http://t24.com.tr/haber/hsyknin-darbe-g ... mus,350943
Republika Turska
- sunceKOtepsija
#11301 Re: Republika Turska
Ahmet Biçer-jedan od 2 745 suspendovanih tucilaca i sudija, inace clan Visokog sudskog i tuzilackog vijeca preselio na bolji svijet 23. maja 2016, tj prije dva mjeseca, preventivno preselio covjek
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#11302 Re: Republika Turska
U Turskoj prave posebno groblje za pučiste: Narod će ih proklinjati, nikada neće imati mira
Dok Turska razmišlja o ponovnom uvođenju smrtne kazne zbog optuženih za pokušaj puča, istanbulski gradonačelnik Kadir Topbas je odvojio poseban prostor za "ukop izdajnika" gdje će ljudi moći doći i proklinjati odgovorne za puč.
U Turskoj prave posebno groblje za pučiste: Narod će ih proklinjati, nikada neće imati mira
Foto: EPA
Nakon neuspjelog puča u Turskoj, koji je ostavio za sobom 246 mrtvih osoba, uključujući mnoge civile, groblja širom zemlje odbijaju ukopati urotnike protiv vlade ove zemlje.
Kako bi umirio situaciju, gradonačelnik Topbas je naredio izdvajanje jednog mjesta gdje će "izdajnici biti ukopani, a ljudi će moći dolaziti tu da ih proklinju".
"Naredio sam pronalaženje idealnog mjesta koje će biti groblje izdajnika, a svi koji budu prolazili pored groblja će imati priliku da one koji tu leže proklinju i tako im onemoguće da počivaju u miru", kazao je gradonačelnik Istanbula.
Mnoge porodice ubijenih pučista bile su primorane kopati svoje bližnje u vrtove, nakon što je gradonačelnik Ordua, lučkog grada na obali Crnog mora odbio osigurati ukop.
"Gradonačelniku Ordua svaka čast", kazao je Topbas za Anadolu Agency. "Urotnici ipak neće biti spašeni od pakla".
Sve se ovo dešava nakon što su religijske zajednice odbile klanjati dženazu ubijenim pučistima.
de da zovnemo sHejtana iz dzeHenema da ih podgijava svaki dan...

- sunceKOtepsija
#11303 Re: Republika Turska
pokosio ga srcani dok su igrali nogometa na terminu, dzenaza klanjana u rodnom Yozgat-usunceKOtepsija wrote:Ahmet Biçer-jedan od 2 745 suspendovanih tucilaca i sudija, inace clan Visokog sudskog i tuzilackog vijeca preselio na bolji svijet 23. maja 2016, tj prije dva mjeseca, preventivno preselio covjek![]()
- Matzan
#11304 Re: Republika Turska
baxul wrote:
Anketa od strane koga? Koliko ispitanih? Ko su ispitanici? ...
- insomnia78
#11305 Re: Republika Turska
Cekaj, ja instrumentalizujemGeneral War wrote:Tako je, instrumentalizuj srebrenicu za sve sto ti negodi...Sultanija inace se razumije u politiku ko u kriv Q...bas ono primjer podanistva u prosnjaka...trebalo bi je zastiti "trade markom".insomnia78 wrote:Diskreditirali ste vi sami sebekolegione wrote: Jesi nas diskreditirao, sta ima u France, neko u France neko u Trezor, a ideologija ista :*
Poredjenjem pucista sa logorasima, pobijenim civilima, Munirom...
Jebo to. Daj nam malo sprdanja
Metni sad npr onu Bakiru
Znas ono Erdogan, Bakir, Bakira
Joj, evo vec umirem od sege
S moje sokoćalo
Poredite vojnike koji su ucestvovali u pokusaju drzavnog udara ubivsi pri tome stotine civila i policajaca sa logorasima, sa nasom vojskom, sa nestalim ljudima koji ni dan danas nisu svi pronadjeni i onda ja instrumentalizujem Srebrenicu?
