Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
saint_mirad

#11301 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Meni je neshvatljivo da bilo koja žena pročita onu pomiju od teksta i konta, aha, jest, samo su muškarci odgovorni za neželjene trudnoće. To ti je kao verovat da se tango pleše samostalno. :lol:

Ovakvo rezonovanje perpetuira stereotipe o ženama i razumu i logici.
MarlboroGold

#11302 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Upravo tako.

Onaj tekst je uvreda za svaku ženu koja nije pod uticajem ovog ludila.
Connaisseur Karlin

#11303 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

saint_mirad wrote: 03/07/2020 09:54
Connaisseur Karlin wrote: 03/07/2020 09:51
saint_mirad wrote: 03/07/2020 09:36

Bilo kakvo rešenje u kojem se sva odgovornost svaljuje na jednu stranu ne valja. Ono može proći samo u nekim ideološkim krugovima, ali normalan i razuman insan to neće prihvatiti.
pa trenutno zivimo u drustvu u kojem se upravo sva odgovornost svaljuje na zenu ;-)

rijsenje je osvjscivanje drustava o odgovornosti muskaraca :)
Nije tačno da se sva odgovornost svaljuje na ženu. Odakle vam te pretpostavke bez pokrića?
pa pisete tako, drugo, evo opet podlacite , da je zena odgovrnija jr moze zatrudnniti, e svasta, kao da moze zatrudniti bez sperme ; pisete kako zena mora bitiodgovrna prema som tijelu, ali ne pisete da morate vi biti odgovorni o svojoj spermi, a ona j dio vaseg tijela, ili nije :D
wewa

#11304 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

saint_mirad wrote: 03/07/2020 09:56
wewa wrote: 03/07/2020 09:53
saint_mirad wrote: 03/07/2020 00:28 Da se feminstkinje razumeju u nauku, ne bi bile feministkinje :-D
sad nekulturu u javnom prijevozu i javnim prostorima opcenito hocemo pravdati pseudo-naukom?

pokusaj argumenta o bioloskom imperativu sirenja nogu pobijaju oni muskarci koji se ponasaju pristojno i empaticno, ne suzavajuci prostor onima koji sjede do njih. a takvi su, iz mog iskustva, vecina - hvala Bogu.
Za muškarce nije zdravo da sede poput žena, a kad muški sede na muški način, to nije nepristojno, osim ako pristojnost ne izjednačavas sa ženskim načinom sedenja. U tom slučaju, imaš problem cele paradigme.
a da ti prestanes pretpostavljati sta ja mislim?

mozda, samo mozda treba razmisliti pri izboru odjece pa se ne dovoditi u situaciju da ti stane krvotok ako sjedis tako da ne zauzimas 1,5 mjesto?

brecate se kao da mene nije rodio i otac, kao da nemam muza i sina, pa ne znam kako je to zivjeti s testisima. kako vozite auto? isto tako raskreceni?
saint_mirad

#11305 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

pa pisete tako, drugo, evo opet podlacite , da je zena odgovrnija jr moze zatrudnniti, e svasta, kao da moze zatrudniti bez sperme ; pisete kako zena mora bitiodgovrna prema som tijelu, ali ne pisete da morate vi biti odgovorni o svojoj spermi, a ona j dio vaseg tijela, ili nije :D
Eto opet ne čitaš sa razumevanjem. :mrgreen: Ako je žena odgovornija, to znači da postoji neko ko je manje odgovoran, a to dalje znači da su OBOJE odgovorni, samo u različitom omjeru. Nisam vidio da ovde niko negira mušku odgovornost, zaista.
saint_mirad

#11306 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

wewa wrote: 03/07/2020 10:58
wewa wrote: 03/07/2020 09:53

sad nekulturu u javnom prijevozu i javnim prostorima opcenito hocemo pravdati pseudo-naukom?

pokusaj argumenta o bioloskom imperativu sirenja nogu pobijaju oni muskarci koji se ponasaju pristojno i empaticno, ne suzavajuci prostor onima koji sjede do njih. a takvi su, iz mog iskustva, vecina - hvala Bogu.
Za muškarce nije zdravo da sede poput žena, a kad muški sede na muški način, to nije nepristojno, osim ako pristojnost ne izjednačavas sa ženskim načinom sedenja. U tom slučaju, imaš problem cele paradigme.

mozda, samo mozda treba razmisliti pri izboru odjece pa se ne dovoditi u situaciju da ti stane krvotok ako sjedis tako da ne zauzimas 1,5 mjesto?

brecate se kao da mene nije rodio i otac, kao da nemam muza i sina, pa ne znam kako je to zivjeti s testisima. kako vozite auto? isto tako raskreceni?
Za početak ti uopšte nisi definisala šta znači pristojno sedenje, i da li se razlikuje kod muškaraca i žena ili je to baš isto bez obzira na biološke razlike. Samom tvojom nedorecenoscu nam ne ostavljaš opcija osim da pretpostavimo. :)

Ja ne kupujem usku garderobu, i to mi je zaista odbojno videti na muškarcu, delom i iz zdravstvenih razloga.

