Trump ti je bolan k’o Nelson Mandela i Ghandi u jednom…
Mozda dodati i Harriet Tubman u to…
Borci za pravdu, jel’te?
Bijela radnicka klasa. To nije slucaj za ostale. Bas sam sad potrazio, vidi ovu tabelu:ultima_palabra wrote: ↑31/05/2024 23:30 Malo je to komplikovanije. Velika vecina ljudi u Americi ne vjeruje vladi, Kongresu da ne govorimo, misli da drzava ide u pogresnom smjeru, misli da je sistem korumpiran… jos na to dodaj standardnu skepticnost prema porezima i svemu vezano za Washington. Plus Amerikanci nisu osjetili nikakav oblik diktature, pa nisu osjetljivi na pokusaje toga.
Trebaju se i demokrate zapitati zasto se radnicka klasa radije identifikuje sa milijarderom prevarantom nego sa njima, zasto misle da ce ekonomija biti bolja sa likom koji je bankrotirao nebrojeno puta i ciji je jedini konkretan zakon bio smanjivanje poreza bogatima, zasto ljudi vise povezuju establishment sa njima nego sa republikancima…

Pa drustvo je polarizovano do krajnje granice. Ili si s njima ili woke komunista trans pedofil imigrant ili sta ja znam vec. Neki ljudi gledaju svoj lokalni interes gdje im Trump obeca vratiti poslove a neki su jednostavno duboko usli u kultni odnos prema toj politici protivljenja svemu suprotnom.ultima_palabra wrote: ↑31/05/2024 23:30 Malo je to komplikovanije. Velika vecina ljudi u Americi ne vjeruje vladi, Kongresu da ne govorimo, misli da drzava ide u pogresnom smjeru, misli da je sistem korumpiran… jos na to dodaj standardnu skepticnost prema porezima i svemu vezano za Washington. Plus Amerikanci nisu osjetili nikakav oblik diktature, pa nisu osjetljivi na pokusaje toga.
Trebaju se i demokrate zapitati zasto se radnicka klasa radije identifikuje sa milijarderom prevarantom nego sa njima, zasto misle da ce ekonomija biti bolja sa likom koji je bankrotirao nebrojeno puta i ciji je jedini konkretan zakon bio smanjivanje poreza bogatima, zasto ljudi vise povezuju establishment sa njima nego sa republikancima…
Meni je fascinantno koliko ti, koji si bukvalno jucer otisao gore, bolje kopcas ove stvari od ljudi koji su tamo decenijama.ultima_palabra wrote: ↑31/05/2024 23:30 Malo je to komplikovanije. Velika vecina ljudi u Americi ne vjeruje vladi, Kongresu da ne govorimo, misli da drzava ide u pogresnom smjeru, misli da je sistem korumpiran… jos na to dodaj standardnu skepticnost prema porezima i svemu vezano za Washington. Plus Amerikanci nisu osjetili nikakav oblik diktature, pa nisu osjetljivi na pokusaje toga.

Naopako

lol znam
99% republikanaca tako razmislja po pitanju Izraela i Palestine. Onih 1% su ekstremni libertarijanci tipa Rand Paula koji ne vole davati pare bilo kojoj stranoj drzavi.swanfilter wrote: ↑02/06/2024 02:51 Malo cu uskociti pitanjem. Upratih Nikki Haley do sada toliko, da mi je njeno ispisivanje po bombama bilo sokantno. Mislim da si onakav istup sam Trump ne bi priustio.
Nego, da li sam ja zbog Trumpa vidio u Nikki sustu suprotnost od Finish them narativa, ili je ona zbog istog tog Trumpa samo fina bila?
Ja predmnijevam, ili bolje reci bih zelio da je tako, da je Amidza uslovljen izbornim tijelom, kako biracima tako i kljucnim funkcionerima u stranci, da podrzava Izrael i kad genocid cini, a da on licno nema tu afekciju. I da ako pobijedi ponovo na izborima vise ne bi imao kome da se pravda, vec bi nagazio Bibija i nagazao ga za sva vremena.ultima_palabra wrote: ↑02/06/2024 21:15A otkud da Schumer i Jeffries zovu Netanjahua da govori pred Kongresom? Na isti dan kad je Biden predstavio mirovni plan? Kao da ima neka igra tu…