SDP

Post Reply
svjezi_ustipak

#11276 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

Skijaš wrote:
Ridjobrki wrote:
svjezi_ustipak wrote: jel ti to pada confidence interval za SDP Gausse? :D :D
Podugo sam na forumu tako da se zna stepen povjerenja koji sam u njih imao :-) ali ovo spada u domen nevjerovatnog.
Pokajao bih se da sam otišao negdje vani. Osjećam se bogatiji nakon ovog iskustva. Ovo Francuz ili Kanađanin nikad neće doživjeti.
Ovo Francuz ili Kanadjanin nemazohista nikad nece dozivjeti (op.aut.)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11277 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Ma ovi su u nezaustavljivom slobodnom padu, kako moralnom tako i onom sto se tice jacine podrske kod raje.
Hebo SzagrabipoBiH kako ce ovi ljohnuti od zemlju. I nije mi drago zbog toga, bez obzira sto nisam njihov glasac. Iskreno ovo kazem.

Sve nevjerovatnije od nevjerovatnijeg, i sve to u samo par dana...Darjan, Bregovic, Hajder, Niksic...

Ovi bas nisu normalni nikako. Ne kontam ih sekunde.
SSemir

#11278 Re: SDP

Post by SSemir »

valterbranisarajevo wrote:Ja sam čekao 6 mjeseci na MRI. Imao sam stravične vrtoglavice i glavobolje, ali mi niko nije mogao pomoći bez dijagnoze. Nisam imao štelu a ni 350 KM da platim privatan pregled kod Sulejmanpašića. Nisam mogao raditi, došao sam maltene na "prosjački štap"... :( )
moj slucaj: morao cekati 3 mjeseca na MRI, a ista mi je trebala radi operacije, kao da to radim radi nekog hira, pa me ostavili da cekam. citavo proslo ljeto mi upropasteno radi hebenog cekanja na MRI. ne moram ni govoriti da mi je sugerisano da platim doktoru pa da on onda trazi hitni pregled..
i onda sad me prisile da gledam na drzavnom tv-u kako neke spodobe bez cekanja to odrade, i jos premijer kaze kako je to normalno u nasem drustvu. pa premijeru idiote, moj glas te doveo tu da to promijenis, tvoja pozicija te obavezuje da takve stvari mijenjas i popravljas, a ne da opravdavas :x glasali smo za tebe zbog tog!!
Corto Maltese

#11279 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Jebi ga, je l' vam to sad ni SDP ne valja!?
Ridjobrki

#11280 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Ima nekoliko paradoksa koje bih nabacio kao teme za 'nako malo diskusije:

1. SDA kakva god bila - nalet je Bog učin'o - nikad nije priredila ovakvu seriju gafova a riječ je stvarno o stranci koju nisu krasile politička mudrost i kultura.

2. Kada govorimo o ideji socijaldemokratije i njoj pripadajućim principima - zašto smo imali problem sa SDA: sa svim onim budžetskim rasipanjima i kupovanjem socijalnog mira teško da može socijaldemokratskije od onog.

3. Zanimljivo, svi su osuđivali SDP zbog koalicije sa SDA. Koliko kriminalno loš moraš biti da ti to svi birači zaborave kao zamjerku? Ispade da im je to i jedini dobar i politički odgovoran potez do sada...

:roll:
svjezi_ustipak

#11281 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

Corto Maltese wrote:Jebi ga, je l' vam to sad ni SDP ne valja!?
zale se na MRI ne na SDP. zadovoljni su vladajucom strankom, uglavnom je po dobru spominju :D :D
valterbranisarajevo

#11282 Re: SDP

Post by valterbranisarajevo »

Pa MRi ne bi trrebao biti problem, ali je ovdje sve problem..i dopler, i gastroskopija i ct...ali zato odeš npr. u Eurofarm na Ilidži i uradiš dopler za 5 minuta. Naravo ostaneš lakši za 100 KM...Nedavno je direktor kantonalnog ZZO optužio bolnice da namjerno prave liste čekanja, da bi privatne klinike imale što više posla...Iskreno meni je, a i većini ljudi važnije da neko, ne moram biti ja...recimo neko bolesno dijete na vrijeme, dok nije kasno obavi pregled, nego da li će pred kamerama duhovitiji ispasti Lagumdžija ili Mile...To su problemi običnog čovjeka i to bi trebala biti "Država za čovjeka" za koju smo glasali...Ove talove privatnih i državnih klinika bi se mogle riješiti za 1 dan jer je sve očito...ali svima je bitna "visoka politika".... :(
svjezi_ustipak

