Sirija
- Co0l
#11276 Re: Sirija
Svakom ko ima dvije ciste u glavi je odavno bilo jasno da se Kusajr ne moze zadrzati,sto zbog geografskog polozaja sto zbog omjera snaga i opreme.Svaki dan duze drzanja tog gradica je ogroman uspjeh.Pa samo treba uporediti cime sve raspolaze Asadova soldateska sa onim cime raspolazu pobunjenici pa da bude jasno da je to bila mission impossible.Pa za potonje je pojam artiljerije pam namontiran na pick up-u 
-
sarajevoxxxx
#11277 Re: Sirija
Oko 32 poginulih u redovima FSA, i desetine ranjenih nekoliko tenkova SAA unisteno, opozicija negira pad Kusajra...
- Uglavnom Hezbollah je donio prevagu, svakodnevno im stize pomoc ovi iz Besarove armije nisu znali kako izgleda napad do dolaska Hezbollaha.
Al Jazeerin dopisnik negira preuzimanje Kusajra, u svakom slucaju svjedoci smo jos jedne krvave epizode medjusmuslimanskog sukoba, koji pazljivo i pedantno odrzava Amerika i Rusija. Sto vise traje to za njih bolje,
- Uglavnom Hezbollah je donio prevagu, svakodnevno im stize pomoc ovi iz Besarove armije nisu znali kako izgleda napad do dolaska Hezbollaha.
Al Jazeerin dopisnik negira preuzimanje Kusajra, u svakom slucaju svjedoci smo jos jedne krvave epizode medjusmuslimanskog sukoba, koji pazljivo i pedantno odrzava Amerika i Rusija. Sto vise traje to za njih bolje,
- Cyrax
#11278 Re: Sirija
Znaci Hezbollah ima cca 100.000 vojnika? Bolje da zaokruzimo na pola miliona, nije beg cicija.
- Klavikula
#11279 Re: Sirija
nemoj zaboraviti onih 50 000 Hezbollahovaca sto je vec zijanilo, ali se krije.
-
Revoltage
#11280 Re: Sirija
Emisija simpsonova prije 5 godina!!!
Kako ih uzimaju lopatom.

- Challenger__
#11281 Re: Sirija
Ma nemoj?! Zahvali tekfirijskoj i panvehabijskoj ulemi, koja je proglasila lažni "džihad".sarajevoxxxx wrote:...u svakom slucaju svjedoci smo jos jedne krvave epizode medjusmuslimanskog sukoba, koji pazljivo i pedantno odrzava Amerika i Rusija. Sto vise traje to za njih bolje,
Njima adresiraj svoj lament.
________
crnoplavo wrote: "The First Walking Dead volunteers brigade of Levant", brigadu cine iskusni veterani-kanibali...
- Opetja033
#11282 Re: Sirija
Qaradawi niti je vehabija, niti selefija a pogotovo ne tekfirija. I jeste dzihad. Protiv otpadnickog tiranina i njegovog brutalnog rezima.Challenger__ wrote:Ma nemoj?! Zahvali tekfirijskoj i panvehabijskoj ulemi, koja je proglasila lažni "džihad".
Sto se tice situacije u al Qusayru treba malo pricekati nezavisne izvore. Oslobodilacka vojska Sirije negira pad grada, stari dio grada i centar su jos uvijek pod njihovom kontrolom.
Inace mnogi ovdje spominju vaznost Qusayra ali niko ne govori o tome sta je u pitanju. Sasvim je ocigledno da je Assadov rezim odavno odustao od povrata kontrole nad sjeverom i istokom zemlje. Al Qusayr je bitan jer se nalazi na zili kucavici sirijskih saobracajnica koje povezuju Damask sa dijelom sirijske obale gdje su alaviti vecina (ukucajte "Alawite state" na google-u za detaljnije informacije). Ova ofanziva je pokrenuta kako bi Assad povratio kontrolu nad Qusayrom radi eventualne odstupnice rezimu u trenutku kada dodje do povlacenja iz Damaska. Vec se mjesecima prica o tom Assadovom planu B koji ukljucuje povlacenje iz svih dijelova Sirije (ukljucujuci i Damask) i stvaranje alevitske drzave sa Latakijom kao glavnim gradom. Da bi doslo do toga Assad mora kontrolisati tu zilu kucavicu.