To što imaš muške srodnike ne znači da imaš iskustvo življenja sa testisima, naročito u kontekstu toga na koji način je komotno muškarcima sediti.
wewa

#11307 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

saint_mirad wrote: 03/07/2020 11:06

Za početak ti uopšte nisi definisala šta znači pristojno sedenje, i da li se razlikuje kod muškaraca i žena ili je to baš isto bez obzira na biološke razlike. Samom tvojom nedorecenoscu nam ne ostavljaš opcija osim da pretpostavimo. :)

Ja ne kupujem usku garderobu, i to mi je zaista odbojno videti na muškarcu, delom i iz zdravstvenih razloga.

To što imaš muške srodnike ne znači da imaš iskustvo življenja sa testisima, naročito u kontekstu toga na koji način je komotno muškarcima sediti.
pristojno sjedenje podrazumijeva ne upadanje u tudji prostor, onako kako je predvidjen rasporedom sjedecih mjesta. odnosi se na sve osobe u javnom prijevozu i prostoru.
saint_mirad

#11308 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

wewa wrote: 03/07/2020 11:19
saint_mirad wrote: 03/07/2020 11:06

pristojno sjedenje podrazumijeva ne upadanje u tudji prostor, onako kako je predvidjen rasporedom sjedecih mjesta. odnosi se na sve osobe u javnom prijevozu i prostoru.
Da, to je ok definicija, s tim sto sedeca mesta nisu istih dimenzija u automoblilu i npr u nekom metrou dje se smanjila sirina stolica naustrb broja sedecih mesta. Muskarac ne moze prirodno sediti na stolici koja je siroka 40 cm bez da sebi izaziva nelagodu.
wewa

#11309 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

ne moze ni zena bez neugode sjediti na 30 cm ili manje, vrlo je neugodno, dapace.
saint_mirad

#11310 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

wewa wrote: 03/07/2020 11:32 ne moze ni zena bez neugode sjediti na 30 cm ili manje, vrlo je neugodno, dapace.
Naravno, normalna mera je 60 cm po sedecem mestu, ali to nemamo svugde. I onda kad muskarac ne moze normalno sjesti na 40, ispada da uzurpira prostor na stolici pored.
wewa

#11311 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

ne ispada, nego uzurpira. odnosno, uzurpiraju oni koji nemaju osjecaja za druge ili vise cijene svoj komfor tih nekoliko minuta voznje od prava saputnika koji je kupio/la istu voznu kartu. drugim rijecima, uzurpiraju nepristojni.
saint_mirad

#11312 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

wewa wrote: 03/07/2020 11:47 ne ispada, nego uzurpira. odnosno, uzurpiraju oni koji nemaju osjecaja za druge ili vise cijene svoj komfor tih nekoliko minuta voznje od prava saputnika koji je kupio/la istu voznu kartu. drugim rijecima, uzurpiraju nepristojni.
Skreces fokus sa pravog sistemskog krivca koji zeli kvantitet stolica umesto kvaliteta ugodjaja same voznje, na muskarce koji isto tako trpe nekad i visesatno sedenje u neprirodnoj poziciji. Nije svaka voznja gradskim prevozom 10 minuta.
wewa

#11313 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

saint_mirad wrote: 03/07/2020 12:05
wewa wrote: 03/07/2020 11:47 ne ispada, nego uzurpira. odnosno, uzurpiraju oni koji nemaju osjecaja za druge ili vise cijene svoj komfor tih nekoliko minuta voznje od prava saputnika koji je kupio/la istu voznu kartu. drugim rijecima, uzurpiraju nepristojni.
Skreces fokus sa pravog sistemskog krivca koji zeli kvantitet stolica umesto kvaliteta ugodjaja same voznje, na muskarce koji isto tako trpe nekad i visesatno sedenje u neprirodnoj poziciji. Nije svaka voznja gradskim prevozom 10 minuta.
nek se ti i takvi muskarci onda bore za svoja prava kod proizvodjaca prijevoznih sredstava, umjesto da svoj manjak komfora kompenziraju ugrozavajuci saputnike i saputnice. moju podrsku imaju.
saint_mirad

#11314 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

wewa wrote: 03/07/2020 12:07
nek se ti i takvi muskarci onda bore za svoja prava kod proizvodjaca prijevoznih sredstava, umjesto da svoj manjak komfora kompenziraju ugrozavajuci saputnike i saputnice. moju podrsku imaju.
Da, to je zaseban problem. Nego, ostaje da definicija "pristojnog sedenja" ne moze biti reducirana na zadrzavanje u sopstvenoj stolici, iz razloga o kojima smo pricali u poslednjih nekoliko postova.
wewa

#11315 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

bice da ipak ostaje da se ne slazemo oko definicije.
MarlboroGold

#11316 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Nisu ni svi testisi jednake veličine. To bi ti kao žena trebala znati.

