Referendum(i) u RS-u

Locked
asker

#11301 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

LSD wrote:Što vrijeđate covjeka :?

21 novembra 1995, u vojnoj bazi Wright-Patterson (Dayton, Ohio, USA) , Alija izetbegović se FATALNO nagodio sa svojim krvnicima Tuđmanom i Miloševićem, ljudima koji su citavo vrijeme u dogovoru o podjelili BiH. Time je Alije ujedno postao i treći dijeljitelj BiH, svjesno ili nesvjesno, svojevoljno ili iznuđeno (sasvim je svejedno). Uglavnom, podjelio je zajedno za Holbrookeom, Franjom i Slobom Bosnu na pola, nagradio Srbe za genocid tako što je svojim potpisom pristao da ovi uzmu pola država, dijelio je po Dayton kao da je to njegova babovina.
Dodik samo obilato koristi ono što Aljo 21.11.1995 u Daytonu šarnuo ;-)

I sad 20 godina poslije, imamo ovu situaciju o kojoj piše @RNG 25...a bilo je jasno da ce do toga doci, kad-tad.
Bosna i Hercegovina od pocetka agresije do danas nikad jaca i nikad u boljem polozaju!
LSD

#11302 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by LSD »

palermo wrote:

21 novembra 1995, u vojnoj bazi Wright-Patterson (Dayton, Ohio, USA) , Alija izetbegović se FATALNO nagodio sa svojim krvnicima Tuđmanom i Miloševićem, ljudima koji su citavo vrijeme u dogovoru o podjelili BiH. Time je Alije ujedno postao i treći dijeljitelj BiH, svjesno ili nesvjesno, svojevoljno ili iznuđeno (sasvim je svejedno). Uglavnom, podjelio je zajedno za Holbrookeom, Franjom i Slobom Bosnu na pola, nagradio Srbe za genocid tako što je svojim potpisom pristao da ovi uzmu pola država, dijelio je po Dayton kao da je to njegova babovina.

I sad 20 godina poslije, imamo ovu situaciju o kojoj piše @RNG 25...a bilo je jasno da ce do toga doci, kad-tad.
željovac, pušku u šake i ispravi što je Alija zajebao. MOja generacije je sačuvala što je mogla, nek tvoja uradi koliko mi, ja sretan......

nego, stvari čini mi se idu u pozitivnom pravcu.......nije uopšte sudbina Dodika toliko važna, koliko je važno da se pokaže da institucije države postoje i u stvarnom obliku
Jašta cu, evo sve trcim za puškom i saplicem se da ginem za državu koja mi je inace dala kar.inu u životu, ali ne mogu se probiti od vas provoboraca :mrgreen:
palermo

#11303 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by palermo »

LSD wrote: ....ovo je tek prvi referendum srba u nizu koji slijede ;-)
pa šta, i prije dvadeset pet godina su referendisali....pa mi uzeli puške i što nam dragi Bog da.....

sad i ti tako i sve će biti u dure.......
dale cooper

#11304 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dale cooper »

LSD wrote:Nije mu samo nick Budjav lebac, nego je frajer fakat na budjavom lebcu .

Ima poslovica - Ko sa djavolom tikve sadi, o glavu mu se obijaju....Alija je u Daytonu sadio tikve sa djavolima (slobom i franjom) i sad 2016 nam se one obijaju od glavu, eh došlo vrijeme za naplatu te Alijine zayebancije....ovo je tek prvi referendum srba u nizu koji slijede ;-)
Pa dobro, recite da pripadate doomsday grupi koja je uvjerena da smo najebali i da nam nema spasa. :mrgreen:
Last edited by dale cooper on 27/09/2016 00:05, edited 1 time in total.
prog321

#11305 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by prog321 »

Alija će biti kriv i ako izgubimo od Belgije :-)
palermo

#11306 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by palermo »

LSD wrote:
Jašta cu, evo sve trcim za puškom i saplicem se da ginem za državu koja mi je inace dala kar.inu u životu, ali ne mogu se probiti od vas provoboraca :mrgreen:
valahi, pored mene možeš.....nego da ne offiramo temu......a i ti nemoj sam od sebe da je offiraš
LSD

#11307 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by LSD »

dale cooper wrote:
LSD wrote:Nije mu samo nick Budjav lebac, nego je frajer fakat na budjavom lebcu .

