao i za onog u Han Šejhunu, jer jeste najodgovornija i nema šanse da se desio bez znanja ruskih oficira. Čiji helikopter je bacio bure sa hemikalijama da li ruski ili režimski, da li je Rusija sve sama isplanirala i izvršila, ili je režim samo izvršio, nije suština stvari i nije to puno bitno.
To ne znas ako si jucer poceo pratit rat - kao ti izgleda - svaki dan obrisi memoriju i novi pogledi na rat u ovisnosti kako ti dopis iz Rijada stigne.

Pisalo se o incidentu u DeZ-u barem jedno brat-bratu mjesec dan - sve verzije sa svih strana.

Ti sad izgleda prvi put cujes da je incident bio :D
Vrlo dobro znam kada se desio i kako. Prvi sam objavio na forumu vijesti o masovnoj likvidaciji režimskih i ruskih plaćenika dok ste vi Asadovci ''haha opet laže''. Radi se o tome da kada Amerikanci žele nešto uraditi to urade bez sjednica Savjeta bezbjednosti, dođu i sastave sa zemljom petsto ruskih i šiitskih plaćenika, Samo čuješ tu i tamo nešto se desilo, neko nekoga bombardovao, kažu sto poginulih, pa dvijesto, pa petsto :-)

Kada nešto vojno hoće da urade, to će i uraditi svidjelo se to Rusiji ili Iranu ili ne, sasvim nebitno.

Ne znam ni jel se probudio - koliko je opasno bombardovanje bilo.

Kazu od dajdje mu shtalu malo zakacilo ali nece se morati rushiti moze se popravit.
Sasvim dovoljno da se pokaže i da svi vide koliko je Putin nebitan lik, i koliko su šiitske milicije nebitne u svemu.

Sta ima Putin i ajatollah tu zelit ili ne zelit - Oni su po tebi americki igraci i oni rade sta im se kaze

Trebam pocet jogu vjezbat da se i ja mogu petljat i savijat kao ti :-)
Ne moraju raditi šta im se kaže da bi bili nečiji igrač. Ni Isil nije dobijao direktna naređenja pa je bio dobar igrač i za režim i za zapad pa i za Tursku, svima je valjao. Radi se o tome da Zapad nešto svijesno dozvoljava a da druga strana živi u ubjeđenju da su to oni sami svojim trudom i žrtvom postigli. Isto si imao kod Isilovaca tu situaciju. Puštaju ih do određenog vremena a onda ide napad i uništavanje.

Šiitske milicije sedam godina bez straha se kreću od Teherana do Damaska, od Bejruta do Damaska, bez napada, bez zračnih udara, u po' bijela dana konvoji Hezbollaha svaki dan su napadali Zabadani niti jedan zračni udar na njih Izrael nije izveo, primjera je bezbroj.
insomnia78

#113171 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Image
Paklenica, Bijelo brdo koridor se pravi. Pobjeda na Merdarima odavno se slavi
insomnia78

#113172 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Krokodajl wrote:
The 51st State wrote:sta se ti sikiras tebe ne bi gadjali.
Samo nek mi ne diraju opet most na Savi i sve će da bidne u dure :D
Ne bi to stig’o do mosta. Nejse. Isprintaj ti postove s foruma da pokazes komsijama. Mozda se smiluju pa te upucaju
solar7

#113173 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Ruski veleposlanik u Libanonu: Svaki američki projektil ispaljen na Siriju bit će srušen.Ja mislim da je ovaj veleposlanik sija i da je upotrebio tukju u ovom slucaju,pa onda ga u tom slucaju i razumijemo jer ipak zivi medju tukjasima.
sarajevoxxxx

#113174 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Salah Mensur sirijski aktivista u potpunosti je predvidio ovakav razvoj događaja. Za američki napad još prije 4 dana govorio je da ako se desi da će biti samo ''povlačenje za uši''.

Ima danas par dobrih postova kao reakcija na napad. Jedan od njih:

''Kada je bombardovan aerodrom Šuajrat prošle godine, zašto nisu bombardovani centri za proizvodnju hemijskog oružja koji su tek jučer bombardovani? Jer se i tada radilo o ''povlačenju za uši''. Amerikanci i njihovi saveznici ne žele uvlačenje u sukob, naprotiv žele se povući. Obaminu politiku Trump sprovodi, samo što to radi javno a ne tajno kako je to radio Obama''.
صلاح منصور
54 min. ·
عندما ظرب مطار الشعيرات العام الماضي
لماذا لم تظرب معامل الكيماوي التي ظربت البارحة؟
لانها كانت مجرد فركة للاذن
الامريكان وغيرهم
لا يريدون التورط
بل يبحثون عن الانسحاب
سياسة اوباما
ترامب فاعل بها
لكنه يعمل بها جهارا وليس خلسة ك ابوحسين اوبام
https://www.facebook.com/salah.mansour.73
Last edited by sarajevoxxxx on 14/04/2018 18:07, edited 1 time in total.
rajv0sa

#113175 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

solar7 wrote:Ruski veleposlanik u Libanonu: Svaki američki projektil ispaljen na Siriju bit će srušen.Ja mislim da je ovaj veleposlanik sija i da je upotrebio tukju u ovom slucaju,pa onda ga u tom slucaju i razumijemo jer ipak zivi medju tukjasima.
Nije uredu biti tako nepristojan i vrijeđati priznati mesheb, pa i ti se družiš sa onima što podržavaju raznosenje mudzahida autobombama, pa ja opet ne mislim da bi se ti tako raznio u našoj lijepoj Bosni (nadam se) : :-?
Locked