-
crnoplavo
#11283 Re: Sirija
Emir of the "Walking Dead Volunteers Brigade of Levant" Abu Sakkar u akcijiIn the most recent video, Sakkar tells the camera: 'I swear to God we will eat your hearts and your livers, you soldiers'
His rant is greeted by offscreen cheers of his comrades shouting 'Allahu akbar (God is great)'.

Last edited by crnoplavo on 19/05/2013 17:42, edited 1 time in total.
- DzeBra
#11284 Re: Sirija
Kakvi su ovo civili sa strana putemKlavikula wrote:vec dugo vremena kolege Cool, saxxxx... cekaju da SAA krene na Qusayr. i taj dan je dosao. neopisivo mi je drago sto ih je SAA usrecila.
Advance.hr
Press TV
Breaking News
BBC
AFP
Al-Arabiya
Hurriyet
- Challenger__
#11285 Re: Sirija
- S obzirom da iz ozbiljnih izvora dolaze VIJESTI da je premijer Turske teško bolestan čovjek* (kancer), ne radujem se ni malo nemirima u Turskoj koji su posljedica njegove promašene politike u Siriji;
- ipak, radi boljeg informisanja evo video sa jučerašnjim nemirima iz Rejhanlija, gdje se tražila njegova i ostavka vlade:
* (duža posjeta SAD-u se vezuje i za posebne ljekarske preglede kojima je bio podvrgnut)
- ipak, radi boljeg informisanja evo video sa jučerašnjim nemirima iz Rejhanlija, gdje se tražila njegova i ostavka vlade:
* (duža posjeta SAD-u se vezuje i za posebne ljekarske preglede kojima je bio podvrgnut)
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11286 Re: Sirija
strava i užasRevoltage wrote:Video početka ofanzive:
[youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=QqfS2DPe9io[/youtube]
ruska škola
-
occupylove
#11287 Re: Sirija
japin_mutapi wrote:strava i užasRevoltage wrote:Video početka ofanzive:
[youtube]
ruska škola
svaki rat je strava i uzas , ofanziva prije pocetka pregovora i Sirijska armija hvata zalet i utvrdjuje polozaje
po ovome snimku vidimo da Sirijska armija je disciplinovana i ocigledno opremljena modernim navodjenim oruzjima
kratki rafali i pojedinacna paljba , obratite pznju
ne sipaju municiju bezveze , vec pojedinacna ispaljenja , vrlo kratki rafali , znaju sta rade i koga gadjaju
ocigledno isporuka moderna oruzja uz placenike ( to nije nikakva tajna da se i Iranski 'specijalci "i Hezbolah i najvjerovatnije Ruski instruktori ) bore sa Sirijskom armijom uz Rusku flotu na Kipru !
sah-mat
vrijeme je za pregovore i da ubijanje stane
- DzeBra
#11288 Re: Sirija
Metci zuje na sve strane a u pozadini se cuje cvrkut pticaRevoltage wrote:Video početka ofanzive:
Koja ljepota za uho
- DzeBra
#11289 Re: Sirija
Smijesno ...crnoplavo wrote:A Free Syrian Army brigade on Sunday pledged to defend the flashpoint town of Qusayr and fend off attacks from Lebanese militant group Hezbollah. 2700 kanibala zarobljeno...
Niko se nemoze tuci protiv Hezbollaha. Pogotovo ne košer-mudžahedini (vehabije)
Hezbollah je Božija vojska
- DzeBra
#11290 Re: Sirija
Black swan wrote:čini se da je neko dobro zajebao teroriste
sirijska armija ima toliko razorno oružje
gledao sam neke klipove bukvalno ravna sve pred sobom
ove zarobljene teroriste treba dobro ispitati
uslikati ih i sačekati da se jave svjedoci zločina
zločince zatvoriti
naivne pustiti kućama odakle su došli
a sljedeći put ako ih uhvate... ima zakon i za to
Svaka čast brate!