#11283 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

Ridjobrki wrote:Ima nekoliko paradoksa koje bih nabacio kao teme za 'nako malo diskusije:

1. SDA kakva god bila - nalet je Bog učin'o - nikad nije priredila ovakvu seriju gafova a riječ je stvarno o stranci koju nisu krasile politička mudrost i kultura.

2. Kada govorimo o ideji socijaldemokratije i njoj pripadajućim principima - zašto smo imali problem sa SDA: sa svim onim budžetskim rasipanjima i kupovanjem socijalnog mira teško da može socijaldemokratskije od onog.

3. Zanimljivo, svi su osuđivali SDP zbog koalicije sa SDA. Koliko kriminalno loš moraš biti da ti to svi birači zaborave kao zamjerku? Ispade da im je to i jedini dobar i politički odgovoran potez do sada...

:roll:
Tihic je veci socijaldemokrata od Lagumdzije, belive or not. Nevjerovatno je i da je predsjednik SDA pokazao vecu dozu tolerancije spram unutarstranackih rivala nego na-sva-usta-hvaljeni-veliki-vodja Lagumdzija. Tihic vlastitog rivala kandidovao i izgurao u Predsjednistvo BiH, Lagumdzija kumovao nastanku najmanje tri stranke. Za to trebas biti talentovan, to se nauciti ne moze.
IlijaLadin

#11284 Re: SDP

Post by IlijaLadin »

Po ovome što rade u TK, katastrofalni su. A radikalno uvlačenje politke u škole je već ogavno.

Nego, ili se meni čini, ili je 60 minuta postala emisija o praćenju estrade. Nešto odjednom nestade političkih spletki... Jedino se još o vehabijama i RS-u ima šta pričati.
svjezi_ustipak

#11285 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

valterbranisarajevo wrote:Pa MRi ne bi trrebao biti problem, ali je ovdje sve problem..i dopler, i gastroskopija i ct...ali zato odeš npr. u Eurofarm na Ilidži i uradiš dopler za 5 minuta. Naravo ostaneš lakši za 100 KM...Nedavno je direktor kantonalnog ZZO optužio bolnice da namjerno prave liste čekanja, da bi privatne klinike imale što više posla...Iskreno meni je, a i većini ljudi važnije da neko, ne moram biti ja...recimo neko bolesno dijete na vrijeme, dok nije kasno obavi pregled, nego da li će pred kamerama duhovitiji ispasti Lagumdžija ili Mile...To su problemi običnog čovjeka i to bi trebala biti "Država za čovjeka" za koju smo glasali...Ove talove privatnih i državnih klinika bi se mogle riješiti za 1 dan jer je sve očito...ali svima je bitna "visoka politika".... :(
sad ti je jos SDP kriv sto se ti nisi cuvao i pazio na zdravlje pa ti sad to sve treba... :D :D
Skijaš

#11286 Re: SDP

Post by Skijaš »

jesu smeće, al' su drugi veće
klixober

#11287 Re: SDP

Post by klixober »

Može li mi neko objasniti šta je problem oko Bregovića? Nije mi simpatičan kao osoba, ne slušam njegovu muziku...
Pored toga, ne kontam čemu tolika frka. Jer je dobio zdravstveni po ubrzanom postupku? Kao onda kad smo tražili da se Pjaniću dodijeli pasoš po ubrzanom postupku? Čini mi se da pojedini forumaši (i mediji) žive k'o bubreg u loju kad im je ovo glavni problem. Ili sam samo ja okružen stvarnim problemima pa nemam života da se zamaram Bregovićem...
Opetja033

#11288 Re: SDP

Post by Opetja033 »

Skijaš wrote:
Kako za koga.. Kako za koga. Vidjecemo neke naznake vec u oktobru.
VjecitiStudent

#11289 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:Ma ovi su u nezaustavljivom slobodnom padu, kako moralnom tako i onom sto se tice jacine podrske kod raje.
Hebo SzagrabipoBiH kako ce ovi ljohnuti od zemlju. I nije mi drago zbog toga, bez obzira sto nisam njihov glasac. Iskreno ovo kazem.