S moje sokoćalo
- General War
#11306 Re: Republika Turska
Boze sacuvajpici wrote:U Turskoj prave posebno groblje za pučiste: Narod će ih proklinjati, nikada neće imati mira
Dok Turska razmišlja o ponovnom uvođenju smrtne kazne zbog optuženih za pokušaj puča, istanbulski gradonačelnik Kadir Topbas je odvojio poseban prostor za "ukop izdajnika" gdje će ljudi moći doći i proklinjati odgovorne za puč.
Foto: EPA
Nakon neuspjelog puča u Turskoj, koji je ostavio za sobom 246 mrtvih osoba, uključujući mnoge civile, groblja širom zemlje odbijaju ukopati urotnike protiv vlade ove zemlje.
Kako bi umirio situaciju, gradonačelnik Topbas je naredio izdvajanje jednog mjesta gdje će "izdajnici biti ukopani, a ljudi će moći dolaziti tu da ih proklinju".
"Naredio sam pronalaženje idealnog mjesta koje će biti groblje izdajnika, a svi koji budu prolazili pored groblja će imati priliku da one koji tu leže proklinju i tako im onemoguće da počivaju u miru", kazao je gradonačelnik Istanbula.
Mnoge porodice ubijenih pučista bile su primorane kopati svoje bližnje u vrtove, nakon što je gradonačelnik Ordua, lučkog grada na obali Crnog mora odbio osigurati ukop.
"Gradonačelniku Ordua svaka čast", kazao je Topbas za Anadolu Agency. "Urotnici ipak neće biti spašeni od pakla".
Sve se ovo dešava nakon što su religijske zajednice odbile klanjati dženazu ubijenim pučistima.
de da zovnemo sHejtana iz dzeHenema da ih podgijava svaki dan...
-
baxul
#11307 Re: Republika Turska
Matzan wrote:

http://www.streetbees.com/#about-us
- Matzan
#11308 Re: Republika Turska
baxul wrote:Matzan wrote:
http://www.streetbees.com/#about-us
London. Onda je 100% tačno i nepristrasno.
- Herr Flick
#11309 Re: Republika Turska
Zanimljivo je kako Bošnjaci toliko vole i obozavaju Erdogana a taj nedavno normalizirao odnose sa mrskim Izraelom i jos mržom Rusijom,a jos kad tome uskoro dodamo Sisija i Assada onda ce tek aparati da rade

- kamberovica polje
#11310 Re: Republika Turska
Čekaj, ako se sad Turci okrenu Rusima jel to znači da će ovi naši Erdoganovci i Putinovci morat surađivat? 
- insomnia78
#11311 Re: Republika Turska
Kol'ko su ono dugo Englezi spaljivali lutku cika Fawkesa?
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- General War
#11312 Re: Republika Turska
A sto ti to vazi za Tursku? Za siriju imas sasvim drugu plocu?insomnia78 wrote:Cekaj, ja instrumentalizujemGeneral War wrote: Tako je, instrumentalizuj srebrenicu za sve sto ti negodi...Sultanija inace se razumije u politiku ko u kriv Q...bas ono primjer podanistva u prosnjaka...trebalo bi je zastiti "trade markom".
Poredite vojnike koji su ucestvovali u pokusaju drzavnog udara ubivsi pri tome stotine civila i policajaca sa logorasima, sa nasom vojskom, sa nestalim ljudima koji ni dan danas nisu svi pronadjeni i onda ja instrumentalizujem Srebrenicu?
S moje sokoćalo
Ja zajebajem RuniMu koja se u sve mjesa ko vegeta i bosnjacko bezrezervno podanistvo ne prema turskoj vise vec jasno svrstavanje na stranu velikog vodje. ( mislim naravno na forum ne na ukupnu javnost)....ti nesto sasvim drugo vidis i nabijas na nos.
..i de vidi sta ti je sa sokocalom, nikako da kako treba quotas.