-
sarajevoxxxx
#11291 Re: Sirija
Ni jedna strana nije koristila lako oruzje, pojedinacni rafali i sa jedne i sa druge strane, sasvim uobicajena situacija pred totalnu ofanzivu.occupylove wrote:japin_mutapi wrote:strava i užasRevoltage wrote:Video početka ofanzive:
[youtube]
ruska škola
svaki rat je strava i uzas , ofanziva prije pocetka pregovora i Sirijska armija hvata zalet i utvrdjuje polozaje
po ovome snimku vidimo da Sirijska armija je disciplinovana i ocigledno opremljena modernim navodjenim oruzjima
kratki rafali i pojedinacna paljba , obratite pznju
ne sipaju municiju bezveze , vec pojedinacna ispaljenja , vrlo kratki rafali , znaju sta rade i koga gadjaju
ocigledno isporuka moderna oruzja uz placenike ( to nije nikakva tajna da se i Iranski 'specijalci "i Hezbolah i najvjerovatnije Ruski instruktori ) bore sa Sirijskom armijom uz Rusku flotu na Kipru !
sah-mat
vrijeme je za pregovore i da ubijanje stane
Snimak pravo mocan, strasan, heben sto jest jest. 3 minute totalnog granatiranja, sta je bilo poslije samo Bog zna. Vjerovatno je granatiranje jos vise nastavljeno i onda ide napad, kalasi, osamdesetcetvorke i ostalo.
- DzeBra
#11292 Re: Sirija
Neka im Allah podari dženet svima.Co0l wrote:Hrabra SAA i Hezbolah nastavljaju u Kusajru da oslobadjaju zene i djecu od zivota:
Djeca i žene ginu u Siriji u akcijama vojske i jedinica Hezbolaha
Dvadeset osoba je smrtno stradalo u združenim akcijama sirijske vojske i jedinica Hezbolaha u mjestu Kusayr kod Homsa u Siriji, javio je sopinik agencije Anadolija.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/djeca ... /130519053
To su nažalost bile najminimalnije žrtve koje su morale da padnu dabi se grad oslobodio. Hezbollah i SAA su uložili maximalne napore da broj civilnih žrtava bude što manji. Čak su i letke iz aviona bacali najavljujući tako ofanzivu i savjetujući narodu da se skloni na sigurno. Bez sumnje da su time samima sebi otežali posao jer su na taj način i teroristima dali do znanja da golema ofanziva predstoji što su teroristi najvjerovatnije dobro iskoristili da navuku naoružanja i da se utvrde. Još jednom, neka im Allah podari dženet a njihovim najmilijima sabur.
Ja bi teroristima halalio svaku autobombu koju su aktivirali po muslimanskim gradovima u ovih proteklih 10-12 godina samo da su prije njenog aktiviranja upozorili narod na ono što slijedi.
- DzeBra
#11293 Re: Sirija
Daj Klavikula zakona ti lakše malo. Pa nemogu te pratit čoječeKlavikula wrote:Sirijska vojska preuzela kontrolu nad gradom Tal-Salmoh u provinciji Idlib
Advance.hr
Breaking News
Armija danas jako puno napreduje. ovo, Qusayr, Dara, oko Damaska se zestoko bije. ne bi bio teroristima danas u kozi
- Co0l
#11294 Re: Sirija
Ma ja ba,sto bi Kristijan reko-sta ce deca u kuci,deca treba da su u skoli!DzeBra wrote:Neka im Allah podari dženet svima.Co0l wrote:Hrabra SAA i Hezbolah nastavljaju u Kusajru da oslobadjaju zene i djecu od zivota:
Djeca i žene ginu u Siriji u akcijama vojske i jedinica Hezbolaha
Dvadeset osoba je smrtno stradalo u združenim akcijama sirijske vojske i jedinica Hezbolaha u mjestu Kusayr kod Homsa u Siriji, javio je sopinik agencije Anadolija.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/djeca ... /130519053
To su nažalost bile najminimalnije žrtve koje su morale da padnu dabi se grad oslobodio. Hezbollah i SAA su uložili maximalne napore da broj civilnih žrtava bude što manji. Čak su i letke iz aviona bacali najavljujući tako ofanzivu i savjetujući narodu da se skloni na sigurno. Bez sumnje da su time samima sebi otežali posao jer su na taj način i teroristima dali do znanja da golema ofanziva predstoji što su teroristi najvjerovatnije dobro iskoristili da navuku naoružanja i da se utvrde. Još jednom, neka im Allah podari dženet a njihovim najmilijima sabur.
Ja bi teroristima halalio svaku autobombu koju su aktivirali po muslimanskim gradovima u ovih proteklih 10-12 godina samo da su prije njenog aktiviranja upozorili narod na ono što slijedi.