Uostalom nećete da vam muškarci govore šta ćete raditi sa vaših tijela... e pa nećete ni vi nama govoriti kako ćemo mi sjediti.

"Sky News contributor Daisy Cousens says she stopped calling herself a feminist after hearing the word ‘manspreading’ had been invented."

Pametna žena. Povukla se na vrijeme.
wewa

#11317 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

MarlboroGold wrote: 03/07/2020 12:38 Nisu ni svi testisi jednake veličine. To bi ti kao žena trebala znati.

Uostalom nećete da vam muškarci govore šta ćete raditi sa vaših tijela... e pa nećete ni vi nama govoriti kako ćemo mi sjediti.

"Sky News contributor Daisy Cousens says she stopped calling herself a feminist after hearing the word ‘manspreading’ had been invented."

Pametna žena. Povukla se na vrijeme.
jeste, usporedivo je da inceli po internetu propisuju sta zene treba da rade sa svojim tijelom s ponasanjem idiota u javnom prijevozu koji narusava moj zivotni prostor, placen isto kao njegov. isto je to skroz.
ako ne moze da sjedi zbog svojih preogromnih mosnji, moze komotno da ustane. i to je za ljude. ili nek kupi dvije karte - po jednu za svaki testis.
MarlboroGold

#11318 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Da su to samo inceli... to je mnogo složenije. Kao što rekoh nećete nam govoriti kako ćemo sjediti ako nas anatomija tjera da tako sjedimo.
hadzinicasa

#11319 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

MarlboroGold wrote: 03/07/2020 12:54 Da su to samo inceli... to je mnogo složenije. Kao što rekoh nećete nam govoriti kako ćemo sjediti ako nas anatomija tjera da tako sjedimo.
pravo jednoga prestaje tamo gdje pocne da ugrozava pravo drugoga.
u ovom slucaju - ako ti je konstrukcijom sjedista u javnom prevozu "odrezano" 40 cm kao i svakom drugom - nemas pravo uzeti sebi vise (jer ti je neudobno - bu-ha) od onog drugog jer si time oduzeo njemu pravo na njegovih 40 cm, odnosno smanjio njegov prostor na koji ima pravo, a zarad svog komoditeta. i tu sva prica prestaje.

izvolite se komodirati u onoliko cm koliko vam (kao i svima drugima) slijeduje, jerbo niste Bogom dani ni privilegovani. vasa prava nisu iznad tudjih. a ako ste zbog anatomije ugrozeni s 40 cm sirine sjedista, pa pravac salter za prava muskaraca i izborite se za svoja prava (na osnovu anatomije). imate i moju podrsku. sve dok sjedista za muskarce ne budu 50 ili 60, bojim se da cete se kao i svi drugi morati ograniciti na 40. znam tesko je povjerovati da nemate tu privilegija, ali... life sucks. deal with it.

to je sva mudrost. a ako vas otac i mati nisu naucili pristojnosti u javnom prostoru, well... imate kad ijope nauciti.
S4mpion

#11320 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

wewa wrote: 03/07/2020 12:07
Borite se vi, vi imate problem, nama je dobro. :mrgreen:
wewa

#11321 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

borimo se, navikle smo. vi se navikavajte na novu stvarnost.
MarlboroGold

#11322 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Ljudi pokazuju razumijevanje za muskarce sto se toga tice. Ne kukaju ni jedni ni drugi. U zivotu nisam niti vidio niti cuo da se neko pozalio na sjedenje nekog muskarca bilo gdje, a nema gdje i kako nisam putovao. Ovo nije ni postojalo dok feministkinje nisu pocele galamiti.

Smeta samo vama glasnoj manjini izmisljajuci uvijek iznova neke druge floskule, jer ocigledno imate vremena da se bavite ovakvim glupostima.
S4mpion

#11323 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

Nekada su žene radile fizički teške poslove i upravo su takve formirale feminizam, da sebi obezbijede bolje uvjete rada, između ostalog.

Današnji feminizam je baziran na besposlici i služi da se ubije vrijeme između manikure i frizure.
S4mpion

#11324 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

wewa wrote: 03/07/2020 13:08 borimo se, navikle smo. vi se navikavajte na novu stvarnost.
Evo, navikavam se više od 20 godina, sjednem fino, raskomotim se.
hadzinicasa

#11325 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

S4mpion wrote: 03/07/2020 13:15
wewa wrote: 03/07/2020 13:08 borimo se, navikle smo. vi se navikavajte na novu stvarnost.
Evo, navikavam se više od 20 godina, sjednem fino, raskomotim se.
Cega se pametan stidi, budala se ponosi.
Post Reply