SDP

Post Reply
klixober

#11301 Re: SDP

Post by klixober »

VjecitiStudent wrote:
komeba wrote:Može li mi neko objasniti šta je problem oko Bregovića? Nije mi simpatičan kao osoba, ne slušam njegovu muziku...
Pored toga, ne kontam čemu tolika frka. Jer je dobio zdravstveni po ubrzanom postupku? Kao onda kad smo tražili da se Pjaniću dodijeli pasoš po ubrzanom postupku? Čini mi se da pojedini forumaši (i mediji) žive k'o bubreg u loju kad im je ovo glavni problem. Ili sam samo ja okružen stvarnim problemima pa nemam života da se zamaram Bregovićem...
Balvan u tvom oku je jedini problem.
I neće ga otkloniti takva objašnjenja. (Sad ide onaj dio kad potvrđuješ manjkavost argumenata pa kažeš - ne može ga ništa otkloniti).

Ništa, vozdra.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#11302 Re: SDP

Post by plain vanilla »

komeba wrote:Može li mi neko objasniti šta je problem oko Bregovića? Nije mi simpatičan kao osoba, ne slušam njegovu muziku...
Pored toga, ne kontam čemu tolika frka. Jer je dobio zdravstveni po ubrzanom postupku? Kao onda kad smo tražili da se Pjaniću dodijeli pasoš po ubrzanom postupku? Čini mi se da pojedini forumaši (i mediji) žive k'o bubreg u loju kad im je ovo glavni problem. Ili sam samo ja okružen stvarnim problemima pa nemam života da se zamaram Bregovićem...
Brega je kap koja je prelila chashu

Mozemo mi pricati i ozbiljnije..koliko je porastao kvalitet zivota otkako je SDP na vlasti? Koliko je smanjena nezaposlenost? Koliko...?

Bolje da ostanemo kod Brege
svjezi_ustipak

#11303 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

Prpa.ba wrote:Smatrao sam da je odlicna stvar sto je prilican broj srednjerangiranih SDP kadrova odustao od SDP-a onog trenutka kada je nastala NS, da ce se tako otvoriti vrata velikoj koaliciji sa SDA i da ce se medjusobni strah SDP-a od SDA i obratno, pokazati u dobrom svjetlu i da ce doci do pozitivnih pomaka. Nazalost, dobro sam se zajebo. Revicon-poltronski kadrovi su iskoristili prazan teren, nedostatak bukaca i na prepad preuzeli potpunu kontrolu nad SDP-om, tako da je SDP-u izborni potop neminovnost. Ko je iole upoznat o cemu pricam, svjestan je cinjenice da uz ovakav izbor "vodecih" kadrova (pri tome ne mislim na ove poltrone u vladama, tipa KS) SDP-u ne gine opci potop na lokalnim izborima, a do opcih se mozda i stignu izvuci, ako im pomognu SDA, HSP i SNSD. :D
protiv SDP i ne treba vise kampanja. oni sami sebi prave antireklamu.

moje pitanje: ako se na forumu sa-x, gdje vecina ucesnika simpatizira SDP, ovako govori o toj stranci...kako li se o istoj govori u nekim prosjecnim bosanskim vukojebinama sa pravom glasa?

bas nesto mislim da ce radnici Vranice, Konjuha, Hidrogradnje poletiti glasati za SDP. jednako kao i radnici u obrazovanju, zdravstvu ili policajci. oni kojima SDP smanjuje plate. aha, malo sutra.
stochar

#11304 Re: SDP

Post by stochar »

da je bio prilog u kojem Tinki-vinki dolazi kod ministra Šanke i preko reda ide na CT koji najtezi bolesnici mjesecima cekaju, ne bi bio problem u Tinki-vinkiju vec u ministru i javnom servisu koji prikazuju korupciju kao drustveno prihvatljiv obrazac ponasanja!

fora je sto ti odlicno to znas, znaju i tvoji nalogodavci, ali kenjate ovdje u nadi da cete nekoga ubijediti da je farsa prikazana na FTV koju svi mi placamo, kao sto placamo i Šanku i onaj jebeni CT, nesto sto treba biti drustveno prihvatljivo! pozitivna stvar u cijelom prilogu jeste da je po prvi put jedan primjer korupcije i korumpiranog ministra javno i transoparentno prikazan, prikazano je nesto o cemu se godinama samo pricalo 'po kuloarima', aferim 'guzonjinom sinu'!
popajic

#11305 Re: SDP

Post by popajic »