- DzeBra
#11295 Re: Sirija
glockov kolac wrote:Evo ja priznajem, kao musliman, volio bih da kjafir Assad siđe sa vlasti
E vidite i ja kao musliman bi najvise volio da o sudbini Assada odluci vecina u sirijskom narodu.Herr Flick wrote:A vidis,ja kao musliman ne bih volio da Assad siđe sa vlasti
-
glockov kolac
#11296 Re: Sirija
Ah mashaAllah, mashaAllah... sto ste mi zabrinuti za demokraciju u Siriji... treba vam Nobelovu nagradu za mir dati pa je podjelite sa svojim "demokratom" Assadom.... A gdje bio narod kad mu se babo instalirao na vlast, odnosno kad je sincinu postavio za predsjednika?!DzeBra wrote:glockov kolac wrote:Evo ja priznajem, kao musliman, volio bih da kjafir Assad siđe sa vlastiE vidite i ja kao musliman bi najvise volio da o sudbini Assada odluci vecina u sirijskom narodu.Herr Flick wrote:A vidis,ja kao musliman ne bih volio da Assad siđe sa vlasti
Uzalud vam trud sviraci... vas demokrata pada prije il' kasnije... a brate I tim irancima recite da malo pojacaju lovu... ubiste se pisuci postove, pa par hiljada ste ih navaljali, a narod u BiH nikako da "progleda"
- bogoljub
#11297 Re: Sirija
Ja bih to prepustio dragom Allahu!DzeBra wrote:glockov kolac wrote:Evo ja priznajem, kao musliman, volio bih da kjafir Assad siđe sa vlastiE vidite i ja kao musliman bi najvise volio da o sudbini Assada odluci vecina u sirijskom narodu.Herr Flick wrote:A vidis,ja kao musliman ne bih volio da Assad siđe sa vlasti
-
dudlov
#11298 Re: Sirija
Tako bi trebalo i bilo bi fer, samo da ubijanje prestane. Ako narod se odluci za Asada, nek zapad i njihovi terenski hamali idu u pm. u protivnom, nek Asad ide u pm. Bitno je da narod ne gineDzeBra wrote:glockov kolac wrote:Evo ja priznajem, kao musliman, volio bih da kjafir Assad siđe sa vlastiE vidite i ja kao musliman bi najvise volio da o sudbini Assada odluci vecina u sirijskom narodu.Herr Flick wrote:A vidis,ja kao musliman ne bih volio da Assad siđe sa vlasti
Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
-
ispravan_put
#11299 Re: Sirija
http://islamonline24h.blogspot.com/2013 ... ge-za.html
Neka ne otvara onaj koji je slabog srca, jer ima dosta snimaka i slika uznemiravajućeg sadržaja. FTV, klix, forumaši i ostali, jel vas stid koga podržavate? Ovo što vidite na ovom linku nisu napravili ozloglašeni "teroristi", već Assadova banda.
Neka ne otvara onaj koji je slabog srca, jer ima dosta snimaka i slika uznemiravajućeg sadržaja. FTV, klix, forumaši i ostali, jel vas stid koga podržavate? Ovo što vidite na ovom linku nisu napravili ozloglašeni "teroristi", već Assadova banda.
-
sarajevoxxxx
#11300 Re: Sirija
Opozicionari potvrdili da jos drze Kusajr. Sa zalaskom sunca na momente je na Kusajr padalo 50 granata u minuti.جبهة القصير
ومن جهته، قال ائتلاف مدينة القصير إن القوات النظامية المدعمة بعناصر من حزب الله اللبناني شنت منذ الليلة الماضية هجمة عنيفة على المدينة، مؤكدا وصول معدل القصف إلى خمسين قذيفة في الدقيقة الواحدة مع شروق الشمس.
- Kusajr se raketira bukvalno iz svih oruzja. Burad napunjena eksplozivom, raketni bacaci, minobacaci, tenkvovi...a samo u jednom satu izvedena su tri avionska bombardovanja.
- Hezbollah, iranska garda SAA, ruski generali, hehehe, avioni, tenkovi,...Ne ide pa ne ide. Djaba sva moguca sila, krkani navalili ali ne ide to tako lako, kazem ja krv ce pisat za svaki metar koji osvoje.