Ima poslovica - Ko sa djavolom tikve sadi, o glavu mu se obijaju....Alija je u Daytonu sadio tikve sa djavolima (slobom i franjom) i sad 2016 nam se one obijaju od glavu, eh došlo vrijeme za naplatu te Alijine zayebancije....ovo je tek prvi referendum srba u nizu koji slijede ;-)
Pa dobro, recite da pripadate doomsday grupi koja je uvjerena da smo najebali i da nam nema spasa. :mrgreen:
Pa Doomsday nam je ovdje od 1992 , ne znam gdje ti živiš, ali u BiH je odavno doomsday ako te ko upita...ali eto navikne se bošnjo i na to :mrgreen: izdržljiva japija :P
Maharadza

#11308 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Maharadza »

Hajde ti malo istraži zašto je to baš u Daytonu potpisano i koja SVJETSKA VELESILA je NAREDILA to potpisivanje pa ćeš možda i naslutiti kakvu si glupost izvalio! :wink:
dale cooper

#11309 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dale cooper »

LSD wrote:
dale cooper wrote:

Pa Doomsday nam je ovdje od 1992 , ne znam gdje ti živiš, ali u BiH je odavno doomsday ako te ko upita...ali eto navikne se bošnjo i na to :mrgreen: izdržljiva japija :P
Ne može nama biti loše koliko mi možemo trpjeti? :mrgreen: Slažem se sa time, i činjenicom da su država i ovaj sistem u kurcu.
Samo haman da može biti i gore. Još gore je rat i gubitak života. :|
asker

#11310 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

palermo wrote:

željovac, pušku u šake i ispravi što je Alija zajebao. MOja generacije je sačuvala što je mogla, nek tvoja uradi koliko mi, ja sretan......

nego, stvari čini mi se idu u pozitivnom pravcu.......nije uopšte sudbina Dodika toliko važna, koliko je važno da se pokaže da institucije države postoje i u stvarnom obliku
Potpuno se slazem.
Cak bih ga i vise volio vidjeti na nekom nivou vlasti u RS-u i u buducnosti, ali kao praznu cahuru, ponizenog, razvlascenog, da se vucara po sudovima svako malo i da ga opozicija cereci kako stigne. Da bude svjedok i sudionik daljih procesa Bosne i Hercegovine, ulaska u NATO, EU. Da bude svjedok i sudionik kad se bude ukidalo diskriminatorno ime manjeg entiteta, kad se naziv Bosnjacki u RS-u vrati za jezik, kad drzava vrati svoju vojnu imovinu po RS-u. Tesko da bi krmak prezivio sve te procese.

Iskreno mislim da je ovo nezaustavan proces omedjivanja Bosne i Hercegovine od ruskog uticaja, jednom za sva vremena. Probosanska politika u ovom trenutku treba da se ponasa upravo ovako kao i sada. Bez naglih poteza, pustiti svakoga da radi svoj posao.
LSD

#11311 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by LSD »

Maharadza wrote:

Hajde ti malo istraži zašto je to baš u Daytonu potpisano i koja SVJETSKA VELESILA je NAREDILA to potpisivanje pa ćeš možda i naslutiti kakvu si glupost izvalio! :wink:
eki naredila :lol: :lol: šta ima naredba...jesu li nam zavrtali ruke i palili indijanske vatre :mrgreen:

Naredili i predsjednicima drugih država Srbije i Hrvatske da potpisuju (pazi sad ovo) Bosanski mirovni sporazum, jelde
Šta imaju Franjo i Sloba potpisivati o Bosni po Americi :? de ti to malo izuci prvo
Budjav_lebac

#11312 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

Potpisivali su zato sto su ih ovlastili ovi nasi invalidi od Srba i Hrvata koji svoje probleme nikad nisu znali rjesavati sami. Ja sam maloprije rekao, tek sad se moze primijetiti da je Alija izvukao maksimum od Dejtona jer su Bosnjaci dobili sva vazna strateska mjesta i stvorili predispozicije za dalji napredak. Srbi bi bili u nezavidnoj poziciji i u slucaju rata i u slucaju izolacije jer su odsjeceni u svakoj mogucoj varijanti.
asker

#11313 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

LSD wrote: eki naredila :lol: :lol: šta ima naredba...jesu li nam zavrtali ruke i palili indijanske vatre :mrgreen:

Naredili i predsjednicima drugih država Srbije i Hrvatske da potpisuju (pazi sad ovo) Bosanski mirovni sporazum, jelde
Šta imaju Franjo i Sloba potpisivati o Bosni po Americi :? de ti to malo izuci prvo
Jesu zavrtali ruke, prijetili bombardovanjem u slucaju nastavka sukoba i ako Armija BiH ne vrati novoosvojene teritorije na procente koji vaze i danas. Avioni vec bili "upucani" jer su malo prije toga rokali po Srbima.
Franjo i Sloba su aktivni ucesnici u ratu BiH, njihove vojske, generali, vojna masinerija.

