Ateizam vs. Religija
- Bloo
- Globalna šefica
#11301 Re: Ateizam vs. Religija
Malo detaljnijim guglanjem, dođemo do imena Rubbia-Brandt Laura - koja je žena i nako se malo bavi tumorima jetre između ostalog.
- Bloo
- Globalna šefica
#11302 Re: Ateizam vs. Religija
Pa znači progutaš sve što ti je servirano na internetu. Ti koji tvrdiš da prvo sve istražiš blablablabla.Smrcak15 wrote:ne znam naziv knjigeBloo wrote:Naslov te knjige je?
A brat nek nauči citirati.
a da nista drugo
svinja je zivotinja koja jede sve
jede druge svinje, jede i ljude, jede izmet, jede strvinu, jede svako smece koje joj ponudis, jede ugalj, a svi toxini se akumuliraju u tijelu masne stanice jer svinja slabo izbacuje toxine iz sebe, i jos se ne znoji kako bi izbacila toxine.
Ali očito kao i antivaxxerske mame voliš neprovjerene informacije, a pogotovo lažne, ako potvrđuju tvoju pretpostavku.
Imaš još par sisara (kopnenih i morskih koji se ne znoje) ali se hlade na druge načine koji imitiraju znojenje.
Da, svinja je svežder kao i mi. Kao i kokoši koje isto jedu izmet.
Btw, ako izguglaš koji "ugalj" jedu svinje, biće ti jasnije. I ljudi piju aktivni "ugljen".
Moj problem nije u tome što ti NE jedeš svinjetinu, već što se koristiš ovakvim pristupom. Ti nemoj jesti svinjetinu iz kojeg kod razloga želiš, ali nemoj ovdje ni prostirati nebuloze (da ne govorim o lažnim nepotvrđenim izvorima od "brata) na ovakav način.
Kao što već rekog, zabrana jedenja svinjetine I JOŠ PAR ORGANIZAMA u tri glavne monoteističke religije ima zdravorazumsko objašnjenje.
A uzevši ovo tvoje u obzir onda bi 90% populacije Rumunije, Srbije i Njemačke bilo mrtvo do danas.
-
allem_77
#11303 Re: Ateizam vs. Religija
Navodno je svinjska mast dobra za hemoroide? 
- Bloo
- Globalna šefica
#11304 Re: Ateizam vs. Religija
PRedlažem za svinje jednu detox terapiju tako popularnu i besmislenu među nama ljudima, pa možda meso postane zdravije.
- Bloo
- Globalna šefica
#11305 Re: Ateizam vs. Religija
A kad smo već kod govana i konzumiranja....nisu ni tako loša, barem tako kažu.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4873946/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4873946/
The intestinal microbiota has long been recognised as partakers in human health and disease. In 400 B.C. Hippocrates stated that, ‘…death sits in the bowels…’ and ‘…bad digestion is the root of all evil….’.1 Faecal transfer from healthy donors to the sick in order to treat disease has been described in the ancient medical literature. In the 4th century in China, Ge Hong described the use of human faecal suspension by mouth for patients with food poisoning or severe diarrhoea. The first literary record of the application of faecal transplantation was reported in the Chinese handbook of emergency medicine ‘Handy Therapy for Emergencies’, and at that time it was considered a medical miracle that brought patients back from the edge of death. Later in the 16th century, Li Shizhen described using fermented faecal solutions, fresh faecal suspensions, dry faeces, or infant faeces for treatment of severe diarrhoea, fever, pain, vomiting and constipation. Alternative medicine doctors labelled these products with unique names such as ‘yellow soup’ to avoid patients' repugnance. In the 17th century, faecal transplant was used in veterinary medicine orally and rectally, and was termed ‘transfaunation’.2 Much later, Bedouins recommended consumption of fresh, warm camel faeces as a remedy for bacterial dysentery, the efficacy of which was anecdotally confirmed by German soldiers in Africa during World War II.3
In modern medicine, the use of faecal enemas for the treatment of ‘pseudomembranous colitis’ was first reported in 1985 by the surgeon Eiseman.4 5 Over the last three decades, faecal transplant has received increased klix after numerous studies proved that stool is a biologically active complex mixture of living organisms with therapeutic potential, and the intestinal microbiota was recognised as the biologically active component of stool.6 Thus, the process of stool transfer from a healthy donor to a person suffering from physical illness or symptoms is now termed faecal microbiota transplant (FMT).