Ovo je postalo mucno citati...neka teska , zarazna , proljetna depresija...ko navikli na dobro pa svi u cudu sta ovo bi sa (ne) moralom nasih guzonja :-)
Bogami ko djeca koja ocekuju od Deda Mraza punu vrecu poklona , a dobiju samo plasticnog Ficu :roll:
atko

#11306 Re: SDP

Post by atko »

VjecitiStudent wrote:
atko wrote: Da ironija bude veca ... zestoka upala uha je posljedica onih protesta 2008 februar-april i svakodnenih smrzavana i svega ostalog ... pao mi imunitet i fasujem upalu uha sa bakterijom koja se zove pseudomonas i vrlo lako je moglo doci do prosirenja na upalu mozdane ovojnice cak i srca i td itd

... i tad sam reko laku noc BiH :wink:
Posalji racun Demiru.
Adresa:
Demir
SDP
Stolac
proteste je organizovalo 30-ak ljudi ... znam iz prve ruke jer sma bio jedan od njih ... tog demira se ne sjecam nesto :wink: ...

... i znas onaj vic o carobnom satu ... koliko ga zavrtis u nazad toliko te vrati u proslost ? ! ... bolje da ti ga ne pricam bezzze cu ban fasovati :wink:
VjecitiStudent

#11307 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

atko wrote: proteste je organizovalo 30-ak ljudi ... znam iz prve ruke jer sma bio jedan od njih ... tog demira se ne sjecam nesto :wink: ...

... i znas onaj vic o carobnom satu ... koliko ga zavrtis u nazad toliko te vrati u proslost ? ! ... bolje da ti ga ne pricam bezzze cu ban fasovati :wink:
Ni @Stolac92 ti nije poznat?
plain vanilla

#11308 Re: SDP

Post by plain vanilla »

popajic wrote:Ovo je postalo mucno citati...neka teska , zarazna , proljetna depresija...ko navikli na dobro pa svi u cudu sta ovo bi sa (ne) moralom nasih guzonja :-)
Bogami ko djeca koja ocekuju od Deda Mraza punu vrecu poklona , a dobiju samo plasticnog Ficu :roll:
nije proljetna depresija nego su potroseni zadnji atomi i snage i nade

i ne, nismo dobili plasticnog ficu
nadali smo se da je konj pobjegao, ali nije..ipak smo dobili samo go*no (izvinjavam se na izrazu)
VjecitiStudent

#11309 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

popajic wrote:Ovo je postalo mucno citati...neka teska , zarazna , proljetna depresija...ko navikli na dobro pa svi u cudu sta ovo bi sa (ne) moralom nasih guzonja :-)
Tesko je ko mogao pretpostaviti da ce i Brankovic ispasti moralna velicina u poredjenju sa svojim nasljednikom.
Ali dajmo im jos tri godine da se pokazu, jel tako? :oops:
Opetja033

#11310 Re: SDP

Post by Opetja033 »

Prpa.ba wrote:Smatrao sam da je odlicna stvar sto je prilican broj srednjerangiranih SDP kadrova odustao od SDP-a onog trenutka kada je nastala NS, da ce se tako otvoriti vrata velikoj koaliciji sa SDA i da ce se medjusobni strah SDP-a od SDA i obratno, pokazati u dobrom svjetlu i da ce doci do pozitivnih pomaka. Nazalost, dobro sam se zajebo. Revicon-poltronski kadrovi su iskoristili prazan teren, nedostatak bukaca i na prepad preuzeli potpunu kontrolu nad SDP-om. Ko je iole upoznat o cemu pricam, svjestan je cinjenice da uz ovakav izbor "vodecih" kadrova (pri tome ne mislim na ove poltrone u vladama, tipa KS) SDP-u ne gine opci potop na lokalnim izborima, a do opcih se mozda i stignu izvuci, ako im pomognu SDA, HSP i SNSD. :D
Iskreno, ovome sam se i ja nadao. Mada jos uvijek nisam totalno izgubio nadu po tom pitanju ali nisu do sada ispunili moja ocekivanja. Bojao sam se koalicije SDP-SBB (kao sto bih se bojao koalicije SDA-SBB). Ove cetiri godine su historijska sansa za promjenama u drzavi i FBiH. Poklopilo se hiljadu stvari i ako do 2014. godine ne bude vidljivih rezultata, popusili smo foru na jedan jako dug period.
kojeime