Sta ti nije jasno?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11314 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Velkoski »

Meni je stari pričao da nam nisu dali da vratimo Banja Luku, a čovjek nikada ne glasa za SDA, tako da nije ta varijanta priče :mrgreen:
LSD

#11315 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by LSD »

Budjav_lebac wrote:Potpisivali su zato sto su ih ovlastili ovi nasi invalidi od Srba i Hrvata koji svoje probleme nikad nisu znali rjesavati sami. Ja sam maloprije rekao, tek sad se moze primijetiti da je Alija izvukao maksimum od Dejtona jer su Bosnjaci dobili sva vazna strateska mjesta i stvorili predispozicije za dalji napredak. Srbi bi bili u nezavidnoj poziciji i u slucaju rata i u slucaju izolacije jer su odsjeceni u svakoj mogucoj varijanti.
Ma nemoj mi reci

A znaš li ti da po Daytonskom sporazumu i Srbija i Hrvatska imaju svoje ingerencije u BiH :!: a imaju jer im je to Daytonski Sporazum dao.
Pa zato sad vidimo kako svako malo vremena Vučić na srbijanskim medijima ponavlja kao papagaj "da je Srbija dužna po Daytonu, pomagati srpski narod i da su oni (Srbija) garancija Daytona" - kao što i jesu, jer su bili potpisnici Sporazuma ;-) i Alija je to potpisao.
Ako nisi baš dovoljno politicki upucen , to ti je u prevodu: otvorenu mješanje u politiku BiH....što upravo i cine preko Dodika ;-)
and

#11316 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by and »

LSD wrote:
Budjav_lebac wrote:Potpisivali su zato sto su ih ovlastili ovi nasi invalidi od Srba i Hrvata koji svoje probleme nikad nisu znali rjesavati sami. Ja sam maloprije rekao, tek sad se moze primijetiti da je Alija izvukao maksimum od Dejtona jer su Bosnjaci dobili sva vazna strateska mjesta i stvorili predispozicije za dalji napredak. Srbi bi bili u nezavidnoj poziciji i u slucaju rata i u slucaju izolacije jer su odsjeceni u svakoj mogucoj varijanti.
Ma nemoj mi reci

A znaš li ti da po Daytonskom sporazumu i Srbija i Hrvatska imaju svoje ingerencije u BiH :!: a imaju jer im je to Daytonski Sporazum dao.
Pa zato sad vidimo kako svako malo vremena Vučić na srbijanskim medijima ponavlja kao papagaj "da je Srbija dužna po Daytonu, pomagati srpski narod i da su oni (Srbija) garancija Daytona" - kao što i jesu, jer su bili potpisnici Sporazuma ;-) i Alija je to potpisao.
Ako nisi baš dovoljno politicki upucen , to ti je u prevodu: otvorenu mješanje u politiku BiH....što upravo i cine preko Dodika ;-)
a što nisu ovi iz rs potpisali što su 9 januara nastali? :mrgreen:
LSD

#11317 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by LSD »

asker wrote:
LSD wrote: eki naredila :lol: :lol: šta ima naredba...jesu li nam zavrtali ruke i palili indijanske vatre :mrgreen:

Jesu zavrtali ruke, prijetili bombardovanjem u slucaju nastavka sukoba i ako Armija BiH ne vrati novoosvojene teritorije na procente koji vaze i danas. Avioni vec bili "upucani" jer su malo prije toga rokali po Srbima.
Franjo i Sloba su aktivni ucesnici u ratu BiH, njihove vojske, generali, vojna masinerija.

Sta ti nije jasno?
Znaci u prevodu, njihovim dovođenjem u Dayton na potpisivanje sporazumna - Amerikanci su jasno i javno obznanili citavom svijetu da su Srbija i Hrvatska bili agresori na BiH...jer su to ko biva bile zaračene strane, tri države i ta spika ...OK

Samo, zašto onda nismo tužili i Hrvatsku za ratnu odštetu, na onom drugom sudu u Strazburu :? što sam na srbima tražimo odštetu i pravdu :lol: ....ako su i oni jasno i javno okaraketirani kao agresori u Daytonu.
smijesni_ste

#11318 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by smijesni_ste »

Zna LSD biti uporan kad ne treba ponekad, ali ne kontam šta je sad pogrešno napisao? Fino je objasnio, Alija je potpisao šta je potpisao. Nije uopšte bitno zašto.