- insomnia78
#11313 Re: Republika Turska
Kad Srbi mogu sa Iranom..,Herr Flick wrote:Zanimljivo je kako Bošnjaci toliko vole i obozavaju Erdogana a taj nedavno normalizirao odnose sa mrskim Izraelom i jos mržom Rusijom,a jos kad tome uskoro dodamo Sisija i Assada onda ce tek aparati da rade![]()
S moje sokoćalo
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11314 Re: Republika Turska
Nema mi nista providnije nego kad ovako neko baci floskulu za citav narod.Herr Flick wrote:Zanimljivo je kako Bošnjaci toliko vole i obozavaju Erdogana a taj nedavno normalizirao odnose sa mrskim Izraelom i jos mržom Rusijom,a jos kad tome uskoro dodamo Sisija i Assada onda ce tek aparati da rade![]()
Ko ga voli? Svi Bosnjaci? 50%? 70%? Koliko?
Da ima zagrizenih budala, slazem se.
Imamo mi svojih ''Erdogana'' i muka s njima
- mousstapha
#11315 Re: Republika Turska
Nije šala: Tri bošnjačka udruženja predlažu Erdogana za Nobelovu nagradu za mir
- kamberovica polje
#11316 Re: Republika Turska
mousstapha wrote:Nije šala: Tri bošnjačka udruženja predlažu Erdogana za Nobelovu nagradu za mir
- madner
#11317 Re: Republika Turska
Nije sala, Bosnjo zna bolje izracunati standard od IMF i svjetske banke. 
-
Satelit_
#11318 Re: Republika Turska
Idu konzumeristi koji se loze na markiranu odjecu, pozlacene hotele i sl. Meni je to kič i papanluk ali ni po jada sto je papanluk nego sto nema slobode.Tomahawk11 wrote:Necemo onda ni u Pariz. Skupo.Satelit_ wrote:
Pa kakav profil turiste ide u Isranbul. Bio sam tamo i ok je za proserat i gkedat okolo ali je skupo i generalno se ne moze porediti sa Evropom. Ja sam cuo da je u Bukurestu super nocni zivot. Sve rumunke koje znam imaju manje inhibicije od turkinja. Imam tonu prijatelja u Turskoj i ljudi govore da je sranje, tesko sranje i razmisljaju da bjeze. Jest, mnogu imaju biznise, voze nove Audije, ali meni je to od trecerazredne vaznosti ako nema slobode. Za Bosnju znam da je to najbitnije ali ja ne bih isao da radim u Dubai za milion eura jer nema slobode a bosnjo samo gleda da je luksuz, da je sminka.
Ne kontam ti tu pricu o Rumunkama i Turkinjama. Razlicite kulture, covjece. Nije ti to nikakav dokaz standarda.
Kad je u Rumuniji toliko super, sto kosarkasi i fudbaleri iz Srbije ne idu u istu umjesto u Tursku?! Ili treneri, recimo. Pa i hrvatski sportisti, posebno kosarkasi, idu u tursku ligu.
Mislim da se prica o slobodama u Turskoj debelo prepuhuje.
Hajd za Bosnju, al sto u Dubai idu Amerikanci, Englezi, Francuzi...?
-
sha_ba
#11319 Re: Republika Turska
mousstapha wrote:Nije šala: Tri bošnjačka udruženja predlažu Erdogana za Nobelovu nagradu za mir
- insomnia78
#11320 Re: Republika Turska
Mozda ucim iz gresakaGeneral War wrote:A sto ti to vazi za Tursku? Za siriju imas sasvim drugu plocu?insomnia78 wrote:Cekaj, ja instrumentalizujemGeneral War wrote: Tako je, instrumentalizuj srebrenicu za sve sto ti negodi...Sultanija inace se razumije u politiku ko u kriv Q...bas ono primjer podanistva u prosnjaka...trebalo bi je zastiti "trade markom".
