Kako nema? Znači kada mi istekne debitna visa ne mogu je produžiti?kloniran wrote:kad su uveli godisnju clanarinu i koliko kosta?
Na unicredit nema vise visa debitne kartice
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- Drvosjeca iz Dejcica
#11276 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
- kloniran
#11277 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
dobices mastercardDrvosjeca iz Dejcica wrote:Kako nema? Znači kada mi istekne debitna visa ne mogu je produžiti?kloniran wrote:kad su uveli godisnju clanarinu i koliko kosta?
- Drvosjeca iz Dejcica
#11278 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma ne odgovara mi zbog PayPala...kloniran wrote:dobices mastercardDrvosjeca iz Dejcica wrote:Kako nema? Znači kada mi istekne debitna visa ne mogu je produžiti?kloniran wrote:kad su uveli godisnju clanarinu i koliko kosta?
- kloniran
#11279 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
izgleda da je doslo vrijeme za zatvaranje svih racuna na rf, bezobrazluk na kvadratzubi wrote:8 KM.Laertes wrote:I mene to zanima. Kod Raifa sam godinama, a nisam ovo primijetio.kloniran wrote:kad su uveli godisnju clanarinu i koliko kosta?
https://raiffeisenbank.ba/templates/def ... _od_01.pdf
- zubi
#11280 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Da. Suge sugave.kloniran wrote:izgleda da je doslo vrijeme za zatvaranje svih racuna na rf, bezobrazluk na kvadrat
Zato i trazim alternativu zbog PayPala.
I sta velite, kakva je unicredit u pogleda naknada? Sta se sve placa za debitnu karticu?
- Laertes
#11281 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
A, kod mene je paket računa, pa nemam to.zubi wrote:8 KM.Laertes wrote:I mene to zanima. Kod Raifa sam godinama, a nisam ovo primijetio.kloniran wrote:kad su uveli godisnju clanarinu i koliko kosta?
https://raiffeisenbank.ba/templates/def ... _od_01.pdf
-
r_faruk
#11282 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sto ne probate american expres, ta vam prolazi svuda, i u dzehenem moRes platit... 
-
jahac96
#11283 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pozdrav, ovako u mojoj kuci i ja i moja 2 brata narucujemo online preko ebay, sada me zanima posto je max naruciti do 50km a da se roba ne stavlja na crinu, da li ce mi naplatiti carinu ako recimo moja braca naruce nesto po 30ak KM i ja isto tako i to je ukupno 90KM, svi zivimo na istoj adresi ali narucujemo na zasebnim imenima. Hvala i lp
- Del_Boy1
- kloniran
#11285 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
kolk'o koštar_faruk wrote:Sto ne probate american expres, ta vam prolazi svuda, i u dzehenem moRes platit...
-
TRANCE
#11286 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni Mastercardova Maestro debitna kartica radi isto na Paypalu kao i Visa Electron debitna. Doduše, Raiffeisen banka je u pitanju.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ma ne odgovara mi zbog PayPala...kloniran wrote:dobices mastercardDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Kako nema? Znači kada mi istekne debitna visa ne mogu je produžiti?
- zubi
#11287 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jest, a razne naknade te deru bas ko u dzehenemu...r_faruk wrote:Sto ne probate american expres, ta vam prolazi svuda, i u dzehenem moRes platit...
-
r_faruk
#11288 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
3.99KM mjesecno, sto se tice kupovine u BiH nema nikakvih naknada, kupujes na 6-12 rata ili odjednom (malo je prodavnica koje daju na 12 rata), ali skoro sve daju na 6.kloniran wrote:kolk'o koštar_faruk wrote:Sto ne probate american expres, ta vam prolazi svuda, i u dzehenem moRes platit...
sto se tice online kupovine, na 20KM ti naplate konverziju, oko 0.16 eur. prebacuje iz valute kojom placas u eur... i to je to.
platis gdje hoces od istoka do zapada.
kada je u pitanju uplata novca na paypal, ne mozes dizati sa kartice nego ti obracuna tu uplatu i umanji racun za tu uplatu... eto...