-
allem_77
#11306 Re: Ateizam vs. Religija
Muslimani se najedu svinjetine, a da toga nisu ni svjesni.Bloo wrote:PRedlažem za svinje jednu detox terapiju tako popularnu i besmislenu među nama ljudima, pa možda meso postane zdravije.
https://youtu.be/7VDRyu9_Nxo
-
zposao
#11307 Re: Ateizam vs. Religija
E sad za to ne znam, ali znam da kada sam imao upalu pluca da je doktorica savjetovala stavljanje obloga od svinjske masti. Ne znam je li to inace preporucuju kod upala pluca ili je to samo ova doktorica savjetovalaallem_77 wrote:Navodno je svinjska mast dobra za hemoroide?
- Mišo_Kovač
#11308 Re: Ateizam vs. Religija
Mast je odlicna opcija za kuhanje/jelo i višestruko je zdravija od biljnih ulja, pa čak i od putera, od kojeg ima manje zasićenih masti, a više korisnih mononezasićenih masti. Ne sadrži tans-masti, bogata je vitaminom D i zbog hemijskog sastava se sporije kvari od biljnih ulja
Znači, toplog domaćeg hljeba, masti namazati, malo aleve paprike ozgore i bog te veselio - ljepota
Znači, toplog domaćeg hljeba, masti namazati, malo aleve paprike ozgore i bog te veselio - ljepota
- MarlboroGold
#11309 Re: Ateizam vs. Religija
I jedno dva deca rakije 
- ExNihilo
#11310 Re: Ateizam vs. Religija
Hljeb haram, šećer haram, čokolade haram, jaja haram, voda haram.allem_77 wrote:Muslimani se najedu svinjetine, a da toga nisu ni svjesni.Bloo wrote:PRedlažem za svinje jednu detox terapiju tako popularnu i besmislenu među nama ljudima, pa možda meso postane zdravije.I nije samo svinjetina problem, ima tu drugih primjesa, a koje su štetne za ljudski organizam. Čovjek pokušava objasniti, kome nije mrsko, neka barem malo pogleda od 30 minute,
https://youtu.be/7VDRyu9_Nxo
Samo frutarijanci su pravi muslimani. Ups, pa i u voću prirodno ima alkohola.
- JVC
#11311 Re: Ateizam vs. Religija
Da li ima iko da odgovori na moje jednostavno pitanje?allem_77 wrote:“Nemojte misliti da sam došao ukinuti Zakon i proroke. Ne dođoh da ih ukinem, već da ih ostvarim.” (Matej, 5:17,19).JVC wrote:Zamolio bih dava tim da mi objasni sljedeće i da mi kaže šta ne štima kada se pročita sljedeći zakonik. Inače, koriste upravo ovo da bi nešto rekli spram konzumiranja svinjskog mesa, ali kao i obično ne vide širu sliku niti čitaju sve napisano.
Levitski zakonik 11,4-8
Ali ove, iako preživaju ili papke imaju, ne smijete jesti: devu, jer iako preživa, razdvojena papka nema - za vas je nečista;
svisca, jer iako preživa, razdvojena papka nema - za vas je nečist;
arnebeta, iako preživa, razdvojena papka nema - za vas je nečist.
A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preživa - za vas je nečista.
Njihova mesa nemojte jesti niti se njihove strvine doticati - za vas su one nečiste.`
Objasni ti nama. Sam si naveo stihove što se tiče zabrane.
-
allem_77
#11312 Re: Ateizam vs. Religija
Ne štima Pavletova vizija.JVC wrote:Da li ima iko da odgovori na moje jednostavno pitanje?allem_77 wrote:“Nemojte misliti da sam došao ukinuti Zakon i proroke. Ne dođoh da ih ukinem, već da ih ostvarim.” (Matej, 5:17,19).JVC wrote:Zamolio bih dava tim da mi objasni sljedeće i da mi kaže šta ne štima kada se pročita sljedeći zakonik. Inače, koriste upravo ovo da bi nešto rekli spram konzumiranja svinjskog mesa, ali kao i obično ne vide širu sliku niti čitaju sve napisano.
Levitski zakonik 11,4-8
Ali ove, iako preživaju ili papke imaju, ne smijete jesti: devu, jer iako preživa, razdvojena papka nema - za vas je nečista;
svisca, jer iako preživa, razdvojena papka nema - za vas je nečist;
arnebeta, iako preživa, razdvojena papka nema - za vas je nečist.
A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preživa - za vas je nečista.
