Jedini valjan razlog za grubo krsenje saobr. propisa kao sto je prolazak kroz crveno na semaforu moze biti ugrozenost zivota osobe tipa da taksista ili bilo ko drugi hitno vozi osobu u bolnicu i slicno, svi ostali izgovori su mi besmisleni. I meni se zuri na posao, kuci, djete u vrticu mi ima proljev pa moram po njega, ili sta vec ne, ali to nisu valjani razlozi da ugrozavam tudje zivote i imovinu vozeci kao idiot.drugi profil wrote:Ja mogu razumjeti kad to taksisti rade. Ne opravdati, ali razumjeti. Često mušterija traži hitnost.
Mislim ono, wtf, i ja imam obaveza i zurim pa ipak postujem propise, ali eto mozda musterija ima zaista dobar razlog, tipa razgovor za posao, vazan ispit, djete kod kuce se povrijedilo i sl. Ne mogu ja reći da je pod tim okolnostima prioritet poštivanje propisa, reda i lijepog ponašanja. Neću da me savjest zbog nečeg žulja.
Za te stvari ima policija pa nek odvaguje. Mene ko god upita da ga pustim ispred sebe, ja ću ga pustiti, ko mi se pokuša uvaliti bezobrazno, imaćemo uviđaj.
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Fast Driver
#11301 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- kabal1337
#11302 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Tako je, bolje najmanje dvije osobe u bolnici nego 1 
i meni smeta kada se neko ubacuje krkanski, daj zmigavac i ja cu uvijek pusitit.
i meni smeta kada se neko ubacuje krkanski, daj zmigavac i ja cu uvijek pusitit.
- triconja
#11303 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Fast Driver wrote:Jedini valjan razlog za grubo krsenje saobr. propisa kao sto je prolazak kroz crveno na semaforu moze biti ugrozenost zivota osobe tipa da taksista ili bilo ko drugi hitno vozi osobu u bolnicu i slicno, svi ostali izgovori su mi besmisleni. I meni se zuri na posao, kuci, djete u vrticu mi ima proljev pa moram po njega, ili sta vec ne, ali to nisu valjani razlozi da ugrozavam tudje zivote i imovinu vozeci kao idiot.drugi profil wrote:Ja mogu razumjeti kad to taksisti rade. Ne opravdati, ali razumjeti. Često mušterija traži hitnost.
Mislim ono, wtf, i ja imam obaveza i zurim pa ipak postujem propise, ali eto mozda musterija ima zaista dobar razlog, tipa razgovor za posao, vazan ispit, djete kod kuce se povrijedilo i sl. Ne mogu ja reći da je pod tim okolnostima prioritet poštivanje propisa, reda i lijepog ponašanja. Neću da me savjest zbog nečeg žulja.
Za te stvari ima policija pa nek odvaguje. Mene ko god upita da ga pustim ispred sebe, ja ću ga pustiti, ko mi se pokuša uvaliti bezobrazno, imaćemo uviđaj.
- Dope_Man
#11304 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mlad sam da bih se sjecao tog perioda, sve sto vidim su slike i snimci. Da su ljudi bili u osnovi ista drugaciji cisto sumnjam. Ono sto jeste cinjenica je da je bilo daleko manje auta u globalu, pa i daleko manji postotak populacije je imao auto jer je isti bio luksuz a ne sastavni dio odrastanja kao sto je danas. Tako dobijemo da su vjerovanto imali vise mjesta za parkirati normalno, a i cijenili su vise svoje auto koje su nekako skrpili pa kupili, pa su manje ludovali. To mi se cini kao logicno objasnjenje zasto je mozda bilo manje toga, sigurno da nije bilo na nuli. Negdje ovdje na forumu sam cini mi se citao o nekom Seficu iz tadasnjih dana koji se u ukradenom Porscheu ganjao s policijom po BGu koja mu nije mogla nista sa svojim auticima il tako nesto, ne sjecam se detalja.drugi profil wrote:Eto pričamo o tim bahatim vozačima, bezobraznim uvaljivanjima. Ima toga svuda više ili manje.
Ali koliko se ja sjećam, a vozio sam i u SFRJ i po SFRJ nekoliko godina, toga tada jednostavno NIJE BILO. Kao ni parkiranja po autobuskim nišama.
jel društvrna svijest, jel policija... ne znam. Ali bili smo bolji ljudi, u svakom slučaju.
Dakle budala je uvijek bilo, i bice, samo sto nekad nisu sve budale imale alat koji je danas dovoljno jeftin da ga svaka budala moze kupiti.
-
nightvision
#11305 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Navodno se pojavio snimak voznje ovog lika sto se zabio u kamion. Konkretno sam udes nije snimljen ali vrijedi pogledati.nightvision wrote:Kod orahovice (gracanica), luxemburske table.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#11306 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Dope_Man wrote:Mlad sam da bih se sjecao tog perioda, sve sto vidim su slike i snimci. Da su ljudi bili u osnovi ista drugaciji cisto sumnjam. Ono sto jeste cinjenica je da je bilo daleko manje auta u globalu, pa i daleko manji postotak populacije je imao auto jer je isti bio luksuz a ne sastavni dio odrastanja kao sto je danas. Tako dobijemo da su vjerovanto imali vise mjesta za parkirati normalno, a i cijenili su vise svoje auto koje su nekako skrpili pa kupili, pa su manje ludovali. To mi se cini kao logicno objasnjenje zasto je mozda bilo manje toga, sigurno da nije bilo na nuli. Negdje ovdje na forumu sam cini mi se citao o nekom Seficu iz tadasnjih dana koji se u ukradenom Porscheu ganjao s policijom po BGu koja mu nije mogla nista sa svojim auticima il tako nesto, ne sjecam se detalja.drugi profil wrote:Eto pričamo o tim bahatim vozačima, bezobraznim uvaljivanjima. Ima toga svuda više ili manje.