Sve nevjerovatnije od nevjerovatnijeg, i sve to u samo par dana...Darjan, Bregovic, Hajder, Niksic...

Ovi bas nisu normalni nikako. Ne kontam ih sekunde.
SDP samo temeljit krah moze spasiti.
VjecitiStudent

#11290 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

komeba wrote:Može li mi neko objasniti šta je problem oko Bregovića? Nije mi simpatičan kao osoba, ne slušam njegovu muziku...
Pored toga, ne kontam čemu tolika frka. Jer je dobio zdravstveni po ubrzanom postupku? Kao onda kad smo tražili da se Pjaniću dodijeli pasoš po ubrzanom postupku? Čini mi se da pojedini forumaši (i mediji) žive k'o bubreg u loju kad im je ovo glavni problem. Ili sam samo ja okružen stvarnim problemima pa nemam života da se zamaram Bregovićem...
Balvan u tvom oku je jedini problem.
svjezi_ustipak

#11291 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

komeba wrote:Može li mi neko objasniti šta je problem oko Bregovića? Nije mi simpatičan kao osoba, ne slušam njegovu muziku...
poredis pasos Pjanicu da bi mogao igrati za BiH iako ga sa istom malo veze sa CT (koji se inace ceka mjesecima) za Bregovica koji nije dinara ulozio u nase zdravstvo?
Corto Maltese

#11292 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Pročitajte zadnjih 5 strana ove teme, potom otiđite na bilo kojih 5 strana teme "Vic dana...", i onda se zapitajte gdje ste se više ismijali. A isti forumaši i tamo i ovamo, dakle nije do nas.
svjezi_ustipak

#11293 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

Opetja033 wrote:
Skijaš wrote:
Kako za koga.. Kako za koga. Vidjecemo neke naznake vec u oktobru.
vec ih vidjeli u Vogosci i na Ilidzi. u oktobru ce surova glasacka realnost naplatiti Bregin CT.
Opetja033

#11294 Re: SDP

Post by Opetja033 »

svjezi_ustipak wrote:
Opetja033 wrote:Kako za koga.. Kako za koga. Vidjecemo neke naznake vec u oktobru.
vec ih vidjeli u Vogosci i na Ilidzi. u oktobru ce surova glasacka realnost naplatiti Bregin CT.
Ma dobro, to su opcine gdje je SDA uvijek bila tradicionalno jaka. Predvidjam da ce nakon oktobra kontrolisati maksimalno jednu sarajevsku opcinu. Ili na nivou kantona jednu od devet.
Last edited by Opetja033 on 08/03/2012 00:34, edited 1 time in total.
Hemel

#11295 Re: SDP

Post by Hemel »

ovi se opasno gube
svjezi_ustipak

#11296 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

Opetja033 wrote:
svjezi_ustipak wrote:
Opetja033 wrote:Kako za koga.. Kako za koga. Vidjecemo neke naznake vec u oktobru.
Ma dobro, to su opcine gdje je SDA uvijek bila tradicionalno jaka. Predvidjam da ce nakon oktobra kontrolisati maksimalno jednu sarajevsku opcinu. Ili na nivou kantona jednu od devet.
i ja isto predvidjam. ostace im samo Centar, SDA ce uspjeti na kraju preuzeti i Novi grad tako da ce SDP biti konacno sveden sa svih gradskih na jednu opcinu. Ako se Aner Suman bude puno pojavljivao na plakatima daj Boze da SDP-u i Centar ostane.
Deja vu, Harise i Tajo, SDP iz vaseg primjera nije lekciju naucio ;-)
atko