Njihova mesa nemojte jesti niti se njihove strvine doticati - za vas su one nečiste.`
Objasni ti nama. Sam si naveo stihove što se tiče zabrane.
https://forum.klix.ba/zabrana-svinjskog ... 76s25.html
- Bloo
- Globalna šefica
#11313 Re: Ateizam vs. Religija
Jedenje ili nejedenje svinjetine je od krucijalne važnosti za mir u svijetu, eradikaciju bolesti, smanjenje siromaštva i gladi, prevazilaženje svih problema s kojima se susreću zemlje u tranziciji, migrantske krize i to što na repka tukiju ne valja.
Ha ja.
Ha ja.
- Diwan
#11314 Re: Ateizam vs. Religija
Bloo wrote:Jedenje ili nejedenje svinjetine je od krucijalne važnosti za mir u svijetu, eradikaciju bolesti, smanjenje siromaštva i gladi, prevazilaženje svih problema s kojima se susreću zemlje u tranziciji, migrantske krize i to što na repka tukiju ne valja.
Ha ja.
Sve se okrenulo po pitanju pririteta i važnosti - što je gore to je dole i obratno, mada mnoge stvari ionako uopšte nemaju važnost i validnost.
- MarlboroGold
#11315 Re: Ateizam vs. Religija
Uđe bivši pitar Gojko Cimirot u igru i primismo golBloo wrote:Jedenje ili nejedenje svinjetine je od krucijalne važnosti za mir u svijetu, eradikaciju bolesti, smanjenje siromaštva i gladi, prevazilaženje svih problema s kojima se susreću zemlje u tranziciji, migrantske krize i to što na repka tukiju ne valja.
Ha ja.
- asurbanipal
- King Theoden
#11317 Re: Ateizam vs. Religija
Ovdje si u pravu.
- MarlboroGold
#11318 Re: Ateizam vs. Religija
asurbanipal wrote:
-
broj dva
#11319 Re: Ateizam vs. Religija
Ali kako to postić, jedeći ili ne jedeći ? Ja se služim solomonskom metodom, nekad jedem a nekad ne jedem tako da sam nekad definitivno u pravu....Bloo wrote:Jedenje ili nejedenje svinjetine je od krucijalne važnosti za mir u svijetu, eradikaciju bolesti, smanjenje siromaštva i gladi, prevazilaženje svih problema s kojima se susreću zemlje u tranziciji, migrantske krize i to što na repka tukiju ne valja.
Ha ja.
- Smrcak15
#11320 Re: Ateizam vs. Religija
ovo je naturanje nesto na nas sto niko nikad nije rekao, a i da je rekao taj je prolupao, ja jos ovako nesto nisam cuo ni po dzamijama ni citao u knjigama, ali zato ovdje se moze procitati na vasim slicicamaasurbanipal wrote:
- zagortenej
#11321 Re: Ateizam vs. Religija
Zar Allah tako ne kažnjava ljude koji čine grijehe?
A ima toga i u hadisima, ono kad se ljudi iskvare i sl.
- Mišo_Kovač
#11322 Re: Ateizam vs. Religija
Allah je milosrdan i kaznjava po zasluzi pravedno. Očigledan primjer su milioni gladne, žedne, bolesne, silovane i mrtve djece po Africi i Aziji, koja su od Allaha dobila tačno kako su zaslužilazagortenej wrote:Zar Allah tako ne kažnjava ljude koji čine grijehe?
- beni-bu-man
#11323 Re: Ateizam vs. Religija
Rekoh ja da je Allah sadistaMišo_Kovač wrote:Allah je milosrdan i kaznjava po zasluzi pravedno. Očigledan primjer su milioni gladne, žedne, bolesne, silovane i mrtve djece po Africi i Aziji, koja su od Allaha dobila tačno kako su zaslužilazagortenej wrote:Zar Allah tako ne kažnjava ljude koji čine grijehe?
A ima toga i u hadisima, ono kad se ljudi iskvare i sl.e
-
allem_77
#11324 Re: Ateizam vs. Religija
A šta misliš da 10 % najbogatijih ljudi u svijetu izdvoje po 2,5%Mišo_Kovač wrote:Allah je milosrdan i kaznjava po zasluzi pravedno. Očigledan primjer su milioni gladne, žedne, bolesne, silovane i mrtve djece po Africi i Aziji, koja su od Allaha dobila tačno kako su zaslužilazagortenej wrote:Zar Allah tako ne kažnjava ljude koji čine grijehe?
A ima toga i u hadisima, ono kad se ljudi iskvare i sl.e
Možda bi se glad barem malo ublažila?
- beni-bu-man
#11325 Re: Ateizam vs. Religija
Sto nije almighty to ravnomjerno rasporedio pa bi bili svi siti, nekome dao previse a nekom nista