#11311 Re: SDP

Post by kojeime »

svjezi_ustipak wrote:
Prpa.ba wrote:Smatrao sam da je odlicna stvar sto je prilican broj srednjerangiranih SDP kadrova odustao od SDP-a onog trenutka kada je nastala NS, da ce se tako otvoriti vrata velikoj koaliciji sa SDA i da ce se medjusobni strah SDP-a od SDA i obratno, pokazati u dobrom svjetlu i da ce doci do pozitivnih pomaka. Nazalost, dobro sam se zajebo. Revicon-poltronski kadrovi su iskoristili prazan teren, nedostatak bukaca i na prepad preuzeli potpunu kontrolu nad SDP-om, tako da je SDP-u izborni potop neminovnost. Ko je iole upoznat o cemu pricam, svjestan je cinjenice da uz ovakav izbor "vodecih" kadrova (pri tome ne mislim na ove poltrone u vladama, tipa KS) SDP-u ne gine opci potop na lokalnim izborima, a do opcih se mozda i stignu izvuci, ako im pomognu SDA, HSP i SNSD. :D
protiv SDP i ne treba vise kampanja. oni sami sebi prave antireklamu.

moje pitanje: ako se na forumu sa-x, gdje vecina ucesnika simpatizira SDP, ovako govori o toj stranci...kako li se o istoj govori u nekim prosjecnim bosanskim vukojebinama sa pravom glasa?

bas nesto mislim da ce radnici Vranice, Konjuha, Hidrogradnje poletiti glasati za SDP. jednako kao i radnici u obrazovanju, zdravstvu ili policajci. oni kojima SDP smanjuje plate. aha, malo sutra.
Mozda se nadaju da ce smanjivanjem plata ovima sa budzeta radnici kod privatnika glasati za njih. Ali nesto ne vidim inspekcije koje kontrolisu postovanje radnickih prava, pa i to glasacko tijelo otpada.
stochar

#11312 Re: SDP

Post by stochar »

nismo navikli na dobro, navikli smo na idiotski sistem u kojem se sve dobija samo preko shtele i uz poznanstva, ali nam u tih 20 godina mraka nikada na TV kao pozeljno nije prikazano kako npr Merlin ili neki drugi rezimski umjetnik dolaze kod ministra na caj od brusnice za jajnike, i kako preko reda odlaze na pregled koji teski bolesnici cekaju mjesecima!

mucan je taj prilog, i mucno je vase ponizavanje i ubijanje vlastitih ganglija ubijajuci se u dokazivanju da je sve OK... jadno, bijedno, degutantno, gadi mi se, fuuuuuuuuj!
svjezi_ustipak

#11313 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

Opetja033 wrote:
Prpa.ba wrote:Smatrao sam da je odlicna stvar sto je prilican broj srednjerangiranih SDP kadrova odustao od SDP-a onog trenutka kada je nastala NS, da ce se tako otvoriti vrata velikoj koaliciji sa SDA i da ce se medjusobni strah SDP-a od SDA i obratno, pokazati u dobrom svjetlu i da ce doci do pozitivnih pomaka. Nazalost, dobro sam se zajebo. Revicon-poltronski kadrovi su iskoristili prazan teren, nedostatak bukaca i na prepad preuzeli potpunu kontrolu nad SDP-om. Ko je iole upoznat o cemu pricam, svjestan je cinjenice da uz ovakav izbor "vodecih" kadrova (pri tome ne mislim na ove poltrone u vladama, tipa KS) SDP-u ne gine opci potop na lokalnim izborima, a do opcih se mozda i stignu izvuci, ako im pomognu SDA, HSP i SNSD. :D
Iskreno, ovome sam se i ja nadao. Mada jos uvijek nisam totalno izgubio nadu po tom pitanju ali nisu do sada ispunili moja ocekivanja. Bojao sam se koalicije SDP-SBB (kao sto bih se bojao koalicije SDA-SBB). Ove cetiri godine su historijska sansa za promjenama u drzavi i FBiH. Poklopilo se hiljadu stvari i ako do 2014. godine ne bude vidljivih rezultata, popusili smo foru na jedan jako dug period.
od cetiri godine ostale su jos dvije. sad je 2012, ne 2010. to ni SDP ne konta. oni ce mjesec pred opste izbore misliti da jos ima sanse.
klixober

#11314 Re: SDP

Post by klixober »

stochar wrote:
da je bio prilog u kojem Tinki-vinki dolazi kod ministra Šanke i preko reda ide na CT koji najtezi bolesnici mjesecima cekaju, ne bi bio problem u Tinki-vinkiju vec u ministru i javnom servisu koji prikazuju korupciju kao drustveno prihvatljiv obrazac ponasanja!