-
r_faruk
#11289 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
od dosta ljudi sam cuo o tim naknadama, ali ne znam odakle im to....zubi wrote:Jest, a razne naknade te deru bas ko u dzehenemu...r_faruk wrote:Sto ne probate american expres, ta vam prolazi svuda, i u dzehenem moRes platit...
- zubi
#11290 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma daaaj...r_faruk wrote:od dosta ljudi sam cuo o tim naknadama, ali ne znam odakle im to....zubi wrote:Jest, a razne naknade te deru bas ko u dzehenemu...r_faruk wrote:Sto ne probate american expres, ta vam prolazi svuda, i u dzehenem moRes platit...
Upisnina: 35 KM
Godišnja članarina : 50 KM za osnovnog i 25 za dodatnog korisnika
http://www.americanexpress.ba/Personal/ ... ne_kartice
-
almir90
#11291 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Mene i u Sparkasse oko 50 KM godišnje izađe što imam račun i debitnu karticu, tako da nije nikakva razlika u odnosu na American Express, treba i nju probati u budućnosti. 
Nego, da li se na nju mogu primati i dizati pare kod nas u BiH?
Nego, da li se na nju mogu primati i dizati pare kod nas u BiH?
-
r_faruk
#11292 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Mene fasciniraju ljudi na klixu. Objasnjavaju ti da placas vise nego sto placas za karticu koju koristis vec nekoliko godina.
Upisnina se placa jednom a ne svake godine, zato nisam ni spominjao, evo sad imaju i akciju dobijes 10KM goriva kao novi korisnik
...
Cesto budu akcije za nove korisnike pa je mozes dobiti besplatno. Ako npr. Putne karte platis karticom imas putno osiguranje, i razne druge pogodnosti, u zavisnosti koju american karticu imas.
Novac ti moze biti uplacen na karticu, ali ga ne mozes podici (samo ti umanje konacan racun za uplacenu sumu). Sa kartice mozes dizati novac ali uz proviziju (mjesecno 300 KM mozes podici cini mi se) i onda ti to naplate na kraju mjeseca.
Sve u svemu, sve na internetu mozes platiti sa ovom karticom. Kamate idu ako racun ne platis do odredjenog dana u mjesecu.... Eto, probajte... Mozes je uvijek otkazati
Koliko placate trenutno kartice i vodjenje racuna, da li imate kakvih kamata, imate li mogucnost kupovine na rate?
Upisnina se placa jednom a ne svake godine, zato nisam ni spominjao, evo sad imaju i akciju dobijes 10KM goriva kao novi korisnik
Cesto budu akcije za nove korisnike pa je mozes dobiti besplatno. Ako npr. Putne karte platis karticom imas putno osiguranje, i razne druge pogodnosti, u zavisnosti koju american karticu imas.
Novac ti moze biti uplacen na karticu, ali ga ne mozes podici (samo ti umanje konacan racun za uplacenu sumu). Sa kartice mozes dizati novac ali uz proviziju (mjesecno 300 KM mozes podici cini mi se) i onda ti to naplate na kraju mjeseca.
Sve u svemu, sve na internetu mozes platiti sa ovom karticom. Kamate idu ako racun ne platis do odredjenog dana u mjesecu.... Eto, probajte... Mozes je uvijek otkazati
Koliko placate trenutno kartice i vodjenje racuna, da li imate kakvih kamata, imate li mogucnost kupovine na rate?
- zubi
#11293 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
A neee, radi se samo o tome da su nam ocito razlicite definicije sta znaci placati "puno" za posjedovanje kartice... meni je drago zbog tebe pa ti american express nije preskup, ili ovom sparkasse... super za vasr_faruk wrote:Mene fasciniraju ljudi na klixu. Objasnjavaju ti da placas vise nego sto placas za karticu koju koristis vec nekoliko godina.