S moje sokoćalo
Ja zajebajem RuniMu koja se u sve mjesa ko vegeta i bosnjacko bezrezervno podanistvo ne prema turskoj vise vec jasno svrstavanje na stranu velikog vodje. ( mislim naravno na forum ne na ukupnu javnost)....ti nesto sasvim drugo vidis i nabijas na nos.
..i de vidi sta ti je sa sokocalom, nikako da kako treba quotas.
Vidi, ne pada mi na pamet pravdati Erdogana, njegovu diktaturu, rjesavanje protivnika...
Licno bih radije zivio u S. Koreji nego u nekoj islamskoj drzavi osim, mozda Irana
Meni samo smeta neosnovano pravljenje paralela izmedju zrtava iz naseg rata i vojnika poginulih u pokusaju drzavnog udara
Pogotovo sto pojedini imaju sasvim druge motive za to osim humanistickih
S moje sokoćalo
-
saja_dj
#11321 Re: Republika Turska
TURKEY: Deputy PM says country to suspend European Convention on Human Rights for a while - @CNNTURK_ENG
Baja ce da ukine i ljudska prava.
Samo nek
kad ga vec vole primati. Iskreno isto zelim i nasim dupolizcima, vec su navikli od baketa ali valja erdognovog ugurati citavog u pakas. Sretno.
Baja ce da ukine i ljudska prava.
Samo nek
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11322 Re: Republika Turska
Jedan drug, koji je katolik, kaze da mu se svidja Istanbul i da bi mogao zivjeti tamo. Ocito je da on nije osjetio to nemanje slobode.Satelit_ wrote:
Idu konzumeristi koji se loze na markiranu odjecu, pozlacene hotele i sl. Meni je to kič i papanluk ali ni po jada sto je papanluk nego sto nema slobode.
- sunceKOtepsija
#11323 Re: Republika Turska
đe salikinsomnia78 wrote: Mozda ucim iz gresaka
Vidi, ne pada mi na pamet pravdati Erdogana, njegovu diktaturu, rjesavanje protivnika...
Licno bih radije zivio u S. Koreji nego u nekoj islamskoj drzavi osim, mozda Irana
-
Satelit_
#11324 Re: Republika Turska
Pa imas svasta.Tomahawk11 wrote:Jedan drug, koji je katolik, kaze da mu se svidja Istanbul i da bi mogao zivjeti tamo. Ocito je da on nije osjetio to nemanje slobode.Satelit_ wrote:
Idu konzumeristi koji se loze na markiranu odjecu, pozlacene hotele i sl. Meni je to kič i papanluk ali ni po jada sto je papanluk nego sto nema slobode.
- burgundy
#11325 Re: Republika Turska
Policijska akcija "Sablja" (srp. Операција Сабља) policijska je akcija pronalaženja i uhićenja osoba u Srbiji i Crnoj Gori za koje se sumnja da su sudjelovale u ubojstvu srpskoga premijera Zorana Đinđića, i ostalih osoba za koje se zna da su pripadnici skupina organiziranog kriminala. Cijela akcija je započela neposredno nakon ubojstva premijera, 12. ožujka 2003. godine, proglašenjem izvanrednog stanja od strane bivea vršiteljica dužnosti predsjednika Srbije Nataše Mićić. Službeno je trajala do 22. travnja 2003. godine. Jedna je od najvećih policijskih akcija u povijesti srpske policije. Za vrijeme akcije, privedeno je 11.665 osoba povezanih s organiziranim kriminalom. Među njima je bilo mnogo javnih i estradnih ličnosti. Glavnooptuženi Milorad Ulemek Legija je optužen za ubojstvo premijera Zorana Đinđića i za atentat na Ibarskoj magistrali i osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od 40 godina.
Ovi sto se javljaju zbog privodjenja ovolikog broj ljudi u Turskoj.
Ovi sto se javljaju zbog privodjenja ovolikog broj ljudi u Turskoj.