#11297 Re: SDP

Post by atko »

kad smo kod tih slucajeva ...u maju 2008 trebao CT glave, tacnije unutrasnjeg uha -hitno ... platio privatni pregled 50KM, platio privatni CT 180KM ... i kovertiro 1000 KM sefu ORL na kosevu i za dva dana operisan ... i lik mi kaze da je operacija uradjena minut do dvanest ... i da je moglo biti fatalno

E da se vratimo malo unazad na pocetak price ... radio i uredno placo sve doprinose godinama ... kao i supruga ... i kad sam osjetio iznenadne i zestoke probleme sa uhom ocem do ambulante ... pa me ona razvlacila nesto pregledala ... pa poslala u dom zdravlja kod specjijaliste ... pa me on pregledo pa poslo kod specijaliste na kosevo ... pa me na kosevu pregledali ... sve to traje 20 dana ... i onda mi kazu znas trebalo bi ovo mozda operisati ... prijavi se na listu cekanja za CT ...i ja vidim da je vrag odnio salu jer se nisam nimalo dobro vise osjeco ... i onda sam otsio do privatnika ...

Da ironija bude veca ... zestoka upala uha je posljedica onih protesta 2008 februar-april i svakodnenih smrzavana i svega ostalog ... pao mi imunitet i fasujem upalu uha sa bakterijom koja se zove pseudomonas i vrlo lako je moglo doci do prosirenja na upalu mozdane ovojnice cak i srca i td itd

... i tad sam reko laku noc BiH :wink:
valterbranisarajevo

#11298 Re: SDP

Post by valterbranisarajevo »

Ja iskreno nemam ništa protiv Brege lično, lutao po svijetu, po stare dane ga uhvatila nostagija za Sarajevom i vratio se (ako ovo nije neki marketinški trik)...

Međutim nedavno smo bili svjedoci, a to su također zabilježile kamere kako se mali anđeo Ajša Hajdarević gušila u tom istom KCUS-u i niko joj nije htio pružiti pomoć zato što nije imala prokletu uputnicu. Na povratku u Visoko njezin otac je uz pomoć običnog usisivača oživljavao na svakoj usputnoj benzinskoj pumpi, ukupno pet puta...Nažalost znamo kako je Ajša završila.... :(

A onda se oko jednog jebivjetra koji ima para kao blata i može plaiti liječenje gdje hoće digne čitav politički establišment da mu se otvori karton i odradi ekspresno CT i to bude glavna vijest u dnevniku, a taj prilog gleda hiljade ljudi koji su na raznim listama čekanja za medicinske preglede... :oops:

Neću više, bojim se da me prvi put ove godine izborna kutija neće vidjeti.....Neću da mijenjam dres i mijenjam političku opciju nakon 20 godina.. ali stvarno- muka mi je.... :run:
Prpa.ba

#11299 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Smatrao sam da je odlicna stvar sto je prilican broj srednjerangiranih SDP kadrova odustao od SDP-a onog trenutka kada je nastala NS, da ce se tako otvoriti vrata velikoj koaliciji sa SDA i da ce se medjusobni strah SDP-a od SDA i obratno, pokazati u dobrom svjetlu i da ce doci do pozitivnih pomaka. Nazalost, dobro sam se zajebo. Revicon-poltronski kadrovi su iskoristili prazan teren, nedostatak bukaca i na prepad preuzeli potpunu kontrolu nad SDP-om. Ko je iole upoznat o cemu pricam, svjestan je cinjenice da uz ovakav izbor "vodecih" kadrova (pri tome ne mislim na ove poltrone u vladama, tipa KS) SDP-u ne gine opci potop na lokalnim izborima, a do opcih se mozda i stignu izvuci, ako im pomognu SDA, HSP i SNSD. :D
VjecitiStudent

#11300 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

atko wrote: Da ironija bude veca ... zestoka upala uha je posljedica onih protesta 2008 februar-april i svakodnenih smrzavana i svega ostalog ... pao mi imunitet i fasujem upalu uha sa bakterijom koja se zove pseudomonas i vrlo lako je moglo doci do prosirenja na upalu mozdane ovojnice cak i srca i td itd

... i tad sam reko laku noc BiH :wink:
Posalji racun Demiru.
Adresa:
Demir
SDP
Stolac
Post Reply