Ali koliko se ja sjećam, a vozio sam i u SFRJ i po SFRJ nekoliko godina, toga tada jednostavno NIJE BILO. Kao ni parkiranja po autobuskim nišama.
jel društvrna svijest, jel policija... ne znam. Ali bili smo bolji ljudi, u svakom slučaju.
Dakle budala je uvijek bilo, i bice, samo sto nekad nisu sve budale imale alat koji je danas dovoljno jeftin da ga svaka budala moze kupiti.
I film je snimljen po njemu!
- Dope_Man
#11307 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Da se ovako ponasa mora biti samo pijan ko letva, il na necemu tezem. Iskreno se nadam da nije dobro prosao u sudaru jer ovakve ne zelim sresti na cesti.nightvision wrote:Navodno se pojavio snimak voznje ovog lika sto se zabio u kamion. Konkretno sam udes nije snimljen ali vrijedi pogledati.nightvision wrote:Kod orahovice (gracanica), luxemburske table.
http://radiokameleon.ba/wp-content/uplo ... 72_o-1.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=LiG8n53qLy4
-
nightvision
#11308 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bio janpi, evo kvalitetnijeg snimka.Dope_Man wrote:Da se ovako ponasa mora biti samo pijan ko letva, il na necemu tezem. Iskreno se nadam da nije dobro prosao u sudaru jer ovakve ne zelim sresti na cesti.
https://www.facebook.com/adnan.konjic/v ... 715752630/
https://www.facebook.com/adnan.konjic/v ... 849395971/
- Dope_Man
#11309 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ovakvima je ''sevap'' izvuci ih iz auta i nogama ih nasutati dok se ne otrijezne. A onda zabraniti da ikad vise sjedu na prednje sjediste automobila, cak i suvozacevo.
- Bullet Tooth Tony
#11310 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Evo na klixu novi video
- supercali
#11311 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kod kampusa sudar 4 vozila ne stigoh slikati nista ozbiljno
- corsa
#11312 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jbg, covjek je preticao na isprekidanoj, sve je regularno. Nije ni blizu onog kretena sa prošlog snimka. Što je najbitnije, piše da su svi dobro.
- Dope_Man
#11313 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne kontam zasto je krenuo u preticanje, morao je vidjeti da mu ovaj dolazi u susret i da ce u najboljem slucaju zamalo izbjeci sudar, a u najgorem izazvati ga. I eto sta uradi sebi.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#11314 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kamion ispred, kao i sam tunel. Nije ga ni primijetio dok nije bilo kasno.
- Logovan
#11315 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa i vidio je, samo što je mislio da će sigurno proći, išao logikom možda će usporiti drugi vozač da on može proći.Dope_Man wrote:Ne kontam zasto je krenuo u preticanje, morao je vidjeti da mu ovaj dolazi u susret i da ce u najboljem slucaju zamalo izbjeci sudar, a u najgorem izazvati ga. I eto sta uradi sebi.
- supercali
#11316 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sad mu treba jos kaznu spucati sto je preticao na tom mjestu kad nije mogao
-
ITNet
#11317 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Meni se cini da je on prestigao ono auto iza kamiona i poletio i kamion da pretekne. Moglo se ovo i izbjeci malo ka kocnicu i vratis se iza kamiona ili trebao se on samo uz kamion priljubiti a ovaj sto je snimao bi pobjegao malo desno i mogli su se mimoici. Najgore sto u tim situacijama opasnosti nas mozak zaledi tijelo pa slabo tko zna odreagovati na vrijeme.
- Sodom1
#11318 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ovaj sto je snimao isao je prebrzo i tu ga sukne 
- kabal1337
#11319 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
hajde bar je imao muda da se zaljepi u ogradu, nego u nekoga drugog. Ma glupost radi 4min sto ce doci prije ugrozio svoj zivot i zviot drugih oko sebe. Procjena rizika i nagrade totalno losa
- Logovan
#11320 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mogao je izbjeći pokazivanje muda, zakoči i vrati se u svoju traku, ali jok, bolje biti uporan.kabal1337 wrote:hajde bar je imao muda da se zaljepi u ogradu, nego u nekoga drugog.
Gadi mi se sve ovo, dođe mi da nikad više ne sjednem u auto.
- kabal1337
#11321 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
pa vidis da mu volan radi samo u lijevu stranu 
- corsa
#11322 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma sekunde su to, a on je u toj sekundi uradio šta mu su mu refleksi govorili. Nije on imao vremena da razmišlja te hoću li se vratiti, te hoću li gas... Uglavnom ne dao Bog nikome.Logovan wrote:Mogao je izbjeći pokazivanje muda, zakoči i vrati se u svoju traku, ali jok, bolje biti uporan.kabal1337 wrote:hajde bar je imao muda da se zaljepi u ogradu, nego u nekoga drugog.
Gadi mi se sve ovo, dođe mi da nikad više ne sjednem u auto.
- kabal1337
#11323 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
pa ne daje Bog, sam biras.
Njegova je procjena bila losa, nije mu je Bog nametnuo
- corsa
#11324 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mislio sam više figurativno!kabal1337 wrote:pa ne daje Bog, sam biras.
-
ITNet
#11325 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma pravi trkaci bi ovo izbjegli u sekundi zbog iskustva, a ovi kvazi trkaci se mogu samo freezati