Baš smo drski što se usudjujemo preispitivati odluke 'oca nacije' 20 godina poslije pogotovo kada nam njegov isprdak Bake i dan danas radi o glavi. :roll:
Dinostula

#11319 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Dinostula »

Velkoski wrote:Meni je stari pričao da nam nisu dali da vratimo Banja Luku, a čovjek nikada ne glasa za SDA, tako da nije ta varijanta priče :mrgreen:
Pa rat je i zaustavljen kad je Armija BIH bila na ulazu u Banja Luku.
Meni samo jedna stvar nije jasna a to je kako 4 vojna sila Evrope u to vrijeme nije uspjela da nas razbije ko beba zvecku ?
Imali naoruzanje na brdima, vojsku u sred grada mogli su da rade sta hoce.
Nego pasos pri ruci da bude i sve sto jace pukne od petarde :run:
LSD

#11320 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by LSD »

smijesni_ste wrote:
Baš smo drski što se usudjujemo preispitivati odluke 'oca nacije' 20 godina poslije pogotovo kada nam njegov isprdak Bake i dan danas radi o glavi. :roll:
:thumbup: :thumbup:

drski smo, što jest jest :lol:

to se ne ispituje :zoka:
p206

#11321 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by p206 »

Kakva vam je to glupa priča ovdje... već 1993. u Ženevi su zemlje "Kontakt grupe" (SAD, Rusija,Njemačka,Francuska, Britanija) dogovorile da podjela bude 51-49., pazi 1993, a ne 1995. Mi da smo krenuli na 100% svi, a posebno Amerikanci bi nam okrenuli leđa i kao što su danas Dodiku svi okrenili leđa. Posljedice će se vidjeti.
Budjav_lebac

#11322 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

LSD wrote:
Ma nemoj mi reci

Srbija i Hrvatska bi se pitale u slucaju da se narodi dobrovoljno dogovore oko promjene Dejtonskog sporazuma. Ako rs kao entitet rusi Dejtonski mirovni sporazum drzava BiH dobija sva moguca ovlascenja da zastiti svoj teritorijalni integritet i Srbija i Hrvatska nemaju pravo mijesanja.
Quaresma

#11323 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Quaresma »

Image
Budjav_lebac

#11324 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

Dinostula wrote:
Velkoski wrote:Meni je stari pričao da nam nisu dali da vratimo Banja Luku, a čovjek nikada ne glasa za SDA, tako da nije ta varijanta priče :mrgreen:
Pa rat je i zaustavljen kad je Armija BIH bila na ulazu u Banja Luku.
Meni samo jedna stvar nije jasna a to je kako 4 vojna sila Evrope u to vrijeme nije uspjela da nas razbije ko beba zvecku ?
Imali naoruzanje na brdima, vojsku u sred grada mogli su da rade sta hoce.
Nego pasos pri ruci da bude i sve sto jace pukne od petarde :run:
Nekad osim naoruzanja moras imati i muda. ;)

Rusi su takodje imali sve pa im je trebalo godina da uniste otpor golorukih Cecenaca.
Edin H.

#11325 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Edin H. »

vivaldi wrote:
pa napisao sam da je trenutni sudija ustavnog suda svojevremno bio v.d predsjendika sda, a da ga je na tu funkciju postavio otac sadasnjeg apelanta i sadasnjeg predsjednika sda, a da je drugi sudija bio potpredsjednik sda, clan glavnog odbora i poslanik u parlamentu. pa to nigdje nema. u najvisem sudu ne bi valjda smjeli biti ni bivski stranacki volonteri, a kamoli predjsendici najvece stranke koja je btw u vecini sporova direktno ili indirektno jedan od aktera spora, da li kao tuzilac ili optuzeni. apsurd je da i je aktueelni ministar obrazovanja iz sda, a isti taj ustavni sud je to ministarstvo jos prije 5-6 godina proglasio neustavnim.

pa to su apsurdi nad apsurdima.
A onaj binasr naziva Dodika sefom :lol:

Tragikomicno.

Ali je bizarnije da se narod ibreti sto se krsi odluka Ustavnog suda, a niko ne spomine koliko godina je prosoa i nista se ne cini povodom presude Sejdic - Finci, Evropskog suda za ljudska prava.
Locked