fora je sto ti odlicno to znas, znaju i tvoji nalogodavci, ali kenjate ovdje u nadi da cete nekoga ubijediti da je farsa prikazana na FTV koju svi mi placamo, kao sto placamo i Šanku i onaj jebeni CT, nesto sto treba biti drustveno prihvatljivo! pozitivna stvar u cijelom prilogu jeste da je po prvi put jedan primjer korupcije i korumpiranog ministra javno i transoparentno prikazan, prikazano je nesto o cemu se godinama samo pricalo 'po kuloarima', aferim 'guzonjinom sinu'!
Pojasni ovo dvoje. Inzistiram.
svjezi_ustipak

#11315 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

stochar wrote:
nismo navikli na dobro, navikli smo na idiotski sistem u kojem se sve dobija samo preko shtele i uz poznanstva, ali nam u tih 20 godina mraka nikada na TV kao pozeljno nije prikazano kako npr Merlin ili neki drugi rezimski umjetnik dolaze kod ministra na caj od brusnice za jajnike, i kako preko reda odlaze na pregled koji teski bolesnici cekaju mjesecima!

mucan je taj prilog, i mucno je vase ponizavanje i ubijanje vlastitih ganglija ubijajuci se u dokazivanju da je sve OK... jadno, bijedno, degutantno, gadi mi se, fuuuuuuuuj!
moja raja me bas ne vole
zavide mi na moje uspjehe
a ja sa svima najbolje, ja sa svima fin
ja sam ministar Lagumdzijin ;-)

SDP branitelji pocinju podsjecati na onaj SDA predizborni plakat 10 najtezih godina zajedno :lol: :lol:
amrica

#11316 Re: SDP

Post by amrica »

atko wrote:[

proteste je organizovalo 30-ak ljudi ... znam iz prve ruke jer sma bio jedan od njih ... tog demira se ne sjecam nesto :wink: ...

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

godinama: demir i dosta, demir i dosta, demir i dosta.... :roll:

malo istine napokon :)
stochar

#11317 Re: SDP

Post by stochar »

komeba wrote:
stochar wrote:

Pojasni ovo dvoje. Inzistiram.
za nalogodavce znas i sam, a 'guzonjin sin' je pjesma 'Zabranjenog pusenja' inspirisana tadasnjim studentom i clanom 'zlatne mladezhi' danas visokopozicioniranim SDP-ovcem...
svjezi_ustipak

#11318 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

kojeime wrote:
Mozda se nadaju da ce smanjivanjem plata ovima sa budzeta radnici kod privatnika glasati za njih. Ali nesto ne vidim inspekcije koje kontrolisu postovanje radnickih prava, pa i to glasacko tijelo otpada.
nakon poskupljenja struje i goriva, povecanja PDV i ukidanja mase socijalnih davanja, uz Lagumdzijino uredjivanje Dnevnika, Suljagica Zenomlata, Bakira Hemoroida Breginog, strajkova prosvete, policije, Vranice...sumnjam da ce ih spasiti i da za njih glasaju privatnici Zuckenberg i Gates. Samo sto oni to ne vide ;-) Kraljevi jos misle da imaju cetiri godine. Oni i dalje vjeruju da su u prednosti u Sarajevu, ne mogu nikako skontati da od kantona sa 9 imaju jos dvije opcine a imali su cetiri. Ne mogu skontati da nisu mogli formirati vlast u Kantonu Sarajevo bez koaliranja sa nekim vec se uljuljkuju u to da su oni pobjednici. Uskoro ce stici payback time ;-)
klixober

#11319 Re: SDP

Post by klixober »

stochar wrote:
za nalogodavce znas i sam
Ja znam ko su mi nalogodavci, ali ti si ih spomenuo i inzistiram da ih navedeš.
plain vanilla

#11320 Re: SDP

Post by plain vanilla »

stvarno nema potrebe da se medjusobno vrijedjamo i raspravljamo o forumashima-ko je ko

tema je valjda sdp
atko

#11321 Re: SDP

Post by atko »

zoom66 wrote: necesh. garantiram... ;)
hvala zome - cjenim to ;) al suzdrzacu se ... davno svrseno vrijeme ... taj nesretni demir je imao tu nesrecu da se nadje na prvom okupljanu u pogresnom trenutku na pogresnom mjestu ... iza svih ostalih protesta je stajala ekipa koja se nazivala ruljom ... u ostalom sax je bio mediski pokrovitelj rulje ;)