-
r_faruk
#11294 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Znaci 3.99KM mjesecno je puno. Koliko placas svoju karticu?
- _Reds_
#11295 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jeste puno u tom slucaju.
Ja za 6 KM imam tekući račun, štedni račun, 2 devizna računa. Master Card dolarski, Mastercard debitni, Visa kreditna, internet bankarstvo, mobilno bankarstvo.
I nema tih 50 KM.
Ja za 6 KM imam tekući račun, štedni račun, 2 devizna računa. Master Card dolarski, Mastercard debitni, Visa kreditna, internet bankarstvo, mobilno bankarstvo.
I nema tih 50 KM.
-
r_faruk
#11296 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
i koliko placas provizije na internet bankarstvo, po racunu?
da li mozes koristiti kartice u cijelom svijetu, imas li osiguranje na osnovu tih kartica, mozes li otici doktoru kada si u inostranstvu, mozes li kupovati online bez problema?
kako funkcionise kupovina na rate
da li mozes koristiti kartice u cijelom svijetu, imas li osiguranje na osnovu tih kartica, mozes li otici doktoru kada si u inostranstvu, mozes li kupovati online bez problema?
kako funkcionise kupovina na rate
- _Reds_
#11297 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Za Visa kreditnom mogu da kupujem na rate i na odgodjeno plaćanje.
Sa svim karticama mogu kupovati bilo gdje u svijetu, i vec probao.
Za internet bankarstvo placam 30 kf ako je u mojoj banci, 60 kf ako je u drugoj banci. Ta osiguranja imaju u odrednjenom iznosu, ali ih nisam nikada koristio.
Sa svim karticama mogu kupovati bilo gdje u svijetu, i vec probao.
Za internet bankarstvo placam 30 kf ako je u mojoj banci, 60 kf ako je u drugoj banci. Ta osiguranja imaju u odrednjenom iznosu, ali ih nisam nikada koristio.
-
r_faruk
#11298 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
dakle dodatni troskovi ti se povecavaju sa svakim racunom koji platis... platis 5 racuna, i kartica te izadje 6+3.5KM ili 6+1.8 KM.
ova clanarina od 50KM se rasporedi na 12 mjeseci i to su ti ove 3.99KM, ne znam sta je ovih 15 feninga preko to mi se ne obracunava, vjerovatno su podigli cijenu... ja sam clanarinu platio 40 i kusur KM
dakle svi troskovi american kartice su 3.99KM mjesecno, upisninu platis jednom i to je to.
imas 1.5% za konverziju valute koja nije u eur, one koje su u euru fakturisu se bez naknade.
istina je da imas dosta pogodnosti sa ovom karticom koju si naveo, ali takodjer placas za svaku tu pogodnost posebno...
ova clanarina od 50KM se rasporedi na 12 mjeseci i to su ti ove 3.99KM, ne znam sta je ovih 15 feninga preko to mi se ne obracunava, vjerovatno su podigli cijenu... ja sam clanarinu platio 40 i kusur KM
dakle svi troskovi american kartice su 3.99KM mjesecno, upisninu platis jednom i to je to.
imas 1.5% za konverziju valute koja nije u eur, one koje su u euru fakturisu se bez naknade.
istina je da imas dosta pogodnosti sa ovom karticom koju si naveo, ali takodjer placas za svaku tu pogodnost posebno...
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#11299 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Dodje mi obavijest sa carine da im dostavim fakturu i paypal izvod za uplatu da bi mogli ocariniti mobitel... ima li neka finta da se to smanji 
- AhmetShabo
#11300 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
i meni danas isto to doslo. I mene zanima kako ide sa ovim, prvi put sam u slicnoj situaciji. Zanima me da li moram ici licno u sarajevo? kakva je procedura sto se tice ovoga ..Slo Burner wrote:Dodje mi obavijest sa carine da im dostavim fakturu i paypal izvod za uplatu da bi mogli ocariniti mobitel... ima li neka finta da se to smanji