Takodje Demir i taj pokret DOSTA su imali i tu nesrecu da su ista pokusali uciniti za ovo drustvo ... nisu oni zeljeli da sve isapdne nakaradno na kraju ... nego ih je ovo drustvo prosto deformisalo svojim pljuvanjem ... sve sam to naucio skacuci sa transparentima i smrzavajuci se na standovima radeci peticije ... dok su se vjecitiStudenti posvecivali vjecitom ispijanju kafica po bastama i podsmjehivali se ... 200 000 nezaposlenih vakih nakih .. a mi uzimali izlaz saposla da radimo peticije :-) ... prosto osjetim magarece usi na glavi dok ovo pisem :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11322 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

svjezi_ustipak wrote:quote]

moja raja me bas ne vole
zavide mi na moje uspjehe
a ja sa svima najbolje, ja sa svima fin
ja sam ministar Lagumdzijin ;-)
Drugar, ti si vjerovatno pokusao da se zezas, a moguce i nesvjesno si precizno desifrovao ovo ponasanje prvih (najvecih)"socijaldemokrata" kod nas.

To su djeca elitizma, oni i jesu odrasli samo na epovim i mitovima socijaldemokratije, njihovi ocevi jesu bili teoretski perjanice naseg grada i tog bivseg sistema, ali oni nikada ali bas nikada nisu bili dio price realne i one "ulicne" socijaldemokratije.

Cisti elitizam, stela, monopolizam..prednost pri ovome i onome, titulirani i uticajni roditelji, "svila i kadifa"..i nije ni cudno sto oni sve sto imaju od te realne politicke lijeve ideje je ta crvena ruza u vidu znacke na reveru.

Uvijek su i bili dio elitistickih slojeva, tako da nije ni cudo sto se ovako ponasaju i rezonuju.
plain vanilla

#11323 Re: SDP

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote: Drugar, ti si vjerovatno pokusao da se zezas, a moguce i nesvjesno si precizno desifrovao ovo ponasanje prvih (najvecih)"socijaldemokrata" kod nas.

To su djeca elitizma, oni i jesu odrasli samo na epovim i mitovima socijaldemokratije, njihovi ocevi jesu bili teoretski perjanice naseg grada i tog bivseg sistema, ali oni nikada ali bas nikada nisu bili dio price realne i one "ulicne" socijaldemokratije.

Cisti elitizam, stela, monopolizam..prednost pri ovome i onome, titulirani i uticajni roditelji, "svila i kadifa"..i nije ni cudno sto oni sve sto imaju od te realne politicke lijeve ideje je ta crvena ruza u vidu znacke na reveru.

Uvijek su i bili dio elitistickih slojeva, tako da nije ni cudo sto se ovako ponasaju i rezonuju.
koliko su SDPovi glasaci socijaldemokrate, toliko je i SDP socijaldemokratska stranka
i nije fora u elitizmu :wink:
stochar

#11324 Re: SDP

Post by stochar »

"kreni i ne oklevaj, sruši sistem il' ga podrivaj!"

joj, kad se sjetim kako je bilo dobro s megafonom po ulici jebavat majku trulom sistemu... malo mi fali da opet krenem...
Forumsaray

#11325 Re: SDP

Post by Forumsaray »

svjezi_ustipak wrote:
kojeime wrote:
nakon poskupljenja struje i goriva, povecanja PDV i ukidanja mase socijalnih davanja, uz Lagumdzijino uredjivanje Dnevnika, Suljagica Zenomlata, Bakira Hemoroida Breginog, strajkova prosvete, policije, Vranice...sumnjam da ce ih spasiti i da za njih glasaju privatnici Zuckenberg i Gates. Samo sto oni to ne vide ;-) Kraljevi jos misle da imaju cetiri godine. Oni i dalje vjeruju da su u prednosti u Sarajevu, ne mogu nikako skontati da od kantona sa 9 imaju jos dvije opcine a imali su cetiri. Ne mogu skontati da nisu mogli formirati vlast u Kantonu Sarajevo bez koaliranja sa nekim vec se uljuljkuju u to da su oni pobjednici. Uskoro ce stici payback time ;-)
sa ovom orgijom koju provode sada nad rajom koja im je dala glas.. :dance: ,SDP-va ekipa svercera..definitvno odlazi na politicki otpad... pijandure.
Post Reply